עוגת יום הולדת טבעונית וחגיגית

עוגת יום הולדת טבעונית

עוגה חגיגית ומפוארת עם שכבות של עוגת שוקולד, רוטב שוקולד, קרם קוקוס וכל מני קישוטים ופינוקים.

 

לכבוד יום ההולדת של אהובי החלטתי שאני הולכת להכין לו את העוגה הכי מגניבה, מפוארת ומפנקת בעולם. וכן, טבעונית ב-100%!

העוגה מורכבת משתי שכבות של "עוגת שוקולד משוגעת", וביניהן מתחבאת עוד שכבה של רוטב שוקולד-נוגט, מעליה שכבה של קצפת קוקוס-וניל, ואת הכל ציפיתי בקצפת. השכבות יצאו יפהפיות, יציבות וישרות, וכל כך רציתי לצלם אותן ולהראות גם לכם, אבל אהובי היקר שכל כך התרגש מהעוגה, הצליח לרסק את המעט שנשאר ממנה לאחר הארוחה המשפחתית בדרך מהחניה הביתה, אחרי שכל הדרך נזפתי בו שינהג יותר בזהירות, שהעוגה לא תימעך. אז שנינו בהינו בשוק בעוגה המרוסקת, ואז אחד בשניה, ואז התפוצצנו מצחוק, כי בכל זאת, זה היה אירוני מדי בשביל לקחת את זה ברצינות.

אז אין לי תמונה של השכבות היפהפיות, ובהזדמנות הבאה שלמישהו יהיה יום הולדת אני אכין אותה שוב ואביא הוכחות! לבינתיים תצטרכו להאמין לי.

 

מצרכים

 

כדי שהעוגה תצא גבוהה השתמשתי בתבנית מתפרקת בקוטר 21 ס"מ, למי שאין, גם 24 יעבוד, אבל היא תצא נמוכה ויהיה יותר קשה לפרוס אותה באמצע. מה שלא יהיה, התבנית צריכה להיות קפיצית או מתפרקת, כדי שנוכל לחלץ ממנה את העוגה ולפרוס אותה.

 

בסיס – עוגת שוקולד משוגעת

  • 3 כוסות קמח
  • 2 כוסות סוכר
  • חצי כוס קקאו
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סודה לשתיה
  • 2 כפות חומץ
  • 2/3 כוס שמן
  • 2 כוסות מים קרים
  • 2 כפיות תמצית וניל

 

אמצע – רוטב שוקולד-נוגט 

  • 1 חבילת שוקולד מריר פרווה (100 גרם)
  • 1/2 כוס חלב סויה/אורז/שקדים
  • 3 כפות אבקת נוגט, ניתן להשיג בחנויות מתמחות (אפשר גם לוותר על זה)

 

קצפת קוקוס 

  • 1 פחית קרם קוקוס עם אחוז שומן גבוה (16%-18%) מקוררת לילה מראש במקרר
  • 1 קצפת צמחית של השף הלבן במתיקות מעודנת
  • 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס חלב סויה, או למי שמעדיף את הטעם הקוקוסי אפשר להשתמש בנוזל שיישאר מקרם הקוקוס
  • מי שרוצה להוסיף גם את גלילי הוופל מסביב – שיוסיף עוד פחית של קרם קוקוס + שקית של אינסטנט וניל + עוד כמה כפות של חלב סויה/ נוזל קוקוס

 

לקישוטים

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • חבילת גלילי וופל קנויים (ניתן למצוא במדפים של דברי האפייה בסופרים, רק לוודא שאין חלב ברכיבים)

 

הכנה

 

בסיס – עוגת שוקולד

מחממים תנור ל-170 מעלות. אם אתם בוחרים תבנית רחבה יותר מ-21 ס"מ, אפשר לעלות לחום של 175-180 מעלות.

מנפים את הקמח והקקאו 3 פעמים לתוך קערה.

מוסיפים את שאר הרכיבים היבשים ומערבבים היטב.

יוצרים 3 גומות בקערה, בראשונה שמים את השמן, בשניה את תמצית הוניל ובשלישית את החומץ.

מעל הכל שופכים את המים הקרים ומערבבים הכל לבלילה אחידה ללא גושים.

מעבירים לתבנית משומנת היטב (מומלץ לזרות גרגרי סוכר על התבנית המשומנת כדי שהקצוות שלנו יתקרמלו ויתקשו, ויהיה קל לחלץ את העוגה) ואופים בין 40  דקות לשעה, תלוי בתבנית ובחום. העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא יבש.

כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה ומשאירים במקום קריר לצינון.

 

בינתיים עוברים להכנת שכבת הקצפת

את פחית הקרם מוציאים מהמקרר בזהירות, בלי לערבב אותה. הסיבה לקירור היא שהחלק השומני של הקוקוס צף לחלק העליון של הפחית ומקבל מרקם של גבינה, ולמטה נשאר לנו נוזל קוקוס שקוף. מה שאנחנו רוצים בשביל הקצפת זה החלק העליון, השמן. את הנוזל אפשר להשאיר בצד לבינתיים.

את קרם הקוקוס מעבירים לקערה ומוסיפים את האינסטנט וניל + 2-3 כפות מנוזל הקוקוס, ומקציפים במיקסר עד לקבלת קצפת סמיכה ויציבה. לא כדאי להקציף אותה למוות, היא נשארת די סמיכה, וככה בדיוק אנחנו רוצים אותה.

אם השתמשתם בשתי פחיות, תקציפו אותן ביחד + האינסטנט וניל של שתיהן.

בקערה נפרדת מקציפים את הקצפת הצמחית עם האינסטנט וניל הנוסף עד לקבלת קצפת יציבה, ומקפלים אותה בשיא העדינות, עם לקקן, לתוך קצפת הקוקוס שהקצפנו מקודם. את כל הלבן הטעים הזה טועמים, מתפעלים, מכסים ומניחים במקרר לבינתיים.

 

רוטב שוקולד-נוגט

שוברים את השוקולד המריר לקוביות, שמים בקערית ביחד עם החלב הצמחי ומכניסים ל-40 שניות במיקרו. מוציאים ומערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק בלי גושים. אם צריך אפשר להכניס לעוד כמה שניות למיקרו.

לתוך הרוטב מוסיפים את אבקת הנוגט ומערבבים לקבלת רוטב אחיד.

 

הרכבת העוגה

ברגע שהעוגה התקררה, מחלצים אותה מהתבנית, מניחים על משטח יציב ומנסרים את הגבעה העליונה, הבולטת. אם התמזל מזלכם ואין גבעה, קבלו ח"ח. אבל סביר להניח שתהיה גבעה, ומכיוון שאנחנו רוצים עוגה לתפארת מדינת ישראל והיהודים בגולה, אי אפשר להגיש אותה עם גבעה למעלה. אבל אל חשש, החלק שניסרנו לא ילך לאיבוד. מה שלא ייאכל ממנו ישמש אותנו לכדורוני השוקולד שיונחו מעל העוגה.

עכשיו לוקחים את הסכין הכי ארוכה שיש לנו במטבח ולאט לאט חוצים את העוגה באמצע לכל רוחבה, כך שיהיו לנו שתי שכבות של עוגה עגולה. עדיף לנסר מהחלק החיצוני כלפי האמצע, לסובב אותה קצת ושוב מבחוץ כלפי האמצע, ככה עד שתחתכו מכל הכיוונים.

את החלק העליון מרימים בזהירות ובעדינות ומניחים בצד.

על החלק שנשאר מורחים עם כפית את רוטב השוקולד-נוגט באופן אחיד, ומעבירים אותו כמו שהוא למקפיא. בזהירות שהשוקולד לא יימרח על שום דבר אחר. אם אין מקום, אז.. תפנו מקום. את שכבת הקרם נוכל למרוח על שכבת השוקולד רק אם היא תהיה קשה, ברגע שהיא תחזור לטמפרטורת החדר היא תתרכך שוב.

כשהשוקולד התקשה מלמעלה מוציאים את העוגה ומורחים עליה שכבה נדיבה מאוד של הקרם הלבן. נסו ליישר אותה עם לקקן או שפכטל, שהשכבה תהיה אחידה ויפה. על הקרם מניחים בזהירות את החצי השני של העוגה, עדיף שהחלק שמקודם היה למעלה יהיה עכשיו למטה, כדי שהשטח העליון ביותר של העוגה יהיה כמה שיותר ישר.

עכשיו מצפים את כל העוגה בקרם מכל הכיוונים בעזרת לקקן.

 

כדורוני שוקולד

ממיסים 50 גרם שוקולד מריר במיקרו (30-40 שניות), ולתוך השוקולד מפוררים את השאריות של העוגה שניסרנו. מערבבים הכל היטב עם כפית עד לתערובת אחידה ודביקה, ושמים במקרר. אחרי שהיא תתקרר היא תהיה קשה, ונוכל עם הידיים לגלגל אותה לכדי כדורוני שוקולד קטנים וטעימים. אפשר לטבול אותם בקקאו, שוקו, אבקת נוגט, שבבי קוקוס, סוכריות.. או סתם ככה.

 

גלילי וופל ממולאים

את הגלילים קונים מוכנים, ורק נשאר למלא אותם בקרם בעזרת שקית זילוף. למי שאין, אפשר לקחת שקית ניילון קטנה, לגזור לה את אחד הקצוות, למלא אותה בקרם ובעדינות להזליף אותו פנימה. זה פחות חגיגי כי אין את החלק המשונן של פיית הזילוף, אבל היי, אם הגעתם עד לכאן במתכון, כבר השקעתם מספיק. עלי.

 

אה, ואת הלב בצורת שוקולד עשיתי משוקולד מריר שהמסתי ושפכתי לתוך חותכן בצורת לב. על זה אני מרשה לכם לוותר. אבל רק הפעם.

 

יום הולדת שמח! 

עוגת יום הולדת טבעונית

עוגת יום הולדת טבעונית

עוגת יום הולדת טבעונית

 

97 תגובות

הוסף תגובה
  1. אוי ואבוי , הלך עלי לגמרי .. איזו עוגה מעיפהההההההההההההההההההה וואו . יצא טעים ???

  2. וווהוווו!
    מטורפת!
    נראה ממש ממש מעולה!
    (וזה כל כך אי שהעוגה תתרסק על הרצפה שאני לגמרי מבינה את הצחוק!)

  3. סוכר לבן נחשב טבעוני?

  4. יפהפיה :) מיד נוסף לרשימה (המתארכת מאד) של קינוחים שאני רוצה להכין

  5. לשם מה העירבוב של קצפת הקוקוס עם הקצפת הצמחית? האם על מנת לטשטש את טעם הקוקוס?

    • בעיקר כדי לאוורר את הקרם קצת, כי קצפת הקוקוס מאוד דחוסה וכבדה.
      באופן אישי אני גם אוהבת את הדילול בטעם, אבל זה כבר עניין של טעם.
      כך או כך, זה לא הכרחי – אפשר גם להשתמש רק בקרם קוקוס אם מעדיפים.

  6. היי,
    הכנתי ,טעימה ביותר אך קצת כבדה. את יודעת אם אפשר להקפיא? נשארו כמה פרוסות ואף אחד לא רוצה להשמין ומפחד שיתפתה אם תשאר במקרר.

    כתבתי פה כי לא אפשר לי להגיב למעלה.

    • עוגות עם קרם אי אפשר להקפיא לצערי. אבל היא נשמרת במקרר 5 עד 7 ימים, זה מספיק זמן להזמין אורחים שיבואו לעזור בחיסול :)

  7. פפפשששששש

  8. נראה טוב! האם אפשר שכוס אחת תהיה קמח מלא?
    והאם החומץ הוא חומץ רגיל או חומץ תפוחים? קניתי לא מזמן ואני תוהה אם אפשר להשתמש פה ואם כן אז האם באותה כמות
    תודה!

    • אפשר להמיר חלק מהקמח למלא, אבל לקחת בחשבון שזה עושה את העוגה כבדה יותר.
      את החומץ אפשר להמיר בחומץ תפוחים, כן. אותה כמות

  9. אני ואחותי הכנו את העוגה לכבוד יום הנישואים ה-25 של הורינו.
    יצא נפלא!!!!
    תודה רבה על המתכון, הוא מושלם!

  10. הכנתי את העוגה לחברתי הטבעונית, היא יצאה מהמם וממש טעימה!!! אני חייבת לציין, כי אני לא טבעונית ומעולם לא אפיתי עוגה טבעונית ואני אופה המון עוגות! עושה חשק לעוד… תודה לך נופר, שחשפת אותי לעולם חדש!

  11. הכנתי השבוע ליום ההולדת של חבר שלי ויצא מדהים!! פעם ראשונה שאפיתי וזה בהחלט עשה חשק להפוך את זה להרגל. מה גם שחבר שלי לא טבעוני והצלחתי להוכיח לו שיש אוכל טבעוני מעולה ;) אז תודה

  12. נופר, רק מלהסתכל על התמונות הנפלאות של מה שיצא לך ומהתגובות כאן, מגיע לך שאפו ענקי!
    ככה עושים הסברה! :]

    שוקל ברצינות להכין גם אחת כזאת…

  13. )-0: צר לי לבאס, הכנתי את העוגה לכבוד יומולדת, והיה לבסיס טעם חזק (מדי) של סודה לשתיה + היה חסר טעם שוקולדי עמוק (יצא קצת כמו עוגת שוקו מסגנון "עוגות הבית"). שוב, כבר הכנתי כבר כמה מתכונים מהאתר, ויצא נפלא, אך זו – הייתה נפילה… )-:

    • מצטערת לשמוע :(
      יש אנשים שמאוד רגישים לטעם של הסודה לשתיה, במקרה כזה עדיף לדבוק במתכונים עם אבקת אפייה. בעקרון החומץ אמור לנגוד את טעם הלוואי של הסודה אבל שוב- יש אנשים שיותר רגישים לטעם.
      ממליצה לך לנסות את "עוגת שוקולד פשוטה" שהיא הרבה יותר שוקולדית ואין בה סודה לשתיה.

  14. תודה, נופר, גם אני הצטערתי, אבל הי – אם לא מנסים דברים חדשים – לא מוצאים את המתכון המטורף של נופר למיונז! (-; אנסה אותה! תודה בכל אופן, וכל הכבוד על האתר המושקע (-:

  15. בנוגע לקצפת – איזה גודל האריזה? כלומר, כמה גרם / מ"ל? כי נראה לי שיש כמה גרסאות…

    תודה!!

  16. רציתי לשאול – איך בדיוק לקחת את החצי העליון, הפכת אותו, ושמת אותו על החצי התחתון מבלי שהכול יתפרק? :)

    • מחכים שהעוגה תתקרר לגמרי ואז היא יותר יציבה.
      איך מזיזים את החצי — עם שתי ידיים פתוחות שמכניסים בין שני חצאי העוגה, ככה לאט ובעדינות עד שהן תומכות בכל הרוחב של העוגה. מרימים, מניחים בצד בעדינות, ואח"כ מחזירים באותה שיטה בדיוק.
      תנסה ותראה שהעוגה יציבה מאוד, לא פחות מעוגה עם ביצים – צריך פשוט להתעסק איתה בעדינות, כיאה לליידי שהיא :)

  17. עוגה פשוט מצוינת טעימה וגבוהה !!!! מומממממללללצת

  18. אני מעט מבולבלת במתכון רשמת לקצפת הקוקוס או לקצפת הצמחית להוסיף שליש כוס חלב סויה או בהתאמה חלב קוקוס בפירוט שלך להקצפה לא רשמת את הנ"ל אלא 2 או 3 כפות מנוזל הקוקוס לקציפת קרם הקוקוס . היכן מוסיפים את שליש כוס חלב הסויה או האם 2 או 3 כפות מנוזל הקוקוס באים במקום חלב הסויה ?

    • חלב הסויה מתווסף לקצפת הצמחית שאותה מקציפים בנפרד עם אינסטנט משלה, ומקפלים ביחד עם קצפת הקוקוס (שמקציפים גם בנפרד). תיאורטית, אפשר להקציף הכל ביחד מהתחלה, אבל מכיוון שלא ניסיתי בעצמי לא הייתי בטוחה מספיק כדי לרשום את זה.

  19. הי!
    העוגה נראית מצויינת!
    אני רוצה להכין עוגת יומולדת טבעונית לבת שלי, בדמות כלשהי, זא לחתוך את העוגות לצורות כדי להרכיב דמות, ואז לעשות ציפוי צבעוני.. כמובן שטבעוני ובריא
    המתכון הזה יכול להתאים לדעתך?
    אני מודאגת בעיקר לגבי הציפוי, האם אפשר להוסיף לו צבע מאכל טבעי ולצפות כדי ליצור דמות?
    האם כדאי שהבסיס יהיה עוגת השוקולד הפשוטה במקום זה?
    תודה על הסבלנות, מבטיחה לעדכן איך יצא!

    • בהחלט יכול להתאים!
      דווקא עדיף שתדבקי במתכון הבסיסי הזה, הוא יותר יציב מעוגת השוקולד הפשוטה, ולכן יהיה יותר קל לחתוך אותו לצורות.
      כדי לחבר בין החתיכות, במידה ותערמי אותן אחת על השניה, תשתמשי בקרם השוקולד נוגט.
      את הקרם אין בעיה לצבוע עם צבעי מאכל.
      בהצלחה!
      (ואם יוצא יפה, אני רוצה תמונה!)

  20. עוד שאלה..
    מה קןרה אם מחליפים סוכר לבן בחום?
    וקמח לבן במלא?
    אפשרי?

    • מכיוון שהעוגה מיועדת לילדים, לא בטוחה שהייתי מחליפה לקמח מלא, זה יצא לך יותר דחוס וכבד.
      סוכר לבן/חום זה לא משנה. רק שמהחום (הכהה, כן?) יכול להיות שתצטרכי לשים טיפה יותר, כי הוא פחות מתוק.

  21. שוב אני..
    כמה קצפת יוצאת?
    אני צריכה בערך לעוגה 20 ועוד חצי עוגה 20
    להכפיל כמויות או שזה יספיק?
    ואם להכפיל, את שתי הקצפות או אחת?

    • למה הכוונה עוגה 20 ועוד חצי עוגה 20?
      מהכמויות הנ"ל יוצאת מספיק קצפת כדי למלא שכבה באמצע העוגה, מעל העוגה, לצפות אותה מהצדדים, וגם למלא את כל הוופלים החלולים. כלומר – הרבה קצפת.

  22. היי
    מישהי יודעת האם ג'וני גליליות וופל למילוי של מימונס הם טבעוניים?
    תודה!

  23. עשיתי את העוגה! שילבתי קמח לבן וקמח מלא, וסוכר לבן וסוכר חום, ויצא מעולה!!!!
    וגם ממש יפה!
    המון תודה על כל העזרה!!!

  24. איך שולחים לך תמונה?

  25. שלחתי לך מייל עם תמונה של העוגה :)

  26. נופר! עוד יומולדת… :)
    המתכון יעבוד גם לקאפקייק? כדאי את זה או את העוגה הפשוטה?

  27. אפשר במקום אבקת נוגט, קרם נוגט?

  28. היי, עשיתי את העוגה הזו כבר פעמיים, ויותר מהכל אני ממליצה להוסיף לבלילה שוקולד מגורד על פומפיה דקה (אני מניחה שאפשר גם להמיס) וגם חתיכות שוקולד צ'יפס. זה עושה אותה עוד יותר מהממת.

  29. תודה על העוגה

  30. נראה מדהים! מקווה שהקרניבורים כאן יסכימו איתי. יש לי רק תבנית של 26 ואני לא רוצה להכין יותר, גם ככה אנחנו נוסעים מחר לשבוע. זה ייצא דק מדי בכמויות האלה?
    חוצמזה, אני בחו״ל והדברים קצת אחרים כאן. למשל בחבילת אינסטנט פודינג יש בין 30 ל 50 גרם ואי כשהוא נראה לי שאם אני אקח 80 גר זה יהיה יותר מדי. הכמויות מדודות ממש על המילימטר או שנראה לך שזה יעבוד אם אני אשתמש במעט האינסטינקטים שלי בשביל לאלתר?

    • אם את רוצה ללכת על תבנית של 26, אני מציעה לך פשוט לוותר על לפרוס באמצע אלא רק לצפות אותה בקרם. אם בכל זאת תצליחי לפרוס באמצע – מה טוב..
      אפשר גם להכפיל כמויות ולאפות בשתי נגלות אבל אז תצא לך עוגה ממש ממש גדולה וחבל.
      לגבי האינסטנט – בדר"כ חשוב לדייק אבל במקרה הזה זה לגמרי בסדר לשים קצת פחות. אם את עושה רק שכבה אחת של עוגה, גם אפשר בכיף לצמצם בחצי את כל כמות הקרם, שגם ככה גדולה מאוד ביחס לעוגה (נועדה למלא את ההוופלים שמסביב גם..)

  31. נהדר, תודה רבה! ותודה על התגובה המהירה! אעדכן :-)

  32. היי ,לא מצאתי קרם קוקוס בשום מקום בעיר יש רק מי קוקוס השאלה היא האם אפשר להחליף את קרם הקוקוס במשהו אחר וזה יצא עוגה,הטם של הקוקוס לא משנה מצדי שיהיה שוקולד במקום האם אפשר לעשות משהו כזה? אני צריכה להכין ליומולדת לראשון הזה…תודה.

    • קרם קוקוס יש בכל מקום, מוזר שלא מצאת. ההבדל הוא באחוזי השומן. לא תמיד כתוב "קרם".
      בכל מקרה אפשר להשתמש רק בקצפת צמחית + אינסטנט פודינג וניל + קצת חלב סויה. הכמות היא חצי ליטר קצפת על אינסטנט פודינג 1 ועוד שליש כוס חלב סויה. בהצלחה ויומולדת שמח!

  33. שלום, בשנה שעברה הכנתי ליום ההולדת ויצא נהדר! אכלו גם טבעונים וגם כל השאר ומאוד נהנו.
    הבת שלי היתה מרוצה ומאושרת.
    אינני זוכרת אם שאלתי אז – האם לדעתך ניתן להחליף את הסוכר בסירופ מייפל טבעי? כך אני נוהגת בכל העוגות הבחושות שלי אך זו עוגה מיוחדת ואיני רוצה לטעות.
    תודה רבה!

    • איזה כיף :)
      לגבי החלפת הסוכר במייפל – אני ממש לא יודעת, זה דורש התאמה של המתכון במידה מסוימת ומכיוון שלא ניסיתי אני לא יודעת להגיד לך..

  34. אפשרי לוותר על החומץ/להשתמש בחומץ תפוחים במקום ולא ייתן טעם של תפוחים?

    • לא לוותר כי הסודה צריכה אותו בשביל להתפיח, אבל אין בעיה להשתמש בחומץ תפוחים. לא מרגישים לא את זה ולא את זה בטעם :)

  35. באיזה אינסטנט פודינג להשתמש? כי כל מה שנתקלתי בו בסופר מלא Eים שלא ברור אם מקורם מהחי או מהצומח

  36. יצאה מדהים.שמתי כוס וחצי סוכר במקום 2 כוסות.
    תמונות של שכבות העוגה:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=728040800650739&set=p.728040800650739&type=1

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=728040910650728&set=p.728040910650728&type=1

  37. האם ניתן להמיר את קרם הקוקוס בשמנת צמחית ? אם כן, אז באיזו כמות של שמנת? אני שואלת, כי ניסיתי להקציף כמה פעמים קרם קוקוס וזה לא הוקצף… אני גם לא כ"כ אוהבת את הטעם…

  38. היוש :) העוגה נראית מעולה ויש לי סיבה טובה לאפות אותה, יום הולדת ה-1 של הפיצקולית שלי וכיאה לאירוע כ"כ חשוב, אני רוצה להתכונן ולהבין הכל מראש ולכן שאלותיי אליך:
    1. אפשר לשים במקום סוכר לבן סוכר קנים?
    2. קרם נוגט זה כמו אבקת נוגט תוכלי לכוון אותי איפה קונים את זה? שקדיה? טבע קסטל? כאלה?
    3. החומץ הוא חומץ רגיל נכון? כזה ששמים בסלט…

    סורי אם אני חוזרת על דברים שנשאלת :) המון תודה

    • מזל טוב לפיצקולית!
      1. כן, אין בעיה
      2. אבקת נוגט יש בחנויות מתמחות לדברי אפייה ובישול. זה לא הכרחי, אפשר קרם שוקולד רגיל משוקולד מריר וחלב צמחי
      3. כן, אפשר חומץ רגיל ואפשר חומץ תפוחים, שניהם לא יהיו מורגשים בסופו של דבר

  39. היי :) קודם כל העוגה נראית מצוין! רציתי לשאול כמה זמן דורשת הבנת העוגה? והאם הקמח תופח או רגיל? וכמה זמן צריך לשים את העוגה במקפיא עם השוקולד? ושאאלה אחרונה- כמה משמעותי זה יהיה אם לא אוסיף את האבקת נוגט?
    תודה רבה! דנה.

    • היי!
      ההכנה לוקחת משהו כמו שעתיים בסה"כ, לידיים לא מיומנות במיוחד (עם הפסקות בין לבין). תלוי כמה משקיעים בכל פרט.
      הקמח רגיל.
      השוקולד מתקרר די מהר, מספיק משהו כמו רבע שעה. אפשר לגעת עם היד לראות שהתקשה.
      אבקת הנוגט לא הכרחית :)

  40. תגידי, איך קוטר 21 ס"מ?? מדדתי הס"מ וזה ממש קטן! מן מיני עוגה כזאת. אם אני פורסת את כף היד זה בערך האורך מהאגודל לזרת. זו מן עוגה אישית? או שהבנתי משהו לא נכון?

    • 21 זה קצת קטן אבל זה מכוון, כדי שהעוגה תצא גבוהה ואפשר יהיה לחתוך אותה באמצע. אפשר להשתמש גם ב-24

      • ועם 21 ס"מ זו לא יוצאת מיני עוגה?

        • לא מיני, אבל קוטר קטן, ויותר גבוהה

        • אם אין לי תבנית של 21? יש לי תבנית קפיצית של 26 ואני לא רוצה שהיא תצא לי נמוכה מידי, יש אפשרות להגדיל את המצרכים של העוגה עצמה? ובכמה? הכוונה לעוגת בסיס… אשמח לתשובה :-)

        • זו בעיה.. להכפיל את הכמויות יניב לך הרבה יותר מדי עוגה ומלית, ויספיק ליותר מתבנית של 26 בוודאות. אני מניחה שבמצבך הייתי מחפשת לשאול תבנית מחבר/שכן/אמאבא, ובמקרה הכי גרוע הייתי מכפילה כמויות ומכינה את עודפי המלית בתבנית נפרדת ומקפיאה ליום סגריר

      • צודקת. עשיתי ולא יצא מיני בכלל אלא מספיק למספר אנשים. משום מה הרוטב שוקולד באמצע יצא לי נוזלי לגמרי. אולי היה צריך פחות חלב סויה, אולי האבקת נוגט תורמת ליציבות? גם יצא לי ממש קצת קצפת. בכול מקרה, בסופו של דבר יצא טעים. האישה שבשבילה עשיתי את העוגה ממש הודתה והתלהבה. עשיתי שתי עוגות – אחת מהן היתה לא טבעונית וציפיתי שמהטבעונית כמעט ואף אחד לא יאכל. אבל אכלו ממנה ממש הרבה אנשים. נראה שאפילו כמה העדיפו אותה על פני העוגה הרגילה.

  41. הכנתי את העוגה, יצאה מדהים!! הפחתתי בכמויות הסוכר והפודינג, והחלפתי את אב' הסודה לשתיה באב' אפיה. תודה על המתכון! שיתפתי בקב' "לא יוצאות מהמטבח" בפייסבוק, מקווה שזה בסדר :)

  42. האם ניתן להשתמש בקרם קוקוס ללא קירור ?

  43. האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום בקרם קוקוס?

  44. אם אין קצפת צמחית? יש אפשרות להכין את הקצפת רק מקרס קוקוס?

  45. הכנתי את העוגה והוספתי עוד שכבה אם קצת שינויים קלים אבל תודה על המתכון יצא טעים ויפה

  46. הכנתי למסיבת יום הולדת של הבן שלי ויצא מדהים! שמתי חצי מכמות הסוכר ועשיתי שתי עוגות של 26 ואז הנחתי אחת על השנייה. ילד אחד בא אליי ואמר לי שזו העוגה הכי טעימה שהוא אכל בחיים :)) רציתח להעלות תמונה אבל לא נראה לי שאפשר, נכון? בכל אופן תודה על המתכון המעולה

  47. אני מתכננת להכין ליום הולדת שנה של הבת שלי, השאלה האם עם השמנת שנוצרת אפשר גם לזלף ציורים או שהיא רכה/קשה יותר משמנת רגילה??

    • הקצפת שמתקבלת יציבה מאוד ואפשר לזלף איתה מה שרוצים :)
      אפשר גם להשתמש בקצפת צמחית רגילה שנוחה מאוד לזילוף

  48. במידה ועושה בתבנית 28 אז להכפיל כמות ?

  49. אפיתי בתבנית מתפרקת 26 , השתמשתי באבקת אפיה במקום סודה לשתיה, יצאה גבוהה עם צופציק למעלה שאפשר לי הרבה כדורים, גם על העוגה וגם בצד. חלק מהכדורים ציפיתי בקקאו וחלק בקוקוס.
    הקצפתי את השמנת הצמחית יחד עם כל פחית הקרם קוקוס ועם 11/2 פודינג (1/2 פודינג בטעם ריבת חלב)
    והוספתי קצת קפה נמס מגורען. זה מסתיר את טעם הלואי של הפודינג.
    שמתי רק 1/2 כוס שמן.
    העוגה יצאה מעולה. אימצתי אותה בתור עוגת יום הולדת

כתיבת תגובה