צ'ילי "נון" קרנה טבעוני ואורז עם עגבניות

צ'ילי נון קרנה טבעוני

האמת היא שזה לא בדיוק צ'ילי נון קרנה, לא רק כי הוא טבעוני אלא כי עשיתי אותו לפי איך שהתחשק לי, וזה לא בדיוק נאמן למקור. אבל זה טעים!

 

מצרכים

 

לצ'ילי נון קרנה

  • 1.5 כוסות שעועית אדומה מבושלת
  • 1/2 חבילה של טחון מהצומח, או כ-200 גרם שבבי סויה אחרי השריה וסחיטה
  • קופסה 250 גרם עגבניות מרוסקות (או 3-4 עגבניות אדומות ובשלות)
  • קופסה 250 גרם רסק עגבניות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • חצי פלפל חריף / פתיתי צ'ילי יבשים (אופציונלי)
  • 1 גזר מגורר
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות/כתושות
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, רוטב סויה

 

לאורז

  • 1.5 כוסות אורז בסמטי/לבן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 3 עגבניות אדומות ובשלות
  • כמה כפות שמן זית
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה

 

הכנה

במחבת גדולה או סיר מטגנים את הבצל הקצוץ. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום קצוץ קטן או כתוש ומטגנים לעוד כשתי דקות. מוסיפים את קוביות הפלפל (ואם יש חריף אז גם אותו) ואת הגזר המגורר ומטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב תכוף עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.

מוסיפים את הטחון מהצומח/שבבי סויה ומטגנים לכמה דקות. מתבלים בנדיבות במלח, פלפל, פפריקה מתוקה ומעט רוטב סויה (2 כפות מקסימום).

מוסיפים את העגבניות. אם השתמשתם בעגבניות טריות, תנו להן כמה דקות להמעך בטיגון. אם זה מקופסה, אפשר ישר להוסיף גם את הרסק, ועוד כשתי כוסות מים, או מספיק כדי לכסות הכל וליצור רוטב די דליל.

נותנים לרוטב לרתוח, מוסיפים את השעועית האדומה – שאמורה להיות מבושלת ורכה כמעט לגמרי (אם היא התרככה לכם לגמרי בבישול אז אפשר להוסיף אותה רק ברבע שעה האחרונה של בישול הרוטב).

סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה 30-40 דקות, ומדי פעם מערבבים. אם הנוזלים נגמרים אפשר להוסיף מים.

אחרי חצי שעה טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, יכול להיות שיהיה צריך להוסיף מעט סוכר לאיזון החמיצות של העגבניות. בסופו של דבר לא אמורים להשאר הרבה נוזלים, אלא תבשיל סמיך ועשיר. אם נשארו יותר מדי נוזלים אפשר להוריד את המכסה לכמה דקות והם יתאדו.

צ'ילי נון קרנה טבעוני

צ'ילי נון קרנה טבעוני

 

הכנת האורז

אני קוראת לזה "אורז אדום" למרות שזה אורז רגיל שרק צבוע באדום. אבל הטעם והמרקם שלו מיוחדים ותמיד כיף לגוון כשזה מגיע לאורז!

הפעם השתמשתי באורז בסמטי או יסמין (בחיי ששכחתי). מי שרוצה להשתמש באורז מלא, שיתאים את כמות המים הדרושה (רק לקחת בחשבון שהעגבניות מוסיפות לנו קצת נוזלים).

את העגבניות חותכים לחצאים ומגררים בפומפיה (כן כן, כמו בשביל הג'חנון). את הקליפות זורקים.

למי שיש חשק להשקיע אני ממליצה לטגן בסיר בצל קצוץ לפני הוספת העגבניות, אבל לא חובה. הפעם לא טיגנתי בצל.

בלי הבצל פשוט מחממים כמה כפות שמן בסיר, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים בנדיבות במלח, פלפל, פפריקה מתוקה, נותנים לזה להצטמצם במשך 2-3 דקות, מוסיפים את האורז לטיגון של עוד כחצי דקה, שופכים את המים הרותחים, נותנים לזה לרתוח שוב, מכסים ומעבירים לבישול על אש קטנה לכ-20 דקות או עד שהמים התאדו והאורז מוכן.

מוודאים שהאורז מוכן וסוגרים את המכסה לעוד 15 דקות לפני שמערבבים ומגישים.

אורז עם עגבניות

 

בתאבון!

 

צ'ילי נון קרנה טבעוני

 

 

32 תגובות

הוסף תגובה
  1. טעים נעים ומחמם! אני יושבת עם קערית ברגעים אלו ממש :)
    עשיתי בדיוק לפי המתכון, עם פתיתי סויה, ופפריקה חריפה במקום צ'ילי, כי לא היה לי.

  2. הכנתי, יצא מעולה!
    תודה רבה (:

  3. שאלה ברשותך, מדובר ב200 גרם שבבי סויה יבשים שצריך להשרות, או 200 גרם שבבי סויה שכוללים את המים שספגו?
    תודה

  4. הכנתי בשישי האחרון ויצא פשוט ד ל י ק ט ס! !! אפילו הילדים הבררניים שלי אהבו. עד מוצ"ש לא נשאר זכר, ועשיתי כמות גדולה יותר מהמתכון. .. :-) תודה רבה!

  5. השם פשוט מעולה! וגם המתכון כמובן :)

  6. היי, שאלה קצת מביכה – איך וכמה משרים את הסויה? (והאם זה תמיד או רק ספציפית למתכון הזה?)

    • בערך רבע שעה במים רותחים (לא חייבים לבשל, אבל שהמים יהיו רותחים בהתחלה). אחרי זה שוטפים אותם, מסננים וסוחטים.

  7. הכנתי הרגע, בעלי ואני טרפנו את זה, פשוט מעולה!
    (למרות שלא היה לי שעועית אז באילתור של רגע השתמשתי בערמונים קלויים וקלופים במקום ועדיין יצא מעולה),
    תודה!!

  8. שאלה- זה משנה אם זה שעועית אדומה או לבנה, ולמה? (יש לי רק לבנה בבית)

  9. יצא מעולה! תודה!!

  10. יצא נהדר! זו פעם ראשונה שאני משתמשת בשבבי הסויה, וקצת חששתי מטעם לוואי, אבל לא היה שום טעם לוואי והם רק הוסיפו למתכון. אז היה מעולה וגם האורחים נהנו.

    הבעיה היחידה היתה עם השעועית. זו הפעם הראשונה שאני מבשלת שעועית, ולצערי אחרי השרייה של 24 שעות ובישול של 3 שעות, השעועית עדיין לא התרככה. עשיתי משהו לא בסדר או שפשוט הייתי צריכה לבשל יותר?

    תודה רבה!

    • אוי, זה מבאס נורא.
      קרה לי פעם. בדר"כ האשמה היא בשעועית, כשהיא ישנה היא קשה יותר וקשה מאוד לרכך אותה.
      אני מניחה שבישלת בלי מלח, נכון? כי המלח סוגר את הקטניות ומקשה על הבישול.
      נסי לקנות קטניות במנות קטנות ולעתים קרובות יותר, שלא ישבו בארון הרבה זמן. ועדיף לקנות במקום שיש תחלופה גבוהה.

    • טיפ – למה לשבור את הראש עם בישול רב-שעתי של שעועית כשאפשר פשוט להשתמש בשעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות של היינץ ולהנות מאותו טעם אם לא טוב יותר? דרך אגב שעועית זו (באה בשימורים) היא מצרך קבוע אצלנו בבית, קונים אותה בסטוקים ואוכלים אותה בכל ארוחה כמעט כתוספת, היא פשוט מעדן ומומלצת לבישולים בסגנון זה ובכלל.. בהצלחה!

  11. אכן בישלתי בלי מלח.
    לא חשבתי על האופציה של שעועית טריה יותר. אנסה את מה שהצעת.
    תודה על מתכון מעולה ותמונות מהממות, ושנה טובה :)

  12. מצטרפת למחמאות! יצא ממש מצוין!
    לא היה לי סויה ואני לא מבינה בזה אז הכנתי את אותו מתכון בלי שום תחליף לבשר. לא הרגשתי שחסר משהו..

  13. אני שונאת שעועית בכל צורה אפשר לוותר עליה במתכון

    • המתכון די מתבסס על שעועית, בלעדיה זה יהיה סוג של בולונז צמחי.. לשיקולך :)
      אפשר גם עם עדשים, אם אותם את כן אוהבת.

  14. האם תוכלי להביא לנו פשטידה או מנה עיקרית לפסח רעיונות מאד אשמח ?
    אני רוצה להוכיח למשפחתי שניתן להכין אוכל לחג גם ללא בשר וגם אוכל טעים אשמח לעזרה

    • יש בבלוג קטגוריה של "חגים" ובה יש גם מתכונים לפסח, ובנוסף אני מקווה להספיק להעלות עוד מתכונים לפסח בקרוב. :)

  15. הכנתי הערב, יצא פצצה ! השתמשתי בנקניק של טבע דלי כי זה מה שהיה לי. יצא מעולה, כמו קבנוס :) תודה על מתכון משובח בהחלט, תענוג ויהיה משהו טעים למחר לעבודה :)

  16. נראה מעולה, אפשר לדעתך לשים במקום אזוקי? אם כן, האם צריך להשרות לפני בישול?

  17. יצא פשוט מושלם לא יכולה להפסיק לאכול את זה. גם הלא טבעונים עפו על זה! תודה!!

כתיבת תגובה