שניצל פורטבלו

שניצל פורטבלו

מי אמר שניצל ולא קיבל?!

מצרכים

  • 4 פטריות פורטבלו גדולות / בינוניות

לבלילה:

  • כמה כפות שמן זית
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
  • חופן עלי טימין טרי
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית סילאן
  • כמה כפות קורנפלור
  • קצת מים לדילול

לציפוי:

  • בערך כוס פירורי לחם + קצת מלח

 

הכנה

את הפטריות מנקים בעדינות (מספיק לנגב אותן במגבת נייר, אפשר גם לקלף את הקליפה העליונה) ומפרידים את הרגל מהפטריה.

חותכים אותן לחצאים או רבעים, תלוי כמה הן גדולות.

בקערית אחת מערבבים את פירורי הלחם עם קצת מלח.

בקערית שניה מערבבים את מרכיבי הבלילה, ומאזנים אותה באמצעות המים והקורנפלור. אנחנו צריכים להגיע למרקם של טחינה, כזה שאפשר לטבול בו את הפטריות ותשאר לנו שכבה דקה של הבלילה על הפטריה.

טובלים את הפטריות בבלילה ואז בפירורי הלחם, ואז מטגנים בשכבת שמן דקה כמה דקות מכל צד.

* אפשר גם לאפות אותן, אבל לשים לב שהן לא מתייבשות בתנור, זמן האפייה תלוי בעובי הפטריות.

 

מומלץ להגיש ישר אחרי הטיגון/אפייה, כי פטריות נוטות להפוך צמיגיות כשהן מתקררות, ופירורי הלחם נרטבים ומאבדים מהפריכות שלהם. אפשר לצפות את הפטריות בבלילה ופירורי הלחם ולשים במקרר, ורק לטגן לפני ההגשה.

 

את אותו תהליך אפשר לעשות עם ירקות נוספים: פרוסות קישואים, בטטות, כרובית, ברוקולי, חציל..

 

בתאבון! 

פורטבלו

שניצל פורטבלו

 

58 תגובות

הוסף תגובה
  1. רעיון נפלא… אני אאפה בתנור. עד האפייה אשמור במקרר… תודה

  2. כרגיל נשמע ונראה מעולה!
    תודה נופר:)

  3. OMG זה נראה כל כך מושלם ! אהבתי את הבלילה המיוחדת עם שמן הזית והקורנפלור. זה שונה מבלילת הקמ הרגילה? נראה נפלא!

  4. היי נופר, עשיתי באותו היום שהעלית את זה בפייסבוק (במקרה, נשבעת שבמקרה, היו לי פורטבלו בבית, ידעתי שאני רוצה לעשות איתן משהו ולא ידעתי מה :) ויצא מעולה, למרות שלא היה לי טימין ואת הקורנפלור (שגם לא היה לי :) החלפתי בקמח, ממש טעים, שוב תודה!

  5. גם אני השתמשתי בקמח במקום קורנפלור ויצא פשוט ואו

  6. מעדן מלכים ומלכות :) גם בגרסה נטולת גלוטן. תודה רבה, הווטרינרים.

  7. נפלא!! בא לתת ביס במסך!

  8. אפשר להחליף סילאן בדבש (רחמנא לצלן) או מייפל?

    • אני לא משתמשת בדבש (זה לא טבעוני), אבל מייפל יכול לעבוד. רק לא להגזים איתו כי יש לו טעם יותר דומיננטי מסילאן.

  9. פינוק אמיתי. תודה!

  10. יצא נפלא, תודה רבה!

  11. נראה מעולה! הכנתי כבר פעמיים ובשתיהן יצא לי כהה מידי ולא בצבע של "שניצל" עסיסי כמו אצלך :( מה אני עושה לא בסדר? וגם הטעם של הבלילה קצת דומיננטי לי מידי (מזכיר לי טעם של חרדל משום מה), יש אופציה למרכיבים אחרים שעדיין ידביקו את הפירורי לחם לפטריה?
    מצורפת פה תמונה של הצבע שיצא לי (וגם הקוסקוס המעולה שלך שיצא ממש טעים!):
    https://www.facebook.com/nina.bsh/activity/10151808586893236

    • מה יצא כהה? הציפוי? זה תלוי כנראה בפירורי לחם שהשתמשת.. אולי טיגנת קצת יותר מדי?
      לגבי הבלילה, את יכולה לתבל איך שבא לך – אפשר גם להסתפק בבלילה של קמח+מים+איזה תבלינים שבא לך :)

      • כן השניצל יוצא לי כהה ונראה הרבה פחות טוב משלך… הוא כהה עוד לפני הטיגון. אולי בגלל שלא קילפתי את הקליפה של הפטריה? את מקלפת?

  12. הכנתי משיטאקי. נהדר

  13. היי, האם חובה להשתמש בסילאן? מה האופציה הנוספת לסילאן/דבש/מייפל? תודה!

  14. תודה רבה(:

  15. הוספתי שומשום לפירורי לחם. פיצוץ! תודה.. :)

  16. הכנתי עם שיטאקי… יצא מעולה

  17. טעם גן עדן לאוהבי הפטריות. תודה רבה נופר!

  18. יאמייייייייייייי

  19. ייצא מעולה, כל המשפחה טרפה. תודה !! :)

  20. הכנתי אתמול, יחד עם קישואים ובטטה. יצא טעים אבל מאוד שמן – במיוחד הפטריות. משהו ניסה את זה בתנור?

  21. האם בתנור זה גם מוצלח?

  22. פשוט מעולה!!! והשיא הוא שאבא שלי טמר שזה טעים יותר מבשר!

  23. מממממעולה! את הבלילה הכנתי עם קמח חומוס במקום קורנפלור, והשתמשתי בפירורי לחם יפניים- פנקו. מנצח!

  24. יצא מדהים!

  25. היי זה בסדר לשים פפריקה מתוקה מעושנת?

  26. במקרה של בטטה אופייה בתנור האם צריך לבשל קודם את הבטטה?

  27. יצא פשוט מעולה מעולה מעולה! תודה רבה :)

  28. יצא טעים מאד, עשיתי עם קמח חומוס במקום קורנפלור ובבלילה שמתי סילאן, אבקת שום, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, פלפל לבן, פפריקה, שום. בפירורי הלחם שמתי אבקת גריל עוף. עשיתי בטטות פרוסות דק ופטריות פורטובלו בטיגון,,בפעם הבאה אאפה.

  29. נראה פיצוץ אני ניגש להכין ממש עכשיו ואחזור מיד עם פידבק.

    אגב לא תנור , על האש אני עושה.

  30. הכנתי ויצא מעולה ! רק הפרורי לחם לא ממש נדבקו , יש רעיון ללמה ?

    • הפטריות היו רטובות?
      אולי הבלילה היתה דלילה מדי, להבא כדאי להסמיך אותה (אפשר עם עם קורנפלור או פשוט עם קמח רגיל או קמח חומוס/עדשים)

  31. הכנתי ומעולם לא קיבלתי תגובות ככ נילהבות. לא היה לי טימין, אז הוספתי כפית חרדל ויצא מוצלח מאד. תודה!!

  32. יצא טעים מאוד!! מתכון מעולה :)

  33. הכנתי עם פטריות שמפניון טריות במקום פורטבלו (פשוט כי זה מה שהיה..) ויצא מצויין!
    מחכה לנסות עם פורטבלו בטוחה שיהיה אפילו טעים יותר :)

  34. מה הכמויות של הקורנפלור והמים?

    • לא כתבתי במדויק כי זה לא חייב להיות מדויק. אפשר להתחיל מ-2-3 כפות ולהרגיש את הבלילה ולהוסיף אם צריך

  35. הכנתי ויצא מעולה, תודה!

    אם אני מכינה עם חציל, מה צריך לעשות עם החציל קודם? או שפשוט ישר לפרוסות ואז לתוך הבלילה?

    • תמיד כדאי לזרות על פרוסות החציל קצת מלח ולתת לו להזיע לכמה זמן, אבל בעקרון – לא צריך לעשות שום דבר.
      רק כדאי לקחת בחשבון שחציל שותה שמן אז כדי שישתה כמה שפחות, השמן צריך להיות חם מאוד

  36. היי :-) בד"כ אני לא כתובת תגובות אבל הייתי חייבת!!הכנתי, ובמקום כל התבלינים שמתי חצי כפית פסטו וקצת מלח בבלילה ויצא פשוט מדהים!!אני טבעונית מתחילה וממש יורדים עלי מכל הכיוונים והמתכון הזה פשוט עשה לי טוב בלב וגרם לי לשמוח מחדש בהחלטה להיות טבעונית!!אלפי תודות :-*

  37. יש אפשרות להקפיא ?

להגיב על יעל לבטל