שניצל פורטבלו

שניצל פורטבלו

מי אמר שניצל ולא קיבל?!

מצרכים

  • 4 פטריות פורטבלו גדולות / בינוניות

לבלילה:

  • כמה כפות שמן זית
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
  • חופן עלי טימין טרי
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית סילאן
  • כמה כפות קורנפלור
  • קצת מים לדילול

לציפוי:

  • בערך כוס פירורי לחם + קצת מלח

 

הכנה

את הפטריות מנקים בעדינות (מספיק לנגב אותן במגבת נייר, אפשר גם לקלף את הקליפה העליונה) ומפרידים את הרגל מהפטריה.

חותכים אותן לחצאים או רבעים, תלוי כמה הן גדולות.

בקערית אחת מערבבים את פירורי הלחם עם קצת מלח.

בקערית שניה מערבבים את מרכיבי הבלילה, ומאזנים אותה באמצעות המים והקורנפלור. אנחנו צריכים להגיע למרקם של טחינה, כזה שאפשר לטבול בו את הפטריות ותשאר לנו שכבה דקה של הבלילה על הפטריה.

טובלים את הפטריות בבלילה ואז בפירורי הלחם, ואז מטגנים בשכבת שמן דקה כמה דקות מכל צד.

* אפשר גם לאפות אותן, אבל לשים לב שהן לא מתייבשות בתנור, זמן האפייה תלוי בעובי הפטריות.

 

מומלץ להגיש ישר אחרי הטיגון/אפייה, כי פטריות נוטות להפוך צמיגיות כשהן מתקררות, ופירורי הלחם נרטבים ומאבדים מהפריכות שלהם. אפשר לצפות את הפטריות בבלילה ופירורי הלחם ולשים במקרר, ורק לטגן לפני ההגשה.

 

את אותו תהליך אפשר לעשות עם ירקות נוספים: פרוסות קישואים, בטטות, כרובית, ברוקולי, חציל..

 

בתאבון! 

פורטבלו

שניצל פורטבלו

עוד דברים טעימים...

 

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. רעיון נפלא… אני אאפה בתנור. עד האפייה אשמור במקרר… תודה

  2. כרגיל נשמע ונראה מעולה!
    תודה נופר:)

  3. OMG זה נראה כל כך מושלם ! אהבתי את הבלילה המיוחדת עם שמן הזית והקורנפלור. זה שונה מבלילת הקמ הרגילה? נראה נפלא!

  4. היי נופר, עשיתי באותו היום שהעלית את זה בפייסבוק (במקרה, נשבעת שבמקרה, היו לי פורטבלו בבית, ידעתי שאני רוצה לעשות איתן משהו ולא ידעתי מה :) ויצא מעולה, למרות שלא היה לי טימין ואת הקורנפלור (שגם לא היה לי :) החלפתי בקמח, ממש טעים, שוב תודה!

  5. גם אני השתמשתי בקמח במקום קורנפלור ויצא פשוט ואו

  6. מעדן מלכים ומלכות :) גם בגרסה נטולת גלוטן. תודה רבה, הווטרינרים.

  7. נפלא!! בא לתת ביס במסך!

  8. אפשר להחליף סילאן בדבש (רחמנא לצלן) או מייפל?

    • אני לא משתמשת בדבש (זה לא טבעוני), אבל מייפל יכול לעבוד. רק לא להגזים איתו כי יש לו טעם יותר דומיננטי מסילאן.

  9. פינוק אמיתי. תודה!

  10. יצא נפלא, תודה רבה!

  11. נראה מעולה! הכנתי כבר פעמיים ובשתיהן יצא לי כהה מידי ולא בצבע של "שניצל" עסיסי כמו אצלך :( מה אני עושה לא בסדר? וגם הטעם של הבלילה קצת דומיננטי לי מידי (מזכיר לי טעם של חרדל משום מה), יש אופציה למרכיבים אחרים שעדיין ידביקו את הפירורי לחם לפטריה?
    מצורפת פה תמונה של הצבע שיצא לי (וגם הקוסקוס המעולה שלך שיצא ממש טעים!):
    https://www.facebook.com/nina.bsh/activity/10151808586893236

    • מה יצא כהה? הציפוי? זה תלוי כנראה בפירורי לחם שהשתמשת.. אולי טיגנת קצת יותר מדי?
      לגבי הבלילה, את יכולה לתבל איך שבא לך – אפשר גם להסתפק בבלילה של קמח+מים+איזה תבלינים שבא לך :)

      • כן השניצל יוצא לי כהה ונראה הרבה פחות טוב משלך… הוא כהה עוד לפני הטיגון. אולי בגלל שלא קילפתי את הקליפה של הפטריה? את מקלפת?

  12. הכנתי משיטאקי. נהדר

  13. היי, האם חובה להשתמש בסילאן? מה האופציה הנוספת לסילאן/דבש/מייפל? תודה!

  14. תודה רבה(:

  15. הוספתי שומשום לפירורי לחם. פיצוץ! תודה.. :)

  16. הכנתי עם שיטאקי… יצא מעולה

  17. טעם גן עדן לאוהבי הפטריות. תודה רבה נופר!

  18. יאמייייייייייייי

כתיבת תגובה