קציצות "בטעות"

הדברים הכי מגניבים בחיים קורים בטעות. וככה בטעות יצאו לי קציצות מעולות, בלי להתכוון בכלל: הכנתי פלפלים ממולאים ונשאר לי עודף של המילוי. חשבתי וחשבתי, ובסוף הוספתי לו פירורי לחם ובלילת דבק (קמח+מים) – הידקתי בידיים – והופ, נוצרו לי קציצות. האורז שבתערובת נחרך בטיגון ויצא מעטה קריספי ומפתיע במיוחד.

איזה כיף שטועים לפעמים בחישוב כמויות!

מצרכים

  • 1/2 חבילה "טחון מן הצומח" של טבעול
  • 1 בצל גדול
  • 1 כוס אורז לא מבושל
  • 1 גזר מגורר
  • 1 קישוא מגורר
  • 4-5 כפות נדיבות של רוטב עגבניות (אם אין אז לפחות להוסיף קצת רסק עגבניות)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס של בלילת קמח+מים  (במרקם סמיך, כמו של פנקייק)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח פלפל

הכנה

  1. מבשלים את האורז עם קצת מלח. בשביל הממולאים אני בדר"כ מבשלת את האורז כמעט עד הסוף, וכך עשיתי במקרה הזה, אבל אני חושבת שעדיף לבשל את האורז עד הסוף או אפילו שיהיה קצת דביק (במקום כוס מים על כוס אורז, הייתי שמה בכיף כוס וחצי מים או יותר ונותנת לזה להתבשל עד שכל המים נספגים בבישול).
  2. מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים פנימה את השום, גזר וקישוא, ומטגנים 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את הטחון מהצומח (הישר מהמקפיא, בלי משחקים) ונותנים לו להפשיר ולהיטגן ביחד עם הירקות.
  4. מוסיפים מלח ופלפל, את הרוטב עגבניות, מערבבים ומטגנים עד שהכל מקבל טעמים. טועמים לבדוק שהכל בסדר ולא צריך להוסיף כלום.
  5. זורקים פנימה את הפטרוזיליה לעוד עירבוב קל.
  6. מכבים את האש ומוסיפים את האורז, מערבבים.
  7. מוסיפים את פירורי הלחם ובלילת הדבק ומערבבים היטב.
  8. בשלב הזה צריך לבדוק את העיסה ולראות אם צריך עוד פירורי לחם (בהחלט ייתכן) ו/או דבק. יודעים שהעיסה מספיק דביקה כשאפשר להרטיב קצת את הידיים, לקחת כדור מהתערובת, להדק אותו בידיים וליצור קציצה שלא מתפרקת ביד. אם נהיה דחוס מדי אפשר להוסיף קצת מים.
  9. יוצרים את הקציצות ומטגנים. לא ניסיתי לאפות – אבל זה כי יש לי טראומה מאפיית קציצות ואני תמיד מטגנת אותן. אם מישהו אמיץ בקהל יחליט לנסות – הוא מוזמן לחזור עם רשמים!

את הקציצות בטעות האלו טרפנו עם מיונז ביתי טבעוני וקצת עירית קצוצה.

 

23 תגובות

הוסף תגובה
  1. איזה יופי, נראה פצצה! אני שוקלת עכשיו איך לאלתר על האוקארה שנשארה לי אחרי החלב סויה.. :-)

  2. כמה מים/קמח צריך בבלילת המים+קמח? (לא הכנתי פנקייק)

    • הבלילה צרכה להיות הכי סמיכה שאפשר, בלי שתהפוך לבצק (כלומר דלילה מספיק כדי לערבב עם כפית). הכי טוב זה להתחיל עם רבע כוס קמח ולהתחיל להוסיף מים ולערבב עם כפית עד שמגיעים לבלילה סמיכה אבל עדיין רטובה. זה לא חייב להיות מדויק, מוסיפים הכל לעיסה של הקציצות ואם זה מרגיש מתפרק מדי תמיד אפשר להוסיף עוד קמח או מים כדי לאזן. זה עניין של תחושה שתופסים ברגע שעושים את זה פעם אחת. בהצלחה!

  3. תודה נופר. הכנתי בתנור ויצא מעולה.
    לא מתייבש כלל ושומר על המרקם.
    שמתי במקום רסק עגבניות רוטב פיצה של פרפקטו, יצא טעים מאוד.
    על נייר האפיה שמתי שמן זית ומרחתי לפיזור שווה.
    את הקציצות הנחתי והזלפתי עליהם שמן זית.
    כל שמן הזית נספג ויצאו כמטוגנות.
    טעים מאוד. תודה וחג שמח(ערב שבועות אבל הכנתי גם למי שאינו אוכל חלבי :-) )

  4. הכנתי ויצא מעולה!!! שמתי בערך חצי מהאורז ועדיין יצא מושלם(:

  5. היי עשיתי בתנור ויצא מעולה. פשוט לשמן תבנית וטמפרטורה מקסימלית. תודה זה אחלה מתכון~!

  6. המתכון הכי מוצלח לקציצות שנתקלתי! השתמשתי בחצי מכמות האורז, עגבניה במקום קישוא, ממש מעט אולי כף של פירורי לחם ותערובת של 2 כפות קמח חומוס ומים. יצא יציב בטירוף, טעים, פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים.. אין ספק שאכין אותן שוב עם ירקות שונים כל פעם :) תודה!

  7. היי נופר,הקציצות נראות טעימות מאוד ואני רוצה להכין אותן.
    במה אפשר להחליף את האורז? כי אצלנו למשל התוספת המועדפת לקציצות היא אורז,לכן לא כדאי שגם בקציצות עצמן יהיה אורז. אולי לגרד תפו"א במקום?

    • האורז הוא בעיקר מה שמדביק את הקציצות, בזכות העמילן שלו, ומכיוון שהקציצות האלו גם ככה היו סוג של "טעות", אני לא בטוחה שאני יודעת לאלתר על גבי אלתור בלי לנסות קודם בעצמי.. :)

  8. האם תוכלי להציע תחליף ל… "טחון מן הצומח" ?
    זה מוצר תעשייתי…..
    שלא מומלץ בכלל….
    תודה מראש,
    סמדר

    • זה מתכון מאולתר כך שקשה לי לדמיין אותו בשינוי של מצרך מרכזי, אבל ממליצה לך לחפש מתכונים לקציצות משבבי סויה

  9. זה יצא כל כל טעים שהשארתי את זה ככה במחבת,הוספתי את האורז המבושל וחצא תבשיל מעולה

  10. בדרך כלל לא כותבת תגובות על מתכונים אבל הפעם אני חייבת..
    מתכון מהמם! טעים לאללה! עד עכשיו התבעסתי על כל מיני קציצות טבעוניות שיצאו "בסדר" וחזרתי לקציצות בשריות לבעלי ולילדים שאוהבים את הדבר האמיתי..
    סופסוף קציצה שנותנת פייט לבשרית, אני ממש אהבתי, כל הכבוד ותודה רבה, נכנס למחברת המתכונים הביתית!

  11. טעות מצוינת. הכנתי. המשפחה ליקקה ת'אצבעות. עכשיו אני מחליף קישוא בעלי מנגולד וגם מוסיף קצת תבלין קארי. אחלה מנה וגם חטיף לבת הצמחונית שמשרתת בצבא ולא נכנסת למטבח.

  12. היי
    האם אפשר לשמור את העיסה לקציצות במקרר ולטגן יום למחרת?

להגיב על אורנה לבטל