קינוח מרשים כשאין מצרכים או זמן להשקיע אבל חייבים משהו מתוק ועכשיו.
ריבועי בצק עלים עם אגסים מקורמלים ופקאנים. ושמישהו יעצור אותי!
מצרכים
מספיק ל-4 יחידות
- 4 ריבועי בצק עלים של כ-10*10 ס"מ (אפשר לחתוך מגליל שלם או מראש לקנות את הסוג שמגיע בריבועים)
- 1 אגס
- חופן שברי פקאנים (לא קלויים/מומלחים) – או כל אגוז אחר שאוהבים
- סוכר
אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים – תפוח, אגס, מישמיש, אפרסק…
הכנה
- מוציאים את הבצק מהקפאה ומניחים אותו להפשיר בזמן שמכינים את הפרי.
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.
- מחממים 1-2 כפות סוכר עם כמה כפות מים במחבת (תלוי כמה מתוק אוהבים את זה. אני אוהבת מתוק. מאוד.)
- פורסים את הפרי לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת ביחד עם האגוזים כשהסוכר נמס.
- מאדים את כל העסק כמה דקות עד שהפרי מתרכך, מכבים את האש, מחכים שיצטנן כמה דקות.
- מסדרים את פרוסות הפרי יפה יפה על גבי הריבוע, מפזרים מעל את האגוזים, ומורחים בסירופ את קצוות הבצק שישתזף יפה.
- מכניסים לתנור לכ-10 דקות או עד שהבצק נפתח ומוכן ומשחים מלמעלה.
- זהירות, ממכר!
הבת שלי הפכה למעריצה נוספת שלך הרשמת אותה עמוקות, היא עושה מנוי לבלוג שלך (((( )))) רק שתדעי. מה יכול להחליף את האגוזים בקינוח פה? קנמון יכול להיות מענין, נכון??
איזה כיף לשמוע!!
קינמון בהחלט הולך טוב. אני חושבת שאני שמתי קינמון ושכחתי לרשום (זה לא הולך עם כל פרי אמנם).
במקום הפקאן אפשר לשים כל אגוז אחר או בלי אגוזים בכלל.
שלום רב,
מה זה טמפ' בינוני-גבוה ? 200 מעלות ?
בתודה מראש !
נראה מהמם !
כל תנור מתנהג קצת אחרת, אבל זה בערך 190 מעלות
כדאי להשגיח תוך כדי ולוודא שבצק העלים נפתח ונאפה טוב בלי שהחלק העליון נשרף.
ותודה!
זה נהדר עם כל סוג של פרי. הכנתי עם נקטרינות ויצא פצצה:)
לא צריך למרוח את ריבועי הבצק בשמן? מספיק הרוטב?
לא צריך, הרוטב מספיק בגלל הסוכר שבו
אפשר להקפיא את הקינוח?
לא נראה לי שהוא יהיה טעים אחרי הקפאה..
טעים, טעים, טעים!!
שלום שלום, האם אפשר לשים חצילים וגבינות?
גבינות טבעוניות, כמובן