פסטה עם טופו, בצל מטוגן, ערמונים וקשיו ברוטב מתקתק על בסיס סויה, סילאן ושום. ארוחה פשוטה להכנה אבל הטעם מיוחד ועשיר. אחת המנות האהובות עלי!
הפסטה הזו היא אחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם. כמובן שאפשר להשתמש גם בנודלס או כל סוג של אטריות.
מצרכים
- חצי חבילת פסטה מבושלת (כ-250 גרם)
- 1 חבילת ערמונים בואקום
- 150 גרם טופו
- 1 בצל ענקי או שניים בינוניים
- כמה גבעולי בצל ירוק
- חופן עירית קצוצה להגשה (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם מרענן)
למרינדה
- 1/4 כוס סויה
- 1 כף גדושה סילאן
- 1 כף שמן שומשום
- 1/2 כפית סוכר חום
- 1 שן שום קצוצה
- חופן אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים) שבורים קצת
הערה: אני בדר"כ מכינה את המרינדה לפי העין, הכמויות שמצוינות הן הערכה. יכול להיות שיהיה צריך לאזן טעמים ע"י הוספה של סויה/סילאן/סוכר חום.
הכנה
חותכים אותו לאיזה צורות יצירתיות שבא לנו, ומטביעים במרינדה. ככל שנטביע אותו ליותר זמן, ככה הטעם שלו יהיה יותר עשיר. את הטופו הזה השריתי רק כשעתיים וחצי, מפאת רעב בלתי נשלט:
קוצצים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים עד שהוא מתחיל להתקרמל ולהשחים.
בינתיים קוצצים את הבצל הירוק והערמונים.
מוסיפים את הערמונים (בלי הבצל הירוק!) ומטגנים ביחד עם הבצל הרגיל במחבת עוד כשתיים-שלוש דקות.
בינתיים מוציאים את הטופו. את המרינדה שומרים בצד, ואת הטופו עם החתיכות שום וקשיו שופכים למחבת נקייה וחמה שיש בה 2-3 כפות של המרינדה.
מטגנים את הטופו עד שהוא משחים ונחרך קצת מכל הכיוונים. מומלץ להוסיף מדי פעם כף שתיים של המרינדה למחבת עם הטופו, הוא מיד שותה את זה ומקבל טעם נפלא. רק לזכור להשאיר מספיק מרינדה לרוטב הסופי.
כשהטופו מוכן מוסיפים אותו למחבת של הבצל והערמונים, מוסיפים את הבצל הירוק והפסטה המבושלת (לוודא שהיא יבשה!) ושופכים פנימה את שארית המרינדה.
מערבבים היטב למשך דקה-שתיים עד שכל הטעמים נספגים בפסטה.
טועמים לוודא שיש מספיק רוטב. אם אין מספיק, אין שום בעיה להוסיף בשלב הזה עוד סויה וסילאן ולערבב שוב.
בתיאבון!
איזה יופי! נראה נהדר, בטוח אכין.
אהבתי גם את הסטיילינג של התמונות. שאפו!
מדהיםםםםםםם. כמה צורות צבעים וטעמים . איזה שילוב אמנותי ! איך מתאים לי עכשיו מנה כזאת..עם טופו משולשים . יישר כוח.
הכנתי ממש עכשיו, יצא נפלא.
הוספתי גם פטריות.
תודה על המתכון!
נראה מדהים!
רואים שאת יודעת מה את עושה, גם בתחום הצילום..
רשמתי לי בצד להכין את המתכון הזה כשארכוש ערמונים…
תודה רבה !
המשך יומנעים
טושטוש
וואו! זאת הפסטה הכי טעימה שהכנתי.
עשירה בטעמים שנספגו היטב לפני הבישול ומתפוצצים בפה כבר בביס הראשון. בלוג נהדר!
הכנתי! מעולה!
האמת שהיה לי חשש שאין מספיק נוזלים אז הוספתי עוד אבל בדיעבד המתכון המקורי מספק את המידות המושלמות
הכנתי! יצא ממש טעים! אני מאוד אוהבת ערמונים, פסטה וקשיו, אבל אף פעם לא חשבתי לשלבם יחד.
תודה על המתכון המקורי (אגב, הכנתי בלי טופו כי אני לא אוהבת וזה עדיין נהדר)
כיף לשמוע!
הטופו באמת לא הכרחי, הוא רק למי שאוהב או רוצה תוספת של חלבון למנה.
צריך לאפות קודם את הערמונים?
כאן השתמשתי בערמונים מבושלים וקלופים שמגיעים באריזת ואקום אז הם כבר רכים ומוכנים לאכילה ולא מצריכים בישול נוסף. אם את רוצה להשקיע ולהשתמש בערמונים לא מבושלים אז צריך לאפות או לבשל אותם לפני.
הכנתי! יצא נהדר
תודה ^^
כמה מנות מתקבלות מהמתכון הנוכחי ?
אשמח אם זה יצוין בכל המתכונים זה חשוב, תודה :)!
משהו כמו 3 מנות.
יצא מעולה. אבל כיון שלא מצאתי ערמונים השתמשתי במקום בפטריות פורטבלו ענקיות ובשרניות.
תודה על המתכון
נשמע מעולה לא פחות
הכנתי לשבת. החלפתי את הפסה באורז. יצא טעים, ומשביע, ויפה, ושוב פעם טעייים.
איזה ירקות אפשר להוסיף שישתלבו יפה?
פטריות, שעועית ירוקה, תירס, אפונה, גזר, נבטים, קישואים ירוקים, ברוקולי…
יש לי טופו רך, האם זה מתאים? חוץ מזה אם אני רוצה להוסיף פטריות באיזה שלב כדאי להוסיף אותן?
טופו רך יתפורר לך קצת, לא בטוחה שאידיאלי למוקפצים..
הטופו במרינדה… חתכתי למשולשים ולמקביליות! מצחיק, איך הייתי צריכה לקרוא שכתבת לחתוך לאיזו צורה שבא לנו, כדי לשנות מהריבועים הרגילים…
את לא יודעת שלצורות מגניבות יש טעם טוב יותר?! תשאלי כל ילד..
יצא טעים מאוד! לא היו לי ערמונים אז החלפתי בפטריות והוספתי גם חתיכות של אננס מיובש לא מסוכר (מתה על שילוב של מתוק-מלוח)
באופן כללי, בלוג מקסים ומתכונים הורסים!
פטריות משתלבות מעולה… להבא שווה לנסות גם ערמונים, זה לגמרי משדרג
שומרת את המתכון
הטופו עכשיו מקבל קורס צלילה למרינדה…
הכנתי עם ברוקולי ושקדים ובלי בצל ירוק
דודה שלי גם התלהבה מהמנה….
הערמונים יצאו קצת יבשים..
לא יודעת למה
התלונות למגדל
יצא טעים אני אימצתי את המתכון ..
וואו! סוף סוף קניתי את כל המרכיבים והכנתי (שמרתי את המתכון כבר ממזמן) ויצא פשוט מדהים!!! חבר שלי אכל שתי מנות מרוב שהתלהב רק יש לי שאלה קטנה- כשטיגנתי את הטופו לא באמת הצלחתי לצרוב אותו כי הוא היה במרינדה והיא הצטמצמה במחבת, פחדתי שהיא תתחיל להישרף אז ערבבתי כל חצי דקה בערך.. וטופו יותר טעים כשהוא צרוב.. יש לך טיפ אולי איך לעשות את זה אחרת?
לא מטגנים את הטופו עם המרינדה, מוציאים אותו מהמרינדה עם כף ומעבירים למחבת חמה, ואז רק מעט רוטב נכנס ונספג בטופו. ואז אין בעיה לצרוב אותו (אם כי פריך הוא לא נשאר במילא כי הוא מתערבב עם שאר המוקפץ, אבל עדיין טעים יותר..)
יצא טעים!
יש לי חבילת ערמונים בואקום, 100 גרם. האם זו הכמות שנצרכת למתכון הזה?
כן, בדיוק
כמו תמיד, יוצא מדהים!
כ"כ בא לי…
אני סוגד לך ולמתכון הזה
הכנתי שוב. הפעם בתוספת פטריות ועם שקדים במקום קשיו. יצא מעולה!!
מתכון מעולה! אפילו בעלי שרחוק מהטבעונות סיים 2 צלחות מלאות!
תודה רבה, ללא ספק אחת הפסטות הטובות שהכנתי!
נראה נפלא. אם לא רוצים קשיו, איזה אגוז אחר יתאים?
מה שבא לך. אפשר שבבי שקדים, צנובעים, אגוזי מלך..
מה אפשר במקום הטופו? יש גבינה מתאימה אולי?
אני טבעונית ולא אוכלת גבינות, ואני גם ממש לא חושבת שזה יתאים..
עם הטופו יוצא ממש טעים אבל אני מניחה שאפשר גם בלעדיו אם לא אוהבים.
אוקי, אנסה.. תודה רבה על המתכון!!
זו פעם ראשונה שאני משוטטת פה בבלוג. טבעונית חצי שנה. ומאוד מסתבכת עם הבישול הטבעוני. המתכונים פה נראים מדהימים . לא קשים.ובכלל…..הכתיבה שלך עושה לי חשק לעבור על כל מתכון ומתכון. . בלוג מקסים. מחכה להתחיל ולנסות תודה.
וואו איזו מחמאה תודה! ובהצלחה בהמשך..
מווושלם
הו………נראה מתכון כל כך מנחם, בדיוק לסיום יום עבודה מייגע.. נראה לי שבזכותו אזיז את עצמי למכולת לקנות מצרכים, על אף העייפות.
נראה מדהים!
מתכננת לבשל את המנה לאירוח בסוכות. נראה לךשאפשר להכין חלק מהמתכון לפני ואז לחמם? איך את ממליצה לעשות שיהיה הכי טעים?
זה מסוג המנות שהרבה יותר טעימות מיד אחרי ההכנה. אפשר לחמם אח"כ, אבל הבצל הירוק קצת מתעלף בחימום החוזר, הטופו מאבד מהפריכות שלו (אם כי עדיין מאוד טעים ודווקא סופג טעמים במקרר), והקשיו מאבד מהפריכות – אותו אפשר רק לקלות לפני ההגשה עם טיפה סויה ומייפל וזה יהיה מושלם). אז במקומך הייתי מכינה את כל המנה מראש מלבד הקשיו, שאותו הייתי קולה בנפרד סמוך לארוחה ומערבבת עם הכל בחימום (חימום במחבת). בתאבון!
וואוו נראה מהמם! איזה טופו כדאי לקנות?
קדיתא הכי טעים אבל קשה להשיג והוא יקר, אחריו אני אוהבת את משק ויילר
אוי, כמה שזה טעים!! תבורכי, איזה מתכון מעולה!yae
תודה רבה
מאוהבת במתכון הזה!!! מכינה אותו כשיש לי כוח להתפנק (בכל זאת, 3 סירים\מחבתות על הגז ומרינדה מאתמול). תודה!!
איזה כיף, תודה