פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו

פסטה עם טופו, בצל מטוגן, ערמונים וקשיו ברוטב מתקתק על בסיס סויה, סילאן ושום. ארוחה פשוטה להכנה אבל הטעם מיוחד ועשיר. אחת המנות האהובות עלי!

הפסטה הזו היא אחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם. כמובן שאפשר להשתמש גם בנודלס או כל סוג של אטריות.

מצרכים

  • חצי חבילת פסטה מבושלת (כ-250 גרם)
  • 1 חבילת ערמונים בואקום
  • 150 גרם טופו
  • 1 בצל ענקי או שניים בינוניים
  • כמה גבעולי בצל ירוק
  • חופן עירית קצוצה להגשה (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם מרענן)

למרינדה

  • 1/4 כוס סויה
  • 1 כף גדושה סילאן
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 1 שן שום קצוצה
  • חופן אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים) שבורים קצת

הערה: אני בדר"כ מכינה את המרינדה לפי העין, הכמויות שמצוינות הן הערכה. יכול להיות שיהיה צריך לאזן טעמים ע"י הוספה של סויה/סילאן/סוכר חום.

הכנה

מייבשים את הטופו היטב, אפילו מועכים אותו קצת בתוך מגבת נייר כדי לסחוט עוד מהנוזלים. רק בלי אלימות, שלא יתפורר מזה.
חותכים אותו לאיזה צורות יצירתיות שבא לנו, ומטביעים במרינדה. ככל שנטביע אותו ליותר זמן, ככה הטעם שלו יהיה יותר עשיר. את הטופו הזה השריתי רק כשעתיים וחצי, מפאת רעב בלתי נשלט:

קוצצים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים עד שהוא מתחיל להתקרמל ולהשחים.
בינתיים קוצצים את הבצל הירוק והערמונים.

מוסיפים את הערמונים (בלי הבצל הירוק!) ומטגנים ביחד עם הבצל הרגיל במחבת עוד כשתיים-שלוש דקות.
בינתיים מוציאים את הטופו. את המרינדה שומרים בצד, ואת הטופו עם החתיכות שום וקשיו שופכים למחבת נקייה וחמה שיש בה 2-3 כפות של המרינדה.
מטגנים את הטופו עד שהוא משחים ונחרך קצת מכל הכיוונים. מומלץ להוסיף מדי פעם כף שתיים של המרינדה למחבת עם הטופו, הוא מיד שותה את זה ומקבל טעם נפלא. רק לזכור להשאיר מספיק מרינדה לרוטב הסופי.

כשהטופו מוכן מוסיפים אותו למחבת של הבצל והערמונים, מוסיפים את הבצל הירוק והפסטה המבושלת (לוודא שהיא יבשה!) ושופכים פנימה את שארית המרינדה.
מערבבים היטב למשך דקה-שתיים עד שכל הטעמים נספגים בפסטה.
טועמים לוודא שיש מספיק רוטב. אם אין מספיק, אין שום בעיה להוסיף בשלב הזה עוד סויה וסילאן ולערבב שוב.
בתיאבון!

 

60 תגובות

הוסף תגובה
  1. איזה יופי! נראה נהדר, בטוח אכין.
    אהבתי גם את הסטיילינג של התמונות. שאפו!

  2. מדהיםםםםםםם. כמה צורות צבעים וטעמים . איזה שילוב אמנותי ! איך מתאים לי עכשיו מנה כזאת..עם טופו משולשים . יישר כוח.

  3. הכנתי ממש עכשיו, יצא נפלא.
    הוספתי גם פטריות.

    תודה על המתכון!

  4. נראה מדהים!
    רואים שאת יודעת מה את עושה, גם בתחום הצילום..
    רשמתי לי בצד להכין את המתכון הזה כשארכוש ערמונים…
    תודה רבה !
    המשך יומנעים
    טושטוש

  5. וואו! זאת הפסטה הכי טעימה שהכנתי.
    עשירה בטעמים שנספגו היטב לפני הבישול ומתפוצצים בפה כבר בביס הראשון. בלוג נהדר!

  6. הכנתי! מעולה!
    האמת שהיה לי חשש שאין מספיק נוזלים אז הוספתי עוד אבל בדיעבד המתכון המקורי מספק את המידות המושלמות

  7. הכנתי! יצא ממש טעים! אני מאוד אוהבת ערמונים, פסטה וקשיו, אבל אף פעם לא חשבתי לשלבם יחד.
    תודה על המתכון המקורי (אגב, הכנתי בלי טופו כי אני לא אוהבת וזה עדיין נהדר)

  8. צריך לאפות קודם את הערמונים?

    • כאן השתמשתי בערמונים מבושלים וקלופים שמגיעים באריזת ואקום אז הם כבר רכים ומוכנים לאכילה ולא מצריכים בישול נוסף. אם את רוצה להשקיע ולהשתמש בערמונים לא מבושלים אז צריך לאפות או לבשל אותם לפני.

  9. הכנתי! יצא נהדר :)
    תודה ^^

  10. כמה מנות מתקבלות מהמתכון הנוכחי ?
    אשמח אם זה יצוין בכל המתכונים זה חשוב, תודה :)!

  11. יצא מעולה. אבל כיון שלא מצאתי ערמונים השתמשתי במקום בפטריות פורטבלו ענקיות ובשרניות.
    תודה על המתכון :)

  12. הכנתי לשבת. החלפתי את הפסה באורז. יצא טעים, ומשביע, ויפה, ושוב פעם טעייים.

  13. איזה ירקות אפשר להוסיף שישתלבו יפה?

  14. יש לי טופו רך, האם זה מתאים? חוץ מזה אם אני רוצה להוסיף פטריות באיזה שלב כדאי להוסיף אותן?

  15. הטופו במרינדה… חתכתי למשולשים ולמקביליות! מצחיק, איך הייתי צריכה לקרוא שכתבת לחתוך לאיזו צורה שבא לנו, כדי לשנות מהריבועים הרגילים…

  16. יצא טעים מאוד! לא היו לי ערמונים אז החלפתי בפטריות והוספתי גם חתיכות של אננס מיובש לא מסוכר (מתה על שילוב של מתוק-מלוח)

    באופן כללי, בלוג מקסים ומתכונים הורסים!

  17. שומרת את המתכון

  18. הטופו עכשיו מקבל קורס צלילה למרינדה…

  19. הכנתי עם ברוקולי ושקדים ובלי בצל ירוק

  20. דודה שלי גם התלהבה מהמנה….

  21. הערמונים יצאו קצת יבשים..
    לא יודעת למה

  22. יצא טעים אני אימצתי את המתכון ..

  23. וואו! סוף סוף קניתי את כל המרכיבים והכנתי (שמרתי את המתכון כבר ממזמן) ויצא פשוט מדהים!!! חבר שלי אכל שתי מנות מרוב שהתלהב :) רק יש לי שאלה קטנה- כשטיגנתי את הטופו לא באמת הצלחתי לצרוב אותו כי הוא היה במרינדה והיא הצטמצמה במחבת, פחדתי שהיא תתחיל להישרף אז ערבבתי כל חצי דקה בערך.. וטופו יותר טעים כשהוא צרוב.. יש לך טיפ אולי איך לעשות את זה אחרת?

    • לא מטגנים את הטופו עם המרינדה, מוציאים אותו מהמרינדה עם כף ומעבירים למחבת חמה, ואז רק מעט רוטב נכנס ונספג בטופו. ואז אין בעיה לצרוב אותו (אם כי פריך הוא לא נשאר במילא כי הוא מתערבב עם שאר המוקפץ, אבל עדיין טעים יותר..)

  24. יש לי חבילת ערמונים בואקום, 100 גרם. האם זו הכמות שנצרכת למתכון הזה?

  25. כמו תמיד, יוצא מדהים!

  26. כ"כ בא לי…

  27. אני סוגד לך ולמתכון הזה

  28. מתכון מעולה! אפילו בעלי שרחוק מהטבעונות סיים 2 צלחות מלאות!
    תודה רבה, ללא ספק אחת הפסטות הטובות שהכנתי!

  29. נראה נפלא. אם לא רוצים קשיו, איזה אגוז אחר יתאים?

  30. מה אפשר במקום הטופו? יש גבינה מתאימה אולי?

  31. זו פעם ראשונה שאני משוטטת פה בבלוג. טבעונית חצי שנה. ומאוד מסתבכת עם הבישול הטבעוני. המתכונים פה נראים מדהימים . לא קשים.ובכלל…..הכתיבה שלך עושה לי חשק לעבור על כל מתכון ומתכון. . בלוג מקסים. מחכה להתחיל ולנסות תודה.

  32. מווושלם

  33. הו………נראה מתכון כל כך מנחם, בדיוק לסיום יום עבודה מייגע.. נראה לי שבזכותו אזיז את עצמי למכולת לקנות מצרכים, על אף העייפות.

  34. נראה מדהים!
    מתכננת לבשל את המנה לאירוח בסוכות. נראה לךשאפשר להכין חלק מהמתכון לפני ואז לחמם? איך את ממליצה לעשות שיהיה הכי טעים?

    • זה מסוג המנות שהרבה יותר טעימות מיד אחרי ההכנה. אפשר לחמם אח"כ, אבל הבצל הירוק קצת מתעלף בחימום החוזר, הטופו מאבד מהפריכות שלו (אם כי עדיין מאוד טעים ודווקא סופג טעמים במקרר), והקשיו מאבד מהפריכות – אותו אפשר רק לקלות לפני ההגשה עם טיפה סויה ומייפל וזה יהיה מושלם). אז במקומך הייתי מכינה את כל המנה מראש מלבד הקשיו, שאותו הייתי קולה בנפרד סמוך לארוחה ומערבבת עם הכל בחימום (חימום במחבת). בתאבון!

  35. וואוו נראה מהמם! איזה טופו כדאי לקנות?

  36. אוי, כמה שזה טעים!! תבורכי, איזה מתכון מעולה!yae

  37. מאוהבת במתכון הזה!!! מכינה אותו כשיש לי כוח להתפנק (בכל זאת, 3 סירים\מחבתות על הגז ומרינדה מאתמול). תודה!!

להגיב על Nofar לבטל