סלט חצילים של אבא

התיאור היחיד שלי לסלט הזה הוא: "החצילים של אבא", כי ככה אבא שלי מכין אותם וככה כולנו אוהבים אותם. לא יודעת אם זה הלימון, השום או האהבה, אבל החצילים של אבא הם תמיד הכי טעימים.


מצרכים

  • 2 חצילים בינוניים
  • חופן נדיב של פטרוזיליה טריה קצוצה
  • חופן קמצני של נענע טריה קצוצה
  • מיץ לימון טרי מלימון שלם או לימון וחצי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות חומץ רגיל
  • 1/3 כפית סוכר
  • מלח לפי הטעם
  • שמן רגיל/זית לטיגון או אפייה

הכנה

לפני שבכלל מתחילים לקצוץ ולהקפיץ דברים באוויר, חשוב לבחור את החציל הנכון, כי חציל לא נכון יסתכם בסלט מריר ומלא גרעינים. ככל שהחציל יותר קל, ככה יש בו פחות גרעינים. אז כשאתם בוחרים את החצילים נסו להשוות בין כמה שונים ולמצוא את הקל מביניהם.

חציל בלאדי זה החציל-מוטציה הגדול הזה שאפשר למצוא לפעמים ליד החציל הרגיל. הוא יותר מתקתק ומעודן בטעם שלו, ואם מצאתם אחד שלא מלא בגרעינים, הוא עדיף על החציל הרגיל לטעמי. אבל לא חובה.

יאללה, לעבודה:

מקלפים את החציל עם קולפן ירקות (לא חובה, אני מעדיפה את זה ככה), חותכים לקוביות של סנטימטר וחצי – שניים, ממליחים קלות ונותנים לחציל להזיע החוצה את המרירות לכמה דקות.

אבא שלי מטגן את החצילים, וזה אמנם יותר שמנוני, אבל זה גם יותר טעים… למי שמעדיף את הגירסה הפחות שומנית אפשר גם להכניס לתנור על 200 מעלות, אבל חשוב למרוח אותם בכל זאת בשמן מכל הכיוונים, אחרת הם יתייבשו. יכול להיות שבמהלך האפייה יהיה צורך לערבב אותם פעם פעמיים.  הם מוכנים כשהם רכים לגמרי ולעיסים ולא צמיגיים יותר.

למי שמטגן אני ממליצה לחמם את השמן טוב טוב לפני שמכניסים את החצילים, ואחרי הטיגון להספיג אותם בנייר סופג.

מערבבים בקערית את כל המרכיבים של הרוטב וטועמים. אם מרגיש חמוץ מדי, מוסיפים סוכר. אם מתוק מדי – לימון או חומץ. הטעמים מאוד מודגשים ומעקצצים וככה בדיוק זה צריך להיות. ממליצה להיות נדיבים עם המלח, גם הוא חשוב לאיזון של החמיצות והמתיקות.

מסדרים את החצילים בכלי יחסית רחב ומזלפים מעל את הרוטב. מערבבים קלות בלבד, שלא למעוך את החצילים, סוגרים/מכסים ושמים במקרר לכמה שעות או לילה. לא מומלץ לטעום לפני! זה לא משהו. רק אחרי כמה שעות במקרר וספיגת טעמים זה נהיה משהו משהו.

מומלץ להגיש ביחד עם טחינה ולחם טוב. עינוג מובטח.

בתאבון! 

 

15 תגובות

הוסף תגובה
  1. טוב אני בבעיה… עשינו קניות אתמול והתבאסתי שלא היו פלפלונים בסופר כי המתכון שלך נראה אליפות. אז קניתי חצילים במקום (כדי להכין את המפרום של אורי שביט.) עכשיו את באה עם המתכון הזה ו… מה לעשות? התלבטות קשה בין האפשרויות הקולינריות… :-) תודה על היצירתיות!

    • זה מאוד פשוט… מכינים את המפרום, ומפרישים בערך שליש מכמות החציל לסלט! :)

      • יצא מעולה הסלט שלך. הוא נכנס בגאון לפנתיאון :-). הפלפלונים לא נמצאים אצלנו בפריפריה, ולכן השתמשתי בפרוסות חצילים קלויים ויצאו גלילות מדהימות. וגבינת השקדים המעולה הפכה להיות חלק מהיומיום. תודה!!

        • הגלילות חצילים נשמעות מעולה! שמחה שיצא טעים :)
          והגבינת שקדים מככבת גם אצלי, גם ביום יום וגם בתוך כל מני מתכונים.. היא פשוט מעולה.

  2. הי
    נראה נפלא.
    זה מחייב קירור? נגיד לקחת לטיול וכאלה שזה בקירור חלקי (צידנית) זה מספיק?
    תודה

  3. אפשר שזה לא היה קלוף? לא חבל כל הויטמינים בקליפה,למה צריך לקלף? =(

    • בטח שאפשר להשאיר :)
      אני מקלפת רק כי אני לא אוהבת להרגיש ולאכול את הקליפה בסלטים מהסוג הזה, אבל מי שאוהב או לא מפריע לו – בכיף.
      אני אפילו אתקן את זה במתכון כדי לא לבלבל אף אחד.

  4. היי.
    הכנתי טעים ביותר.צדקת . חייבים לילה או יממה לספיגת טעמים.
    וויתרתי על הנענע.יש לי אלרגיה לא מוסברת כלפיה.

  5. הכנתי את המתכון, יצא טעים! אבל… יצא מעוך ומצ'וקמק, בכלל לא יפה כמו אצלך… יש הנחיות מיוחדות לטיגון כדי שיצא כמו אצלך? תודה!

    • צריך לטגן/לאפות רק עד שמוכן ולא מעבר לזה, כדי שלא יהפכו לצ'יקמוק הזה..
      תוך כדי הטיגון או מדי פעם באפייה כדאי לבדוק אותם ולטעום, לראות שהם כבר לא צמיגיים, ומיד להוציא.
      וכמובן לחתוך לחתיכות יחסית גסות ולא קוביות קטנטנות

  6. הצלחה מסחררת הסלט הזה!
    תזהרו, לא תצליחו להפסיק לאכול ממנו.
    בפעם אחרונה הכנתי כמות, חצילים גדולים, כמויות כפולות, הייתי בטוחה שישאר לפחות עד יום שלישי, אבל כבר במוצ"ש הכלי נותר ריק.
    מדהים!

    אגב, לא טיגנתי בכלל, רק ערבבתי עם שמן זית (לא הרבה) ושמתי לתנור עד שיזהיבו. ועשיתי בלי נענע. יוצא מעולה.

כתיבת תגובה