סלט חסה ואנדיב עם תפוח עץ

סלט חסה ועולש עם תפוח עץ

סלט חסה ואנדיב עם תפוח עץ וחמוציות ברוטב ויניגרט תפוחים.

לפני שניגש למתכון אני אסביר את עצמי: אנדיב (או: עולש) זו לא קללה בסוואהילית אלא ירק מגניב וסופר בריא שלא קיבל מספיק יחסי ציבור בארץ. הוא פריך ועסיסי והטעם שלו קצת מריר, לכן הוא משתלב טוב עם סלטים או תבשילים שמאזנים את המרירות שלו ומנטרלים אותה. מבחינה בריאותית מדובר בפצצה של ויטמינים ומינרלים ומעט מאוד קלוריות. למי שרוצה לעשות הכרות יותר מעמיקה עם האנדיב אני ממליצה לקרוא כאן.

ועכשיו ניגש לסלט:

 

מצרכים

  • 1 חסה עגולה/ערבית
  • 1 יחידה של אנדיב (הם נמכרים במגשיות עם ניילון נצמד, בזוגות או שלשות)
  • 1/2 תפוח עץ גרנד סמיט (ירוק חמצמץ) פרוס דק-דק
  • חופן חמוציות
  • ממליצה גם להוסיף חופן פקאנים או אגוזי מלך

 

לרוטב

  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ תפוחים (אפשר להמיר בחומץ הדרים, ואם ממש אין, אז חומץ רגיל. ומי שממש רוצה להיות נודניק, יכול להמיר במיץ לימון טרי)
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית חרדל
  • 1/4 כפית מלח

 

הכנה

שוטפים היטב את החסה, חותכים או קורעים לחתיכות בינוניות. טיפ קטן: כדי שהחסה תהיה אקסטרה פריכה, שימו אותה בקערה גדולה עם מי ברז קרים ותנו לה לעמוד ככה למשך שעה לפני הארוחה.

פורסים את האנדיב המאורך לעיגולים ברוחב של 1 ס"מ, תראו שהעלים הפנימיים ייפרדו מעצמם.

את תפוח העץ חותכים לרבעים, מנקים את האמצע עם הגרעינים ופורסים לפרוסות דקיקות. את חצי התפוח שנשאר נותנים לכלבים לנשנש (רק בלי הגרעינים!).

את הרוטב מערבבים היטב בנפרד ושופכים לפני ההגשה. מעל הכל מפזרים חמוציות (ואגוזים/פקאנים אם יש לכם).

אם יצאה לכם כמות גדולה של סלט, יכול להיות שתצטרכו להכפיל את הכמות של הרוטב (ומקסימום לא להשתמש בכולו). זה גם תלוי כמה דומיננטי אתם אוהבים את הרוטב.

 

סלט חסה ועולש עם תפוח עץ

סלט חסה ועולש עם תפוח עץ

 

4 תגובות

הוסף תגובה
  1. מדהיםםםםםםםםם , ואיזה צילום מרהיב!

  2. סלט נפלא!בתוספת משולש נטה של קממבר/ברי _פיצוץ!