טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים קלויים במילוי גבינת שמנת מסויה, פסטו וצנוברים קלויים. מנה חגיגית, מרשימה וטעימה משהו פחד.

מצרכים

  • 2 חצילים מאורכים
  • 3 פלפלים אדומים/כתומים/צהובים
  • 1/2 קופסת טופוטי גבינה (הסוג היציב יותר, לא בסגנון שמנת)
  • 3 כפיות ממרח פסטו (אני השתמשתי בקנוי של אוליביה)
  • חופן נדיב של צנוברים קלויים
  • מיץ מרבע לימון
  • מלח
  • תבנית אינגליש קייק
  • * את גבינת הסויה אפשר להחליף בכ-150 גרם גבינת שקדים / קשיו / גבינת סויה ביתית טחונה למרקם רך.

 

הכנה

למרות שזה נכון בכל מתכון באשר הוא, כאן במיוחד חשוב לבחור ירקות טריים וטעימים. בחצילים זה אומר חציל צעיר עם כמה שפחות גרעינים. הדרך לבחור חציל, מעבר לקליפה מתוחה ויפה, זה המשקל שלו – ככל שהוא קל יותר ככה יש בו פחות גרעינים והוא יותר טעים. "מה זה קל?" -קל זה ביחס לחברים שלו על המדף. עם הזמן לומדים להעריך גם בלי יותר מדי השוואות מה זה חציל טוב.

הפלפלים חשובים לא פחות, אנחנו רוצים שכבה רכה, מתקתקה ומלאת טעם, ולא צ'יקמוק מריר. בפלפלים צריך פשוט לבחור לפי הצבע והטריות שלהם. פלפלים יפים ובשרניים בצבעים חזקים בדר"כ יהיו מוצלחים. אז לא להזניח את בחירת הירקות!

אז אחרי שמיצינו את זה, ניגש לחלק האמנותי:

פורסים את החציל לאורך לפרוסות של מקסימום חצי ס"מ, מניחים בתבנית וזורים קצת מלח מעל. נותנים להם לעמוד ככה כרבע שעה, להוציא את המרירות שאולי בטעות יש בהם למרות שבחרנו אותם בקפידה.

את הפלפלים שוטפים ומניחים בשלמותם בתבנית.

מושחים את פרוסות החציל בשמן זית ומכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-200 מעלות במצב גריל, עדיף לחלק האמצעי או תחתון של התנור, שלא יישרפו.

כשהפרוסות מתחילות להשחים מלמעלה הופכים אותן לצריבה מהצד השני ומושחים בעוד קצת שמן זית.

למי שיש מחבת פסים שבדר"כ מיועדת לצריבת בשר, אני ממליצה לצלות את פרוסות החציל. זה יתן להם את הפסים הצרובים היפים של המחבת.

כשהפלפלים משחימים בחלק העליון מסובבים אותם קצת כדי לחשוף חלק בהיר. עושים את זה 3-4 פעמים, עד שהפלפלים צרובים מכל הכיוונים, והבשר שלהם רך אבל לא מצומק לגמרי.

אם בשלב מסוים פרוסות החציל נחרכות יותר מדי מבלי שבשר החציל רך, אפשר לבטל את מצב הגריל לכמה דקות ולתת להם להתרכך.

 

כשכל הירקות צרובים ורכים, מוציאים אותם להתקרר. את הפלפלים מומלץ לסגור בסיר קטן או בשקית עד שהם מתקררים מספיק כדי לקלף אותם (אם נותנים להם להתקרר בחוץ, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להפריד אותם מהקליפה).

 

בינתיים מכינים את הגבינה:

מערבבים את הגבינה עם הפסטו, קצת מיץ לימון, קצת מלח והצנוברים שקלינו במחבת יבשה.

בתבנית אינגליש קייק או תבנית מאורכת אחרת מרכיבים את הטרין: שכבה של חצילים, שכבה של פלפלים, שכבה של גבינה, עוד שכבה של פלפלים ועוד שכבה אחרונה של חציל. את החלק העליון "סוגרים" לתוך עצמו ומהדקים היטב בעזרת ניילון נצמד.

מכניסים למקרר לחצי יום – יום, מוציאים, הופכים על מגש ומקפצים בשמחה שהכנתם כזה דבר יפה (וטעים)!

 

את הדבר המהמם הזה אוכלים בדר"כ עם לחם / מצה.

בתאבון!

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוניטרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

טרין חצילים ופלפלים טבעוני

 

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מרשים ביותר! אולי נכין את זה לערב חג :)

  2. כמה שזה נראה יפה מרשים וחגיגי ! יישר כוח , לייק ענקי .

  3. איזה כייף של מתכון, תודה על ההשקעה בתמונות, זה עוזר!

  4. שלום נופר,

    זה נראה נפלא, בטוחה שגם טעים מאוד, כמו שאר המתכונים שלך שניסיתי עד כה.
    יש לי עתה בבית מרכיב אחר במקום ה"גבינה".

    האם ניתן לדעתך להכניס מילוי של "טחון מהצומח" במקום ?
    ואם כן, יש לך רעיון כיצד להכינו לפני השימוש(טיגון בבצל אח"כ עם שיני שום פרוסות+פטריות+פלפל שחור ומלח?כאשר מוכן, להוסיף טחון מהצומח ישר מהמקפיא, ולהמשיך לטגן עד שהתערובת מוכנה),
    זה מה שעלה בדעתי, אשמח לשמוע את תגובתך והוספה אם יש לך רעיון במקום "גבינה".

    תודה.

  5. אם אני רוצה כמילוי את הגבינת שקדים – האם אני צריכה לשים את התערובת בבד סינון לכמה שעות כמו במתכון המקורי?

  6. ועוד שאלה – אפשר להוסיף פסטו גם לגבינת שקדים, או שלדעתך זה לא יעבוד ביחד?

    • בטח שיעבוד :) יהיה מעולה.
      ואת הגבינת שקדים רצוי לסנן למרקם שאת רוצה, כי הוא לא ישתנה. לא נראה לי שחייבים לאפות. תלוי מה טעים לך יותר. אבל לא צריך לסנן יום שלם, אפשר לסנן שעה ורק להניח סיר מעל או משהו שיעזור לנוזלים לצאת קצת.

  7. תודה :-) זה במקרר עכשיו. חשבתי מחר לפני הארוחה לאפות את זה כ- 10 דקות, מה דעתך?

  8. בגלל הגבינת שקדים….

    • אה, סליחה -
      לא, עדיף לאפות אותה לבד בנפרד ואז להרכיב את הטרין ולהחזיק אותו במקרר עד ההגשה. החום עלול לרכך את הירקות הקלויים ולחרבש את הטרין. הקירור מייצב אותו.
      מה גם שאפייה רק תייבש לך את החצילים ולא בטוח תשפיע על הגבינה שמוגנת מבפנים.

  9. אוקיי, נגיש את זה קר אם ככה :) חג שמח!

  10. אני רק רוצה לעדכן שיצא מעולה עם הגבינת שקדים והפסטו!! :-)

  11. היי,
    רציתי להגיד שהכנתי עם גבינת מקדמיה ופסטו ביתי – יצא פשוט מדהים!!!
    תודה רבה!!!

  12. הכנתי אתמול.
    עשיתי עם גבינת שקדים, בלי פסטו, רק צנוברים ומיץ לימון ומ"פ. בפעם הבאה אנסה עם גבינת קשיו – השקדים נותנים טעם דומיננטי, מעט מדי לטעמי.

    בקיצור, מדהים!! וגם מהמם.

    אחלה מתכון
    תודה

    • חבל שויתרת על הפסטו, הוא מאזן את המילוי כך שלא ישתלט על הטעמים. בכל מקרה אפשר להבא לשים פחות מהגבינה או באמת להחליף אותה בקשיו או חצי חצי.
      שמחה שיצא טוב בכל זאת :)

  13. מה זה גבינת טופוסי?

  14. היי,

    הכנתי אתמול לאירוע שהיו בו בעיקר לא טבעונים, עם גבינת קשיו. יצא מעולה וחוסל לפני שכולם הספיקו לטעום.
    תודה :)

  15. היי,

    מה אפשר לשים במקום פלפלים ?

    תודה

  16. הי נופר,
    לא מצאתי טופוטי בסופר בחור שבו אני גרה…אז סינג'רתי את בעלי בדרך הביתה לשופרסל . היתה שם רק גבינה בסגנון שמנת, ואמרו לו שכרגע לא מייצרים עוד את הגבינה הרגילה.
    אני צריכה לשנות משהו במתכון של הטרין חצילים ופלפלים ובמתכון של עוגת הגבינה-פירורים, או להשתמש בגבינה כמו שהיא?
    תודה.

    • לא יודעת לגבי הסניף שהוא היה בו אבל יש את הגבינה ברוב הסופרים, אני ממש לא חושבת שמפסיקים לייצר אותה. אולי נגמר להם כרגע המלאי או משהו.
      לגבי המתכונים: בעוגת השמנת-פירורים זה יהפוך את המרקם לקרמי ורך מאוד, קחי את זה בחשבון. הפתרון היחיד הוא להגיש אותה חצי קפואה כדי לייצב (או להוסיף אגר אגר אבל זה כבר מורכב יותר).
      בטרין זה יעשה אפקט די דומה, הגבינה תהיה רכה מאוד ויהיה קשה לייצב את הטרין ולחתוך אותו. זה אפשרי, אבל לא אידיאלי. אין לי רעיון איך לייצב אותה..

      • אולי אשים בעוגה אגר אגר.יש לך מושג אם השימוש הוא כמו בג'לטין (השריה במים קרים ואז חימום קצר ואיחוד עם התערובת)?
        כשהייתי עושה עוגת גבינה פירורים,שמתי 14 גר' ג'לטין בעוגה בערך בגודל הזה, ובכמות מים שהיא פי 6 מכמות הג'לטין. להשתמש באותה כמות של אגר אגר?
        תודה :)

        • אגר אגר זה חומר מסוכן, יותר מדי ממני והעוגה תהפוך לפלסטיק.. בלי לנסות בעצמי אני לא יכולה לתת לך הנחיות, צריך להתנסות קצת ולמצוא את המינון. אולי אפשר למצוא משהו בגוגל שמישהו כבר ניסה. שווה לבדוק.

        • טוב. תודה רבה !

  17. שלום רציתי לעדת אם אני יכולה להשתמש בטופו במקום גבינה
    טופו שמתי במרינדה של פסטו ואז טיגנתי אתו

    • טופו נא אפשר לטחון עם קצת מים ולהשתמש בו, הטעם לא יהיה אותו דבר אבל זה אפשרי.
      טופו שכבר טוגן אי אפשר. המרקם שלו השתנה והוא לא יתאים

  18. הי נופר,
    יש לי בבית גבינת טופוטי, גבינת קשיו וגבינת שקדים.
    מה הכי מומלץ מבין שלושתן?
    בנוסף, אין לי צנוברים, האם זה חובה? כמה הם משפיעים על המתכון?

  19. שלום, בטעות קניתי את הגבינה בסגנון שמנת (לא היה משהו אחר בסופר…אני מכינה מספר מתכונים טבעוניים לחג לאורחים שלי, ולא ממש מכירה..), האם בכל זאת יכול לעבוד?

  20. המון תודה, חג שמח!

כתיבת תגובה