גבינת פטה שקדים

גבינת פטה טבעונית עשויה שקדים.

את המתכון אני לא ממציאה, אלא מתרגמת מהבלוג Maple Spice המהמם.

מצרכים

  • 145 גרם שקדים טחונים (אפשר לטחון, אני קניתי אותם טחונים במשקל, ככה לא הייתי צריכה להסתבך עם מדידות בבית)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום (לדעתי זה יותר ממספיק)
  • 1 ורבע כפיות מלח

הכנה

שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים מס' דקות, עד שהעיסה הופכת משחתית. אני מודה שאין לי בלנדר ולכן השתמשתי בבלנדר מוט, וזה לא נתן לי מרקם מספיק משחתי, אבל היי, זה מה יש ועם זה ננצח.
את התערובת מעבירים לחיתול בד, או בד גאזה (אני השתמשתי בגאזה – 3 שכבות) וקושרים מלמעלה, שתתקבל צורה עגלגלה. 

שמים את הבד/חיתול במסננת ואת המסננת על קערה, ומכניסים למקרר ל-12 שעות.

* הערה: במתכון המקורי כתוב 12 שעות, אבל בפועל אם מראש משתמשים בקצת פחות מים, מספיק לשים אותה במקרר לשעתיים-שלוש.
אחרי הקירור מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית או קערה שבה נאפה את הגבינה, משמנים טיפה מלמטה שלא יידבק. מוציאים את הגבינה מהמקרר, פותחים את הקשר והבד והופכים את הגבינה לתוך קערה האפייה כך שהצד החלק והיפה למעלה. 

אופים את הגבינה ללא מכסה כ-40 דקות או עד שהיא מתחילה להשחים למעלה. אני שכחתי ממנה לכמה דקות מיותרות ולכן היא השתזפה יותר מדי מלמעלה, אבל זה לא נורא, כי מבפנים המרקם נשמר. היא אמורה להתבקע מלמעלה באפייה.

זה הכל! (באמת!)

עם הגבינה הזו אפשר לעשות כל מני דברים: למרוח אותה סתם ככה בסנדוויץ' עם ירקות, להוסיף אותה למאפים כמילוי או תוספת למלית, או משהו יצירתי משלכם.

רק כדאי לזכור שהיא עשויה משקדים ולכן עתירת קלוריות (כ-490 קלוריות ל-100 גרם).

 

148 תגובות

הוסף תגובה
  1. אויש, מעולה! נראה פצצה .איזה יופי ! אכין בקרוב. יישר כוח.!

  2. תודה על התרגום והתמונות! את חושבת שייצא טוב גם בבלנדר רגיל זול כזה שאני מכינה בו שייקים (ותמיד נשארים לי גושים)? או להשקיע ולקנות בלנדר מוט?

    ראיתי אותה ב-maple spice וממש רציתי לנסות אבל אני כל הזמן דוחה את זה, ושלך גם נראית כל כך טוב! גרמת לי להחליט להכין את זה בשבוע הבא :P

  3. נראה כ"כ טעים!!!
    את גם יודעת איך להגיש :)
    כמה זמן הגבינה תחזיק מעמד בקירור?
    תודה על כל המתכונים הנפלאים האלו!
    (מחכה בקוצר רוח לסיים את המבחן האחרון,ומיד להפשיל שרוולים ולהכין מלא מאכלים שראיתי פה).

    • תודה רבה! :)

      אני לא יודעת מה המקסימום שהיא מחזיקה, אבל קראתי בבלוג של Maple Spice שזה החזיק לה שבועיים לפחות… שימי את הגבינה בכלי אטום במקרר.
      אבל אם לא סיימת את זה בתוך שבועיים, יש כאן בעיה אחרת כי זה ממש טעים!

  4. נראה נחמדת… אם אני לא אופה, זה גם יצא טוב?

  5. זה נראה כ"כ טוב (אבל כך כל המתכונים שלך) :-) קניתי שקדים טחונים, אני אנסה את זה, תחזיקי לי אצבעות *g*.

    שאלה – האם זה יכול לשמש גם בפשטידות? למשל פשטידת הקישואים של גלעדא מהפורום במקום הטחינה?

    • אפשר בכיף להוסיף את זה לפשטידות, אבל רק בשביל הטעם, לא כגורם מחבר במקום משהו אחר. המרקם של הגבינה קצת פירורי, הוא לא יחזיק את הפשטידה (וגם עדיף להוסיף אותו לעיסה אחרי שערבבת אותה, ורק לפורר קצת גושים).

      *מחזיקה אצבעות*

  6. [...] הן מילוי של בולונז (ואז יש לנו גלילות מוסקה מגניבות) או גבינת פטה שקדים עם עשבי תיבול וצנוברים שאפשר להניח על מצע של רוטב [...]

  7. [...] כ-80 גרם גבינת פטה שקדים מפוררת (אופציונלי) – המתכון המלא להכנת הגבינה כאן [...]

  8. התחלתי בהכנה. אגב, התוצר הנוזלי החצי מוכן מאוד טעים כדיפ!

  9. הכנתי, והאמת, די התאכזבתי. האפיה לא עשתה לבלילה טוב, ולמרות שהיא לא רעה, לפני האפיה יותר טעים.
    וכל האנשים האחרים שטעמו עקמו את האף.

  10. תודה לכם נופר ופטה ששיניתן את חיי.
    מתכון מדהים.

  11. נראה מעולה ומחר אני מכינה!
    יש לי הצעת ייעול למי שזה יכול לעזור, הבד בתחילת המתכון שבו משרים את הגבינה יכול להיות גם
    מהמפות אלבד חד-פעמיות שקונים בחנות. לפני שנהייתי טבעונית השרתי את היוגורט בבד הזה כדי ליצור לבנה,
    אז זה על אותו רעיון.

  12. היי, אני קוראת קבועה וזו הפעם הראשונה שמגיבה בבלוג – היום אפיתי את את הפטה ואני פשוט מתענגת על כל ביס!! תודה רבה!

  13. הכנו היום והגבינה מדהימה

  14. צריך לקלף את השקדים טרם שטוחנים אותם? זה משמעותי לדעתך?

  15. ניסיתי אתמול ויצא אדיר. הערה קטנה: במתכון המקורי רשום 3 כפות שמן זית, לא 3 כפיות…

  16. [...] אופציונליים למרחיקי לכת: גבינת פטה שקדים מפוררת, ו/או שמרי בירה [...]

  17. יש לי בעיה עם המדידות של הנוזלים-
    הכוסות אצלי לא סטנדרטיות ולכן רוצה לשקול גם את הנוזלים,
    כמה זה 60 מ"ל מיץ לימון וחצי כוס מים -משקלית? תודה

    • רבע כוס זה 60 מ"ל, וחצי כוס זה 120 מ"ל.
      כך או כך זה לא חייב להיות מאוד מדויק. לפעמים אני מוסיפה קצת יותר מים כי המרקם מרגיש לי סמיך מדי. המים העודפים בכל מקרה ינוקזו במהלך הלילה.
      בהצלחה!

      • תודה, אבל באופן כללי-
        הכוס שאני משתמש בה היא כוס זכוכית (כמו של קפה שחור)
        כשהיא מלאה מים שוקלת כ 200 גרם- נפחה הוא 200 מ"ל.. לכן היה הבלבול עם חצי כוס או ורבע כוס
        תודה

  18. זה חייב להיות 12 שעות בסינון?
    כי עשיתי משהו דומה בסינון קצר הרבה יותר…

    • ככה המתכון המקורי. אני מאמינה שאם תתני לזה רק עשר שעות זה עדיין יהיה בסדר, אבל לקצר משמעותית את הזמן עלול להשאיר את הגבינה נוזלית מדי.

  19. הכנתי היום ויצא פשוט מעולה! תודה רבה על המתכון. הבאים בתור – "לחמניות ביס עם הפתעה" וה"מיונז טבעוני"!

  20. שלום,
    התוודענו לאתר במקרה דרך חברים ששלחו לנו לינק בעקבות הפיכתנו לצמחונים. אנחנו עדיין לא טבעונים, אבל עם מתכונים כמו שיש פה אפשרי בהחלט לשקול מעבר לטבעונות או לפחות נטייה לכך. בעלי הכין את הגבינה והיא יצאה פשוט מצויינת. תודה על המתכון. אני מתכננת להכין היום את הדלורית הממולאת, תגובה תשלח בהמשך…

  21. הגבינה יצאה מעולה עלה לי רעיון אם כבר יש שום יש מצב להוסיף לה שמיר אני מכורה לזה

  22. תודה, יצא ממש טוב. קצת הגזמתי עם המלח אבל עדיין יצא מעולה! אגב יש לך אולי מתכון לגבינה מאגוזים שיוצאת קשה?

  23. יצא מאד טעים.
    תודה!

  24. אחת הגבינות הטעימות !

  25. שלום,
    איזה כיף של בלוג!! כטבעונית מתחילה זה פשוט תענוג לגלוש! שתי שאלות, סליחה מראש על הבורות: איפה קונים שקדים טחונים? איפה ניתן להשיג בד גזה/ חיתול בד??

    • היי, תודה רבה לך! :)
      שקדים טחונים אפשר לקנות בחנויות של תבלינים וקטניות בדר"כ, או ברוב הסופרים יש שקדים טחונים באריזה סגורה, בדר"כ מגיע באריזות של 100 גרם ונמצא איפה ששאר האגוזים נמצאים.
      בד גזה אפשר לקנות לדעתי בסופר פארם. (אני משתמשת בזה שגם חובשים איתו.. כי אני לא אוהבת לעשות שימוש רב פעמי בבדים לצורך הזה)
      רק שימי לב לקנות את זה שעשוי מריבועים ולא הארוך המלופף.

  26. יכול להיות שלא יצא לי טוב בגלל הבד? שמתי בשקית בד כזו שמוכרים בחנויות להכנת גבינה ואחר כך הוצאתי את זה ועשיתי מזה גוש יפה על התבנית אבל זה לא התבקע יפה וגם הטעם קצת משונה לי.

    • זה לא קשור לבד, המטרה שלו היא רק לתת לנוזלים המיותרים לצאת החוצה.
      איך אפית אותה? באיזה חום ולכמה זמן?
      ומה היה מוזר בטעם?

      • אפיתי כמו בהוראות 180 מעלות ל35 דקות. הטעם שלה דומיננטי-יש הרגשה חמוצה חזקה. אולי זה הלימון?וזה מאוד עשוי מפירורים. בתמונה שלך זה חלק יותר ודווקא עשיתי אותה במעבד מזון.אולי הייתי צריכה יותר זמן במעבד.

        • אוקיי,
          החמיצות היא בגלל הלימון. את יכולה לתבל אותה איך שבא לך, עם פחות לימון, יותר שום, עשבי תיבול, מידת מליחות וכו'. התיבול הוא בשביל הטעם ולגמרי נתון לבחירתך.
          הפירורים גם אצלי נשארו כי יש לי רק בלנדר מוט לא מוצלח במיוחד. היא לא באמת חלקה לגמרי. אבל עם מעבד מזון היא יכולה להיות יותר חלקה, פשוט צריך יותר זמן, זה הכל (ומדי פעם לפתוח ולערבב מהצדדים). ממליצה לך גם להשרות את השקדים מראש, בין אם הם שלמים או טחונים, לכמה שעות עם הנוזלים. זה עוזר לטחון אותם למרקם יותר חלק.
          ובסופו של דבר צריך לקחת בחשבון שזה לא אמור לצאת "כמו גבינה", כי זה עשוי מחומרים אחרים ולכן המרקם אף פעם לא יהיה כמו של גבינה, זה רק מתפקד כגבינה מבחינת השימוש במתכונים או כממרח על לחם. :)

        • אוקי תודה לך אני אנסה שוב.

  27. [...] בתקופה האחרונה אני בחיפושים אחר הגבינה המושלמת, אז החלטתי להכין אחת כזו כשגליה העלתה קישור מהבלוג שלה, לא על החסה לבדה. [...]

  28. היי נופר, הבלוג שלך פשוט מקסים ויפהפה. את חושבת שהגבינה תהיה טובה בפיצה?

  29. ממש בא לי להכין – אבל אני שונאת לימון. הוא הכרחי לטעם או רק למרקם? אפשר להחליף במים או רוטב סויה, נגיד?

    • הלימון נותן קצת טעם אבל הוא לא הופך את הגבינה לחמוצה. הוא לא הכרחי למרקם, את יכולה במקום זה לתבל במלח ועשבי תיבול או איך שאת אוהבת.

  30. הכנתי בבוקר את הגבינה ועכשיו יצאה מהתנור. יצא מדהים. אגב אפשר לא לאפות את הגבינה ואז המרקם יותר כמו של גבינה לבנה/ שמנת וזה גם חי לגמרי (RAW) וככה הערכים התזונתיים שלהם נשמרים. כך או כך המתכון מעולה. וניסיתי כל כך הרבה מתכוני גבינות (כי על זה הכי היה קשה לי לוותר במעבר לטבעונות) וזאת באמת הכי טובה כמו שאמרת. ואם גם קונים את השקדים טחונים אז בכלל דקה ורבע להכין ושאף אחד לא יגיד לי יותר די טבעונות זה מלא התעסקות…:)
    תודה לך עכשיו אני אנסה את הפלפלים הממולאים בגבינה וגם את גלילת החצילים איזה כיף לי

    • איזה כיף :))
      ואת צודקת, אפשר לאכול אותה גם טרייה וגם אפויה. המרקם קצת שונה. כשהיא טרייה היא טובה על פיצה או בתור מילוי. גם אני הכנתי השבוע, ואוכלת כל פעם קצת קצת, כה בקמצנות, שלא ייגמר.. :)

    • אגב אני שמתי 200 גר שקדים טחונים ולא 145 אבל עם אותם כמויות נוזלים שכתבת ויצא מעולה לא היה יותר מידי נוזלים לנקז (הקערה הייתה יבשה) אז יש לי יותר גבינה :)

  31. תודה נופר, יצא מצויין!
    השתמשתי בטיפ שנכתב פה, להשתמש במפת שולחן חד פעמית.

  32. הי (: שאלה- פתחתי עכשיו את החיתול אחרי כ11 שעות במקרר והבלילה כלל לא ״התגבנה״.. נשארה דביקה ונוזלית. האם זה עניין של עוד זמן במקרר או שפשוט מההתחלה עשיתי נוזלי מדי וזה לא יתגבש?.. תודה מראש!

    • זה נשמע מוזר, יכול להיות שהחיתול שהשתמשת בו היה עבה מדי ולא איפשר לנוזלים לצאת?
      אחרי 11 שעות הנוזלים העודפים אמורים לטפטף החוצה ולהשאיר אותך עם גוש רך של גבינה שאמור לשמור על הצורה שלו.
      אולי תנסי להעביר את הגבינה לבד דק יותר, אם יש לך בבית בד גזה, נסי לשים שכבה כפולה ולתת לזה עוד כמה שעות, או לחילופין תסגרי את החיתול הקיים ותשימי מעליו משהו כבד כמו סיר או משהו כדי להפעיל קצת לחץ על הגבינה ולעזור לנוזלים לצאת.

  33. נראה מקסים עשית לי חשק מטורף לעשות היום!!
    שאלה ממש מטופשת של מתחילה
    היכן אני יכולה לקנות את הבד?

  34. נראה מעולה וקליל, תודה :) רק לכמה זמן ניתן לשמור אותה?

  35. יו איזה כיף לגלות את הבלוג שלך! אחותי נהייתה צמחונית לאחרונה וכיף לגלות מתכונים טובים! וסתם הארה בצקי שמרים שכאלה פיצות, פוקצ'ות אין בעיה להמיר גם את כל הקמח בקמח מלא יוצא מצויין (במיוחד עם כוס יין אדום בצד) יוצא קצת יותר דחוס אבל אם לשים טוב טוב זה יוצא בסדר.. מבחינתי (אחרי המון המון ניסויים) הבצק פיצה המושלם הוא משלוש כוסות קמח מלא וכוס קמח לבן יוצא הכי טעים.. פשוט צריך לשים לב שלא שמים יותר מדי קמח כי המרקם נדפק עדיף יותר מדי מים ולא יותר מדי קמח בכל מקרה חפרתי רצח ובלוג מהמם! (:

  36. נראה מעולה!!

    שאלה קצת טיפשית – איפה קונים בד גאזה?

  37. כמה זה 145 גרם שקדים לפי כוסות? אני טוחנת בעצמי את השקדים…
    תודה

  38. היי
    אני חדשה בטבעונות והבלוג הזה פשוט מקסים מעולם לא נהנתי לבשל כל כך :) הכנתי את הפטה וזה יצא מושלם והכי חשוב…. שהילדים ממש אהבו :) תודה

    • ברוכה הבאה לטבעונות!
      כיף לי לשמוע שהפטה יצאה טוב,
      שיהיה לך בהצלחה בהמשך – יש בפניך עוד הרבה תגליות מפתיעות.. :)

  39. המתכונים שלך ממש מככבים אצלי ביומיים האחרונים- אתמול הכנתי אורז אדום עם שעועית אדומה וגזר שלך ואת קציצות המאש- ערמונים (שבעיני מכל הקציצות שניסיתי הן הכי טעימות) והיום הגבינה הזו. הכל מצויין! תודה רבה :)

  40. אז ככה כמה תובנות ודיווחים לגבי הגבינה הזאת:
    1 היא מעולה!
    2 נשמרת המון זמן במקרר
    3 לא צריך לחכות 12 שעות, משתמשים מראש במעט מיים ומכניסים למקרר לשעתיים..יוצא כמו גוש מרציפן כזה שאותו אני מכניסה למקרר לשעתיים..כבר עשיתי אותה המון פעמיים וחבל לכות 12 שעות..ממילא לא קורה שום תהליך מיוחד במקרר הטעם הוא אותו טעם.
    4 התערובת לפני אפייה מעולה לפיצה!
    תודה רבה זה שדרג לנו את החיים.

    • צודקת לגבי לגבי 3, שמתי לב לזה בעצמי, ומשום מה לא עדכנתי במתכון. אעדכן בהקדם, תודה.
      ולגבי 4 – לגמרי :) המלצתי עליה במתכונים של פיצות.

  41. תודה, זה עדיין במסננת אבל ממה שטעמתי זה מדהים גם ככה, לפניי שאופים. מקווה שאתאפק לא להגניב לקים, שישאר משהוא להכניס לתנור.

  42. מעולה לפיצה? בתור תחליף לגבינה המומסת?
    אני רוצה להכין פיצה בשבועות ואני מתלבטת (ברוך השם יש הרבה אפשרויות) מה הכי ייתן את האפקט והטעם: גבינה צהובה טבעונית, גבינת מוצרלה טבעונית או הגבינה הזו….

    • הגבינת שקדים טעימה על פיצה, אבל היא ממש לא תחליף לגבינה צהובה. הטעם שונה, המרקם שונה והיא לא נמסה או נמתחת.
      לגבי מה עדיף – זה כבר עניין של טעם, וגם תלוי למי זה מיועד ועד כמה את מנסה להתחקות אחרי גבינה צהובה אמיתית.. (אם זה המצב עדיף ללכת על הקנויה. אם כי אין בארץ מוצרלה לקנייה, רק גבינה צהובה, ושימי לב שרק הגבינה של טופו יפני טבעונית, לעומת "טבע טוסט" שמכילה חלבון חלב)

  43. עשיית הגבינה אמנם רק שלב בהכנת הטרין חצילים ופלפלים לשבועות. אבל זה יצא פאקינג מעולה. הייתי בשוק שטעמתי את זה. יוצא ממש גבינתי.

  44. יצא מעולה! תודה ענקית על המתכון!

  45. יצא מעולה! תודה ענקית על המתכון וההסברים המפורטים!

  46. כל הכבוד לחריצותך, להנבטה ולהכנת הגבינה המיוחדת יוטה

  47. הכנתי !!!
    בעלי עף !!

  48. בעסה. גם אני ניסיתי ויצא לא טוב. התפורר לגמרי באפיה והטעם היה חמוץ מדי. לא יודעת מה עשיתי לא בסדר..

    • חבל לי לשמוע.
      אני מנחשת שהגבינה שלך היתה נוזלית מדי כשהכנסת אותה לאפייה, וששמת יותר מדי מיץ לימון (או שזה יותר מדי לטעמך).
      להבא נסי להגיר יותר נוזלים, כך שכשמפרידים את הגוש מהבד, הוא נשאר בצורה שלו.
      ועל הלימון את יכולה לוותר או להפחית אם לא טעים לך. זה לא הכרחי, זה רק בשביל הטעם.

  49. היי, אין לי שקדים טחונים, רק שלמים…
    צריך להשרות אותם לפני הטחינה או שאפשר לטחון אותם ישר?

    • אפשר לטחון ישר. רק חשוב שיהיו מקולפים. אם הם עדיין עם הקליפה, כדאי להשרות במים לכמה שעות (או במים חמים לחצי שעה) ואז לקלף.

  50. הגבינה פשוט מדהימה, אני חושבת שלא הייתי יודעת להבחין בינה לבין גבינה "אמיתית" אם היו מגישים לי במסעדה. האם זה יעבוד גם עם אגוזים אחרים? קשיו, ברזיל, מלך? מישהו ניסה?

    • כן, מכינים גבינות מכל האגוזים. מכל אגוז יוצא טעם קצת שונה. לא תמיד אופים אותן אבל זה בהחלט אפשרי אם רוצים להגיע למרקם דומה.
      מאגוזי ברזיל הייתי חוששת כי לא מומלץ לאכול הרבה מהם ולגבינות האלו יש נטייה להיעלם כאילו כלום.. אז בזהירות.. :)

  51. תודה! להכין לפי אותו יחס? אם אני משתמשת באגוזי מלך פשוט להחליף ל-145 גרם אגוזי מלך?

    • עקרונית כן, אבל כדאי לטעום ולתקן במידת הצורך. המרקם יהיה שונה לדעתי.
      לאגוזי מלך יש מתכונים שונים, לרוב משתמשים בהם לממרחים דמויי כבד קצוץ וכאלה (בשילוב עם בצל מטוגן בדר"כ), לא יצא לי לנסות אותם בצורה הזו. אשמח לעדכונים מה יצא!

  52. עשיתי עם אגוזי מלך, בדיוק לפי המתכון, קצת פחות מיץ לימון, זה היה במקרר 12, הגיר פחות נוזלים ממה שהתערובת שקדים הגירה. עכשיו נכנס לתנור, אעדכן עוד שעה :)

  53. טוב זה לא משהו. זה יוצא הרבה יותר רך מהגרסה עם השקדים והטעם של זה די מוזר, ויש גם מרירות מסוימת. יכול להיות שזה בגלל הקליפה של האגוזי מלך (זה גם נתן לזה צבע כהה כזה). בקיצור, לא מדהים. אולי אחרי קירור זה יהיה אחרת

    • אני חושבת שהטעם של אגוזי מלך הרבה יותר דומיננטי ואכן קצת מריר, אולי בגלל זה הממרחים האלו מכילים גם בצל מטוגן ולפעמים גם חציל או אפונה. ממליצה לך להוסיף המון בצל מטוגן וזה יהיה הרבה יותר טעים :)

    • חחח… במקור זה עם שקדים.. מה פתאום אגוזים???

  54. יצא מעולה מומלץ בחום!!!!

  55. קודם כל אתר מדהים! בתור טבעונית wanna be זה עושה חשק ונותן מוטיבציה שאכן זה לא קשה :) אני רוצה לטחון את השקדים לבד, במעבד מזון זה מספיק טוב? מקולפים או שאפשר עם קליפה?

    • בטח שאפשר. אני חושבת שעדיף בבלנדר, עם נוזלים, אבל מה שעובד בשבילך :)
      תשרי אותם לכמה שעות במים, אם יש לך כח לקלף אותם זה יהיה יותר אסתטי אבל אם ממש אין לך סבלנות אני מניחה שאפשר גם עם הקליפה.
      ותודה!! בהצלחה בהמשך הדרך, ואם יהיו לך שאלות נוספות או תצטרכי עזרה את מוזמנת לפנות אלי גם בפרטי ואשמח לעזור בכל דבר :)

  56. את מהממת! תודה רבה!

  57. האם יש לך נסיון בטחינת שקדים שלמים במוט ידני שכזה? כי אין לי בלנדר וחשבתי לנסות במקום לקנות טחונים מראש…

    • זה לגמרי תלוי בבלנדר מוט ובעוצמה שלו. הזולים החלשים לא יספיקו. אבל יש גם סוגים חזקים שבטוח יעמדו במשימה.. אם מה שיש לך זה מהזולים הפשוטים אז עזבי, עדיף לקנות את השקדים הטחונים. אם יש לך אחד קצת יותר משוכלל, תנסי אחרי השריה ממושכת במים (בלי הקליפות) ותראי מה נהיה מזה :)

  58. היי נופר, כמה שאלות הקשורות לאגוזים: הגבת למישהו שיותר מדי אגוזי ברזיל זה לא טוב, מדוע? עודף סלניום? כמה אגוזים כאלה זה יותר מדי? בדרך כלל אני משתמשת בתערובת טחונה של שקדים על קליפתם, אני יודעת שהקליפה מכילה ציאניד (כן, לא נשמע טוב…:( ), האם ידוע לך כמה מזה נחשב לא בריא? תודה, תמר

    • היי תמר,
      אכן באגוזי ברזיל יש כמות גבוהה של סולניום, תזונאים/ות ממליצים על 2-3 ביום.
      בקליפה של השקד יש כמות קטנה של ציאניד, זה משמעותי רק בכמויות גדולות. אני לא יודעת כמה בדיוק, אבל בואי נגיד שאם הייתי אוכלת יותר מחופן של 8-10 שקדים ביום, הייתי מעדיפה לקלף אותם.

  59. איך עשית לי חשק!! שולחת את בעלי לקנות שקדים טחונים!

  60. 145 גרם אגוזים כמה זה בכוסות?

  61. איזה מרקם אמור להיות לגבינה אחרי הסינון ולפני האפייה? הוצאתי עכשיו מהגאזה וזה היה עוד דביק, לא יצא בצורה יפה ועגולה כמו בתמונה שלך. בעצם יצא כזה כמו ממרח…. שמתי לאפייה בקרוב אדע את התוצאה אבל בכל זאת רציתי לשאול כי אצלך נראה אחרת.

  62. נשמע ממש ממש טעים!
    תוהה איך זה יהיה בלי שמן…?

  63. היי,
    הגבינה יצאה מושלמת! תודה רבה.
    2 שאלות -

    1. נראה שהמסננת הייתה מיותרת כי לא היו בכלל נוזלים בגבינה (גם אני טחנתי עם בלנדר מוט ידני…). אז מה השימוש שלו בעצם? בנוסף, למה משמש חיתול הבד ומדוע צריך להכניס לקירור?
    2. אם אני רוצה להכפיל כמויות – להכפיל את כל המצרכים פי שניים?

    תודה רבה!
    עדי

    • יכול להיות ששמת מעט נוזלים מלכתחילה אז לא היה הרבה מה לסנן. יכול גם להיות שהבד שהשתמשת בו היה מאוד צפוף ולא איפשר ליותר מדי נוזלים לצאת. בתכלס, אפשר לוותר על כל החלק הזה ולאפות ישר אם אין יותר מדי נוזלים :) מודה שאני עושה את זה לפעמים.
      וכן, כמות כפולה = הכל כפול.

  64. אוי סכנת התחסלות. טעים כל כך כשיוצאת מהתנור!

  65. […] שקדים – אני מכינה את המתכון מכאן, לרוב עם שקדים טבעיים עם קליפה ויצא […]

  66. התנור לא הורס את כל מה שיש בשקד????

  67. גיליתי את הסוד! צריך שהחיתול יהיה לח…. אחרת זה נדבק

  68. הכנתי היום את הגבינה – יצא מעולה!!

  69. כמה מעלות בתנור?

  70. מתכון מעולה! אפילו הלא טבעוני בבית טרף וטרף וטרף ממנה :) תודה רבה!

  71. תודה על המתכון נשמע טעים. איפה משיגים בד גזה או חיתול?

    • בד אפשר לקנות בחנויות מתמחות או לקנות סתם חיתול טטרה (בחנויות של דברי תינוקות). גזות יש בסופרפארם ובתי מרקחת

  72. הי, האם ניסית להקפיא את הגבינה? לפני או אחרי האפייה?
    תודה!

    • לא ניסיתי. אין לי מושג איך זה יהיה אחרי הקפאה. יש לי תחושה שזה לא יהיה משהו אבל אפשר לנסות בכמות קטנה

  73. תודה על המתכון הקל! הגעתי אליו אחרי מספר חיפושים. עכשיו ניסיתי אותו והגבינה הוכנסה למקרר לשעתיים. שמתי 200 גרם שקדים מקולפים טחונים (טחנו לי אותם בחנות), 1/3 כוס מים, 1/4 כוס מיץ לימון (יצא לימון שלם), כפית מלח, שן שום. התערובת יצאה ממש משחתית וסמיכה אז לא יודעת כמה נוזלים תגיר… הטעם מלוח לי מדי אז בנסיון הבא אכניס 2/3 כפית מלח. בכל אופן זה טעים מאוד כבר עכשיו ומזכיר גבינה. אאפה אותה כי זה מסקרן אותי. הגוש העגול יצא בקוטר של 8 ס"מ לערך ועטפתי אותו בגאזה ללא קשירה. הוא נראה עגול גם ללא הקשירה. מחכה לאפיה :-)

  74. האם השקדים קלופים?

  75. נופר את מלכה!

  76. האם זה יעבוד עם קמח שקדים ולא שקדים טחונים?

  77. יצא שלמותתתתת!!! אני צריכה להחביא שלא יתחסל לי מהר מדי, איזה מתכון מדהים, תודה!

  78. כמה זמן זה נשמר?

  79. הכנתי עכשיו מקמח שקדים מחכה לתוצאה במתח רב…האם אפשר לאפות את הגבינה בעוגת גבינה

    • קמח שקדים זה שקדים טחונים, זה ממש כמו לטחון בבית, גם אני עשיתי את זה בעבר.
      אפשר להשתמש בגבינה לעוגת גבינה אבל לא לאפות אותה מראש אלא להשתמש כגבינה "לבנה". עם זאת, המרקם שלה שונה מגבינה של פרה או גבינת סויה, היא יותר מתייבשת ומתקשה ופחות קרמית. יש מתכונים עם עוגת גבינת שקדים, ממליצה לחפש משהו כזה

  80. ואם זה נגיד 24 שעות במקרר.עדיין בסדר או עדיף שלא?

כתיבת תגובה