חוברת מתכונים טבעוניים לשבועות!

shavuot

סוף סוף, זה קורה!

אני נרגשת, שמחה וגאה להציג בפניכם את הבייבי שעליו עמלתי באינטנסיביות בתקופה האחרונה: חוברת מתכונים טבעוניים לחג שבועות! (כן, כזו שאפשר לדפדף בה!)

החוברת נולדה מתוך האהבה לבישול, צילום, עיצוב גרפי – וכמובן לבעלי החיים. היכולת לשלב את כל אלו לכדי פרויקט אחד היא אושר גדול עבורי, ונהניתי מכל רגע בתהליך (טוב, אולי מהחלק של לשטוף כלים קצת פחות). תודה גם לכל החברים והקוראים הנאמנים שעודדו אותי ללכת על זה בלי לפחד.

order

100 הגולשים הראשונים שיזמינו את החוברת בדואר יקבלו גם הפתעה קטנה לכבוד שבועות!

ליצירת המתכונים שותפה דודה אפרת, הבשלנית המוכשרת עם רקע ונסיון עשירים בעולם הקולינרי. היא במקרה גם טבעונית, מה שהפך את התהליך לעוד יותר כיפי. לא תארתי לעצמי ששיתוף פעולה שכזה יכול להיות כל כך פורה ולהוציא מאיתנו כאלה מתכונים יצירתיים, מעניינים ומרגשים. הרעיונות שפעו וגעשו ונאלצנו להשאיר חלק מהם מחוץ לחדר העריכה ולעצור את עצמנו מלהפוך את הפרויקט למפלצת של ממש.
בהזדמנות זו אני גם רוצה להגיד תודה ענקית לדודה אפרת המהממת, היה כיף לא נורמלי!

 

אז מה יש לנו פה?

בחוברת יש 33 מתכונים חדשים שלא מופיעים בבלוג (למעט שניים שנלקחו ממנו) המתחלקים על פני 44 עמודי צבע מרהיבים.
בין המתכונים תמצאו קיש איטלקי, עוגת גבינה ושוקולד אפויה, לביבות כרובית בקרם כרובית-שמנת, תבשיל פריקי וירוקים, מלבי עם רוטב פטל, רביולי ערמונים בשמנת ויין לבן, ניוקי ברוטב קרמי עם תרד ועגבניות שרי, מלא גבינות וממרחים, עוגת שמנת פירורים, ועוד ועוד מתכונים נפלאים. דודה אפרת ואני צריכות לפצוח בדיאטה אחרי ההכנות לחוברת הזו…

 

למה דווקא שבועות?

האמת היא שהמתכונים האלו טעימים כל השנה (נבדק בהצלחה). אבל כשחיפשתי נושא ספציפי לחוברת ראיתי שהרבה טבעונים מתבאסים שבשבועות הם לא יוכלו לקחת חלק במטעמי החג המקובלים. וכאן גם נכנסה דילמה: הרי שבועות במקור הוא חג הטבעונים! חג הקציר, חג הביכורים, החג בו חוגגים את תבואת השדה. זכרונות הילדות שלי מהמושב הם של טנא מלא פירות וירקות, שיבולים בשיער וטרקטור גדול מלא בילדים לבושי לבן. לא של 17 סוגי גבינות. ומצד שני, אני לא פה כדי לחנך אף אחד, אני פה כדי להביא לכולם אוכל טבעוני וטעים, למלא את החלל שלפעמים נדמה שהטבעונות משאירה בנו בפן הקולינרי, וליצור מסורת חדשה שתואמת את הערכים והמהות של התזונה הטבעונית. אז מתוך הלבטים האלו נולדה חוברת שמביאה את כל הטוב והלבן של המסורת החדשה, עם המהות של המסורת הישנה – הרבה ירקות, פירות ושאר מאכלים צמחיים וטעימים. מסתבר שאפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה!
לא כל המתכונים סופר-בריאים, אבל היי, כשיש סיבה למסיבה – מותר קצת להנות!

 

זה עולה כסף?

כן, החוברת עולה כסף. לא המון, אבל הפקת חוברת מתכונים היא לא דבר פשוט. הושקעו בה הרבה מאוד זמן ומשאבים. אבל אל חשש, לבלוג אני ממשיכה להעלות מתכונים כרגיל!

 

מילה וחצי על טבעונות

עבורי, חג שבועות הוא דוגמה מושלמת לכך שטבעונות לא צריכה לבוא על חשבון שום דבר. אני לא רואה בטבעונות ויתור, אלא שינוי. במקום לאכול עוגת גבינה מחלב של פרות, אני אוכלת עוגת גבינה מחלב צמחי. אבל בשבועות, יותר מבכל יום אחר, הפער מתעצם. ודווקא שם, בפער הזה, אני שמחה להציף ולשתף את הידע שצברתי בתקופת הטבעונות שלי, שמוכיח שגם טבעונים נהנים מאוכל צבעוני, עסיסי, יצירתי וטעים. ושגם בשבועות המודרני רווי החלב והגבינות, טבעונים נותנים פייט הוגן על שולחן החג.

אני באופן אישי טבעונית מסיבות אידאולוגיות. יום אחד הבנתי את גודל הטרגדיה של תעשיות המזון מהחי, ומאותו רגע לא יכולתי למחוק את הידע הזה. בלי להתכוון בכלל, המוצרים מהחי הסתלקו לי מהצלחת. אז מצד אחד היה לי ברור שקורה לי שינוי שאני לא יכולה לעצור או להתנגד לו, ומצד שני לא לגמרי הבנתי איך עושים את זה בלי למות מרעב או להתבאס על בסיס יומי. באותה תקופה לא היו כמעט בלוגים טבעוניים, לא היו מליון קבוצות פייסבוק, לא היו ספרי מתכונים וחוברות, לא היו מסעדות טבעוניות ותפריטים ידידותיים לטבעונים, לא היו אפליקציות לטבעונים ובאופן כללי התחושה היתה שאני די לבד במערכה הזו.

היום אני גאה ומאושרת שיש צמיחה ותמיכה ענקית של החברה, של בעלי עסקים ושל טבעונים אחרים, ושמחה שלכל מי שמחליט להיות טבעוני או לנסות את זה, יש לאן לפנות. לאחרונה הצטרפתי לפרויקט מגניב שנקרא "אתגר 22+", שכל מהותו היא לחבר בין אנשים ששוקלים לאמץ את התזונה הטבעונית לבין טבעונים ותיקים ואנשי מקצוע, ולתת להם רשת תמיכה וליווי של תזונאים קליניים, והכל מתנהל בקבוצת פייסבוק משותפת.

אז אם יש בקהל כאלו ששוקלים להיות טבעונים וחוששים, מתקשים או מתביישים – אני ממליצה בחום על פרויקט אתגר 22+ כנקודת פתיחה. זה לא מחייב, זה לא מאיים, זה לא שיפוטי, ובמקרה הכי גרוע – זו חוויה ששווה לחוות. ואם תרצו, אני אשמח להיות המלווה האישית שלכם בפרויקט! :)

בשבועיים הקרובים נפתחת קבוצה חדשה של האתגר, מוזמנים לקרוא עוד ולהצטרף באתר של אנונימוס:

http://veg.anonymous.org.il/etgar22

 

 

55 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני גאה ומודה לך.
    כל הכבוד !!!
    הזמנתי שניים (אחד למתנה למישהו).

  2. איזה כיף שהכל טבעוני! הזמנתי. מאוד אוהבת את חג שבועות ועוד יותר בחמש שנים האחרונות שהמשפחה שלנו טבעונית. יישר כח! מחכה בקוצר רוח לחוברת.

  3. ישר הזמנתי את החוברת! משתוקקת כבר לדפדף בה! בהשראתך החלטתי לארח אצלינו את חג השבועות ולהראות לכולם שאפשר לחשוב אחרת ולאכול אחרת. תודה לך!

  4. וואו! איזה יופי, מזל טוב :) הזמנתי כמובן :)

  5. מזל"ט !!!
    ובהצלחה!!!!

  6. איזה כיף! נראה מבטיח וחגיגי :)
    קניתי את החוברת דרך פייפאל, אבל לא הבנתי איפה מכניסים את הכתובת למשלוח… מה פספסתי?

    • תודה רבה!
      אחרי שלוחצים על כפתור הקנייה מגיעים לטופס התשלום בפייפאל ובו מזינים את כל הפרטים בטופס מאובטח.

      • תכננתי שזה ישלח לכתובת אחרת ממה שיש בחשבון הפייפאל שלי, אבל אני מניחה שזה פשוט יגיע לשם ונזרום :) מחכה בקוצר רוח לסיום השביתה בדואר ולהתחיל לבשל! תודה :)

  7. את הפרטים של הכתובת להזין בעברית או באנגלית?

  8. וואו, נראה מושלם. מסיר את הכובע על העבודה המדהימה. תענוג :) ותודה רבה לך בשם כל העגלים והפרות!!

  9. כל הכבוד לך על היצירה הנפלאה הזאת! קניתי את החוברת לפני כמה דקות – מקווה שהפרויקט הזה יצליח ככל הניתן!

  10. כל הכבוד לך על המאמץ!! תודה, תודה, תודה.

  11. לא ניתן להזמין בישראכרט.
    אני מזינה את מס' הכרטיס וזה לא מאפשר לי לסמן.

  12. אפילו כפתור לייק אחד אין. לא כאן ולא בדף שממנו קונים את החוברת. אגב, קניתי אותה
    בהצלחה ותודה רבה :)

  13. היי!
    הזמנתי את החוברת לפני כמה ימים :)

    רציתי לשאול עם איזו מצלמה את מצלמת?
    אני בדיוק מחפש מצלמה טובה לצילומי מאכלים ונופים. אשמח שתעזרי לי.

    שיהיה חג שמח!

    • היי!
      אני מצלמת עם D90 ועדשת 35 מ"מ. למרות שהיא מצוינת, היא דגם די ישן ויש היום דגמים חדשים, משוכללים ושווים יותר.. זה רק שאלה של תקציב. בכל מקרה, צילום מאכלים וצילום נופים הם שני דברים שונים וגם מצריכים עדשות שונות כדי למקסם את התוצאה, אז ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך היא לגשת לחנות לאביזרי צילום שיש בה כמה מומחים שיוכלו לייעץ לך בהתאם לצרכים ולתקציב שלך :)
      ותודה רבה!! החוברת כבר בדרך אליך ואני מקווה שתהנה ממנה :)

  14. נופר יקרה

    איזה כיףףף!!! מיד הזמנתי :-)

    אני אמנם לא טבעונית אבל רגישה למוצרי חלב….וממש לא בא לי על שבועות וכאבי בטן…
    וכן גם לפני שידעתי שאני רגישה למוצרי חלב (ככה סתם באמצע החיים) גלשתי אצלך ולמדתי דברים
    ואני מכינה הרבה מהמתכונים שלך, בעיקר אלו שעוזרים לשמור על המשקל ;-)
    ידעתי שאמצא בבלוגך מענה…והנה…איזה כיף.

    אז רק תמשיכי כך,
    עדה

  15. היי נופר!
    איך שראיתי, ישר קניתי!
    כל הכבוד לך על ההשקעה והמסירות.
    תודה רבה רבה…
    מחכה כבר לחוברת:-)))
    חג שבועות שמח!!

  16. איזה כיף לחזור הביתה מהעבודה ולראות את החוברת מחכה בתיבת הדואר.
    החוברת ממש יפה ומתחשק להכין הכל
    ינוסה בקרוב :)
    ותודה על המתנה

  17. קיבלתי את החוברת היום – היא מושקעת ומדהימה. הצילומים מרהיבים והמתכונים נראים נהדר וכבר מחר אני הולכת לנסות אחד מהם.
    תודה רבה, ממליצה לכולם לרכוש לעצמם עותק :)

  18. תודה רבה על החוברת המדהימה.
    אני כל כך הולכת להכין ממנה מתכונים (במיוחד הריזוטו שהוא באמת מ(ת)נה לחובבי החמוץ).

    איזה כיף!

  19. מצטרפת למחמאות על החוברת שקיבלתי אתמול בדואר, נראית מדהים לגמרי!!! כבר מחכה שאמא שלי תחזור כדי שאוכל להראות לה ולשכנע אותה לנסות לפחות חג שבועות אחד עם מינימום עד אפס מוצרי חלב, ואני בטוחה שיהיה טעים…
    (וגם האורז יצא טעיייייייייייייייים!!! :)

  20. נופר תודה תודה! קיבלתי היום את החוברת והמתנה.
    המתכונים נראים מעולים הרבה יותר במציאות אפילו! אני חוגגת את שבועות כבר כמה שנים טובות באופן טבעוני ומושקע והשנה חידשת לי המון.
    הבנות שלי יתעלפו כשיחזרו מבית ספר!!! אני ניגשת לעבודה מייד רק קשה להחליט ממה להתחיל…

  21. נופר היקרה – תודה רבה רבה! הרגע פתחתי את המעטפה (איזו הפתעה נחמדה!), והחוברת פשוט נהדרת, מתכונים נהדרים. חג שמח לך ולדודה!

  22. מצטרפת למחמאות, היום קיבלתי את החוברת היפיפיה! ותודה על המתנה :)

  23. את ענקית! איזו התרגשות. כל מתכון שלך פשוט מנצח, לא יכולה לחכות עד שאקבל את החוברת. תודה יקירה ובהצלחה עם כל יוזמה נוספת שתהיה לך.

  24. היי נופר, קיבלתי אתמול את החוברת… איזה תענוג :)
    לקחתי אותה היום לעבודה ומלא אנשים התלהבו ויזמינו גם בהמשך היום.
    תודה על ההשקעה!

  25. הפירה המלכותי – פשוט להיט היסטרי. לא להאמין כמה שזה יוצא טעים! תודה רבה! :)

  26. אשמח לשלם את המחיר המלא ואפילו עוג עשרה שקלים וחקבל עותק אלקטרוני של הספר. ניראה לי יותר נןח ליפתוח בואבלט וזה כם חוסך עצים…

  27. היי היי,

    למה הכוונה ביוגורט סויה טבעי מעובד שמופיע בעמוד 19? (אצבעות גבינה)

    והאם תוכלי לגלות מה הייתה ההפתעה? (הייתי בטוח שאני בין המאה הראשונים אבל טעיתי :)

    תודה!!

  28. הי נופר, החוברת הגיעה (כבר לפני כמה ימים) והיא פשוט מדהימה ! אני הולכת להכין בערך שליש מהמאכלים שבחוברת לארוחת החג. ו(את השאר לארוחת שבת…). תודה וישר כח ! מחכים לחוברת/ספר הבא :)

  29. נופר, שאלה לגבי הקיש האיטלקי:
    את הירקות לא כדאי לקלות/לטגן קודם? או שהאפייה מספיקה?
    וגם כתבת כמה דק שאפשר = קולפן יתאים?

    • אם חותכים אותם ממש דק כמו שהמלצתי, זה לגמרי מספיק. קולפן זה אפשרי אבל נראה לי קצת מסורבל עם ירקות כמו בצל, עגבניה וחציל..

  30. תודה רבה לכם, הגיע היום לברוקלין עיצוב מזיל ריר

  31. היי נופר, המתכונים שלך זכו גם השנה להצלחה אדירה בשולחן חג השבועות – ותודה רבה לך על כך!
    הכנתי: טרין פלפלים, שבלולי פיצה, גביניות, בורקס תרד ועוגת שמנת.
    שאלה בקשר לעוגה: גם השנה וגם בשנה שעברה הבסיס יצא לי ממש קשה. מה יכולה להיות הסיבה? עקבתי במדויק אחרי המתכון…

להגיב על פז דרור לבטל