מיני-פיצות טבעוניות על בסיס בצק עלים – כי לא תמיד יש זמן וסבלנות להתחיל ללוש ולהתפיח ולשיר סרנדות לבצק שמרים. מתכון זריז וטעים לעצלנים שבינינו.
מצרכים
- בצק עלים מופשר
- רוטב עגבניות (אפשר להשתמש ברוטב קנוי מוכן, או להכין לבד)
- תוספות לבחירה: מה שאוהבים! אני השתמשתי הפעם בקצת מכל מה שהיה לי זמין במקרר – פטריות, זיתים, תירס ובצל.
- שדרוגים אופציונליים למרחיקי לכת: גבינת פטה שקדים מפוררת, ו/או שמרי בירה מלמעלה.
הכנה
חותכים את הבצק לריבועים/עיגולים לא גדולים במיוחד.
מורחים כל אחד ברוטב בנדיבות, ומעל מפזרים את כל התוספות שרוצים. כדאי להשאיר קצת בצק גלוי בצדדים כדי שיתפח. אבל כדאי למרוח גם את הדפנות במעט רוטב כדי שישחימו יפה.
מעל הכל אפשר לפזר קצת שמרי בירה שנותנים טעם גבינתי, אבל בעדינות כי יש להם טעם די חזק שלא כל אחד אוהב.
אופים בחום בינוני-גבוה (בערך 190 מעלות) כעשר דקות, עד שהבצק מתנפח ומוכן בצדדים.
אופציה נוספת, למי שאין זמן/סבלנות להתעסק עם כל ריבוע בנפרד:
לפרוש את הבצק על משטח גדול, למרוח על כולו את הרוטב ולפזר את התוספות, לגלגל לרולדה ואז לחתוך לעיגולים ולאפות שבלולי פיצה. זה נוח גם למי שרוצה להקפיא חלק, או לשים בקופסה ולקחת לאירוע או פיקניק.
i miss your cooking! <3
אוהבת את המתכון הזה, נראה לי שהוא יזכה לפופולריות רבה בבית פה וינוסה בהקדם . למי שיש תקציב מציעה גם לנסות עם גבינה צהובה טבעונית של טופו יפני, אמנם שווה את משקלה בזהב, אבל חבלז כשהיא נמסה בצור "תחליף" למי שמחפש כזה. (כשהיא לא נמסה היא לא משהו ). היא טובה גם לטוסטים.
עשית לי חשק… .בענק. ♥
תודה על המתכונים ועל ההסברים הבהירים ובגובה העיניים. ברור + טעים = נותן הרגשה שאפשר לסמוך על המתכונים שאת מעלה פה, ושווה להכינם! – תוך שבועיים הכנתי לא מעט… ואשמח להמשיך ולנסות מתכונים נוספים.
איזה כיף לשמוע!
כתבת: "לא תמיד יש זמן וסבלנות להתחיל ללוש ולהתפיח ולשיר סרנדות לבצק שמרים"
אני מסכים שלא תמיד יש זמן וסבלנות ללוש בצק שמרים.
אבל לשיר סרנדות – לזה תמיד יש זמן.
אני לא חזקה בענייני השירה, הבצק עלול לקרוס לתוך עצמו אם אשיר לו. חבל…
האם יש איזשהו תחליף לשמרי בירה? (אני מבין שהם לא חובה… הם פשוט נורא יקרים (22 ש"ח לחצי קילו))
שמרי הבירה אמנם יקרים אבל נשמרים להרבה זמן. בכל מקרה לא חובה לשים אותם. אפשר להסתפק בירקות ותוספות ו/או גבינת אגוזים כלשהי.. אפשר גם להכין רוטב לבן מקמח וחלב סויה ושמנת סויה ותבלינים ולשפוך קצת על הפיצה. ממש לא חייבים את שמרי הבירה.
מגניב לגמרי. יצא טעים. כייף לדעת על עוד ארוחה קלילה ומהירת הכנה שאפשר לגוון.טוב שאת פה לחשוב גם על הדברים הפשוטים שלא עולים בדעתי. תודה רבה!
מעולה,
תודה לך!
הכנתי את הפיצות לארוחת ערב בלתי מתוכננת עם אורחים.
איזה הצלחה! ואיזה הצלה!
תודה.
מאוהבת בבלוג שלך.
כיף לשמוע,
תודה!