הפעם בשותפות למטבח: מתכוני תותים

מתכוני תותים

בהמשך לפוסט הקודם שלנו עם מתכוני כרובית טבעוניים, הפעם בשותפות למטבח בחרנו בכוכב העולה שמגיע אלינו עם בוא החורף - התות!

הנבחרת שלנו מתרחבת, והפעם הצטרפו אלינו כוכבות חדשות:

נעה וגאנסקי – Vegansky

הדס אריאל קמחי – Pink Lady

עינת שגיא – בישול בריא עם עינת

שרה הורניק - משחקת באוכל

נטלי הולדינג - theVlog

סיון מאירי - סיו-פוד


אני בחרתי להכין מתכון די פשוט שמכיל עוגת וניל בסיסית טבעונית, תותים טריים וקרם בטעם תות, ולהביא בפניכם שלוש אופציות הכנה שונות לאותו מתכון. אפשר לבחור להכין רק אחת מהן או את כולן מאותה כמות ורק לחלק בעת ההכנה. אז יש לנו כאן שלושה מתכונים במתכון אחד:

קאפקייקס וניל בציפוי קרם וניל-תות

קינוח אישי של שכבות קרם תותים ותותים טריים

עוגת וניל ותותים 

 

הבסיס לחלק של העוגה הוא בהשראת המתכון המעולה של בייק בייקרי שאפשר למצוא כאן.

  • 1.5 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 1 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 כפות חומץ רגיל
  • גרידת לימון מחצי לימון

לקרם תותים

  • 1 קצפת צמחית במתיקות מעודנת של השף הלבן
  • 1/2 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 3-4 תותים
  • קצת סוכר – בערך כף שטוחה
  • כפית ברנדי/וויסקי/כל דבר אלכוהולי שיש ברשותכם, ואפשר גם לוותר עליו

הכנה

מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי/סינון), סוכר, מלח וסודה.

מוסיפים את החלב ומערבבים עד לבלילה חלקה.

מוסיפים את השמן וגרידת הלימון ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.

את החומץ מוסיפים בסוף ומערבבים, הבלילה תתפח ותתבהר קצת.

שופכים את הבלילה לתבנית שקעים / תבנית רגילה (ומשאירים קצת מקום לבלילה לתפוח למעלה), ואופים כרבע שעה אם זה קאפקייקס, וכ-20 דקות אם זו עוגה – או עד שיוצא קיסם יבש.


קרם התותים:

את התותים חותכים לקוביות קטנות, מוסיפים בערך כף סוכר וכפית או כף ברנדי/שרי/וויסקי/ווטאבר, מערבבים ונותנים לתותים להגיר נוזלים לכמה דקות.

בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עם החלב סויה ואינסטנט וניל עד לקבלת קרם יציב.

את התותים שקצת התרככו מהסוכר ואלכוהול מועכים למחית, ומהמחית הזו גונבים כמה כפיות, מוסיפים לקרם ומערבבים. שימו לב שלא כדאי להגזים, כי זה יכול לדלל אותה מדי. מספיקות כמה כפיות בודדות כדי לתת טעם תותי נפלא לכל הקרם. עדיף להשתמש בחלק של המחית ואת הנוזלים להשאיר בקערה, אותם נוכל להזליף בסוף מעל הקינוח.

מכיוון שהקרם הזה פחות יציב מקצפת רגילה, מומלץ לשמור אותו בנפרד במקרר ולהוסיף אותו לפני ההגשה.

תותים מרוסקים

וריאציית הקאפקייקס

את הבלילה אופים בתבנית שקעים עם מנג'טים, ואחרי שהתקררו מורחים עליהם את הקרם. למי שרוצה לפנק עם הקרם אני ממליצה לעשות חור קטן בחלק העליון של הקאפקייקס כדי שהקרם ייכנס קצת פנימה. מעל הכל אפשר לקשט עם חתיכת תות טרי, נוזל המחית שנשאר לנו, סוכריות או מה שבא לכם. את הקרם מומלץ להוסיף לפני ההגשה.

food-(412)

קאפקייקס וניל-לימון עם קצפת תותים


וריאציית הקינוח האישי

הוריאציה הזו לא כוללת את העוגה בכלל. למי שאין זמן/חשק לאפות, או אם נשאר לכם עודף קרם שלא יודעים מה לעשות איתו – פשוט מסדרים קוביות של תותים טריים בשכבות עם הקרם. מעל הכל מזליפים קצת מהסירופ שנשאר לנו. למי שממש רוצה להרשים אני מרשה להזליף קצת שוקולד מריר מומס מלמעלה.

קינוח אישי קרם ותות


וריאציית העוגה הבחושה עם התותים

למי שאוהב עוגות עם פרי בפנים. את התותים חותכים לקוביות קטנות ומפזרים מעל הבלילה. לא צריך להגזים בחתיכות הפרי כי הוא מוסיף נוזלים לעוגה, כמות גדולה מדי תגרום לעוגה להיות רטובה. ילדים בדר"כ עושים פרצוף, כי הם לא אוהבים להתקל בחלקים הרכים יותר עם הפרי. אבל למבוגרים זה עינוג מובטח. את העוגה הזו עדיף לעשות בתבנית גדולה כדי שתצא נמוכה, אחרת חתיכות התות ישקעו כל הדרך למטה וישאירו חורים גדולים.

ולמי שלא רוצה לוותר על הקרם, אפשר להוסיף אותו על העוגה כשכבה נוספת, ולקשט עם פרוסות דקות של תותים מלמעלה.

עוגה בחושה עם תותים

איזה כיף שעונת התותים התחילה!


והנה מה שנבחרת הבלוגריות שלנו הכינה…


טארט תותים וניל ויין קר וטבעוני

מתוך: theVlog

טארט תותים


קרפים טבעוניים עם קצפת קוקוס ותותים

מתוך: משחקת באוכל

קרפים טבעוניים עם קצפת ותותים


סלט תרד עם תותים, אשכולית אדומה, אבוקדו, בצל וויניגרט בלסמי

מתוך: סיו-פוד

סלט תרד עם תותים, אשכוליות ואבוקדו


עוגת שוקו תות

מתוך: בישול בריא עם עינת

עוגת שוקו תות


טראפלס תות טבעוני

מתוך: Pink Lady

טראפלס תות


עוגת גבינתותים ומקפא פירות חורפי

מתוך: Vegansky

מקפא פירות ועוגת גבינתותים

 

43 תגובות

הוסף תגובה
  1. [...] עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות נופר יערי – לא על החסה לבדה [...]

  2. [...] עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות - מתוך לא על החסה לבדה [...]

  3. [...] עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות של נופר יערי [...]

  4. ואי ואי ואי, הכל נראה מעולה.
    צריך רק להקפיד שהתותים יהיו אורגנים, כמה שפחות כימיקליים ורעלנים

  5. הכל נראה מעולה… חבלזזזזזזזז. יישר כוח וכל הכבוד על המרץ שלכן

  6. פרוייקט אדיר. איזה כיף לראות כל כך הרבה בלוגריות טבעוניות!

  7. [...] עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות נופר יערי – לא על החסה לבדה [...]

  8. עשית לי חשק למאפין כזה עם הקפה של הבוקר…

  9. זההמתכון הבסיסי לעוגה ולקאפקייקס מצויין! כבר עשיתי חמש פעמים בכל מיני וריאציות. זה הפך להיות המתכון לעוגה מהירה אצלינו בבית. תודה (-:

  10. על איזה חום שמים את העוגה?

  11. 180 מעלות. באמת שכחתי לציין, תודה.

  12. זה בסדר אם אשתמש בחלב סויה בטעם וניל?

    • בשביל הבלילה של העוגה אני ממליצה על חלב בלי תוספות סוכר וטעם כי זה יוצא הכי טעים. לחלב בטעם וניל יש נטיה להוסיף טעמי לוואי בעוגות בחושות. זה לא יהרוס את העוגה, אבל התוצאה לדעתי פחות טובה. לשיקולך :)

  13. נתבקשתי על ידי בתי להכין ליום הולדתה עוגה בצורת גבעה סחופת רוחות בצבע ורוד…בחרתי את המתכון הנ"ל. אני עומדת לאפות ב'בול' ולהפוך אחר כך. האם יצליח לי מהבחינה שיהיה אפוי בפנים בחלקים העמוקים ביותר? (נוזשאת תפילה שאלוהי האפייה יהא בעזרי)

  14. לא היה לי חלב סויה אז החלפתי את החלב סויה בחלב קוקוס וזה יצא מעולה. בפעם השנייה , הוספתי שוקולד מומס יחד עם חלב קוקוס ויצא עוגה נימוחה ומדהימה!!! תודה על המתכון המדהים וקל בטירוף!

  15. האם אפשר להשתמש באבקת אפייה במקום סודה לשתייה וכמה?
    תודה :)

  16. אבוי! רוצה להכין אך גיליתי שאין חומץ! האם יש משהו שיחליף, או שמא חומץ תפוחים יתאים גם?

  17. תודה נופר על המתכונים שלך שתמיד מוצלחים וטעימים, עם חומרים זמינים וקלים להכנה. הכנתי את הקאפקייקס עם קרם תותים ויצא אדיר!! (חבל שאי אפשר לצרף תמונה…) אז – תודה!!

  18. איזה גודל של תבנית צריך כדי להכין את העוגה?

  19. המתכון נראה מעולה. אבל אני חייבת לשאול – כתוב שזה מתכון לעוגת וניל. איפה ה-וניל? :-)

  20. היי, אני ממש רוצה להכין את המתכונים האלה, אבל התותים לא בעונה. איזה פרי אפשר להחליף אותו בתותים?

  21. שתי שאלות: ראשית, כמה קאפקייקס יוצאים? ושנית, האם הקצפת הצמחית זו האריזה הקטנה או הגדולה?
    תודה!! :)
    (מקווה שיש פה בכלל מישהו שיגיב לי… )

  22. בעיה תודה על המתכון, יצא ממש מוצלח! אני רוצה להגיש אותה מחר. האם היית ממליצה להכין את הקרם כבר היום או ישר לפני ההגשה מחר? תודה :)

  23. עוגה מדהימהה אני אישית לא מומחית גדולה בעוגות וזה פעם ראשונה שאני עושה עוגות בלי ביצים וחלב
    עוגה פשוטה וטעימה ביותר ממולצת מאוד!!

  24. יצא מעולה!
    עשיתי עם כמה שינויים:
    -במקום גרידת לימון שמתי כפית תמצית ווניל (לא יכולה לסבול את הטעם של גרידת לימון בשום דבר)
    -בקרם וויתרתי לחלוטין על החלב סויה וכדי להפוך את זה למרקם יציב השתמשתי פשוט בעוד ממחית התותים (כדי שזה יהיה אפילו יותר תותי)
    -עם כלי (ששכחתי את שמו, כזה שמשמש לעשות כדורים קטנים מפירות כמו מלון ואבטיח) הוצאתי חצי כדור קטן מאמצע הקאפקייק למעלה, שמתי קצת ממה שנשאר לי ממחית התותים והחזרתי את העיגול למקום, אחרי זה ציפיתי כרגיל. יצאה הפתעה טעימה באמצע הביס :)

  25. היי. אני רוצה להכין את העוגה לעוד יומיים ורק היום יש לי זמן.. האם העוגה תחזיק מעמד? אפשר להקפיא אותה?

  26. הכנתי ויצא מעולה! טעים אפילו יותר כשהעוגה קרה

  27. באיזה חום לאפות?

להגיב על איילה לבטל