כמות של כ-6 ממולאים
למילוי:
- 6 פלפלים אדומים (אפשר למלא כל מני ירקות, אני הכי אוהבת פלפלים וקישואים)
- 1 כוס אורז (לא מבושל)
- 1/2 חבילה של "טחון מן הצומח" של טבעול
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר מגורר
- 1 שן שום קצוצה
- מלח ופלפל
לרוטב עגבניות:
- 1 קופסה של 260 גרם קוביות עגבניות משומרות (אפשר להשתמש בעגבניות טריות, אבל אני מעדיפה את המשומרות – הן מתוקות יותר)
- 2 קופסאות של 260 גרם רסק עגבניות
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח פלפל, פפריקה וקצת סוכר
הכנה
מתחילים ברוטב: מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, העגבניות והרסק, בערך כוס וחצי מים ותבלינים (אני מוסיפה מלח פלפל, פפריקה מתוקה, סוכר) ומבשלים על אש נמוכה. הרוטב בשלב זה צריך להיות מאוד דליל, כי הוא יתבשל הרבה זמן ויסמיך.
* את האורז מבשלים עם 1 כוס מים ומכסה סגור עד שהמים מתאדים, לכבות את האש ולהשאיר את המכסה סגור. רצוי להשאיר את האורז קצת קשה, כי הוא יתבשל ויתפח עוד בתוך הממולאים.
המילוי
מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים את השום, גזר מגורר, את הבפנים של הקישוא שרוקנו (אם יש). מוסיפים את הטחון מן הצומח, מתבלים במלח פלפל, ומטגנים עוד כמה דקות עד שמוכן. טועמים ומתלהבים כמה שזה טעים גם סתם ככה ורושמים בצד תזכורת להכין את זה פעם כמילוי לבורקס. מכבים את האש ומוסיפים כמה כפות נדיבות מהרוטב עגבניות שמתבשל לו. מוסיפים פנימה את האורז המבושל ומערבבים היטב.
מרוקנים את הירקות מהתוכן אבל שומרים על ה"מכסה" שלהם. ממלאים אותם בתערובת ומסדרים אותם בסיר רחב כך שיתמכו אחד בשני, שופכים פנימה את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי – שעתיים, או עד שהירקות מתרככים לגמרי. מדי פעם כדאי להרטיב את הירקות ברוטב ולוודא שיש מספיק נוזלים.
בלוג מעולה! כל המתכונים נראים כל כך מעוררי תיאבון :))
שאלה על הממולאים – את חושבת שאפשר להוסיף גם עגבניה למילוי?
תודה, כיף לשמוע!
אין בעיה להוסיף למילוי מה שרוצים, אבל קחי בחשבון שבכל מקרה מוסיפים מהרוטב עגבניות לתערובת המילוי, וגם אח"כ כשאוכלים את הממולאים שמים עליהם מהרוטב. אז אין ממש משמעות לעגבניה טרייה מלבד אולי קצת חמיצות שהיא תוסיף.
הי נופר, לא הצלחתי להגיב למעלה אז אגיב כאן.. הכנתי ויצא ממש טעים, פעם ראשונה שמתנסה עם הטחון מהצומח…שאלה קטנה נשאר מילוי האם ניתן להקפיא אותו?
לא ניסיתי, אפשר לנסות. למרות שאפשר פשוט לעשות ממנו קציצות
נזכרתי בעוד שאלה – את הטחון מן הצומח אפשר להשיג בסופרים הגדולים?
כן, אני מצאתי אותו גם בחצי חינם וגם במגה בול, במקררים הרגילים עם שאר המוצרים של טבעול.
חייבת להבין איך טבעונות הולכת עם "טחון עם הטבע" (או איך שלא קוראים לזה) של טבעול
המוצר נקרא טחון מן הצומח.
לא הבנתי את השאלה שלך, מה לא מסתדר לך? המוצר הזה טבעוני לחלוטין ועשוי מסויה.
הממ… עד כמה שידוע לי "טחון מהצומח" מכיל ביצים
לא, זה מתכון יחסית חדש והוא לא מכיל ביצים – מוזמנת לבדוק
עשיתי הכל לפי המתכון אבל אין לי מספיק רוטב בכלל בסיר… להוסיף עוד מים או להשאיר את הרוטב ככה?
אין בעיה להוסיף מים, גם אני עושה את זה תוך כדי הבישול אם צריך
הוספתי, תודה
הי לך
הכנתי לשבת ויצא נהדר!בדיוק כמו בתמונה וכל כך טעים שלא האמינו שזה טבעוני..
זה הממולאים הכי טעימים שהכנתי בחיים
אגב,בישלתי את האורז עם עדשים שחורות ויצא מעולה !
תמשיכי לפנק במתכונים משובחים !
איזה כיף לשמוע
התוספת של העדשים נשמעת מצוין, אולי אאמץ אותה בעצמי בפעם הבאה..
יש יש מצב לתחליף לטחון כך שאוכל להכין לבעלי שרגיש לגלוטן?
תודה
כן, אפשר להשתמש בשבבי סויה יבשים, שניתן להשיג בחנויות טבע. זה נראה כמו פירורים יבשים כאלו שרק צריך להשרות קצת במים רותחים, לסנן ולסחוט ואז להוסיף במקום הטחון מהצומח.
הממולאים מעולים!
תודה לך
יש!
היי נופר נראה נהדר,
כמה עגבניות טריות צריך במקום המשומרות?
תודה
מאמינה שמשהו כמו 5 עגבניות יעשו את העבודה
עשיתי את המתכון בהתחלה בחששות קצת ויצא לי פשוט מעדן הוספתי למילוי אגוזים לבריאות וצימוקים למתיקות מתכון פשוט מעולה הנאה מובטחת
זה כיף לבריאות
מתכון מעולה נופר את מלכה הכנתי ואנשים ליקקו את האצבעות
היי, נראה מעולה, רוצה להכין למשפחה הלא טבעונית, נראה מתכון מבטיח
טחון מן הצומח מכיל גלוטן, לא ברור לי למה מתויג כללא גלוטן
צודק/ת. טעות. תוקן