פסטה עם ירקות על בסיס שמן זית ושום

פסטה מדהימה ופשוטה עם בטטה וברוקולי על בסיס שמן זית עם בצל מטוגן, המון שום, צנוברים ובזיליקום.

זו אחת הפסטות הכי פשוטות שיש, ועם זאת אחת האהובות עלי. ככל ששמן הזית יותר איכותי וטעים, ככה כל המנה מתרוממת איתו. בירקות אפשר לגוון לפי מה שאוהבים, אני אוהבת את השילוב של ברוקולי ובטטה במיוחד. טוב, הייתי מעדיפה אספרגוס, אבל אני מעדיפה לשלם חשבון חשמל החודש.

מצרכים

  • חבילת פסטה – איזה שאוהבים
  • 3 בטטות בינוניות
  • פרחי ברוקולי – כמה שאוהבים, לא חייבים הרבה
  • 1 בצל גדול
  • 5-6 שיני שום
  • המון שמן זית
  • חופן צנוברים (מומלץ לקלות מראש, לא חובה)
  • חופן בזיליקום טרי
  • טימין טרי (לא חובה, אבל מומלץ)
  • פלפל גרוס
  • מלח

הכנה

את הבטטות חותכים לקוביות לא גדולות (1-2 ס"מ), מורחים בקצת שמן זית, מלח פלפל ועלי טימין טריים. מערבבים הכל היטב ומכניסים לתנור לאפייה על חום גבוה עד שהבטטות רכות ומוכנות לאכילה.

את הברוקולי כדאי לרכך כמה דקות במיקרו או במים רותחים עד שהוא נגיס ונוח ללעיסה, ולחתוך אותו לחתיכות קטנות, בגודל ביס.

טיפ קטן: אני קונה טימין טרי, מפרידה את העלים מהגבעולים ומקפיאה אותם בשקית קטנה. ככה כל פעם שאני צריכה חופן אני לא צריכה לקנות חבילה שלמה במיוחד. כנ"ל לגבי בזיליקום טרי.

בזמן שהפסטה מתבשלת במים מומלחים (לפי הוראות היצרן) קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית במחבת גדולה או סיר. כשהוא מתחיל להתרכך פורסים 2 מתוך שיני השום לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת לטיגון. כשהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב מוסיפים את הבזיליקום, הצנוברים, חתיכות הברוקולי, מלח ופלפל גרוס, וכותשים את שאר שיני השום. מערבבים היטב, ומוסיפים את הפסטה המבושלת המסוננת. על כל זה שופכים עוד שמן זית בנדיבות, מוסיפים את קוביות הבטטה שאמורות להיות מוכנות בינתיים, מערבבים וטועמים כדי לתקן תיבול אם צריך. לא כדאי להתקמצן כאן בשמן זית, כי הוא זה שנותן את הטעם והמרקם של כל המנה. הוא אמור להיות מספיק בשביל לעטוף את חתיכות הפסטה ולחבר בין הטעמים, אבל לא לטפטף לנו מהמזלג או להפוך לבריכה בתחתית הסיר.

בתאבון!

 

23 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מעולה, ינוסה! תודה (:

  2. מנה בדיוק כמו שאני אוהבת, טעימה, יפהפיה וקלה להכנה. בהחלט ינוסה, תודה!

  3. בדרך… עם כמה שינויים קלים

  4. נראה מצוין! את חושבת שזה יעבוד עם דלורית במקום הבטטה?

  5. מעולהה!!

    עשיתי חצי חבילה של פסטה, 3 תפוחי אדמה בכמה גדלים… ברוקולי, בצל שום שמיר שמן זית ורוזמרין יבש. יצא מעדן

  6. יצא מדהים!! תודה רבה!! הרעיון של האפייה של הבטטות אדיר!! (אני הייתי חושבת לבשל…)
    שיניתי קצת – הורדתי את הבצל והברוקולי.
    עוד כמה דברים – כששמתי בתנור את הבטטות הוספתי אבקת שום ופלפל ולא הוספתי מלח. ב"רוטב" גם לא הוספתי מלח (לדעתי לא כדאי להכניס מלח במתכון מלבד במי בישול הפסטה – כי חבל לאבד את המתיקות של הבטטה המהממת!!) ולבסוף לאחר שעירבבתי את הכל, היה חסר לי שום (חולת שום), אז שפכתי אבקת שום ועירבתי, עד שהתרצתי (-:

  7. עשיתי ויצא מעולה! היו לי פטריות אז הוספתי. תודה על מתכון פשוט וטעים. בעלי כבר מבקש שאכין שוב :-)

  8. את מקפיאה עלי בזיליקום? אני מקפיאה טימין ורוזמרין, אבל בזיליקום נראה לי יוצא קוואצ כשמפשירים אותו, לא?!

    • כן, אני מקפיאה בזיליקום, טימין ואורגנו טריים. הם אכן מצ'וקמקים אחרי הפשרה, ולא מתאימים לקישוט, אבל בשביל לקצוץ ולתבל איתם הם אחלה :)

  9. תודה! יצא מצוין! הכנתי עם עגבניה כי לא היתה לי בטטה, עדיין היה טעים ונטרף מיד.

  10. הפסטה האהובה עלי

  11. טעים!

  12. הכנתי עכשו, טעים בטירוף!!!

  13. טוב זה גאוני, מנה מדהימה!

  14. מצויין.חשוב לא להשתגע עם שמן זית כי אחרת יוצא שמנוני מידי

  15. עכשיו הכנתי. יצא מעולה. תודה רבה.

  16. יצא מעולה. תודה! במה אפשר להחליף את הבטטה? רוצה לגוון

  17. מנה מנצחת:-)))))

  18. הכנתי היום ויצא טעים מאד.

  19. המנה הייתה מאוד טעימה ומוצלחת, קצת נלחצתי לגבי כמויות אבל בסך הכל ההכנה עברה בשלום. אנשים לקחו מנה נוספת, ונשאר גפם למחר. חשוב לציין רק שאם מכינים שקית שלמה של פסטה כמו במקרה שלי, כדאי להגדיל טיפה את הכמויות הרשומות. מנה מעולה :)

להגיב על מירב לבטל