פסטה טריה עם חצילים, עגבניות מיובשות וזיתים

פסטה טריה עם חצילים, עגבניות מיובשות וזיתים

פסטה טריה וקלה להכנה שלא מחייבת מכונת פסטה, עם רוטב על בסיס שמן זית, חצילים, עגבניות מיובשות, זיתים, צנוברים, בזיליקום ומלא שום ותבלינים. אחד הדברים היותר מוצלחים שנחו על המזלג שלי בזמן האחרון.

מצרכים

לכמות שדומה לשקית פסטה קנויה

 

לפסטה

  • 2 כוסות קמח חיטה לבן*
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמן
  • 3/4 כפית מלח
  • * אפשר להמיר את הקמח לקמח אחר כמו כוסמין או קמח מלא, אבל אז כמות הנוזלים צריכה להיות גדולה יותר בהתאם

 

לרוטב

  • כ-1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 4-5 שיני שום כתושות
  • 1 בצל גדול
  • 1 חבילת עגבניות מיובשות 100 גרם (אני אוהבת את של חוות תקוע)
  • 1 חציל
  • 1/2 כוס זיתים מגולענים וחתוכים לחצאים / רבעים (אפשר זיתים ירוקים רגילים, אפשר קלמטה, או איזה סוג שאוהבים)
  • חופן צנובריים קלויים
  • עלים מ-4 גבעולי בזיליקום טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה
  • קורט אגוז מוסקט (אופציונלי)

 

הכנה

מתחילים בהכנת הבצק לפסטה. הוא צריך לנוח כחצי שעה, לכן נתחיל איתו ונניח לו בצד בזמן שנכין את הרוטב.

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את כל המרכיבים ולשים ביד עד לקבלת בצק חלק, גמיש ודי רך. יש להוסיף קמח אם הוא דביק מדי או מים אם הוא יבשושי/נוקשה מדי. זה בסדר אם הוא נשאר טיפונת דביק, שהרי במילא עובדים עם הרבה קמח. את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לבינתיים.

עוברים להכנת הרוטב:

את העגבניות המיובשות מניחים בקערית עם מים חמים לבינתיים, שיתרככו.

קוצצים את הבצל ומטגנים בקצת שמן זית עד שהוא נהיה שקוף. בינתיים מקלפים את החציל (לא חייבים, אני מעדיפה ככה) וחותכים לקוביות קטנות בגודל של כ-1×1 ס"מ. מוסיפים את קוביות החציל לבצל ומטגנים עד שהחציל רך לגמרי ונוח ללעיסה (כבר לא ספוגי). אם צריך מוסיפים טיפה שמן מדי פעם, אבל לא כדאי להציף את החציל בשמן כי הוא פשוט יספוג ויספוג אותו עד אינסוף.

כשהחציל מוכן, מוסיפים פנימה את השום הכתוש (מלבד שן או שתיים שכדאי להשאיר ולהוסיף רק בסוף), את הזיתים, את הצנוברים שקלינו בנפרד על מחבת יבשה, את העגבניות המיובשות שהשרינו, ללא מי ההשריה כמובן, ומתבלים בנדיבות במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וטיפונת אגוז מוסקט.

מערבבים הכל היטב ומטגנים עוד כמה דקות. מכבים את האש ומשאירים את זה ככה.

 

חוזרים לפסטה:

מעמידים סיר גדול עם הרבה מים וכף מלח, להרתחה. כשהוא מתחיל להתקרב לרתיחה, מוציאים את הפסטה, חותכים שליש מהכמות עם סכין, ואת השאר מחזירים לניילון הנצמד.

מקמחים משטח עבודה היטב, כולל הידיים והמערוך, ומרדדים את הבצק כמה שיותר דק. לא צריך להזיע על הרידוד כי בהמשך אנחנו נמתח את הבצק ידנית.

את הבצק המרודד חותכים לרצועות ארוכות בעובי שבין 2 מ"מ ל-1 ס"מ, תלוי כמה רחבים אתם רוצים את הפסטה, וכמה סבלנות יש לכם לחתוך את הבצק…

את הרצועות שנוצרו כדאי גם לחתוך ל-2.

את הרצועות שנשארו לנו אנחנו מותחים עם היד, וזה מה שחוסך לנו את הרידוד הממושך במכונת הפסטה. אפשר למתוח כל אחד ולהניח בצד, ואז לזרוק למים הרותחים ביחד, או שאפשר לעבוד מהר – למתוח ולזרוק לאש, למתוח ולזרוק לאש. כך או כך, כדאי לעבוד בזמן שהנגלה הקודמת מתבשלת, כמו עם קרפלעך, כדי שהבצק לא יתייבש. ואם הוא יעמוד הרבה זמן ללא כיסוי הוא יתייבש. אפשרות אחרות היא לכסות את הרצועות שכבר חתכנו ו/או מתחנו במגבת.

את הפסטה מבשלים עד שהיא צפה + 2 דקות בערך. הזמן משתנה בהתאם לעובי הפסטה, אז הכי טוב זה להוציא אחד ולטעום.

את הפסטה מוציאים ישירות לתוך המחבת עם הרוטב שלנו. אם מישהו מעדיף להוציא אותה למסננת ולשמור בנפרד, אני ממליצה להזליף שמן ולערבב בכל נגלה, אחרת הכל יידבק.

בהתאם למשטח העבודה, מהירות העבודה וגודל הסיר שלכם – כל התהליך אמור לקחת בין 3 ל-6 נגלות של בישול. זה לא לוקח יותר מדי זמן, כי הבישול מאוד מהיר, עניין של כמה דקות בודדות לכל נגלה.

* זה נכון שזה יותר מסורבל מלבשל פסטה קנויה, אבל אחרי שתטעמו את זה, תבינו למה זה לגמרי שווה את זה.

 

כשכל הפסטה שלנו הגיעה למחבת עם הרוטב, מוסיפים עוד שמן זית בנדיבות, עד שאנחנו מרגישים שכל הפסטה מצופה בשמן המתובל היטב, מבלי לשחות בו.

בשלב הזה אני אוהבת להוסיף את שארית השום הכתוש, טרי, לחיזוק הטעמים, וכמובן את עלי הבזיליקום לקרוע ידנית ולהוסיף פנימה בנדיבות.

לערבב ולהגיש.

אפשר גם להחזיק במקרר כמה ימים ולחמם.

 

בתאבון!

עגבניות מיובשות

זיתים

עגבניות מיובשות וזיתים

פסטה טריה עם חצילים, עגבניות מיובשות וזיתים

פסטה טריה

פסטה טריה עם חצילים, עגבניות מיובשות וזיתים

פסטה טריה עם חצילים, עגבניות מיובשות וזיתים

 

 

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. וואו חלום!
    נראה מדהים!
    אנחנו חולמים כבר הרבה זמן על פסטה טרייה אבל המתכון שהיה בידי הוא עם ביצים אז זה נשאר רק בגדר חלום :)את אלופה, תודה רבה… (אגב גם צלמת מדהימה)
    האם במקרה את יודעת את המינון המדויק של מים אם עושים את המתכון עם קמח כוסמין מלא?
    שוב תודה
    הילה

    • אני מסמיקה פה… :)

      מינון מדויק אף פעם אין, כי כמות המים משתנה לפי כל מני דברים כמו מזג האוויר, טמפרטורת המים והקמח, סוג הקמח וכו'. אז תתחילי מיחס של 1:2 ומשם "תרגישי" את הבצק וכמה צריך להוסיף אם בכלל.

  2. תודה רבה, מבטיחה לנסות בקרוב :)
    ואכן את צריכה להסמיק ובצדק, את מדהימה! תודה רבה!

  3. איזה יופי של מתכונים וצילומים! נראה מדהים. תודה!!

  4. חוות תקוע? להיות טבעונית זה טוב ויפה, אבל מה על קצת מוסריות אנושית?

  5. גם אני מצטרפת לשאלה, מה הבעיה עם חוות תקוע? אשמח לדעת …

  6. אנחנו מדברים על חוות תקוע לגידול פטריות , כן? http://www.tekoafarms.co.il/index.php?lang=he

    • תקוע היא התנחלות שיושבת על שטח *פרטי* של פלסטינים עובדי אדמה תושבי האזור, על מנת להציב שם כמה קרוואנים (שגדלו אח"כ ליישוב, תוך כדי שממשלות ישראל "מכשירות" את העניין הזה). זאת הבעיה איתה. מבלי להיכנס יותר מידי לפוליטיקה "הארד קור", בעיני טבעונות היא בחירה באורח חיים מוסרי יותר, נכון יותר, אצילי יותר. אז לא לאכול דבש מתוך דאגה לדבורים – זה טוב ויפה, אבל אסור לנו להעלים עין מעוולות שמבוצעות כלפי בני אדם, מכל דת / מוצא / גזע כלשהו. זו דעתי הפרטית ולכן אני לא רוכשת שום מוצרים שיוצרו שם, בדיוק כמו שאני לא רוכשת ביצים בסופר.

  7. מתכן מעולה! לא היה לי חצילים אז החלפתי בפטריות ויצא מעולה! :) תודה!

  8. את עושה טייק אוויי? אני לא צוחקת..

  9. יש לך מתכון לעלי גפן ממולאים טכעוני? אשמח לקבל.

  10. וואו! וואו! וואו! וואווואוואוואוואו! טעים! טעים! טעים! תודה :)

  11. אליפות אליפות אליפות.
    סוף סוף מוכיחה למשפחה שלי שאני לא מוגבלת לאכול רק גזר וקישואים כל היום בגלל שאני טבעונית. פשוט מדהימה!

  12. יצא פצצה. וגם המתכון של הצ'ילי נון קרנה. את שניהם הכנתי אתמול. :) תודה!

  13. כל כך טעים שאין לי דרך לתאר את זה במילים. באמת.

  14. נראה טוב

  15. שאלה- הבצק יעבוד גם במכונת פסטה?

    • אני חושבת שלמכונת פסטה עדיף להשתמש בקמח דורום שיותר מתאים לזה. למרות שבפועל אין סיבה שלא יעבוד גם עם קמח רגיל. לא ניסיתי בעצמי עדיין.

  16. הכנתי אתמול את הפסטה, בעלי טרף אותה!!
    כל מה שהכנתי עד כה מהמתכונים שלך יצא פשוט מושלם!
    תודה רבה

  17. זה כמות של חצי שקית… הכנתי עם חצי שקית פסטה קהויה ויצא טוב

  18. נראה נהדר. תוהה לעצמי איך יוצרים פסטה בטעמים כמו למשל פסטה תרד או פסטה בזיליקום

    • פשוט מוסיפים לבצק מחית ירק (בכמות קטנה, כדי לא לשבור את מרקם הבצק)

      • כלומק. לטחון בזיליקום עם שמן ולהוסיף? אני תוהה לעצמי איך זה לא יהרוס את הבצק

        • עם שמן? לא. מבשלים או מאדים את הירק שרוצים להוסיף לבצק, טוחנים אותו למחית ואז מוסיפים. בזיליקום פחות מסתדר לי. לא עדיף להוסיף בזיליקום קצוץ לרוטב מעל הפסטה?
          לבצק בדר"כ מוסיפים מחית תרד, סלק, גזר וכו'. אלו דברים שאפשר לאדות ולטחון למחית. תרד למשל חולטים, טוחנים עם קצת מים ואת המחית שמתקבלת מוסיפים לבצק.

  19. תכננתי על המתכון הזה כמה ימים, רק שכחתי לקנות חצילים.. אז אילתרתי והחלפתי בבטטה וקישואים, עם שתי שקיות פסטה, יצא מעולה! תודה על מתכונייך הנפלאים

  20. הי נופר, תודה על המתכונים הטעימים, בריאים ויפים לעיין.
    ושאלה, את הבזיליקום שמוסיפים לפסטה, משאירים כעלים שלמים או קוצצים?

    תודה
    אירית

  21. אפשר להשתמש במתכון הזה להכנת דפי לזניה? אם כן, לבשל במים או פשוט להניח את הבצק בתבנית ושיתבשל עם שאר חלקי הלזניה?

    • אף פעם לא ניסיתי להכין בצק לדפי לזניה בעצמי. תחושת הבטן שלי היא שלא כדאי כי דפי לזניה צריכים להיות דקים ויציבים יותר..

  22. תודה על התגובה המהירה :)

  23. האם אפשר להקפיא את רצועות הפסטה? לפני הבישול או אחרי הבישול?

    • אפשר להקפיא אחרי הבישול, בוודאי. ממליצה לערבב עם קצת שמן לפני ההקפאה כדי שאחרי ההפשרה תוכלי להפריד את החתיכות

להגיב על דיינה לבטל