עוגת גזר טבעונית עם קרם וניל (+בונוס!)

עוגת גזר טבעונית

עוגת גזר טבעונית עם קרם וניל, ובונוס מאולתר (הפתעה!).

 

עוגת גזר היא מסוג העוגות ה"מבאסות", כי זה נשמע בריא שכזה, ומה פתאום ירק בעוגה בכלל? מה אני בעונש? והיי, אני הראשונה להצמד לקינוחים המושחתים יותר. אבל בחיי שהעוגה הזאת מצדיקה את מקומה בבלוג. היא מושלמת לשבת בבוקר, עם הקפה/תה, ורק שמישהו יגרום לי להפסיק לעקם אותה כדי ליישר.

החלק היותר מגניב בסיפור הוא שמשאריות הקרם שמרחתי למעלה, יצא עוד קינוח מאולתר מעלף (הפתעה!). אני והבנזוג התווכחנו מה יותר טעים בסופו של דבר…

 

מצרכים

מתאים לתבנית אינגליש או עגולה קטנה יחסית

 

יבשים

  • 2 כוסות קמח לבן (אפשר להמיר חצי בקמח מלא)
  • 1 שקית אבקת אפייה (2 כפיות)
  • קורט מלח
  • כפית שטוחה של קינמון
  • קורט אגוז מוסקט

רטובים

  • 3 גזרים בינוניים מגוררים (ממליצה לגרר דק)
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/3 כוס שמן
  • אופציונלי: חופן פקאנים / אגוזי מלך קצוצים / צימוקים

 

לקרם וניל

  • 1 קצפת צמחית של השף הלבן (250 מ"ל)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס חלב סויה / חלב צמחי אחר

 

לבונוס

  • כלי קטן בקוטר של כ-10 ס"מ
  • 4-5 עוגיות לוטוס (או פתי בר, או כל עוגיה אחרת שבנמצא)
  • כף שמן קוקוס / מרגרינה

 

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה מנפים את הקמח ומערבבים לתוכו את החומרים היבשים. מומלץ לנפות שוב אחרי הערבוב.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים.

מאחדים בין התערובות ומערבבים לעיסה אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים בין 25 ל-30 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש (או לח מעט, אבל לא רטוב).

 

הקרם

שמים את כל מרכיבי הקרם בקערה ומקציפים עד לקרם יציב.

 

מתאפקים עד שהעוגה מתקררת ומצפים אותה בקרם, ומלמעלה מפזרים קינמון לקישוט (וגם לטעם!).

עוגת גזר טבעונית

 

אוקיי, אז ציפיתי את העוגה. ונשאר לי מלא קרם. מה עושים?

אפשרות אחת זה לבצע חיסול ממוקד ולרדת על הקרם כמו שהוא, ואז להרגיש אשמים.

אפשרות אחרת זה לחתוך סלט פירות ולשים עליו שליכטה של הקרם, ואז להרגיש אשמים אבל עם ויטמין סי.

 

ואפשרות נוספת…. 

עוגת קרם עם עוגיות לוטוס

היא לקחת כלי קטן, לא יותר מ-10 ס"מ בקוטר, עגול או מלבני,

לפרק 4-5 עוגיות לוטוס בקערה קטנה לכדי פירורים / אבקה,

להמיס כף של שמן קוקוס או מרגרינה,

להוסיף כף או שתיים של הקרם,

לערבב היטב ולשטח לתחתית הכלי,

לשפוך פנימה את הקרם – ולשים במקפיא לחצי יום.

 

זה לא יגרום לכם להרגיש פחות אשמים, אבל זה יהיה כ"כ טעים, שלא יהיה לכם אכפת כבר.

עוגת קרם עם עוגיות לוטוס

בתאבון!

 

106 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מדהים!!!
    אני אוהבת עוגת גזר …לא אכלתי כבר שנתיים!
    עכשיו יש לי מה להכין לשבת :)
    תודה!

  2. וואו וואו וואו. לא יכולה לחכות.
    תודות!

  3. נראה נהדר, ושועשעתי קשות מהכתיבה :)

  4. שלום שלום, יש אפשרות להכין את הקרם ללא האינסטנט פודינג? (ובלי שמנת צמחית עוד יותר טוב..)
    מה עם קרם קוקוס למשל? או שזה לא מתאים? ואם כן, מה הכמויות לדעתך?

    • בטח, אם מסתדר לך הטעם הקוקוסי – למה לא.
      אפשר לקרר פחית של קרם קוקוס, להקציף את החלק הקשה יותר עם קצת אבקת סוכר (עם או בלי תמצית וניל, לבחירתך). לא יודעת להגיד לך בע"פ כמה סוכר בדיוק, תתחילי משלוש כפות ותראי אם צריך להוסיף עוד.

      • אני מצטרפת לשאלה אני מחפשת תחליף לפודינג השאלה שלי זה אם אני שמה את הקרם קוקוס עם הסוכר האם להוסיף גם את הקצפת והכוס חלב סויה או לא?

  5. נופר, הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהימה. ממש.
    אני רקמתלבטת האם לשים אותה במקרר (בגלל הקרם),
    או להשאיר אותה בחוץ. כי עוגות בחושות נוטות להיות יבשות במקרר, לא?
    מה דעתך?

    • קודם כל אני שמחה לשמוע!
      בגלל הקרם חייבים להחזיק אותה במקרר. ומה שמפתיע זה שהיא לא מתייבשת :) היא מספיק רכה ולחה מבפנים, בזכות הגזרים ורסק התפוחים, בשביל לא להתייבש.

  6. היי :)

    רציתי לשאול, האם אפשר להוסיף קוקוס טחון לעוגה (לא לקרם) ומה לדעתך צריך להיות היחס?
    תודה!

    • קוקוס טחון סופח נוזלים וזה ישנה את היחס בין המרכיבים. אני אישית לא אוהבת כ"כ טעם של קוקוס אז אין לי נסיון עם קוקוס טחון :)
      אם את רוצה רק להוסיף טעם קוקוסי לעוגה, את יכולה להחליף את המים בנוזל קוקוס, או להחליף את השמנת הצמחית בקרם קוקוס מוקצף עם קצת אבקת סוכר או אינסטנט וניל.

  7. עוגה מדהימה, הכנתי אותה עכשיו , הצליחה באופן מפואר וטעימה בצורה שאי אפשר לתאר בכלל.
    מרקם מושלם , כמו שאמרת הגזרים והתפוח נותנים רכות מדהימה
    הקנמון והמוסקט משתלבים נפלא
    השתמשתי בסוכר חום (ולא דמררה רגיל , ממש חום כהה עשיר כזה )
    מתכון מעולהההההה.

  8. הכנתי את העוגה ויצא סוף הדרך! ממש טעים. כולם בבית טרפו אותה

  9. עדיין לא הכנתי אבל נראה נהדר. אני בתחילת דרכי בטבעונות ומלאת הודיה על הבלוג שלך. הכתיבה המפורטת שלך נהדרת ובייחוד הצילומים של האוכל. תודה גדולה!

  10. הי נופר את ממש זכייה לאנושות! אני מקבלת את הבלוג שלך למייל וזה פשוט מתנה.
    אני לא חיה בארץ אז אין לי שמנת צמחית של השף הלבן.רציתי לדעת האם אפשר להקציף שמת של סויה או של שיבולת שועל מה שיש בשפע בחנות הטבע ליד ביתינו.אשמח לתשובתך,ואני מניחה שלפעמים אאתגר אותך בשאלות תחלופה לפי השוק של הולנד… אם זה בסדר מבחינתך,
    שוב תודה וברכות מהולנד
    גל ויילר

    • וואו, איזה כיף לקרוא! :)
      לשאלתך – כמובן, כל קצפת צמחית תעבוד. תבחרי אחת שאת מכירה ואוהבת (או תנסי ותראי מה טעים לך). גם קרם קוקוס יעבוד, זה עם אחוזי השומן הגבוהים, יכול להתאים. מקררים אותו לכמה שעות ומקציפים רק את החלק הלבן הקרמי שנשאר, ללא המים שנפרדים ממנו. לקציפה הזאת אפשר להוסיף אבקת סוכר להמתקה ותמצית וניל אם את רוצה. רק קחי בחשבון שזה יוסיף טעם של קוקוס לעוגה.
      בהצלחה!

  11. הי נופר, הכנתי לפני שבוע את העוגה, והשתמשתי בכוס של קמח כוסמין מלא, העוגה יצאה מאוד מאוד בצקית, והייתי צריכה להשאיר אותה עוד זמן בתנור , ועדיין היתה תחושה של בצק לא מוכן. האם זה בגלל הקמח כוסמין? או שאולי מה שהרס זה שערבבתי יותר מדי את הבצק לפני (כי השתמשתי בשמן קוקוס והוא נשאר גושי)
    תודה
    הילה

    • אני מהמרת שהאשם הוא השמן קוקוס, הוא כבד מאוד.
      העוגה אמורה להשאר נימוחה ומעט לחה, שהרי יש בה הרבה ירק ופרי (גם הגזר וגם רסק התפוחים), כמו כל עוגות הגזר. אבל זה לא אמור להשאר בצקי. מציעה לך לנסות שמן רגיל, ולהמיר רק חלק מהקמח ולא את כולו. זו גם ככה עוגה דחוסה, וקמח מלא מטבעו דחוס, ושמן קוקוס מאוד מכביד, אז כנראה שהכל ביחד לא עשה טוב לבלילה.

  12. היי נופר, הכנתי את העוגה אחרי שזמן רב טבענתי עוגת גזר אחרת והייתי מבואסת מהתוצאה, איזה כיף שיש אותך! העוגה יצאה בדיוק כמו שאני אוהבת (מבחינת יחס הגזר) ובמרקם מושלם. תודה רבה! זה ישמע נואש, אבל בבקשה אל תפסיקי להעלות מתכונים, את משנה פה חיים של אנשים (:

  13. הי הי נופר, אני צליאקית, יש גרסה ללא גלוטנית של העוגה הנראית מהממת הזאת?

    א

  14. טוב אני מכורה לבלוג הזה – תמיד הכנתי את העוגת קרם קרמל עם העוגיות לוטוס והפעם החלטתי לגוון – יצא מדהים :) עוגה מעולה!!!!!! תודה על ההשראה והמתכונים המעולים, הנוחים להבנה והמגרים :)

  15. העוגה יצאה טעימה בטירוף! אחותי ואמא שלי לא הפסיקו לזלול אותה! :) תודה:)

  16. http://vegansontop.co.il/vegan-carrot-cake/
    בבקשה, עוגת גזר טבעונית ללא גלוטן!

  17. היי, זה נשמע מעולה ויש לי יותר מדי גזרים במקרר אז בקרוב אכין. עכשיו שאלה: עוגת הגזר האהובה עליי מלפני הטבעונות הייתה של קרין גורן, עם קמח מלא וטחינה. מה דעתך על להחליף חלק מהשמן פה בטחינה? או פשוט להחליף את הביצים במתכון שלה ברסק תפוחים?… תודה

    • אני לא מכירה את המתכון שלה, אבל בעקרון גם במתכון הזה הרסק תפוחים בא להחליף את הביצה (בהדבקה + רכות).
      אני לא יודעת לגבי טחינה, לא יצא לי לנסות אף פעם להחליף שמן בטחינה בעוגות. יש לי תחושה שזה ישפיע על הטעם ויתן מרקם יותר דחוס, וזו גם ככה עוגה דחוסה יחסית.. אבל אשמח אם תנסי ותעדכני איך זה יוצא :)

  18. אנה, את מקסימה, תודה! (האם ניסית את הגרסה הללא גלוטנית? האם היא טעימה לפחות כמו זאת שפה?..)

  19. בשמחה אופירה, לא ניסיתי, פשוט מצאתי את המתכון בלי גלוטן שנייה לפני שמצאתי את זה בעודי חושבת מה לעשות עם היותר מדי גזרים שיש לי…

  20. עוגה שניה שלך תוך יומיים. הבלוג שלך משמין:) יצאה ממש ממש טעימה.

  21. אם אני מחליפה את הקצפת הצמחית בקרום קוקוס, באיזה מצב צבירה כדאי שהוא יהיה לדעתך? כי אם מקררים אותו קודם ומשתמשים רק בחלק המוצק, אם אם על זה אני אוסיף אינסטנט פודינג זה יכול לצאת ממש כבד, לא? אז מה כדאי לדעתך לעשות? לדלל עם יותר חלב? או לא לקרר?

    • קרם קוקוס לא יקציף ולא יתייצב אם לא יהיה מקורר, לכן חייבים לקרר ולהפריד את המוצקים. עם האינסטנט זה אכן מסמיך ולכן אפשר להוסיף קצת מהנוזל של הקוקוס עד לסמיכות הרצויה.

  22. תודה יצא מעולה!! לא היה לי רסק תפוחים ורק גזר אחד אז השתמשתי בבננה וחצי ויצא ממש טעים. תודה!! והקרם הזה קסום :))

  23. נראה מצוין! זה יכול להיות עם שמן זית?

    • לשמן זית יש טעם מאוד דומיננטי במאפים, לא מומלץ להשתמש בו (אני מכירה כמה שדווקא התרגלו ואוהבים, אבל זה עניין של טעם. מציעה לנסות קודם עם שמן רגיל ומקסימום בפעם הבאה לנסות שמן זית)

  24. יש אפשרות לעשות קרם חמצמץ, שיזכיר Sour Cream? מחפש משהו שייתן ניגוד לטעם המתוק של העוגה

  25. עשיתי ויצא מצוין! גם בלי הקרם היא ממש טעימה!!! כל הכבוד לך נופר!

  26. תודה רבה!!!! אמנם אני לא טבעונית אך העוגה מוצלחת ביותר בקרב הטבעוניים במשפחתי!!
    ניסיתי אותה גם עם בננות (3) יצא פשוט מעולה :-)

  27. הי נופר, רוצה לאפות את העוגה (הילדים ביקשו אתמול עוגת גזר), אבל אין לי קצפת צמחית ואין לי כח ללכת לצאת מהבית לקנות… יש לי שמנת לבישול 5% של אלפרו. יעבוד, לדעתך? מקסימום אכין בלי…

    • אני חושבת שקרם וניל משדרג את העוגה משמעותית, במיוחד לילדים.. חבל לוותר. יש לך אולי יוגורט סויה בטעם טבעי? קרם קוקוס?
      אם ממש אין לך כח לצאת לקנות, את יכולה להכין פודנינג וניל – לערבב את השמנת אלפרו ביחד עם חלב סויה, סוכר ותמצית וניל, לחמם אותם בסיר ולהוסיף קורנפלור מומס בקצת חלב סויה תוך ערבוב, לבשל בערבוב עד שמסמיך, להעביר לכלי ולתת לזה להתקרר. אחרי שזה יתקרר ויהפוך לפודינג תוכלי למרוח את זה על העוגה וזה יהיה מאוד טעים. לגבי הכמות של הקורנפלור – משהו בין כף לשתיים על כל כוס של נוזל. במידה ואחרי כמה דקות בישול זה לא מסמיך כמו שאמור (כמו דייסה, או סחלב..) אפשר להוסיף עוד קצת קורנפלור מומס.

  28. תודה רבה! העוגה בתנור :-)
    יש לי יוגורט סויה במתיקות מעודנת – החדש של תנובה.
    יעזור?

  29. נופר יקרה, לא הספקתי להכין קרם לפני שהילדים הגיעו הביתה… אתמול אפיתי והיום חוסלה סופית… העוגה מצוינת, כמו שעוגה בחושה צריכה להיות. אפיתי כארבעים וחמש דקות, התנור שלי ישן וכנראה ש 180 המעלות שלו הן לא ה 180 שלך ;-) תודה רבה על עוד מתכון מעולה!

  30. היי, רציתי לדעת אם לא חסר חומץ? איך היא תתפח?

  31. נופר היקרה
    מתכוונת לאפות מחר אז ממש אשמח לתשובה
    אשמח למידה יותר מדוייקת לתבנית עגולה ממש מספר וזה
    או אם אני רוצה לאפות בתבנית 26 או 28 מה יחסי החומרים? יומולדת בא ויש פה הרבה אורחים.
    תודה

    • אם את מתכוונת לאפות אותה בתבנית 26 או 28, כדאי שתכפילי את הכמויות, ותאפי גם יותר זמן, כי יקח לחלק הפנימי יותר זמן להיות מוכן.
      הכמויות במתכון לא גדולות ואם יש הרבה אורחים, עדיף שתכפילי.
      אם במקרה יצא לך יותר מדי בשביל מידות התבנית, לא קרה כלום – תאפי את העודפים בכלי קטן חסין חום, או מנג'טים של מאפינז.
      את הקרם לא צריך להכפיל, הוא יספיק לך.
      בהצלחה

      • תודה נופר מקסימה.
        אשמח כם להבא לדעת לאיזה גודל תבנית עגולה קטנה המתכון המקורי מתכוון לא אוהבת לאפות באינגליש קייק
        תודה

        • זה נאפה בתבנית חד פעמית מקרטון בקוטר של בין 15 ל-20 ס"מ, אני מודה שאני לא זוכרת במדויק..
          בדר"כ אני אופה בשתי תבניות אינגליש (יוצאות שתיים די קטנות).

  32. נופר, קודם כל- תבורכי על הבלוג המהמם הזה!! בא לי לבוא לאכול אצלך!!
    דבר שני, אתמול הכנתי את העוגה הזו (העוגה הטבעונית הראשונה שלי :-)) היא ממש פשוטה לעשייה זה כזה כיף :-) העוגה יצאה מ-ע-ו-ל-ה!! רכה ונימוחה כמו שעוגת גזר צריכה להיות!
    מה שכן, לקרם, בסיום ההכנה היה ממש טעם טעים של וניל, אבל לאחר כמה שעות נהיה לו טעם ממש מוזר של חומר משמר בערבוב של חלווה (שאני לא אוהבת ככ)… יש לך רעיון מה יכולה להיות הסיבה? (מה גם ששמנת צמחית מלאה בEים למיניהם.. אז אולי גם ככה עדיף שאוותר עליה..)

    בכל מקרה, את אדירה והמתכונים שלך נהדרים! תמשיכי בעשייה המבורכת שלך :-)

    • וואו, תודה רבה! :)
      בקשר לקרם – אני ממש לא יודעת על מה את מדברת ומאיפה הטעם המוזר, אבל אופציות נוספות לקרם:
      קצפת מקרם קוקוס עם סוכר ותמצית וניל, או יוגורט סויה בטעם טבעי עם קצת אינסטנט פודינג וניל.

  33. תודה, זאת עוגה מעולה!
    הכנתי לראשונה בסוף השבוע עם קצפת חלבית (סליחה, פרות! פשוט לא הצלחתי למצוא שמנת צמחית באיזור בשישי אחה"צ ולא הייתי יכול להתאפק :-() והיום הכנתי שוב בגרסה הטבעונית המלאה, וחייב לומר שלא מרגישים הבדל

  34. עוגה מושלמת!!!!

  35. עוגה שיא הטעימה!!!

  36. נופר שלום! רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות את הקרם עם קרם קוקוס עדיין צריך להוסיף את החלב סויה?

    • לא, אם משתמשים בקרם קוקוס לא צריך, מספיק להוסיף קצת סוכר ותמצית וניל או מעט אינסטנט וניל. רק להקפיד לקרר היטב את הפחית (מעל 17% שומן) ולהשתמש רק בחלק הקשה ולא בנוזל.

  37. הכנתי את העוגה בזמן האפייה של 30 דקות היקס יצא יבש וכשהעוגה התקררה באתי להרים אותה והיא הייתה נראת כאילו היא לא התבשלה רק מלמטה לחה כזו זה אמור להיות ככה?

    • לא, העוגה אמורה להיות מגובשת ויבשה (אם כי לחה מעט יותר מעוגות בחושות, בגלל הגזר כמובן). כנראה שהיא פשוט לא נאפתה מספיק. הקיסם צריך להגיע עד למטה כדי לוודא שהעוגה אפויה, יתכן שהתנור שלך אופה באופן פחות אחיד, או שהיתה תבנית נוספת מתחת לתבנית העוגה שחסמה חלק מהחום ולכן האפייה לא היתה אחידה מספיק..

  38. רציתי לשאול.. אפשר להכין גם רק עם קמח מלא (כוס, כוס וחצי)? זה יצא טוב?
    תודה! (:

  39. עוגה מרהיבה תודה!!!! סוף סוף קרם בלי טעם לוואי אני בעננים.
    תגידי את במקרה השתמשת בתבנית החד-פעמית שהיא בצורת משושה? כי היא בגודל 20 בערך , העוגה לא יצאה לך קצת נמוכה?

  40. הי, אני רוצה להכין את העוגה לפיקניק – האם היא יכולה להיות מחוץ למקרר 3-4 שעות? (עםהקרם וכו'..)?
    תודה

  41. אפשר להוסיף קוקוס טחון?
    אם כן, כמה כדאי?

  42. היי נופר הכנתי את העוגה, היא יצאה בגובה מעולה נימוחה ומרגם "עוגתי" :) הדבר היחיד לדעתי היה שהיא לא מספיק מתוקה… אבל זה כבר טעם אישי… אני בטוח אכין אותה שוב ואוסיף סוכר…מה שכן הוספתי כבר לבלילה מהעוגה הזאת שעשה לה טעם מדהים זה ממרח לוטוס טבעוני עם ממרח שקדים…

  43. הי נופר :-) האם אפשר לאפות כקאפקייקס? כמה זמן אצטרך לאפות לדעתך? צריכה להכין ליום שישי לחגיגת טו בשבט לכיתה של בני. בהנחה שצריכה להביא לכיתה בשישי בבוקר, מתי כדאי לי להכין את הקרם? האם הוא מתקשה או נשאר רך? חשבתי לזלף עם שקית זילוף. תודה!!!

    • כן, אין בעיה בתור קאפקייקס. זמן האפייה קצת יותר קצר, תלוי בגודל שלהם.. אחרי 20 דקות הייתי מתחילה לבדוק.
      ואת הקרם אפשר להכין מתי שרוצים, הוא נשמר יציב, אבל עדיף להכין באותו יום או יום לפני כדי שיהיה טרי ולא יתייבש.
      בהצלחה!

  44. הי נופר, אי אפשר להמיר את כל הקמח הלבן לקמח מלא?

  45. הכנתי, יצאה מ-ע-ו-ל-ה!! אם מכינים רק את העוגה בלי הקרם, מציעה להגדיל את כמות הסוכר

  46. הכנתי את העוגה בתור 12 מאפינס ורציתי לצפות אותם בקרם קוקוס. הקצפתי פחית קרם קוקוס עם שני שליש כוס משקה סויה וחבילה של אינסטנט פודינג וניל וחשבתי שקיבלתי קרם יציב. ששמתי את הקרם בשקית זילוף ושמתי על המאפינס גיליתי שהקרם לא יציב בכלל ופשוט נמס למצב צבירה נוזלי. מה את חושבת שהייתה הבעיה? ועוד שאלה, שמתי לב שגם שאני שמה פחית קרם קוקןס לאורך הרבה זמן במקרר (הקרם קוקוס בפחית הכחולה תוצרת וויליגר ) שמתי לב שבכלל אין לי נוזל והכול מתגבש. האם זה בסדר? תודה רבה. המתכונים שלל נהדרים . הם בדיוק מה שאני אוהבת מקסימום טעם במינימום מאמץ :)

    • קרם קוקוס בשלמותו לא הופך לקצפת, צריך לקרר אותו כדי שהחלק השומני ייפרד מהנוזל שנשאר למטה (כמו שתיארת). את החלק השומני מקציפים עם סוכר/אינסטנט פודינג, ובלי נוזלים נוספים שידללו אותו.
      בהצלחה!

  47. הכנתי עכשיו בתור מאפינס. הוספתי צימוקים. יצא מ-עולה!! תודה

  48. חייבים עם קרם? אפשר בלי?

  49. נופר מהממת אחת! אין על הבלוג שלך! ממש עוזר לנו. הולכת להכין את העוגה הזאת השבוע:)

  50. נופר יקרה, אחת לשבועיים אני מארחת בני משפחה לארוחה טבעונית ויומיים לפני תמיד עסוקה בחפירה בבלוג המצויין שלך ומתמלאת בשפע של רעיונות אז תודה! בעבר הכנתי את עוגת הגזר והיא יצאה מעולה מבקשת לדעת:
    1. האם ניתן להחליף את הגזר בפרי כגון תפוח/תותים/תפוזים וכד ואם כן באיזו כמות?
    2. האם ניתן במקום הקצפת הצמחית להשתמש בשמנת אלפרו?
    תודה

    • איזה כיף לקרוא!
      1. לכל פרי יש מרקם, זמן אפייה, מתיקות וכמות נוזלים אחרים לגמרי.. אז להמיר את הגזר לא יעבוד כ"כ בקלות עם כל פרי. היחיד שדומה לו ברוב התכונות הוא הסלק אבל אני לא בטוחה שהייתי מהמרת על החלפה מהחשש שהסלק ישאר קשה ואז החוטים שלו יורגשו במרקם הסופי
      2. שמנת אלפרו לא מיועדת להקצפה אלא לבישול, לכן זה לא יעבוד. אפשר להמיר בקצפת מקרם קוקוס, או לוותר על הקצפת ולהכין מעין פודינג מאולתר מיוגורט סויה עם אבקת סוכר

  51. הי נופר,
    הכנתי את העוגה, אפיתי אותה לפי ההוראות ולצערי היא יצאה לא אפויה.
    לאחר הגילוי ניסיתי להכניסה לתנור לאפיה נוספת וסה"כ העוגה נאפתה עוד חצי שעה ועדיין מאוד לחה מבפנים.
    מה יכולה להיות הבעיה?
    גילוי נאות – לא היתה לי אבקת אפייה והשתמשתי הערבוב של חצי כפית של סודה לשתייה עם כפית חומץ.

    • אולי היו לך יותר מדי נוזלים או מעט מדי קמח. את משתמשת בכוסות וכפות מדידה או לפי העין בכלים רגילים? אולי פשוט הגזרים שלך היו גדולים מדי.
      ואולי התנור לא היה חם מספיק ולא נאפה טוב מבפנים, או שפשוט היה צריך עוד זמן

  52. הי, תודה על התשובה.
    השתמשתי בכוסות מדידה והגזרים היו בינוניים עד גדולים. אולי זו הטעות…
    אנסה שוב בהזדמנות.
    תודה.

  53. היי. הכנתי את העוגה מקמח כוסמין והיא יצאה מאוד מוצקה עם קראסט ממש בחלק העליון. …יש לך רעיון איך אפשר להרטיב אותה ( לא מעוניינת בגירסאת הקצפת הצמחית ).
    תודה

    • השתמשת בקמח מלא בלבד?
      ואת בטוחה שלא אפית יותר מדי או בחום גבוה מדי?
      כי זו עוגה מאוד לחה ורכה, בגלל הגזרים והרסק

  54. היי נופר, נראה לך שהציפוי מספיק יציב כדי להשתמש בו גם לעוגה גבוהה? אני מחפשת קרם שאפשר יהיה למלא איתו ולצפות בו עוגת שכבות חגיגית וגבוהה :)

    • כן
      לקצפת מאוד יציבה אפשר לוותר על תוספת החלב סויה, או לשים קצת פחות. כמילוי לעוגה וציפוי אין צורך לעשות שינויים כאלה

  55. היי נופר, רציתי להגיד המון תודה רבה על המתכון- הוא מוווושלם!
    אף פעם לא הכנתי עוגת גזר וחברתי שלא ראיתיה הרבה זמן ביקשה שאכין עוגת גזר לפגישה שלנו… תהיתי אם להכין עוגה גזר טבעונית או לא- מאחר וחברתי איננה טבעונית. בעוד שאני מתחבטת בשאלה זו, מצאתי את הבלוג שלך עם המתכון המדהים של עוגת הגזר הטבעונית הזאת- שבזכותו החלטתי להכין לנו עוגה טבעונית זו ויהי מה! (התמונה נראית מגרה ממש!)
    יצאה לי בלילה בכמות קצת יותר גדולה מתבנית אינגליש קייק, לכן הספקתי להכין בה עוד קאפקייקים קטנים ולזכות בטעימה קטנה לפני הפגישה P: נדהמתי לגלות כמה טעימה העוגה הזאת!
    אמנם אינני יודעת מה חברתי הלא טבעונית תגיד על העוגה, אבל לעצמי הבנתי כי זאת לא הפעם היחידה שאכין עוגה זו, היא פשוט מדהימה!
    המון תודה רבה לך על המתכון הנפלא הזה! (:
    תבורכי P:

  56. שלום נופר
    יש לך רעיון לקרם שמשלב יוגורט טבעוני במתיקות מעודנת? אני אוהבת טעם חמצמץ
    תודה

    • אפשר פשוט לערבב קצת אבקת סוכר עם היוגורט ולמרוח על העוגה. אם אוהבת לימון אפשר להוסיף קצת מיץ ו/או גרידת לימון (קחי בחשבון שיותר מדי לימון יפרק את היוגורט מהמרקם שלו אז רק קצת).
      זה יוצא נוזלי יותר, וזה בסדר, הרבה עוגות גזר מעוטרות בזיגוג נוזלי לבן שמטפטף מלמעלה שעשוי ממעט מיץ לימון עם אבקת סוכר :)

  57. היי, יש מצב להכין בתבנית שקעים? מאפינס?

  58. פשוט מושלמת! הכנתי אותה אי שם ב2017 ואתמול, וכרגיל- מדהים! לא יאמן כמה עוגת גזר יכולה להיות טעימה זה אחד, ושתיים- הקצפת מוסיפה המון!!!
    תבורכי על המתכון נשמהה

להגיב על נועה החמסה לבטל