סלט דלורית ועדשים ברוטב ויניגרט

דלורית אפויה, עדשים שחורות מבושלות, נענע קצוצה ורוטב ויניגרט. סלט קליל, חמוץ-מתוק וטעים טעים.

שימו לב שמדובר בעדשים שחורות ולא הירוקות שנפוצות בסופרים במדפי הקטניות. אלו עדשים יותר כהות, קטנות, קשות ועגולות. הן דורשות קצת יותר זמן בישול, משחירות את המים וגם לא מתפרקות אחרי הבישול כמו הירוקות. תמיד יש אותן בחנויות תבלינים או מקומות שמוכרים קטניות במשקל.

כמובן שמי שמתעצל או מעדיף יכול להשתמש גם בעדשים החומות/ירוקות הרגילות – אני לא אהיה קשוחה מדי – אבל בהחלט ממליצה על השחורות!

אני השתמשתי בערך בכוס של עדשים שכבר בושלו והוקפאו, ולכן לא יודעת להגיד את הכמות המדויקת לפי עדשים יבשות, אבל תמיד אפשר לבשל כמות גדולה יותר ממה שצריך ולהקפיא ואחר כך מאוד נוח להוציא מהקפאה וישר להוסיף לתבשיל או מרק או סלט.

מי שמעדיף יכול להחליף את הדלורית בבטטה – זה יצא מעולה.


מצרכים

  • 1 דלורית בינונית
  • 1 כוס עדשים שחורות מבושלות
  • חופן קטן של עלי נענע
  • שמן זית
  • מלח, פלפל, סילאן

לרוטב:

  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כפית חרדל גדושה
  • 1 שן שום בינונית כתושה
  • כף וחצי – שתיים סילאן (תלוי כמה מתוק רוצים את הרוטב, וגם תלוי בסוג הסילאן)

הכנה

מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות קטנות של 1×1 ס"מ. שמים בתבנית עם קצת מלח ופלפל, כפית סילאן ושמן זית בנדיבות (זה חוסך לנו את השמן אח"כ ברוטב). מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה.

את העדשים מבשלים בהרבה מים עד שהן רכות ומוכנות, אבל לא נמעכות לגמרי. מסננים ומייבשים.

מכינים את הרוטב בנפרד וטועמים כדי לוודא שהטעמים מאוזנים. מחברים הכל בקערה, מוסיפים את הנענע הקצוצה, ובתאבון!

 

28 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם ניתן להשתמש בדלעת במקום דלורית לדעתך?

  2. האם אוכלים את הסלט חם/בטמפ. החדר? האם אפשר לשמור בקירור ליום המחרת?

  3. לא טבעונית, אבל רציתי להגיד שהבלוג שלך מקסים ומעורר תאבון (גם ל"רק" צמחונים כמוני). ניסיתי את המתכון והוא נפלא! הכנתי עם בטטה, והתבאסתי רצח שנגמר :(

  4. הכנתי היום ויצא משובח. תודה

  5. הכנתי כבר פעמיים ויצא נהדר! במקום לבשל את העדשים הנבטתי אותן והשתמשתי בעדשים ירוקות, שחורות וכתומות. תודה רבה על מתכון מנצח!

  6. אמא הכינה בהתלהבות וסחטה מחמאות מהאורחים! תודה מתכון באמת ניפלא וקל להכנה!

  7. תודה רבה על המתכון! יצא מצויין.
    הכנתי עם שינויים של דבש במקום סילאן שאותו אני פחות אוהבת, בטטה, ולרוטב הוספתי כף טחינה גולמית מה שמיתן את החמיצות שלו שהיתה לי דומיננטית מדי, וגם הוסיף לו בריאות (אם כי גם קלוריות כמובן :)). אה וגם הוספתי כמה בצלים לתנור יחד עם הבטטה.
    יצא מאוד מאוד טעים. אז תודה!

    • שמחה לשמוע :)
      אני טבעונית (וכך גם המתכונים בבלוג) לכן דבש מחוץ לתחום אצלי.
      למי שלא אוהב סילאן אפשר להמיר גם בסוכר.

  8. סורי שלא שמתי לב לעניין הדבש, אולי מתוקף היותי צמחונית ולא טבעונית. בכל מקרה אחלה מתכון.

  9. היי נופר, אני חדשה בבלוג, מכירה אותו רק שבועיים, וזה המתכון הראשון שבחרתי לנסות.
    מה אומר לך… סלט פשוט טעים ונפלא! הכנו אותו כבר שתי שבתות ברציפות והוא איכשהו אהוב על כולם- גם על בעלי שלא אוכל דלורית ולא עדשים, לקח אפילו תוספת…
    תודה רבה!!

  10. אממ.. טוב, אז הכנתי את הסלט הזה כשאני שבעה לחלוטין, מתוך כוונה לשמור אותו לערב. כשהוא היה מוכן טעמתי והייתי מוכרחה לחסל חצי ממנו.. טעים ממש!!
    וצדקת כשהתעקשת על עדשים שחורות, זה באמת יוצא שונה לגמרי (:

  11. יש לי שאלה קטנה. בפעם הקודמת הכנתי אותו עם בטטה ויצא ממש ממש טעים. היום הכנתי אותו עם דלעת והיה פחות מוצלח בגלל שהיתה חסרה המתיקות של הבטטה. בחיים לא אכלתי דלורית, היא מתוקה או קרובה יותר לדלעת? ( רוצה לדעת לפעם הבאה:)
    תודה!

    • אני אישית לא אוהבת דלעת.. דלורית דווקא כן. היא מתקתקה מעט, פחות מבטטה, אבל יש לה מתיקות משלה שמתעצמת כשצורבים אותה בתנור. התיבול די מתוק בפני עצמו, זה מפצה על זה (אפשר להוסיף עוד מתיקות אם רוצים)

  12. הכנתי היום. יצא מעולה. מתכון פשוט יחסית מהיר וקל. אין ספק שיכנס לרשימת הסלטים הקבועים:-)
    הכתיבה שלך נהדרת:-)
    תודה

  13. וואו!! יום ראשון באתר ולקחתי כמה מתכונים, בניהם הסלט הזה. יצה מדהים ומפתיע! תודה!!!

  14. בלי נענע ייצא טעים?

להגיב על מיכל לבטל