מוסקה

מוסקה עם חצילים ו"טחון מן הצומח" של טבעול.

מצרכים

  • 2 חצילים גדולים
  • 1/2 חבילת "טחון מן הצומח" של טבעול
  • 1 קופסה של 260 גרם קוביות עגבניות (או עגבניה בשלה קצוצה)
  • 1 קופסה של 260 גרם רסק עגבניות
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר מגורר
  • חופן קטן של שמרי בירה לפיזור למעלה (אופציונלי)

הכנה

  1. פורסים את החצילים לפרוסות של כ-1 ס"מ, מניחים בתבנית, מפזרים מעל קצת מלח ונותנים להם "להזיע" החוצה את המרירות ל-10-15 דקות.
  2. מורחים אותם קלות בשמן ומכניסים לתנור בחום בינוני עד שהם מתרככים (לשים לב לא לייבש אותם לגמרי). בסיום האפייה להשאיר את התנור פועל על חום בינוני-גבוה.
  3. קוצצים את הבצל ומטגנים להזהבה.
  4. מוסיפים את השום והגזר המגורר ומטגנים לעוד דקה-שתיים.
  5. מוסיפים את הטחון מהצומח ומתבלים: מלח פלפל, פפריקה מתוקה, קצת סוכר.
  6. כשהטחון מטוגן היטב וטעים בפני עצמו מוסיפים את העגבניות והרסק + 3/4 כוס מים (יכול להיות יותר או פחות, תלוי בשאר המרכיבים. הרוטב צריך להיות די דליל בהתחלה, אח"כ הוא מסמיך) ומבשלים כ-10-15 דקות נוספות, או עד שהרוטב מסמיך וטעים.  בדיקת טעם עושים רק אחרי 10 דקות של בישול, ומתקנים תיבול אם צריך.  - הרוטב הזה הוא בדיוק הרוטב שאני מכינה לבולונז (רק שבבולונז אני מוסיפה גם בזיליקום. גם פה זה אפשרי בהחלט)
  7. מסדרים את פרוסות החציל האפויות בתבנית (גודל התבנית תלוי בגובה המוסקה שרוצים – ככל שהתבנית רחבה ככה השכבות מעטות): שכבה אחידה של חצילים, שכבה של הבולונז, שכבה נוספת של חצילים, שכבה נוספת של בולונז, ושכבה אחרונה שוב של חצילים. מעל כל הכיף הזה אפשר לפזר קצת שמרי בירה כדי לתת אפקט של הקרמה, אבל כדאי להיזהר עם השמרים האלו, יש להם טעם די חזק וארומה שמזכירה פרמזן (מה שאני אישית לא אוהבת, לכן ממעיטה). אם אין שמרי בירה אפשר פשוט לפזר מעל הכל עוד קצת רוטב כדי להגן על החצילים.
  8. לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור החם בחום בינוני-גבוה לכ-20 דקות ועוד 10 דקות ללא הנייר כסף.
  9. בתיאבון!
 

31 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מאוד טעים. ופשוט!

  2. איזה כיף , מוסקה! מתגעגעת לטעם , מזכיר לי את דרך ההכנה המקורית שהכרתי, אהבתי מאוד ואנסה בקרוב! תודה!

  3. מה התכולה של טחון מן הצומח?
    אני לא גרה בארץ, וחצי חבילה של מה שארכוש פה לא בטוח שתהיה באותו משקל:)

  4. [...] 6-7 כפות רוטב בולונז עם טחון מהצומח (הוראות הכנה מדויקות יש בפוסט עם המתכון המלא למוסקה) [...]

  5. שאלה של מאותגרת אפייה: כמה מעלות זה חום בינוני-גבוה? *פרצוף מובך*

  6. הכנתי היום, יצא מצויין! תודה רבה על בלוג טעים!!!

  7. אנחנו לא מוצאים טחון מן הצומח. אם מה אפשר לעשות במקום??

    • אפשר להשתמש בשבבי סויה שקונים בחנויות טבע. אותם צריך קודם להשרות ולסחוט.
      למרות שהייתי נותנת צ'אנס נוסף לטחון מהצומח, זה נוטה להסתתר במקררים וקל לפספס אותו כי הוא דומה להרבה מוצרים אחרים באריזה..

  8. לאיזו תבנית מתאימות הכמויות במתכון?

    • זה תלוי בכמות שיצאה לך מהחצילים, תנסי למצוא תבנית שתתאים ל-2 שכבות של החציל שיהיו אחת על השניה פלוס כמה חתיכות לפיזור מלמעלה כשכבה אחרונה. כלומר, תחפשי תבנית שתתאים לך בגודל כך שתוכלי לפרוס בה בשכבה אחידה שליש מפרוסות החצילים.

  9. אני אשאל אחרת. באיזו תבנית את הכנת? אני רוצה לדעת מראש לה זה יתאים כי אני רוצה להכין את המוסקה לאירוח ולהכין בתבנית מספיק גדולה. תודה.

    • התבנית בתמונה היא ממש תבנית אישית/זוגית, קטנה מאוד, משהו כמו 15×8 ס"מ. את הכמות הנ"ל אם אני זוכרת נכון חילקתי ל-2 תבניות כאלו.
      אם את רוצה להכין לאירוח תשתמשי ב-3 חצילים גדולים או 4 בינוניים, ובערך 3/4 חבילה של טחון מהצומח. עדיף שיישארו כמה חתיכות עודפות של חציל מאשר שיחסר.. :)
      זה יתאים לך לתבנית פיירקס סטנדרטית מלבנית (או משהו בסדר גודל הזה).

  10. תודה! תבנית פיירקס סטנדרטית זה בדיוק מה שיש לי. אז כדאי להכפיל גם את כמות העגבניות והמים ברוטב…
    הבלוג שלך מדהים. ואני מתכננת להכין ליומהולדת של הבת שלי כמה מתכונים מכאן. תודה רבה!

  11. שלום,

    רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בטופו (מגורר, נניח), במקום בטחון מן הצומח?

    תודה!

    • אני לא חושבת שזה יצא טעים עם טופו. הוא לא ממש יספוג את הטעמים ולדעתי יישאר יבשושי ותפל.
      אפשר להשתמש בשבבי סויה, אם לא בא לך להשתמש בטחון הקנוי.

  12. אם משתמשים בשבבי סויה, כמה לשים במקום הטחון מן הצומח?

  13. הכנתי היום עם שבבי סויה (בערך כוס לפני השרייה) ויצא מעולה! תודה

  14. נראה לך שאפשר להכין עם שכבת טחינה מלמעלה? אולי להוסיף אותה אחרי חצי מזמן האפיה?

    • יכול לעבוד, אם כי שכבה של רוטב בשמל הכי מתאימה לדעתי – תחממי קצת שמן במחבת, תוסיפי כמה כפות של קמח, תערבבי עד שיווצר לך גוש. לגוש הזה תוסיפי חלב סויה לא ממותק בהדרכה ותוך ערבוב עד שיווצר לך רוטב סמיך. לרוטב הזה תוסיפי קצת שמרי בירה ומלח, פלפל ואפשר גם טיפה אגוז מוסקט, תבשלי עוד קצת, תוסיפי מים במידה וזה סמיך מדי, ותשפכי מלמעלה לפני האפייה. משהו דומה לזה עשיתי בתמונה שרואים למעלה :)

  15. יעבוד גם בלי שמרי בירה? (אין לי מושג איפה מוצאים כאלה בבאר שבע ואני רוצה להכין מחר)
    וגם: נראה לך שאפשר לשלב גם קישוא בתוך זה?

  16. תודה על המתכון, מאוד טעים!

  17. אפשר לכסות בנייר אפייה במקום נייר כסף? מטעמי בריאות…

  18. אפשר להוסיף שכבות גם של אטריות לזניה- שיהיה אטריות חצילים בולונז וכך הלאה?

  19. הכנתי היום ויצא מעולה.

להגיב על קרקלה לבטל