קדחת הלביבות ממשיכה: הפעם עם לביבות מתוקות עשויות אך ורק מבטטות.
שניה לפני שהחג נגמר אני משתפת בעוד מתכון קליל של לביבות – הפעם מתוקות.
ותודה לטובה על הלביבות המהממות האלה שמיד אחרי שטעמתי אצלה רצתי להכין ולספר לכולם.
מצרכים
- 2 בטטות גדולות
- 1/3 כוס קמח
- 2-3 כפות סוכר חום
- כפית קינמון שטוחה
- רבע כפית מלח
הכנה
את הבטטות מגררים דק (במעבד מזון/פומפיה) ללא בישול מקדים. שמים בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב ונותנים לזה לעמוד 5-10 דקות. הבטטה תגיר קצת נוזלים אבל זה בסדר, לא צריך לסחוט אותם.
מחממים שמן במחבת בשכבה נדיבה, יוצרים לביבות עם הידיים תוך הידוק וסחיטה מעודפי הנוזלים אם צריך, ומניחים בשמן חם, כזה שכשמניחים בו את הלביבה הוא מתחיל לקפוץ ולהרעיש ולהשתולל. אם הוא שקט כשהלביבה התיישבה בו, זה יצא ספוג שמן.
מטגנים את הלביבות כמה דקות מכל צד עד להשחמה יפה, ומשתדלים לא לחסל הכל לפני שמגיעים האורחים…
בתאבון!
תמיד אצלך, זה נראה יותר טעים.
יותר טעים ממה?
יהההההההההההההה!!!!!!
האם הן לא עלולות להתפרק? מה מחזיק אותן?
לביבות תפוחי האדמה הוחזקו על ידי העמילן, ואני מפחדת שאלו יתפרקו…
גם לבטטות יש עמילן, אם כי פחות. בכל מקרה הקמח ביחד עם הנוזלים שהבטטות מגירות הופך לאחלה דבק.
נראה מעולה…ינוסה מחר. בטח אפשר גם גירסה מלוחה
האם אפשר גם ללא טיגון? או שהן יתפרקו בתנור?
אני לא חושבת שהן יתפרקו, אבל הן עלולות להתייבש קצת. לא יצא לי לנסות..
תודה
ווואו גאוני! תודה תודה תודה. מעדן
שונאת קינמון עד כאב
אפשר לוותר על זה ?
כן, ברור
לדעתי הוא חלק מהותי מהטעם כאן, אבל כמובן שלא חובה, בטטה מספיק טעימה גם בפני עצמה
אפשר לוותר על הסוכר?
אפשר, אבל אז זה יהיה איפה שהוא בין מלוח למתוק. אם זה לא מפריע לך אז בכיף.
הי, הקמח יכול להיות כוסמין?
כן
יצא טעים. תודה.
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה! תודה רבה
יצא מעולה. תודה רבה!
היי אפשר במקום קמח לשים קוואקר?
רוצה להכין לתינוקת בת 8 חודשים
אם תטחני אותו לאבקה, כן
אפשר להשתמש בקמח מצה ולאפות?
אפשר, אבל אין לי מושג מה יצא מזה…
היי,רוצה לנסות.
מה אפשר שים במקום קמח?
קמח עדשים כתומות יספקו את העבודה לדעתך?
מודה שלא ניסיתי, מאמינה שיהיה בסדר מבחינת המרקם (אולי קצת יותר דחוס מן הסתם), מקווה שלא יפגע בטעם יותר מדי.
היי! האם אפשר לאפות? אם כן בכמה מעלות ולכמה זמן?
למה עדיף להחליף את הקמח? לקמח תירס? קמח חומוס? קמח תפוחי אדמה?
תודה רבה וחג שמח
היי, לא ניסיתי אותן באפייה, וגם לא עם קמח אחר.. אני לא ממש יודעת איך זה יצא, סורי חג שמח
החלפתי לקמח חומוס, ואפיתי עד שהתקשו ב200- 220 מעלות. יצא מעולה!!!!
היי, תודה על המתכון!
כמה לביבות יוצאות בערך?
לא זוכרת כמה יוצאות אבל זו לא כמות גדולה במיוחד. אפשר לנחש לפי כמות הבטטה שמגררים ולהחליט אם להוסיף עוד
לא יצא לי טעים. הן יצאו ממש קשות ולא נעימות למאכל
למה שהן יצאו קשות? זו בטטה.. אולי נשרפו?
יצא מעולה, טעים חבלז. תודה!
?האם אפשר להשתמש בקמח כוסמת ירוקה שאינו מכיל גלוטן ?
סליחה שלא עניתי עד כה,
אני מניחה שאפשר אבל יצא לך מתכון אחר לגמרי. אישית גם לא מתחברת לכוסמת אז בכלל