תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות עם קוביות תפוחי אדמה וגזר.

 

אני מסרבת לחכות לגשם שיבוא ומסתפקת במשבי הרוח הקרירים שפורצים מהחלון מדי פעם כדי להתענג על התבשילים החורפיים העשירים שאני כל כך אוהבת.

אז הפעם נתקלתי בשעועית לבנה תינוקית, חצי מגודלה של השעועית הלבנה הרגילה, והיא היתה כל כך חמודה שלקחתי אותה איתי הביתה. ואז בישלתי אותה.

 

מצרכים

  • 1 כוס שעועית לבנה יבשה (לא באמת משנה אם היא קטנה וחמודה או לא)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 גזר גדול
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 250 גרם עגבניות מרוסקות (אני השתמשתי בקופסה)
  • 100-150 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף קורנפלור גדושה (אפשר גם קמח)
  • חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים
  • חצי כפית תערובת תבלינים יבשה (אפשר כזו כמו של פיצה)
  • כף פפריקה מתוקה
  • לאוהבי החריף: קצת פתיתי צ'ילי יבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט סוכר לאיזון חמיצות
  • כמה כפות שמן לטיגון הבצל
  • כ-2 כוסות מים

 

הכנה

את השעועית משרים יממה מראש. שוטפים ומבשלים לריכוך מלא. למי שיש סיר לחץ אני ממליצה להשתמש בו כי גיליתי שככה קטניות יוצאות הרבה יותר רכות ונימוחות (גם מבפנים ובמיוחד הקליפה). למי שאין סיר לחץ, אפשר להוסיף למי הבישול חצי כפית סודה לשתייה, זה עוזר קצת וגם מזרז תהליכים.

 

את הבצל קוצצים ומטגנים בסיר עם קצת שמן עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום הקצוץ.

את תפוחי האדמה והגזר חותכים לקוביות לא גדולות מדי (כ-1×1 ס"מ, אחרת יקח להם המון זמן להתרכך) ומוסיפים לסיר.

מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהעגבניות ומטגנים תוך ערבוב דקותיים.

מוסיפים גם את העגבניות המרוסקות + רסק ועוד כשתי כוסות מים. הרוטב צריך להיות דליל מאוד בשלב הזה.

מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. בנפרד מערבבים את הקורנפלור עם קצת מים, שופכים לסיר ומערבבים. מכסים וממשיכים לבשל על אש בינונית-קטנה כשעה, תוך ערבוב מדי פעם.

דואגים שיהיו מספיק נוזלים ברוטב כך שיהיה יחסית דליל, ולקראת סוף הבישול יסמיך ויתעבה. אם חסרים מים אפשר להוסיף ואם יש עודף מים אפשר להשאיר את המכסה חצי פתוח כדי שהמים יתאדו יותר מהר.

טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. אם יצא תפל, אפשר להוסיף עוד קצת מהכל. חשוב להקפיד על איזון בין הסוכר והמלח לעגבניות, כי זה כל הסוד של רוטב עגבניות. כל השאר זה בקטנה…

אחרי כשעה או כשהרוטב הסמיך והירקות התרככו, אפשר להוסיף את השעועית המבושלת, לתת לה להתבשל עם הרוטב עוד כרבע שעה, ומוכן. אין בעיה להמשיך לבשל עוד קצת אם תפוחי האדמה או הגזרים עוד לא התרככו מספיק. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף בכל שלב. אני יודעת שהתבשיל מוכן כשהירקות רכים, והרוטב הגיע למרקם המושלם שבו הוא סמיך וניגר אבל לא מיימי.

 

להגיש על מצע של אורז / קוסקוס / בורגול / פתיתים – ולהתענג.

 

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. נשמע טעים וחורפי, רק צריך לחכות שיתקרר פה באמת

  2. הולך גם עם שעועית אדומה?

  3. יצא טעים מאד ,ממש מעודן סמיך וחלק,אני אפתיע מחר על מצע קוסקוס ירקות,אציע את השעועית כתחליף חןמוס, תודה רבה

  4. תודה רבה, יצא לי ממש טעים :-)

  5. כמה קריטי זה הגרגירי כוסברה?

  6. אפשר להישתמש בכוסברה טריה בימקום גרגירים?

  7. טעים, מנה נחמדה מאוד, אם כי לטעמי נראה לוותר על זרעי הכוסברה.

  8. אשמח לתחליף לקורנפלור- יש לי קמח אורז, קמח תירס, קמח תפוחי אדמה….? מה מתאים? הסיר על האש.

  9. הכנתי עם תחילת הגשם ויצא פשוט מעולה!!
    תודה רבה!
    מתכון מדויק, ברור, לא מתחכם ובריא.

  10. מתכון מושלם

  11. אומנם שיא החום עכשיו אבל בכל זאת יצא שעשיתי.. יצא מעולה !!!!!!!!!! תודה רבה על המתכון

  12. היי, עשיתי את המתכון ויצא ממש טעים! תודה!

  13. וואו זה היה פשוט וואו! איזה מאכל מנחם וחורפי. הכנו בערב שבת וליטרלי ליקקנו את האצבעות
    תודה :)

  14. האם ניתן להשתמש בשעועית לבמה מקופסת שימורים?

    • השעועית בקופסה מגיעה כבר עם רוטב אם אני לא טועה. אבל עקרונית אין בעיה להשתמש בשעועית מוכנה או גם בקפואה של סנפרוסט למשל

כתיבת תגובה