תבשיל שעועית בובס ופלפלים

תבשיל שעועית בובס ופלפלים

תבשיל שעועית בובס ברוטב עגבניות ופלפלים, עם פתיתים.

מצרכים

  • 1 כוס שעועית בובס יבשה
  • 3 פלפלים אדומים/צהובים/כתומים או שילוב
  • 1 גזר
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 חבילה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס ציר ירקות (אופציונלי)
  • תיבול: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה

הכנה

שעועית בובס היא סוג של שעועית לבנה אבל יותר גדולה, יש לה טעם קצת יותר מתקתק ולוקח לה יותר זמן להתבשל. כמובן שמי שמעדיף יכול להשתמש לאותו תבשיל בשעועית לבנה או אדומה או כל סוג אחר שמתחשק לו.

שעועית בובס

אני הכנתי פתיתים שילוו את התבשיל הזה, ותיבלתי אותם באבקת קארי ופפריקה מתוקה כדי לתת קונטרה קצת חריפה לתבשיל המתקתק. אבל זה לא הכרחי, ואפשר להכין במקום זה אורז, קינואה, חיטה או מה שבא לכם שישתלב עם התבשיל.

את השעועית יש להשרות יממה שלמה מראש וזמן הבישול שלה ממושך (כ-3 שעות). לכן מומלץ להכין כבר כמות גדולה יותר ולהקפיא במנות.

אחרי ההשריה, מבשלים את השעועית עד לריכוך מלא. היא אמורה להיות ממש כמו שעועית ברכות שלה. באמצע הבישול, כשהמים עכורים, כדאי להחליף אותם במים נקיים. למי שרוצה לזרז קצת את התהליך אפשר להוסיף טיפה אבקת סודה לשתיה למי הבישול.

בסיום הבישול מסננים את השעועית ושוטפים, ומפרידים אותה מהקליפות (זה אמור להיות ממש קל, רק כדאי לשים לב שהיא לא התבשלה יתר על המידה, כי אז יהיה קשה להפריד את הקליפה מבלי למעוך את השעועית).


במחבת רחבה מטגנים בצל לכמה דקות, מוסיפים לו את השום הפרוס לטיגון של עוד דקה. את הפלפלים חותכים לרצועות קטנות או קוביות בינוניות, מוסיפים לבצל ומכסים. נותנים להם להתאדות בטיגון על אש בינונית עם המכסה לכמה ורק מערבבים מדי פעם שלא יישרף.

את הגזר מגררים גס בפומפיה ומוסיפים למחבת. למי שמעדיף את התבשיל פחות מתקתק אני ממליצה להשמיט את הגזר כי הוא מוסיף מתיקות.

מתבלים במלח ופלפל, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות ומוסיפים בערך כוס של ציר ירקות / מים. נותנים לזה לרתוח, מנמיכים לאש קטנה-בינונית ומכסים לבישול של 10 דקות.

את השעועית הנקייה מקליפות מוסיפים לתבשיל ביחד עם הפטרוזיליה הקצוצה ונותנים להכל להתבשל ביחד עם מכסה לפחות עוד 10 דקות, או עד שהשעועית רכה לגמרי ומוכנה לאכילה.

למי שאוהב חריף אפשר להוסיף גם קצת פלפל חריף, או פתיתי צ'ילי יבש.


לבישול הפתיתים: מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את הפתיתים פנימה, מתבלים במלח, פלפל, אבקת קארי (לפי הטעם, שימו לב שלא יהיה חריף מדי), פפריקה מתוקה, ומוסיפים 1 כוס מים רותחים על כל 1 כוס פתיתים. מבשלים על האש הכי קטנה עם מכסה עד שהמים התאדו והפתיתים רכים ומוכנים.

בתאבון!

תבשיל שעועית בובס ופלפלים

תבשיל שעועית בובס ופלפלים

תבשיל שעועית בובס ופלפלים

 

13 תגובות

הוסף תגובה
  1. חשבתי שקוראים לזה שעועית לימה. בכל אופן, זה נהדר :)

    • אני חושבת שלימה זו שעועית דומה אבל שונה. אבל אולי זה שם נרדף. כך או כך, הרוב מכירים אותה בתור בובס או בובעס :)
      תודה!

  2. שמחה לשמוע! :)

  3. הכנתי השבוע ויצא מ-ע-ו-ל-ה!!!

  4. אני עומד לעבור כאן את הגבול – אפשר להשתמש בשעועית סנפורסט קפואה?

    • ברור שאפשר :)
      למרות שלא יצא לי להתקל בשעועית הזאת ספציפית בקפואים שלהם, אבל גם שעועית אחרת תעבוד.

  5. אתמול הכנתי את המנה. היא מדהימה!!!!
    עכשיו קבלתי הודעה מאשתי.. שזאת ארוחת הצהריים הטעימה ביותר שהיא לקחה לעבודה.

    אבל יש לי שתי הערות אם אפשר:

    1) שווה בזמן בישול השעועית – להוסיף לה מלח.. כדי שהיא תהיה גם מלוחה.
    2) בישול השעועית המלצת 3 שעות, אני בישלתי שעתיים וזה ממש הספיק ככה ששווה לשם לב

    • איזה כיף לשמוע!

      לגבי ההערות:
      1) אסור לבשל קטניות עם מלח, הוא סוגר אותן ומקשה מאוד על הבישול. אם הצליח לך זה בפוקס.
      2) זמן הבישול משתנה בהתאם לטריות הקטנית, קטניות טריות מתבשלות מהר וככל שהן ישנות הן קשות יותר. לכן אני תמיד כותבת לבשל עד שמוכן (יקח כמה שיקח..)

  6. הכנתי ויצא מעולה, רוב תודות!

  7. יוצא מעולה גם עם שעועית של סנפרוסט :)

  8. כמה שעועית זה יוצא בגרם?

להגיב על שחר לבטל