תבשיל קישואים וסלרי עם גרגרי חומוס

תבשיל קישואים וסלרי

פוסט חדש?!

אכן כן..

האמת היא שאני מבשלת מלא, אני פשוט אף פעם לא מספיקה לצלם את זה. אלא אם לצלם שאריות מהקירות והשיער נחשב.

בכל מקרה, הפעם הצלחתי, והאימהות החדשה הזאת מביאה איתה צורך בלתי נשלט למלא את הבית בריח של תבשילים ביתיים (וגם דברים שאפשר להכין בחצי שעה ולזרוק בסיר אחד עם מינימום כלים). אז הנה תבשיל חמצמץ עם ריח של בית שעושה נעים בבטן.

 

מצרכים

  • 1 חבילת סלרי (מקלות + עלים)
  • 4-5 קישואים בינוניים
  • 1 בצל קטן
  • ראש שום שלם מקולף ומפורק לשיניים חצויות ל2 (אפשר גם פחות למי שפחות מתחבר)
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 עגבניה קלופה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • חופן עלי נענע
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • בערך כוס וחצי מים רותחים
  • כמה כפות שמן זית

 

 

הכנה

מפרידים את מקלות הסלרי מהבסיס שלו, שוטפים היטב, ואת המקלות חותכים לקוביות קטנות. למשקיענים אני ממליצה לנקות את הסיבים הקשים מהמקלות אבל זו משימה קצת מפרכת ולכן כשקוצצים לקוביות קטנות זה לא מורגש ואפשר לוותר. את החלקים עם העלים אפשר לחתוך ממש גס רק כדי שלא יהיו ביחידה אחת.

* טיפ למשקיענים עם מקום מיותר במטבח: אפשר לשים את בסיס הסלרי בקערה עם מים ומתישהו הוא יצמח מחדש!

קוצצים את הבצל גס מאוד ומטגנים בכמה כפות של שמן זית בסיר. אחרי כמה דקות מוסיפים את שיני השום החצויות וקצת אחריהן את הסלרי והעגבניה.

מוסיפים את כל התבלינים, מטגנים יחד בערבוב כדקה ומוסיפים את מיץ הלימון וכחצי כוס מים. מכסים ומבשלים כ-10 דקות כדי לתת לסלרי ריכוך ראשוני. כשהוא מרגיש רך למדי אפשר להוסיף את הקישואים חתוכים לעיגולים גסים ועבים (אפשר גם לפרוסות דקות יותר ואז עדיף לחכות עוד קצת כדי לתת לסלרי להתרכך מספיק, אחרת הקישואים יתפרקו עד שהוא יתרכך) ועוד בערך כוס מים רותחים. מערבבים ונותנים לזה להתבשל עם מכסה עד שהקישואים רכים.

כמה דקות לפני סוף הבישול מוסיפים חופן קטן של נענע, ואת גרגרי החומוס המבושלים.

מומלץ להגיש על אורז או קוסקוס.

בתאבון! 

 

הערה:

למי שפחות מתחבר למאכלים חמצמצים אני מרשה להפחית מכמות הלימון.

אפשר גם להעשיר את התבשיל בעוד עלים ירוקים שאוהבים חמוץ כמו תרד ומנגולד.

 

25 תגובות

הוסף תגובה
  1. מזל טוב. שמח לראות אותך שוב

  2. תודה גלעד! :)

  3. מזלטוב וכל טוב!

  4. מזל טוב!!!
    אז אני מבינה שבקרוב מתכונים לתינוקות? :-)

  5. נפלא, כרגיל.

  6. מזל טוב ותודה על הפוסט!

  7. כל כך מתאים לי – תבשיל בסיר אחד!
    הדבר היחיד שאני לא בטוחה לגביו הוא זרעי הכוסברה…
    אבל זה בהחלט נכנס לרשימת הניסויים.

    דא
    גם צילומי קירות ושיער יתקבלו בהתלהבות!

    • זרעי הכוסברה לא הכרחיים, זה פשוט מעשיר את הטעם. אפשר גם בלעדיהם.
      וזה לא מצחיק, היה לי רעיון לצלם פוסט של רעיונות לטעימות ראשונות לקטנטנים על פי הכתמים על הסינר/רצפה :) אבל השלב הזה אצלנו עבר מהר מאוד למוצקים ואוכל רגיל אז לא ממש היה לי צ'אנס בסוף :)

      • אולי פוסט רעיונות הגשה לפעוטות ?

        זה לא בשבילי – עברתי את השלב הזה מזמן – אבל אוהבת צילומים
        ואולי, בעצם, זה יעבוד על סרבנית בת 10….

  8. כיף שחזרת!!! מזל טוב ובהצלחה עם הקטנטנה…
    מתכונים לקטנטנים יתקבלו בברכה רבה!!!
    האוכל שלך להיט בבית שלנו! תודה שהארת לי את הדרך במסע הטבעונות…

  9. אני יודעת שזה מפספס את הרעיון של התבשיל… אבל מה אפשר לשים במקום הסלרי לשונאי הירק הזה?

    • המממ… זה באמת קצת מוזר כי זה הטעם העיקרי, ואין לסלרי מתחרים… אולי אפשר להמיר למנגולד. אבל זה לא יצא אותו דבר

  10. איזה כייף שחזרת!
    אני חושבת שאני והקטנטן שלי ניסינו ואהבנו כבר את כל המתכונים ומצפים לחדשים :)))
    וכמובן מתכונים ידידותיים לתינוקות יתקבלו בברכה רבה :)

  11. יצא ממש טעים!
    השתמשתי בזוקיני בנוסף לקישואים הרגילים, לא היה לי כוסברה אז שמתי פפריקה מיובשת במקום.
    הוספתי קצת פפריקה (כי בעלי לא אוהב אוכל צהוב.. :) וויתרתי על הנענע
    יצא מאוד טעים ומשביע, מחכה לתגובה של הבעל והילדים היום בערב לאחר שיטעמו..
    תודה!

  12. מתה על הטעם החמצמץ, כשאני מכינה תבשיל כזה אני גם מוסיפה מלאאאא סומק כדי לתת עוד בוסט של חמצמצות!

  13. יצא מעולה! תודה

  14. יצא מאד טעים, 2 שאלות לפעמים הבאות שאכין:
    את חצי כוס המים שמוסיפים עם מיץ הלימון, יש להרתיח לפני כן?
    ובשלב של הוספת הסלרי לטיגון, הוספתי רק חצי מכמות העלים שלו, כי בכלל לא הייתי בטוח אם אמורים…?
    תודה :)

    • לתבשילים אני תמיד מוסיפה מים רותחים.
      אפשר להוסיף את העלים ואפשר גם לא. אני מוסיפה הכל כי הכל טעים ומזין :) אפשר גם להוסיף אותם ולא לאכול. הם מוסיפים המון טעם

  15. יצא טעים בטירוף!!
    לא הוספתי נענע כי לא היה, אבל פיציתי במנגולד ויצא מטריף.
    תודה על מתכון משובח <3

להגיב על אסתי לבטל