"שותפות למטבח" הוא פרויקט חדש שנרקם בין כמה בלוגריות טבעוניות, בו נבחר כל פעם בחומר גלם אחר, ניצור ממנו מתכונים שונים ולבסוף נעלה פוסט שמרכז את כל המתכונים ביחד.
הכוכבות להפעם הן:
שרה הורניק – משחקת באוכל
נטלי הולדינג – theVlog
סיון מאירי - סיו-פוד
הכרובית נבחרה לככב כחומר הגלם לפוסט הראשון.
כל אחת מאיתנו לקחה את הכרובית לאן שהתחשק לה. אני לקחתי את הכרובית איתי לסופ"ש גשום וסוער במיוחד, והתוצאה היתה מרק כרובית וגזר עם סלרי – אחד המרקים הפשוטים והטעימים – ומוכן ב-40 דקות!
מרק כרובית וגזר
מצרכים
- 1 כרובית שלמה בינונית-גדולה
- 4 גזרים
- 4 מקלות סלרי (עדיף את המקלות הדקים יותר, לא הרחבים)
- 1 בצל גדול
- 1 שן שום
- צרור ירק טרי המורכב מפטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי (אפשר גם שמיר)
- מלח ופלפל
- להגשה: אטריות / שקדי מרק
הכנה
מפרקים את הכרובית לפרחים ושמים אותם לעמוד בקערה עם מים וטיפה חומץ (החומץ כדי לעזור לזחלים למצוא את הדרך החוצה, כי בכל זאת, אנחנו טבעונים כאן). נותנים לכרובית לעמוד עם המים 20-30 דקות, מסננים ושוטפים היטב. את הפרחים מפרקים או חותכים לחתיכות קטנות בגודל של ביס או פחות.
את הבצל קוצצים לרצועות גסות ומטגנים בסיר עם מעט שמן עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים שן שום פרוסה לעוד דקה של טיגון.
בזמן שהבצל בסיר קולפים את הגזרים ומגררים אותם בחלק הגס של הפומפיה, ואת מקלות הסלרי שוטפים היטב וחותכים לקוביות קטנות.
מוסיפים את כל הירקות לסיר ונותנים להם ערבוב וטיגון של דקה-שתיים, שיוציאו קצת טעמים. מוסיפים מים עד כיסוי של הירקות פלוס קצת, כף מלח, קצת פלפל שחור ומכסים עד שהמרק רותח.
בינתיים שוטפים ומנקים חופן פטרוזיליה, כוסברה ועלי סלרי. מאגדים אותם ביחד לצרור באמצעות גומייה, ומוסיפים את הצרור למרק כשהוא רותח. אחרי הרתיחה מעבירים את המרק לאש קטנה ומבשלים במכסה סגור עוד כחצי שעה או עד שהכרובית רכה ומוכנה לאכילה, והמרק כבר קיבל את הטעמים העשירים מהירק ואת המתיקות של הגזר. בישול יתר יגרום לכרובית להתפרק אז כדאי לשים לב. בסוף הבישול אפשר להוציא את צרור הירק.
להגשה מומלץ לבשל אטריות דקות או להתפנק עם שקדי מרק.
בונוס: סלט כרובית בשום ולימון
לא תכננתי להכניס את הסלט הזה לפוסט, אבל לא יכולתי לוותר על הסלט הכי פשוט והכי טעים בעולם בפוסט שמוקדם כולו לכרובית!
מצרכים
- כמה כרובית שרוצים
- הרבה שום כתוש
- הרבה מיץ לימון טרי
- מלח
- מעט שמן זית
הכנה
שוטפים את הכרובית היטב, מפרקים לפרחים בגודל ביס או קצת יותר, מערבבים עם קצת מלח ושמן זית ומכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהכרובית מתרככת ונצרבת בקצוות אבל לא הופכת לסמרטוטית. מוציאים, מוסיפים מיץ לימון (כדאי להתחיל עם מיץ מחצי לימון ולראות אם צריך עוד) ושום כתוש, מערבבים ונותנים לזה לעמוד כמה שעות במקרר. מי שאוהב יכול להוסיף גם קצת פטרוזיליה קצוצה. מומלץ להגיש עם טחינה טריה ליד. אחד הסלטים האהובים עלי!
מתכוני כרובית נוספים:
לביבות כרובית ובטטה עם גבינת פטה-שקדים
קיש כרובית צבעוני
מתוך: theVlog
לביבות כרובית, בטטה וקוקוס
מתוך: משחקת באוכל
כרובית שלמה אפויה בחמאת בוטנים ופירורי לחם
מתוך: סיו-פוד
אוהבת מאד כרובית…
בכל הדרכים
תודה על אופציות נוספות ♥
♥
אוי אוי אוי שלוש מלכות במטבח אחד, רק קסמים יצאו מזה!
מאוד אוהבת כרובית, אולי כשאהיה גדולה אבוא לבשל איתכן
אל תהיי מצחיקה, כל אחד יכול לבשל במיוחד כרובית! שממש לא צריכה הרבה כדי להיות טעימה…
איפה שומרים את המתכונים? תודה. נחכה לכרוביות של העונה, הלבנות והיפות..כן, גם נקיות יותר…
אני דווקא רואה כרוביות יפות!
ועדיין לא נתקלתי בזחלים (אם לא סופרים את החסה של אתמול…)
ואת המתכונים אפשר לשמור איך שרוצים, אבל הם לא ילכו לשום מקום, אז תמיד אפשר לחזור אליהם
מתה על כרובית ברוטב שום לימון גם לי יצא להיתקל בזחלים מספר פעמים לא חשבתי על חומץ … תודה על הרעיון אגב יוזמת השיתוף שלכן מעולה איזה כיף לנו
צרור צמחי תבלין עם גומיה? מה קרה לחוט כותנה? לא יוצא מרק חם עם טעם לוואי של גומי?
מה פתאום טעם של גומי
בכל מקרה כל אחד מוזמן לקשור את הצרור איך שבא לו
שאלה קטנה לפני שאני שומרת:)
איך המרק יצא צהוב – רק בגלל הגזר והכרובית? או שהוספת גם כורכום?
אך ורק בגלל הגזר
בעיקר בגלל שהוא מגורר, אז הרבה מהמיץ שלו מתערבב במרק. לא השתמשתי בכורכום או אבקת מרק.
רעיון נחמד ביותר.
אני בדרך כלל רק קוראת מתכונים על מנת להתרשם אבל מבשלת בלי, מאלתרת. קראתי את כל הארבעה ונהניתי.
נזכרתי שפעם, כשהבלוג שלי היה פעיל, גם אני העליתי מתכון טבעוני עם כרובית. http://tinyurl.com/dyct28s.
אנחה עמוקה. איזה יופי של פרוייקט ורעיון ואוכלללללללל.
[...] מרק כרובית וגזר נופר יערי – לא על החסה לבדה [...]
[...] לפוסט הקודם שלנו עם מתכוני כרובית טבעוניים, הפעם בשותפות למטבח בחרנו בכוכב העולה שמגיע [...]
מה עושים אם אין בכלל צמחי תבלין? מה כדאי לשים במקום?
לצמחי תבלין במרק אין תחליף.. צריך לקנות
אם יש לך במקרה ציר ירקות שהכנת פעם והקפאת, זה יעשה ת'עבודה. אם אין, זה פשוט יצא הרבה יותר תפל בלי הירק.
כרובית שלמה מהירת הכנה.
כרובית בינונית. 3 כפות אבקת מרק בצל מעט מים. מורחים על הכרובית את תערובת
המים עם אבקת המרק. שמים את הכרובית בשקית קוקי על צלחת גדולה. עושים חורים בקוקי. מכניסים
למיקרוגל ל-10 דקות. מוציאים את הכרובית שלמה מהקוקי ומגישים. חותכים אותה כמו עוגה. אפשר להחליף את המים בשמן.