ארוחת ערב ישראלית, טבעונית וטעימה שלא מהעולם הזה. שווארמה טופו, גרגרי חומוס חמים בטחינה מתובלת, מלפפונים חמוצים ביתיים ועלי גפן.
אוקיי, אז הפעם לא ממש הספקתי להשקיע בצילום מגונדר, ואולי זה אפילו עדיף, כי זה משקף את האוכל הזה בצורה מדויקת למדי – אוכל שאוכלים בתאווה, עם הידיים, בבלאגן, במעורבב, בנוזל לך מהצד, אופס, גם לך, אופס, לא נורא, ננקה אח"כ…
אז ככה היה, וככה זה גם עובר אליכם – בלי יותר מדי פוטושופ
שווארמה טופו
ל-2 מנותמצרכים
- 200 גרם טופו (בערך 3/4 חבילה) *
- 1 בצל גדול או 2 בינוניים
- תיבול: מלח, פלפל, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, אבקת שום, כף רוטב סויה, תערובת תיבול לבשר (לא חובה)
* אפשר להשתמש בסייטן במקום טופו. יכול להיות שאת הסייטן יהיה יותר נוח לחתוך לפרוסות.
את גוש הטופו עוטפים במגבת נייר ולוחצים קלות כדי להספיג קצת מהנוזלים.
אז נכון שיש לכם קולפן? כזה שמקלפים איתו ירקות? אז כן, הוא. תקלפו את הטופו. בחיי. תקלפו רצועות בעובי של כ-1-2 מ"מ, דקיקות כאלו, ותשימו בקערה.
לקערה שופכים בנדיבות מכל התבלינים, בלי להתקמצן. בכמון וכורכום אפשר להיות קצת יותר זהירים, כי עודף מהם יוצר מרירות.
מניחים את הקערה בצד, ובינתיים קוצצים בצל לקוביות או רצועות, לא קטנות מדי. מטגנים אותו בשמן עד שהוא מתרכך לגמרי ומשחים. מוסיפים פנימה את רצועות הטופו המתובלות ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות טובות, עד שהטופו מפסיק להיות רך, ונהיה צמיגי קצת וקשה יותר. אם הוא יישאר רך מדי זה ירגיש קצת כמו לאכול מקושקשת מתובלת. תוך כדי אפשר לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
חומוס של רמאים ב-5 דקות
מצרכים
- 1/2 פחית חומוס מקופסת שימורים (או כוס של גרגרי חומוס מבושלים)
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- 1 לימון
- 1-2 שיני שום כתושות
- קצת מלח
- לפיזור מלמעלה: שמן זית, כמון, פפריקה מתוקה
את גרגרי החומוס שוטפים היטב ומכניסים למיקרו לדקה.
את הטחינה מערבבים עם מיץ הלימון, השום, מלח ומים לדילול, עד למרקם שאוהבים.
מערבבים את גרגרי החומוס עם הטחינה ומתבלים מלמעלה עם קצת שמן זית ותבלינים, ואפשר פטרוזיליה קצוצה.
לא תאמינו כמה שזה טעים!
מלפפונים חמוצים ביתיים (באדיבות אמא!)
מצרכים
- 1 ק"ג מלפפונים – חשוב לבחור אותם כמה שיותר קטנים ודקים
- 1 פלפל חריף
- 1/2 חבילת שמיר
- 1 ראש שום קטן
- בערך 1 ליטר מים
- בערך 1/2 כוס חומץ
- מלח – 1 כפית על כל כוס מים
- צנצנת שתכיל את החמוצים
את תחתית הצנצנת מרפדים בחצי מכמות השמיר.
עליו מניחים את המלפפונים כשהם עומדים, צפופים אחד בשני.
בין המלפפונים מניחים חתיכות גסות של הפלפל החריף ושיני השום כשהן קלופות (ואם הן גדולות אז אפשר לחצות אותן).
עכשיו ממלאים את הצנצנת בנוזלים:
קודם כל מים, וסופרים את הכוסות, כי על כל כוס מים נוסיף 1 כפית מלח.
על ליטר מים נוסיף חצי כוס חומץ, אז כדאי להכין מראש ליטר אחד, וממנו לספור כוסות, ולפי זה נדע כמה מלח וחומץ להוסיף.
מעל הכל דוחסים את שארית השמיר, וסוגרים את הצנצנת. מנערים קצת כדי לערבב את הנוזלים והמלח.
נותנים לצנצנת לעמוד מחוץ למקרר כיומיים. אחרי יומיים אפשר לטעום, ואם זה מספיק חמוץ בשבילכם, אפשר להכניס למקרר.
במקרר זה מחזיק בין שבוע לשבועיים. אם הצנצנת מעוקרת, אולי אפילו יותר. אצלי זה נגמר הרבה לפני שזה מספיק להתקלקל…
עלי גפן ממולאים
מודה ומתוודה, אני מתה על עלי הגפן הקנויים בקופסת שימורים. אם אתם מכינים לבד, שלחו לי כמה
יאללה, להסתער!
זה נראה מעולה! אתמול ניסיתי לעשות "שווארמה" עם הפתיתי סויה ולא יצא לי טעים אבל זה נראה נהדר וינוסה בהחלט כולל החומוס גרגירים. עשית אותי רעבה
מהמם!!! כתבת לערבב את הטחינה עם מיץ הלימון והתבלינים. לאיזה תבלינים הכוונה? הבנתי שאת התבלינים הרשומים רק מקשטים מלמעלה?
תודה !!!
אה סליחה, הכוונה ללימון, מלח ושום
תודה!
אני מתה על הכתיבה שלך! תמיד כיף לקרוא. שאלה: איפה אפשר לקנות מלפפונים קטנים להחמצה? רק בשוק?
תודה!
מלפפונים קטנים אפשר למצוא בכל מקום, תלוי בירקן שלך. פשוט בוררים את הקטנים יותר מבין הערימה. גם בינוניים זה בסדר. העיקר שיהיו כמה שיותר דקים, כי הבינוניים מלאים בגרעינים ומים, וכאן עדיף כמה שפחות.
יש מצב שאת שולחת לי?
בדרך…
תודה רבה על המתכונים. אני באופן אישי חושב שמי שרוצה להכין שווארמה טעימה צריך לעקוב אחרי 3 כללים ברורים:
1. לקנות סויה יבשה ולא טופו!
2. לקנות תבלין שווארמה שטעים לכם – יש מבחר גדול.
3. להוסיף במשך הטיגון מעט מאוד מים מדי פעם.
חוץ מזה, היד חופשית, מאוד פשוט, אין צורך בהשקעה גדולה, זה כל כך זול ונורא טעים ומהיר.
באופן אישי אני לא אוהבת פתיתי הסויה היבשים בגלל טעם הלוואי שלהם. לכן הטופו יותר טעים לי.
על טעם ועל ריח..
אני אוהבת עם טופו וגם עם סייטן. בטופו קורה קסם אמיתי בשינוי המרקם שלו
תודה נופר על ההצעות הנפלאות
הכנתי לפני מספר ימים עם סייטן, וזה היה טעים להפליא.
בני משפחתי, טעמו גם כן, והופתעו מהטעם ה"אמיתי"
אני משתמש בנתחים הגדולים יותר ולא בפתיתים. מי שטועם את את הסויה לא מבדיל בין זה לבין בשר.
אצלי דווקא הנסיון עם הטופו לא מוצלח
בהחלט אפשרות.
מה שאני אוהבת בטופו זה שהוא לא מצריך הכנה מוקדמת, השריה/בישול, סחיטה וכו'. אז אפשר לאלתר ארוחה שלמה בכמה דקות. ובלי טעמי לוואי
יצא מ-ע-ו-ל-ה והרבה יותר טעים מהניסיון עם הפתיתי סויה :))
יש!
גם אני לא כ"כ אוהבת את הפתיתים..
הי! באיזה סוג סייטן היית ממליצה להישתמש? הגוש הקפוא-מופשר? פרוסות?
הייתי רוצה לנסות משהו מעורב מטופו וסייטן…
תודה!!
האמת היא שכדאי להשתמש בזה שהכי טעים לך. זה עניין של טעם. לי אישית לא יצא לנסות את הקפוא, רק את הפרוסות, ולדעתי הוא יכול להתאים.
מגניב!! ומצאתי היום עוד כמה דברים בבלוג המהמם שלך שבהחלט אעשה (הסינייה כרובית, הפריטטה הגאונית ועוד כמה דברים מעניינים).
אבל כשהייתי בקרייב לשווארמה, קניתי פתיתי סויה (נראה לי יותר זול, וגם היה נראה קרוב יותר לשווארמה). תןכלי בבקשה להפנות אותי למתכון טוב איתם לשווארמה?
תודההההה!
כיף לשמוע!
הנה מתכון/הצעה לשווארמה מפתיתי סויה יבשים:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=301&MessageId=169841676
נשמע מעולה, אבל.. חומוס מבושל במיקרו?? נשמע מזעזע
החומוס לא מבושל במיקרו, הוא מגיע מבושל בקופסת שימורים.
המיקרו נועד רק לחמם אותו קצת
הכנתי עכשיו את השווארמה טופו, יצא מעולה! תודה רבה על המתכון!
כיף לשמוע!
השווארמה הזו עם גאווקמולי בפיתה….הפכה להיות הארוחה המועדפת עליי!
השווארמת טופו פשוט מעדן . תודה !
שלום הבנתי שמלפפונים בחומץ אין בהם פרוביוטיקה שיש במלפפונים ללא חומץ. יודעת על זה משהו?
אין לי מושג, האמת
הכנתי! יצא מושלם! כולל החומוס לעצלנים
אני הוספתי פטריות אממממ
מעניין עשיית החמוצים כמו שאני מכינה תנסה להכין אבטיח חמוץ זה אחלה טוב אך בלי חומץ רק מים מלח פלפל חריף אם אתה אוהב שום ושמיר.
המתכון לשווארמה מעולה! לגמרי הופתעתי
עשיתי היום את השווארמה מטופו, תיבלתי כמו שאני מתבלת לשווארמה הבשרי , יצא נפלא!!!
תודה על המתכון המהיר והטעים
בדרך לטבעונות מחפש מתכונים חושש מה יהיה לי להכין לאכול לי ולמשפחה כי כרגע רק אני עושה צעד גדול כזה הקרניבור (והטבח) של הבית משנה את דרכו ואזזז קורא מתכונים שלך וזה לא כל כך מפחיד יש מה לבשל ולאכול תודה רבה על המתכונים ועל הדרך שאותם את כותבת
איזה כיף לקרוא, תודה לך!
ובהצלחה בדרך לטבעונות, אני בטוחה שתהנה בדרך
יצא מעולה. ממש כמו שווארמה אמיתית.
שווארמה טופו יצא מעולה! איך הם יצאו לך חומים כאלו?
פשוט לטגן על אש גבוהה עד שנצרבים עם התבלינים
הכנתי את השווארמה. יצא מעלף מדהים טעים טעים!
גלגלתי בתוך טורטייה ולמרות שלא היה לי שום דבר אחר לשים בפנים (חמוצים, כרוב, משהו.. כלום! בית ריק! חח) היה לי טעים בטירוף. תודה רבה!
איזה כיף!
מקווה שלפחות טחינה היה לך, אחרת איזו מין טבעונית את?
אני מכין את הסייטן בעצמי מאבקת גלוטן (קונים שק של 25 קילו ב 280 ש"ח בחנויות שמספקות ציוד למאפיות-זה מספיק ליותר משנה, מכינים את זה עם מים, כך שיוצא מזה המון). בקיצור: זול מאודדדדדדדדדדד
כל המשפחה נהנית כבר שנה מנקנקיקים מעושנים, נתרי "בשר", שווארמות, שניצלים והכל טבעוני למהדרין
מתכון מעולה אני סטודנטית וזו הפכה להיות אחת הארוחות הקבועות שלי כי זה כל כך קל ומהיר וטעים :)) תודה!
האם סייטן בריא? אם כן למה יש עכשיו כל כך הרבה מוצרי ללא גלוטן? קצת מבלבל.
סייטן זה חלבון חיטה. יש לו את היתרונות שלו, וכמו כל דבר, הכי טוב לגוון..
מוצרים ללא גלוטן מיועדים בעקרון למי שרגיש לגלוטן, אבל יש גם אנשים שמאמינים שעדיף להם בלי גלוטן, שמרגישים טוב יותר, שיורדים מהר יותר במשקל.. כל אחד וסיבותיו. אני אישית בעד גלוטן במידה כמובן.
אין לי סויה מה לשים במקום? ותודה על המתכון
אפשר פשוט לוותר
אוהבת את השווארמה טופו. מכינה גם טריאקי טבעי וירקות מאודים, מגלגלת הכל בטורטיה טעים אש.
נשמע מושלם