קניידלך טבעוני מושלם + מרק

קניידלך טבעוני

מרק עם קניידלך טבעוני, רך, נימוח ומושלם ב-10 דקות עבודה.

 

מצרכים

כ-20-25 כדורים

 

  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 עד 1 כפית מלח (לפי הטעם)
  • קצת פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן (אני השתמשתי בקנולה)
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה מעורבב עם 4 כפות מים
  • סיר עם מרק ירקות צח / ציר ירקות לבישול הקניידלך (לא לוותר על זה!)

 

הכנה

מערבבים את המצרכים היבשים בקערה.

מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.

בידיים רטובות יוצרים כדורים לא גדולים מדי (משהו כמו צנונית, לכל היותר).

נותנים לכדורים לעמוד ככה לפחות ל-20 דקות.

לא כדאי לבשל אותם בתוך המרק עצמו כי הם מעכירים את המים ומשאירים שם כל מני דברים מוזרים. אז בסיר נפרד מרתיחים קצת מהמרק או ציר ירקות (אפשר למהול בקצת מים), כשהנוזל מבעבע מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הקניידלך לבישול של כ-20 דקות.

זה מאוד חשוב שהכדורים יתבשלו בנוזל שלא מבעבע – זה יגרום להם להמעך ולהתפורר!

הבישול חייב להיות עדין וממושך, כך הם ישמרו על הצורה שלהם.

אחרי 15-20 דקות אפשר להוציא אותם בעדינות להתקרר. הם עדיין יהיו רכים, וזה בסדר – תוך רבע שעה הם יתייצבו ויהיו מושלמים.

כדאי לשים לב שהכדורים יתבשלו בשכבה אחת ולא אחד על גבי השני.

 

* אחרי עשרות פידבקים על המתכון, ביניהם המון שיצא להם מצוין וחלק שהתפרק להם, אני רוצה להוסיף כמה הערות כדי לוודא שזה יצליח לכווולם:

- מי הבישול חייבים להיות על אש קטנה ללא בעבוע בכלל
- לא לבחוש או לערבב את הכדורים בסיר בשום שלב
- מי שמשתמש בכלים רגילים ולא כוסות וכפות מדידה, שירגיש חופשי להוסיף עוד קצת קמח תפו"א, כי יכול להיות שהיחס בין הכוס לכף לא זהה כמו אצלי (אני משתמשת בכלי מדידה)
- אחרי הבישול הכדורים יהיו מאוד רכים וכמעט מתפרקים – זה בסדר! תוציאו אותם בעדינות תנו להם להתקרר על משטח ישר ותוך 10 דקות הם יתמצקו ויהיו מושלמים.
- את הכדורים חשוב להדק היטב ולגלגל אותם לגודל קטן, לא יותר מצנונית
- מי שלמרות הכל התפרקו לו, יכול פשוט להוסיף עוד קצת קמח מצה, כף או שתיים. לא כדאי להגזים כדי שהם לא יהפכו לדחוסים מדי.
- לשים לב לא להגזים בשמן כי הוא זה שמרכך את העיסה. יותר מדי ממנו והכדורים יהיו רכים מדי.
- אחד הפידבקים ממישהי שהכדורים התפרקו לה היה להוסיף לעיסה חופן של זרעי פשתן טחונים.

אם למישהו יש רעיון למה לחלק מהאנשים זה בכל זאת מתפרק – אשמח לפידבקים, כי מעבר לרשימת הוראות מדויקת ונסיון שלישי ומוצלח של המתכון, אני באמת לא יודעת איך למצוא את הגורם הבעייתי שחלק חווים.

 

לפני הבישול:

קניידלך טבעוני

אחרי הבישול:

קניידלך טבעוני

 

מרק ירקות בסיסי לקניידלך

  • 2-3 גזרים
  • 1-2 תפוחי אדמה
  • 1 מקל סלרי
  • 1-2 קישואים
  • 1 בצל
  • 1-2 שיני שום פרוסות
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור עלי סלרי
  • צרור שמיר (אופציונלי)
  • שורש סלרי ו/או פטרוזיליה (אופציונלי)
  • מלח ופלפל
  • עלה דפנה (אופציונלי)

על הבסיס הזה אפשר להוסיף כל ירק נוסף שאוהבים: ברוקולי, כרובית, כרוב, דלעת, דלורית וכו'.

 

את הירקות חותכים לחתיכות גסות, גדולות (גזר בינוני אני מחלקת ל-4 בערך, למשל), כי אנחנו רוצים לבשל את המרק בישול ממושך כדי לרכז את הטעמים. חתיכות קטנות עלולות להתפרק בבישול ממושך.

מתחילים בלקצוץ את הבצל לחתיכות גדולות וגסות ולטגן אותו בכמה כפות שמן עד שהוא רק מתחיל להזהיב. מוסיפים את פרוסות השום לעוד 2 דקות של טיגון.

מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד 2-3 דקות.

מוסיפים מים עד לכיסוי של כל הירקות ועוד כמה ס"מ.

מתבלים במלח (בנדיבות!) ופלפל, ואפשר להוסיף עלה דפנה.

את עשבי התיבול שוטפים, מאגדים לצרור וקושרים בחוט, ומוסיפים למרק.

מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה וחצי.

 

בתאבון!

קניידלך טבעוני

 

188 תגובות

הוסף תגובה
  1. קמח תפוח אדמה עושה לי קצת צמרמורת (פיזית), אפשר להחליף אותו במשהו אחר?

    • למה צמרמורת? :)
      הוא לא מורגש בקניידלך בכלל..
      אני מאמינה שקמח טפיוקה גם יעבוד (לא ניסיתי אמנם).

      • היי כולם
        עוד שנה של הקניידלך הכי טעימים שיש..
        כאמור במקום מים את הנוזל העשיר של המרק מתובל ומבושל עם הרבה ירקות..
        השנה מארח 28 אורחים מתוכם שלושה צמחונים ושני טבעונים..
        סיר אחד קניידלך רגיל ושני סירים קניידלך טבעוני (יצא 103 כדורים)…
        דיווח שביעות רצון ולייקים מחר אחרי הסדר..
        חג שמח טעים וצמחוני לכולם

        • מחזקת את דברי דן – גם השנה הקניידלך האלה היו להיט ואנשים (אומניבורים!) מבקשים את המתכון.
          תודה ענקית!

    • עברה שנה…הפעם עשיתי ניסיון מקדים לכבוד הטבעוני החייל שלי .יצא מהממממ.
      השינויים שעשיתי זה לטבל את המרק עם כורכום וכמון בנוסף למלח ולפלפל.
      אחרי חצי שעת בישול הוצאתי כוס מי מרק צינון קל של חמש דקות ומזה הכנתי את הכדורים. המשך הבישול כמו שמופיע.
      הכדורים קיבלו טעם משגע. כל המשפחה נהנתה ולא רק מר טבעוני שלנו.
      חג שמח.

    • ושוב עברה שנה….
      ושוב הטבעוני שלי קיבל את מרק הקניידלך הכי טעים שיש. הכנתי לליל הסדר והכל נגמר ע"י כולם לפני שהתחלנו ונאלצתי להכין סיר נוסף לכולם לליל הסדר ורק טבעוני. ויתרנו על הבשרי…
      חג שמח לכולם ובתאבון

  2. שלום לך.ממש תודה על המתכון.
    חשבתי כבר שהאגף הטבעוני במשפחה יישאר ללא מענה בניגוד לאוהבי הבשר.
    האם יש לך עוגה המותאמת לחג כשר ?

  3. תודה! יבושל בהחלט לליל הסדר לטבעונים שביננו :)

  4. הכנתי, ויצא ממש טעים! ממש לא דחוס כפי שחששתי… תודה רבה! אימצתי למחברת המתכונים שלי!

  5. תודה!
    האם המרק מיועד להגשה או לבישול הקניידעלך? ומה, את באמת מתכוונת להכין מקר אחד בשביל הקניידעלך ואחד נוסף בשביל ההגשה? אין פתרון אלגנטי לסוגיה הזו?
    ולגבי עוגה לפסח – ניסיתי את עוגת הפרג שפורסמה ב"טבעוניות נהינות יותר" והיא נהדרת (וכמובן כשרה לפסח). טבעונים ולא טבעונים זללו אותה בהנאה רבה (כולל ילדים) ואמא שלי אמרה שאי אפשר להפסיק לאכול אותה. ממליצה בחום!

    • המרק מיועד להגשה כמובן.
      ממש לא צריך להכין 2 מרקים!
      פשוט לקחתי כוס או שתיים מהמרק ושמתי בסיר נפרד + קצת מים רותחים, כדי לבשל בזה את הקניידלך.

      תודה על ההמלצה!

  6. הכנתי את הקניידעלך ולא כל כך אהבתי מפני שהמרקם בפנים יוצא רך…… מה גם ששכחת לרשום שצריך להוסיף מים לתערובת, אחרת אין שם נוזלים בכלל….

    • במתכון דווקא רשום 1 כוס מים (ברכיבים).
      אולי שמת יותר מדי מים אז הם יצאו רכים/מתפרקים מדי.
      כמו שרשמתי, צריך להקפיד לבשל אותם במים לא מבעבעים, אחרת הם באמת יוצאים רכים מדי.
      לי יצאו מושלמים במרקם נגיס, ממש דומה לגירסה עם הביצה.

  7. תוספת בצל מטוגן לתערובת הקניידלך מוסיף המון.

  8. האם אפשר להכין את הקניידלך ולהקפיא. מה עדיף, להקפיא לאחר הבישול או לפני? ואז איך להפיר? תודה!

    • האמת שלא ניסיתי אף פעם. אבל אם הייתי מנסה, הייתי מקפיאה אותו אחרי הבישול, ומוציאה לילה קודם להפשרה במקרר.
      מה שכן, אחרי הבישול צריך לתת להם להתקרר לגמרי לפני שמנסים להקפיא, ורצוי לקרר אותם לא אחד על גבי השני אלא על משטח רחב בשכבה אחידה, ואז להקפיא אותם בשכבות עם נייר אפייה חוצץ ביניהם (שלא יידבקו).
      אשמח אם תעדכנ/י איך הם אחרי הקפאה!

    • אם הייתי במקומך הייתי מקפיאה לפני הבישול, בצורה של הכדורים, אחרי שעמדו קצת בטמפרטורת החדר. הזדמנות בשבילם להתייצב חזק לפני הבישול

  9. יש רעיון מה יכול להחליף קמח מצה? (לצליאקים שבינינו)

  10. הכנתי כבר פעמיים ויצא נהדר. בפעם הראשונה זה קצת התפרק לי, בפעם השניה נתתי לתערובת "לשבת" קצת לפי שיצרתי את הכדורים, והפעם הזאת הם יצאו יציבים יותר, אך עדיין נימוחים ונהדרים.
    זה מסוג המתכונים שימשו רבות גם בשנים הבאות.

  11. קקלא ברור לי עניין הבישול שלהם – בהתחלה כתבת – כשהמרק מבעבע להוסיף אותם, ואח"כ – לא מומלץ לבשל במרק מבעבע…תודה

    • סורי על הבלבול -
      הכוונה שצריך לתת למרק להגיע לרתיחה ואז להקטין קצת את האש ולשים את הכדורים לבישול.
      בהצלחה :)

  12. האם יש אפשרות להשתמש בקמח חומוס במקום קמח תפוחי אדמה?
    אני יודעת שזו שאלה קצת הזויה פשוט יש לי קמח חומוס, ובגלל שאני הטבעונית היחידה בבית ואת הקניידלך האלה כנראה אכין רק לעצמי, חבל לי ללכת לקנות קמח תפוחי אדמה שכנראה שלא יימצא לו שימוש אחרי פסח.
    או לחלופין או מישהו מכין מתכונים נחמדים עם קמח תפוחי אדמה (לא חייבים להיות כשרים לפסח) :)

    • יש לך במקרה קמח טפיוקה?
      קמח חומוס לא בטוח ידביק מספיק טוב. לדעתי זה יצא רך מדי ואפילו מתפרק.

      מצד שני, קמח תפו"א זה שימושי כמדביק גם בקציצות, פשטידות וכו'. והוא מחזיק המון זמן. שווה כן להחזיק בבית.

    • היי
      קני קמח תפוחי אדמה, בהחלט, וגם קורנפלור. אלה הפכו אצלי בבית למוצרים פופולריים.
      קודם כל, (גם ללא-טבעונים) כשמחליפים חלק מהקמח בקורנפלור או קמח תפוחי אדמה זה עושה בצק ללחם ואף עוגות ליותר עדין. התקבלו קריאות התפעלות.
      לטבעונים, שניהם, שימושיים מאוד. הם חלופיים בינהם למדי. לשניהם יכולת הדבקה, מחד, ושום טעם לוואי/נוסף – מאידך. לקמח תפוחי אדמה אין שום טעם של תפ"א. צרוף של קורנפלור מעורב במעט מים קרים להמסה+(בקערית לחוד) 1 כף חומץ+1כפית סודה לשתיה = אפקט מושלם של ביצה! גם הדברקה ואיחוד חומרים וגם קלילות ואווריריות.
      קמח תפ"א אני מוסיפה לפשטידות
      לפעמים להסמכת מרקים, ללביבות או קציצות כשחברתי הצליאקית מגיעה – יוצא מעולה.

  13. קמח תפוחי אדמה, בשונה מקמח חומוס וקמחים מיוחדים אחרים, לא עולה הרבה..

  14. עשיתי "חזרה גנרלית" לפני "הצגת הבכורה" בליל הסדר. ראשית, כל הכבוד על הדיוק בכמות הכדורים. זה לא מובן מאליו. יצאו לי 23! מה שכן, הם יצאו קצת עיסתיים, כאילו לא מבושלים מספיק. את האמת, לא נתתי להם "לנוח" מספיק וגם הבישול היה קצת יותר קצר ממה שצויין במתכון. יכול להיות שאילו הסיבות? בכל אופן, הצמחוני שלי אכל ונהנה וזה מה שחשוב! תודה רבה וחג שמח, טעים ומהנה.

    • כדי שהם יתייצבו צריך כמה דברים:
      1. לתת להם קצת לעמוד לפני הבישול
      2. לתת להם להתבשל בנחת על אש נמוכה
      3. להוציא אותם ולתת להם להתייצב קצת

      חג שמח וטעים :)

  15. שאלה.
    כשכתבת שצריך בסיר נפרד, לקחת מהציר ולבשל שם את הקניידלאך, התכוונת
    שלאחר הבעבוע , ועל אש קטנה, להכניס את הכדורים,ולבשל אותם
    ומצד שני המרק ימשיך להתבשל בנפרד.
    ואז ל"אחד כוחות" ?
    הבנתי נכון אותך?

    • הכוונה היתה שכדי לא להעכיר את המרק, כדאי לקחת כוס או שתיים מהנוזל של המרק שכבר הכנת ולהרתיח בנפרד כדי לבשל בזה את הקניידלך. את הקניידלך להוציא בתום הבישול ולשמור במקרר, ולחמם לפני ההגשה :)
      את נוזל הבישול אפשר לזרוק כי הוא נהיה מאוד עכור מהקניידלך.

    • תמיד טוב, בשול של כל דבר , אחרי הרתיחה להנמיך את הלהבה
      טוב להשאירן בנפרד ולהכניס למרק כמה שרוצים בכל פעם

  16. גם לי יש שאלה בעניין הקמח תפו"א, פשוט אני גרה בספרד ואין פה, או לפחות לא פשוט להשיג. קמח תירס יעבוד? (הכוונה כמובן היא לזה שהוא רק עמילן, קורנפלור). תודה

    • אני לא בטוחה שזה יעבוד עם קורנפלור. אני חושבת שקמח תפו"א מדביק יותר טוב ממנו.
      לקמח טפיוקה יש לך גישה?
      אם לא, תנסי קורנפלור + חופן זרעי פשתן טחונים, ותני לכדורים לעמוד קצת לפני הבישול.

  17. גם לי הם יצאו במרקם רק מידי ולא מבושל, ואני דווקא כן נתתי להם לנוח, לא שמתי יותר מדי מים. את אומרת שצריך להוציא אותם ולתת להם להתייצב, אבל כשאני אוסיף אותם למרק ירקות הם לא יחזרו להיות עיסתיים? זה מרגיש ממש לא מבושל, לא נראה לי שיאהבו את זה אצלי.

    • כמה זמן בישלת אותם? והאם המים בעבעו והכדורים זזו בסיר כשהם התבשלו? כי הם אמורים להתבשל זמן יחסית ממושך (15-20 דקות) בלי לבעבע ולזוז בכלל. ככה הם שומרים על הצורה שלהם.
      אחרי הבישול הם מרגישים רכים מדי אבל אחרי 10 דקות בחוץ הם מתייצבים ונשארים ככה גם אחרי חימום.

  18. היי,
    הכדורים ממש לפני בישול :)
    יש לי שאלה לגבי עירבוב קמח התפ״א עם המים:
    התקבל מעין גוש ג׳לי כזה.
    מה שעשיתי היה להוסיף אותו לתערובת היבשה ( כי החלטתי שזה נחשב רטוב) וניסיתי להפריד את הגוש כדי שיתפזר בתערובת כמה שיותר.
    אף פעם לא עבדתי עם קמח תפ״א, האם עשיתי נכון?
    תודה
    אה, והמרק מריח נהדר! :)

    • קמח תפו"א זה ממש כמו קורנפלור, ברגע שהוא פוגש בנוזל הוא נהיה גושי, אבל קצת עזרה עם כפית והוא מתמזג עם הנוזל.
      אם ערבבת מספיק טוב את התערובת אני מאמינה שזה בסדר, אבל בעקרון עדיף תמיד לערבב את העמילן (תפו"א/קורנפלור) עם נוזל בנפרד ואז לחבר לשאר החומרים, כדי לוודא אחידות.

  19. הי נופר, הכנתי את הקניידלך עם טפיוקה וגם עם קמח תפו"א ושתי הגרסאות יצאו נפלא!! תודה רבה על המתכון וחג שמח :-)

  20. אוף לא יצא לי טוב :( הם יצאו בצקיים והתפרקו. אם אני אשים אותם בטוסטר אובן להתבשל, הם יהיו בסדר לדעתך?

    • קניידלך מבשלים, לא אופים :)
      אם הם התפרקו זה ככל הנראה כי בישלת אותם במים רותחים/מבעבעים.
      זה מאוד חשוב לבשל אותם בנוזל שרתח והועבר לאש קטנה.
      בתום הבישול הם נשארים רכים (כמו קניידלך עם ביצים) ואחרי 10-15 דקות של התקררות תראי שהם יתייצבו לגמרי ויהיו מושלמים.

      אל ייאוש! :)

  21. טוב, אני מרימה ידיים. הקניידלך פשוט מתפרקים במים, וגם אלו שעוד איכשהו שורדים לא נראים חלקים ויפים כמו בתמונה שכאן. הקפדתי על הכמויות של כל הרכיבים, שמתי את הכדורים לילה שלם במקרר לפני הבישול, בישלתי על אש קטנה, המים לא מבעבעים והקניידלך לא זזים, אבל הם מתפרקים בכל זאת. מה עשיתי לא נכון?

    • זו ממש תעלומה בעיניי, אני חושבת שיש פה משהו שאנחנו מפספסים.
      אמש הכנתי אותם שוב כדי לוודא שהמתכון בסדר ולא היתה לי איזו טעות בפעם הקודמת.
      ויצא מצוין, אותו דבר.
      כמו גם לרוב מי שניסה אותו.
      אני חושבת שיש פה גורם שאנחנו לא לוקחים בחשבון, אולי סוג הקמח מצה?
      בכל מקרה הפתרון הוא פשוט להוסיף קצת קמח מצה, כמה כפות עד רבע כוס.

  22. הקניידלך הכי טעימים שאכלתי והכנתי בחיי!
    המון תודה:)
    פסח קודם היה נטול קניידלך, השנה בזכותך יש גם יש!

  23. יש לי רעיון. הכנתי ככר כמה פעמים, והשיטה שלי היא לא להסתכל על השעון. בהתחלה הכדורים שוקעים ואחרי כמה זמן הם מתחילים לצוף. כאשר הם מתחילים לשקוע *בפעם השניה* אני מייד מוציאה אותם בזהירות מהסיר. ואני לא מערבבת אותם בכלל, כי כאשר הם במים הם מתפרקים בקלות. אחרי כמה זמן מחוץ למים הם נהיה יציבים וכל כך טעימים…

  24. היי, זאת אני ממקודם. קודם הייתי אנונימית :)
    נעמה, תודה על הטיפ! אני אנסה שוב.
    נופר, כדאי להשתמש בקמח מצה דק? השתמשתי בקמח רגיל שהוא לא אבקתי לגמרי ויש בו גם פירורים. אולי זאת הסיבה?

  25. עשיתי את המתכון כבר פעם רביעית, ויצא מעולה לגמרי .
    טיפ שלי , בנוסף לטיפים שכבר כתבת – שהמרק לא יהיה סמיך מדי, (מה שיגרום לו לבעבע) , מצד שני שיהיה ממש עשיר בטעמים (הוספתי גם שום, לדוגמה ) , ככל שהציר שבו הם מתבשלים יותר עשיר בטעמים, הקניידלעך יהיו יותר עשירים וכיפיים בטעם.
    משפחת קרניסטים מובהקת זללה את זה כאילו אין מחר ואמרו שהם הכי טעימים שאכלו אי פעם. דוקא הדחיסות הזאת מדגישה את טעם קמח המצה וזה נהדר. אהבתי את המתכון ותודה לך, הוא יאומץ באופן קבוע בביתנו .

  26. 1 . לגבי המרק – המרק יצא מעולה וטעים ביותר. אף פעם לא חתכתי ירקות בצורה כ"כ גסה. ומסתבר שזה ממש מוצלח.
    2 . לגבי הקניידלאך:
    1/2 כמות ראשונה – לאחר שהם התיצבו כל כך יפה, השלב הראשון- הם התפוררו והיו עיסה דוחה למדי.
    1/2 כמות שניה – בשלתי אותם פשוט במים רותחים , כמו שאני מבשלת את הרגילים, ואז הם יצאו נפלא.
    כולם כל כך נהנו מהם.
    וכמובן, שוב תודה בשם האגף הטבעוני במשפחה.
    כולם לקקו אותו בהנאה.

    • איזה כיף לשמוע :)
      ושוב תעלומת הקניידלך ממשיכה,
      בסוף אנחנו נרד לשורש הקניידלך…
      חג שמח ותודה על העדכונים!

  27. הכוונה היא להוציא את הקניידלך אחרי הבישול לעשר דקות ואז להחזיר אותם לסיר עם המרק?

    • עדיף לתת להם להתקרר לגמרי ואפילו להחזיק אותם בקופסה במקרר ורק להוסיף למרק עם החימום לפני ההגשה. ככה אני עושה.
      אם את/ה רגיל/ה אחרת, אפשר להעביר אותם לסיר עם המרק, אבל לא לפני שהם התקררו לגמרי והתייצבו (חצי שעה ככה).

  28. תודה רבה על המתכון! אמא שלי הכריזה בצהרי פסח ש"אין קניידלך בלי ביצים", וכשבאנו בערב הסדר עם הבצלים מהבלוג של אורי שביט ועם קופסת קניידלך מכאן הודתה ששלנו יצאו מצוינים וטעימים…

  29. הכנתי את המרק והקנייעדלך והם פשוט אליפות. ת'אמת, כמעט שנה טבעונות. אבל בפסח שעבר היינו כולנו חולים, כך שכבר שנתיים לא טעמתי קניידעלך רגילים ואני לא זוכרת את הטעם. ואלה שהכנתי מהמהתכון שלך ממש טעימים לי. אז זה מספיק לא? כל מי שטעם בסדר אמר שזה טעים. תודה!

  30. יצא מעולה!! תודה

  31. יצא טעים רצח!!

  32. יצא לי מעולה! שמחה שלא הייתי צריכה לוותר על קניידלך..:)
    כמה זמן ניתן לשמור אותם בקופסה במקרר? אם הכנתי אותם בליל הסדר הם עדיין טובים?

    • אצלי הם לא שרדו מעבר ליומיים, לא כי התקלקלו אלא כי נגמרו.. :)
      אני מאמינה שהם ישרדו 4-5 ימים בקופסה סגורה במקרר, מעבר לזה כדאי להריח ולוודא שלא התקלקלו.

  33. מאוד טעים, כמויות מדויקות, יצא לי מושלם :)
    ממליצה לטגן בצל ולגדוף לאמצע הכדור קצת, לפני הבישול במים.

  34. תודה על מתכון נהדר שכולם- צמחונים ואוכלי בשר- אכלו בשמחה ביחד איתי! לא התפרקו ויצאו טעימים ורכים. טיפ לבישול- הכנתי אותם בבישול הראשוני במים רותחים + מיסו.. וחיממתי במרק ירקות.

  35. אוף, עשיתי אחד לאחד לפי מתכון עם כלי מדידה והכל. אחרי רבע שעה או 20 ד' בישול הן פשוט התפרקו… לרסיסים אפשר לומר.
    ממש מבאס
    המלצות???

    • אולי התבשלו קצת יותר מדי?
      נסי להוציא אותם קצת קודם, הם מתייצבים לגמרי כשהם מתקררים קצת. יכול להיות שטמפ' הבישול היתה גבוהה מדי או מבעבעת וזה גרם להם להתפרק.

      • להבנתי גם על אש נמוכה, עדיף להשתמש בלהבה הקטנה ביותר של הכיריים.
        אולי זאת הסיבה שלחלק הם מתפרקים (להבה גדולה מדי) ולחלק מצליח (להבה קטנה).

    • חברים וחברות! כבר שנים שאני עושה קניידלך טבעוניים (ותמיד שמחה לנסות מתכון חדש) והטריק הכי חשוב הוא – לא לנסות לבשל במים – אלא בסלסלת אידוי מעל מים רותחים! הללויה הללויה שום התפרקות והתמוססות!

  36. מבינה לליבך ^_^ חיחי

  37. עשיתי בערך כל טעות אפשרית בדרך (שכחתי לחכות 20 דקות לפני שזרקתי למים, לא הוספתי אבקת אפייה כי לא הייתה לי, עבדתי עם כמויות לפי העין וכו'). לא ברור איך אבל יצא מושלם. תודה רבה.
    נ.ב
    זו ממש חוויה מתקנת עבורי כי אני לא יודעת לבשל כמעט כלום וכשניסיתי פעמיים בעבר להכין קניידלעך טבעוני הנחתי בתמימותי שאם טחינה וחמאת בוטנים משמשים לפעמים כחומרים מקשרים במקום ביצים, אני יכולה להשתמש בהם גם פה, ולא השכלתי להבין שצריך חומר מקשר יבש.. הכל התפרק כמובן.

  38. אוקיי, אז השבת (!) הכנתי ויצא ממש מצוין! אני מניחה (לא זוכרת כבר, אבל מנחשת) שהבעיה בשתי הפעמים הקודמות שניסיתי הייתה שלא באמת בישלתי בסיר שבכלל-בכלל לא מבעבע. הפעם עשיתי בדיוק לפי ההוראות (חוץ מזה שאחרי הכיבוי השארתי בסיר עוד כמה שעות עד שבת, ולא הוצאתי).
    אגב, הנחתי את התערובת לכמה זמן (נראה לי בכיוון של שעה…) במקרר במקום 20 דקות מחוץ למקרר.
    תודה! :)

  39. תודה נופר,
    זה זה! בדיוק כזה רציתי..!
    חג שמח טבעי וכשר :)

  40. במתכון אחר שיצא לי להכין השבוע (שמאוד דומה לכמויות שבמתכון שלך) המליצו לאחר שמכינים את הכדורים, להניח על צלחת רטובה ולהכניס למיקרו לחצי דקה. זה טיפה "סוגר" אותם לפני הבישול. רק אז לבשל כרגיל… לא ניסיתי שיטה אחרת, כך שאין לי למה להשוות, אבל אולי זה יעזור למי שהכדורים מתפרקים לו. (:

  41. מ ע ו ל ה !

  42. תודה, אורי, על המתכון.
    עשיתי פעם אחת והם יצאו לא כל כך טוב, הם לא לגמרי התפרקו אבל הצורה שלהם התעוותה, ואז ראיתי שכתבת לא לבשל בשתי שכבות, שזה מה שעשיתי… עשיתי סיבוב נוסף והם יצאו נפלאים, נראים טוב ועגולים לגמרי.

    תודה רבה וחג שמח! :)

  43. מושלמים!
    יצאו טעימים ויפים, לא התפרקו בכלל. בישלתי במים חמים על אש קטנה עם קצת שמן, כל פעם קצת כדי שלא ידבקו אחד לשני ואחרי שהתייצבו נכנסו למרק. גם נתתי לכדורים להתקרר במקרר שעה לפני הבישול הראשון.

    מאוד טעימים

  44. פשוט נפלא. הכנתי לפי ההוראות, עם קורנפלור כי לא היה לי קמח תפ״א(למרות שאני בטוחה שהיה לי בתא ההקפאה :-) ). לא נעים, אבל כבר טרפתי 2,3 לפני שהמרק היה מוכן… תודה רבה וחג שמח!

  45. לא יודע מה להגיד אבל ניסיתי 4 פעמים לעשות אותו היום ב4 מהפעמים יצא לא טוב יותר נכון 3 פעמים ועכשיו זה שממש הכינותי ואני מצנן יצא מלוח מאוד זאת אשמתי בעניין המלח אך יצא מתפורר ניסיתי כפי שרשמת וכפי שרשמתם בתגובות וזה שהכנתי עכשיו התפרקו אבל הם כרגע טיפה יותר יציבים ועוד מעט מוכנים בכל זאת תודה על המתכון פעם הבאה אנסה שוב ואלמד מטעויותיי…

    • אוי, איזה תסכול! אני ממש מצטערת שלא הלך לך.
      מעבר לטיפים המפורטים שרשמתי וההמלצה לדבוק בהם, אין לי מושג למה זה התפרק לך.. זה לא אמור להתפרק אם השתמשת בכל המרכיבים ועקבת אחרי ההוראות. אולי משהו התפספס לך בכל זאת. מנסיון, הדבר הכי חשוב (מעבר למינונים, כמובן) זה שהמים לא יבעבעו אלא ירתחו לרגע אחד ואז ישארו על אש נמוכה לבישול יחסית ממושך. ככה הם יוצאים מושלמים.

  46. יצא מעולה!! כל כך קל להכנה. אפילו סבתא שלי שכבר מעל 60 שנה מכינה אותם בדרך שלה אמרה שהם מצויינים! תודה רבה וחג שמח.

  47. יקרה תודה רבה . יצאו לי עכשיו מושלמים
    עשיתי טיפה שינויים אולי יעזור לאלו שהתפרק להם
    שמתי מים רותחים במקום מים רגילים (ככה אני רגילה מהקניידלך לפני שהיו טבעוניים :) )
    שמן זית (על כמות של כוס וחצי קמח שמתי 1/4 כוס שמן- לא צריך יותר)
    ואכן נתתי לזה לעמוד יותר מ 20 דקות – שמתי על צלחת וכיסיתי

    יצא מושלם!
    תבורכי
    תודה רבה! וחג שמח !
    טל

  48. אפשר במקום המרק לשים את הקניידעלך ברוטב עגבניות?

  49. הכנתי את הקניידלק – יצא פשוט מצויין ( טוב יותר מהמקור…) תודה !!

  50. הכנתי ויצאו טעימים מאד! לדעתי זמן בבישול הוא יותר באיזור ה 10-15 דקות, לאחר מכן הם מתחילים להעכיר את המים מאד. מתכון מומלץ!

  51. אני מחכה לפסח רק בגלל הקניידלך והייתי ממש בבאסה רק מהמחשבה לוותר עליהם….
    אבל המתכון הזה אפילו יותר טעים מהמקורי
    תודה וחג שמח!!!

  52. אני הכנתי בלי קמח תפוחי אדמה בכלל יצא מעולה

  53. הקניידלך יצא טעים להפליא וקיבל ביקורות נהדרות בשולחן הפסח. תודה

  54. המלצה חמה להקטנת הסיכוי להתפוררות הקניידלך : המים שמוסיפים לקמח המצה חייבים להיות רותחים והמים שמוסיפים לקמח תפוחי אדמה קרים. העיסה יוצאת מגובשת וטובה. בפעם הראשונה שהכנתי הם יצאו מעולים ואפילו לא על סף התפוררות כי הקפדתי גם על אי-ביעבוע.

  55. אני כן אוכלת גלוטן, אז זה לא משהו שניסיתי בעצמי. אבל אם יש בארץ מצות בלי גלוטן (בארה"ב יש כזה) אפשר לטחון אותן במעבד מזון כדי לקבל קמח מצה. לפני כמה שנים היו לי קשיים להשיג קמח מצה וטחנתי מצות רגילות. זה עבד מעולה.

  56. הקניידלך הראשונים שהכנתי בחיי ויצאו מעולה – הוספתי שלב מקדים שאולי עזר להם להתגבש ואולי שווה להכניס כשלב בהכנה – לאחר הכנת העיסה יצרתי ממנה כדור כדול, שמתי בקערה עטופה בניילון למשך 30-40 דקות ורק לאחר מכן הכנתי את הכדורים. במהלך הכדרור חשוב גם לדחוס את הכדורים בתוך היד ורק אח"כ לכדרר אותם. כל שאר הדברים עשיתי בהתאם להנחיות שלך – מתכון מעולה! :)

  57. הי נופר
    מתנצלת על השאלה הטפישית – אין בעיה עם אבקת אפיה בפסח?
    ומה קורה אם עושים את הקניידלך בלי אבקת אפייה?
    אני באמצע הרצת מבחן לקראת פסח ופתאום עלתה בי התהיה…

  58. במקום מים הוספתי מים משימורי חומוס ( לאור התגלית הקולינרית האחרונה בה ניתן להקציף אותם עם סוכר למרנג) ובמקום מלח הוספתי אבקת מרק עוף.
    המים יצאו שקופים והקניידעלך מווושלמים.
    אפילו לא הוצאתי החוצה ממי המרק.

  59. הכדורים לא התפרקו אבל אני אוהבת מרקם הרבה יותר דחוס (קשים יותר). כדאי לי לנסות להוריד את אבקת האפיה? יצא לי גם רך יותר ממה שאני אוהבת וגם דביק. אולי שמתי יותר מידי קמת תפוחי אדמה?

  60. לא יודעת מה לא בסדר אבל לטעמי הם צמיגיים מידי…כמו מין מסטיק כזה.רכים אבל צמיגיים. רק לי יצא ככה?

  61. לאיזה כמות אנשים מתאים המתכון?

  62. הכנתי היום, ויצא מ-ד-ה-י-ם! כל כך יותר טעים מקניידלך רגילים, ומרקם פשוט מושלם! תודה!

  63. היי! דבר ראשון ממש תודה על המתכון!
    דבר שני, זאת פעם ראשונה שאני מכינה קניידלך בכללי בלי קשר לטבעונות ויצא מעולה!!
    הכנתי גם בלי אבקת אפייה ומלח (לאמא שלי אסור לאכול נתרן מסיבות בריאותיות) אז יכול להיות שאיתן זה היה יוצא הרבה יותר טוב.
    אבל בכללי הן בכלל לא התפרקו ויצאו ממש יציבות וטעימות :)
    תודה!!

  64. הי נופר, שכחתי לקנות קמח תפו"א בסופר וצריכה כבר להכין את הקניידלך. הלך עלי? או שאפשר תחליף (גם אין לי קמח טפיוקה)

    • יש שאומרים שהחליפו את הקמח תפו"א במי הבישול של החומוס (כחלק משגעת מי החומוס, אם שמעת עליה…)
      מניחה שזה כבר לא רלוונטי כי הערב חג עבר חלף אבל אולי להבא :)

  65. כל הכבוד . מדהים.
    ורק לידיעה, אני הכנסתי את הקמח תפוחי אדמה יחד עם העיסה היבשה , לדעתי יותר. טוב כך.

  66. שלום ותודה על המתכון
    פעם ראשונה שאני מכינה. עכשיו הקניידלך מתבשלים להם בסיר על אש קטנה ובעדינות. בינתיים נראה שעובד יופי.
    רציתי לודא- האם יש לכסות את הסיר במהלך הבישול?
    כרגע הם לא מכוסים.
    מבטיחה לעדכן איך יצא

  67. תודה רבה! יצא ממש טעים

  68. לאחרונה משתמשים במי חומוס לעשיית מארנג, וזאת עקב תחולת החלבון הגבוהה של מי החומוס.
    שאלתי היא האם נחתן להשתמש במי חומוס במקום מים רגילים. ואז לא צריכים להוסיף מלח, כי מי החומוס
    הם מלוחים.

    • אפשר להפחית קצת מכמות המלח, בוודאי.
      לא ניסיתי בעצמי להשתמש בהם אבל שמעתי שאחרים ניסו ויצא להם אחלה

  69. נופר את אדירה! כולם ממש התלהבו מהקניידלך, אמא שלי שרצתה להכין גם רגילים ליד ובסוף החליטה לסמוך על שלי, אמרה שהם הכי טעימים שאכלה אי-פעם.
    עשית לי את הפסח :)

  70. נופר, מגיע לך שאפו על האתר השימושי כל כך והמתכונים מוצלחים באמת. לפני החג חיפשתי מתכון לקניידלך טבעוני וכך הגעתי לאתר. קודם כל רואים מיד כי יד אוהבת מטפחת אותו בקפידה וזה מורגש. שנית עשיתי את המרק קניידלך (חשוב לציין – לראשונה) ובזכות הוראות ההכנה מאוד ברורות היה קל ויצא פשוט מעולה. ואכן מאוד חשוב להשגיח בשלב בישול הכדורים שלא יהיה בעבוע (עדיף לא לכסות את הסיר כך הטמפרטורה נשארת מאוזנת יותר ופחות סיכון שיתחיל לרתוח ממש). נופר – המון תודה – בזכותך התחלנו את סעודת החג עם פתיח מסורתי – מרק קניידלך טעים להפליא.

  71. גם לי יצאו כך הקניידלך…..אחרי בישול והוצאתם מהמים הם נראים כאילו לא מבושלים.

  72. אני בת 17 ולא נכנסת כמעט למטבח אבל הכנתי לפי המתכון ויצא מצוין!! אף אחד לא שם לב שהשנה זה טבעוני ולא סבתא הכינה (; תודה רבה!

  73. יצאו מעולה …. המרתי 2 כפות קמח מצה בקמח שקדים, הנחתי שעה במקרר ורק אז כדררתי ובישלתי. בישול איטי כמעט חצי שעה. ת'אמת למחרת אלו שנשארו יתומים במרק היו משובחים.

  74. שאלה קטנה… מתי מוסיפים את הקניידלך למרק? רק בהגשה עצמה?

  75. אפשר להוסיף שקדים טחונים למתכון?

  76. החלפתי לקמח חומוס+עדשים כתומות שטחנתי במקום . המסתי את כל פעם חצי כמות בחצי כוס מים ושפכתי אל היבשים יצא מצוין

  77. הצעה מוצלחת שמצאתי באחד האתרים, כשניסיתי להכין קניידלך טבעוניים ויצא מצוין. אז ככה: לאחר הכנת כדורי הקניידלך, להמתין חצי שעה, לפחות, ואז להניח על צלחת רטובה מעט, ולהכניס למיקרוגל למשך ל 5-10 דקות. הכדורים מתמצקים ולא "נוזלים" יותר. בהמשך להרתיח מים בסיר עם מעט מלח . כשרותחים להכניס את הקניידלאך לסיר ולבשל במשך 10 דקות ויותר, על אש הקטנה, והם מתחילים לצוף, להמשיך עוד קצת והם מתגלגלים . ואז הם מוכנים. להגיש אותם עם מרק ירקות.

  78. שאלה חשובה למתכון נפלא :-) האם ניתן להכין את הקניידלך בבוקר, לשים במקרר, ולהגיש בערב? אם כן, איך לחמם אותם כך שלא יתפרקו? אודה מאוד לתשובתך המהירה היות ומחר הוא ערב החג :-) תודה מראש וחג שמח!

  79. היי
    אני לא אוכלת סויה בפסח (קטניות, צרות של אשכנזים..)
    זה יעבוד עם חלב שקדים ביתי? (הוא יותר סמיך מחלב שקדים קנוי)

  80. וואלה צודקת, התכוונתי למתכון אחר של עוגת שכבות. אפילו לא יודעת מאיזה בלוג הוא היה.. תודה בכל אופן!
    אני מתכננת להכין היום את הקנדיילך לפי המתכון שלך, הלוואי שיצאו לי יפים כמו אלה שבתמונה פה..
    האתר שלך פשוט נהדר, תודה רבה!
    חג שמח

  81. שנה שעברה התפרק והשנה לא! קוללו קוללו

  82. אני רוצה לתת טיפ לכל מי שמתפרק לו בזמן הבישול.
    טמפרטורת המים ממש קריטית. אחרי הרתיחה תעבירו לאש הכי קטנה שיש לכם, תשתמשו בלהבה הכי קטנה בכיריים שלך, וכוונו אותה להכי נמוך. חכו 5 דקות שהחום ירד קצת ואז תשימו את הקניידלך במים.

    עשיתי 2 נגלות.
    בנגלה הראשונה המים היום חמים מדי, ולמרות שלא בעבעו, החום הגבוה פירק את הכדורים.
    בנגלה השניה, העברתי את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, נתתי לטמפ׳ לרדת, ורק אז הכנסתי את הכדורים וכך הם לא התפרקו ויצאו מושלמים.

  83. יצא מושלם!!! הכנתי בדיוק לפי המתכון, ויצא כל כך טעים, חצי חוסל בבית עוד לפני ארוחת החג . תודה רבה רבה :-)

  84. הכנתי, יצא מצויין!
    במקום קמח תפו"א השתמשתי בקורנפלור + זרעי פשתן טחונים. יצא טעים. תודה רבה!

  85. יצא מעולהה!! השתמשתי בקמח טפיוקה במקום קמח תפוחי אדמה ויצא מושלם. לא רך מידי לא יבש מידי ולא התפרק בכלל. תודה!

  86. את מי שמעניין:אבקות אפיה בימות השנה הן חמץ גמור, אך בפסח יש תחליפים לאבקות אפיה שכשרות לפסח ועושות את אותה פעולה, וחייב להיות עליהם תווית כשר לפסח.

    לפי הרב רואי מרגלית.

  87. אפשר להשתמש רק בקמח תפוחי אדמה למי שרגיש לגלוטן ולא אוכל קטניות בפסח?

    • רק קמח תפוחי אדמה לבד? לא נראה לי, יצא לך גוש לא אכיל ובלי שום טעם..

      • אפשר אולי להוסיף קמח שקדים? ראיתי איפשהו מתכון לקניידלך משקדים , השאלה אם הבלילה תחזיק

        • אין לי מושג, האמת. יש מצב שזה יעבוד אבל צריך לבדוק מינונים ולדייק בהם כדי שלא יתפקשש

  88. שלום נופר.
    אני מכינה את המתכון מרגע שעלה לאויר.(וגם הגבתי מיידית).
    שוב תודה ענקית על כך שבפסח אני מכינה אותם, ומשנה לשנה יותר טעים, והמיומנות כבר בעיניים עצומות.
    להלן כמה טיפים שיעזרו לאחרים:
    1. הכנתי עם 1/8 כוס שמן- מחצית מהכתוב במתכון, יצא מעולה, לא פחות טעים ואורירי.
    (הכנתי במקביל גם עם 1/4-אין הבדל, ובדוק).
    2. הרתחת הקנידלאך: במים רותחים, לא יותר מ 5-6 דקות:
    השלבים: הם שוקעים-עם הכנסתם, אח"כ-צפים, ולסיום-הכל רותח – לא מתפרק, NEVER.
    3. לגבי המרק: הירק- מעכיר ומאפיל את המרק. אם רוצים מרק צח, אז בלעדי.
    4. לגבי המרק: מספיק מחצית הזמן.
    ואז הכל מתחסל, כלא היה.

  89. יצא מעולה. לטבעונית שלנו. חלק מילאתי בבצל מטוגן ופטריות וחלק רגיל.

  90. בדיוק הוצאתי את הקניידלך מהסיר ואני מחכה שהם יתקשו. מחזיקה אצבעות!
    שאלה בשביל הפעם הבאה, לא הבנתי מהמתכון אם צריך לבשל את הקניידלך בסיר בשכבה אחת או שלתת להם להתקשות בשכבה אחת, ליתר ביטחון עשיתי את שניהם!
    תודה על כל המתכונים המעולים באתר!

  91. הכנתי כרגע ויצאו מעולה (כמובן שאכלתי צלחת מרק עם כמה נבהחרים ) ובסדר עצמו, איך מחממים? יתפרקו ויעכירו את המרק אם יתחממו יחד?

  92. אז השנה הודעתי שאני אחראית על קניידלך והם יהיו טבעוניים… היו חששות, אבל כמו כל המתכונים שלך- יצא אליפות!!
    אוטוטו מגיעים האורחים (אנחנו באוסטרליה) ואני מתרגשת להשוויץ בקניידלך הכי נימוחים שאכלתי!

  93. היי נופר, אני מכינה אותם עכשיו וזה מיועד לארוחה מחר בערב. איך אני שומרת אותם? לבשל במרק בנפרד ואז לשמור אותם בתוך הנוזל ולחמם עם המרק שמיועד להגשה?

    • לבשל בנפרד ולשמור בקופסה בנפרד. מחר כשאת מחממת את המרק להגשה, תוסיפי לסיר את הקניידלך מהקופסה ותחממי אותם יחד

  94. משתפת מהניסיון שלי – שכחתי לשים שמן, כמו שכתוב ובכל זאת יצאו מעולים! תודה :)

  95. ממש מעולה! עשינו כבר כמה נסיונות והיו תקלות, היום הבנו שבעבר אמא שלי הייתה אחראית על הבישול עצמו של הכופתאות, ומהרגל בכל פעם בישלה אותן במים מבעבעים, היום אני הייתי אחראית על הבישול ובישלתי במים שעברו רתיחה אך אינם מבעבעים, כמו שכתבת, יצא מושלם.

    • כן, זה ממש חשוב לא לבשל במים מבעבעים! הם מאוד עדינים בזמן הבישול :) אחרי שמתקררים מתייצבים לגמרי ואין בעיה לחמם בכל צורה. בתאבון!

  96. הכנתי פעמיים, בפעם הראשונה התפרקו, למרות שלא חשבתי ששמתי אותם בנוזל מבעבע. מה שקרה הוא שכיסיתי את הסיר. זה גרם לביעבוע, שגיליתי רק כשחזרתי למטבח אחרי כ 20 דק'. אז לא לכסות את הסיר, יכול להיות שזה אחד הדברים שמתפספס.
    הפעם השניה, יצא מושלם, התחסל על ידי ועל ידי מישהו חולה ובכלל לא טבעוני/צמחוני שממש ממש אוהב קניידלך ועף עליהם.
    תודה!!!!!!

  97. היי נופר ,
    יש אפשרות להחליף את קמח המצה בקניידלך בקמח אחר יותר בריא , כמו קמח כוסמין למשל ?
    תודה

  98. יש לי בבית קמח שקדים.. לצורך העניין יעבוד אולי עם הקמח הזה ?

  99. טוב ..
    ניסיתי להכין עיסה עם קמח כוסמת ירוקה ועמילן טפיוקה ולא הצליח , העיסה לא התגבשה .. הפך לפנקייקס טעימים ביותר אבל לא קניידלך.. היום ניסיתי להכין מקמח שקדים וקמח תפו"א ושוב לא הצליח להתגבש להכנת קניידלך.. שוב יהפוך ככל הנראה לפנקייקס קטנים וחמודים

  100. שנה רביעית עם אותו המתכון, כל פעם יותר ויותר מוצלח. למי שהתפרק- תנסו שוב לפי ההוראות, גם לי לא צלח בפעמיים הראשונות (לפני כמה שנים). הפעם הוספתי גם ככפית פשתן טחון ונראה לי שזה עוד יותר הדביק, אבל גם בלי עובד יופי. תודה נופר!

  101. שכחתי לשים שמן, אבל אני לא מרגיש בחסרונו. הכדורים לא מתפרקים (אבל קצת צמיגיים).

    מה שכן, במקום מים השתמשתי בציר ירקות להכנת הקנידלך, ובישלתי במים. נראה לי שימוש יותר יעיל בציר.

  102. יצא ממש ממש טעים, כדי לתבל הוספתי אבקת בצל ומלח שחור (זה עם הטעם של הביצה), הכדורים היו מספיק יציבים כדי לשרוד כמה פעמים שהיה בעבוע במים

  103. היינו מלאי חששות להכין את הקניידלעך, פחדנו שיתפרקו, אבל יצא פשוט מושלם! הקפדנו על ההוראות ובאמת שיצא מדהים. תודה רבה!

  104. יצא כל כך טעים! השתמשתי ב3.5 כפות קורנפלור ו4 כפות מים והתערובת הייתה אחידה ודביקה מספיק. מתכון מעולה וכל התגובות גם ממש עוזרות!

  105. יצא מושלם (הקניידלך והמרק) ,תודה !!

  106. היי, אני חושבת שגם אצלי זו שנה שלישית- רביעית שאני עושה את המתכון הזה, ובכל פעם יוצא עוד יותר נהדר.
    באופן כללי, התמכרתי למתכון הזה :-)
    מה שעובד לי זה לשים משהו כמו חצי כוס קמח תפו"א ועוד קצת מים ולא רק 3 כפות. בנוסף, אני שמה קצת פחות מכוס מים וקצת פחות מרבע כוס שמן. הצעה נוספת: אחרי שיוצקים כדורים מהתערובת ונותנים להם לנוח כ-20 דקות, מומלץ גם לשים אותם במקרר לעוד קצת כי הקירור תורם למיצוק שלהם.
    מה שכן, עוד לא הצלחתי להבין אם כשאני מבשלת את הכדורים כדאי לשים גובה של מים/ציר ירקות שיכסה את הכדורים לגמרי או לא.
    שאלה נוספת: כשאני יוצקת את הכדורים מהתערובת הצורה שלהם אכן יוצאת ממש יפה.
    אבל לאחר בישולם בציר הירקות הצורה מתעוותת וכבר לא נהיית יפה.
    יש אולי פתרון לדבר הזה?

    • אם הצורה שלהם מתעוותת זה אומר שהמרקם שלהם קצת משובש ואני מניחה שזה קשור לשינויים שעשית למתכון.
      את צודקת שעדיף לקרר אותם לפני הבישול וגם אני עושה את זה בעקביות כל שנה וזה יוצא מצוין וככה הם גם שומרים על הצורה שלהם, כל עוד הם לא מתפרקים מבעבוע חזק מדי של המים

  107. מתכון מדהים הכל יצא בול!

    עשיתי מספר נגלות וניסיתי מספר דברים. כמה הערות שעזרו לי במיוחד בנוגע לכל מי שהתפרק לה/ו:

    1) את קמח תפוחי האדמה אני דוקא ממליץ לערבב עם החומרים היבשים, ולא לערבב אותו עם מים לפני. אם מערבבים אותו עם מים לפני שמוסיפים לבלילה, הוא נהיה מאוד דביק כמו גומי, ואז הוא לא מתפזר באופן אחיד בבלילה.

    2) הבישול של הכדורים אכן צריך להיות רק במים לא מבעבעים, אבל מאוד חשוב לפקח על הבישול כל הזמן. אחר זמן מה (משהו כמו 10 דקות) הכדורים באמת מתחילים להתפרק, וצריך להפסיק לבשל אותם לפני שזה קורה. לכן, להוסיף למים הרותחים הלא-מבעבעים, ופשוט לשים לב!

    3) אני לא יודע איך קוראים לחומר הזה בארץ, אבל למרק הוספתי nutritional yeast שזה תבלין טבעוני טעים מאוד שדומה למונוסודיום גלוטומט בטעם, אבל זה ממש לא. אנשים אצלי בסדר לא האמינו שאין במרק טיפת עוף ושבקניידלך אין טיפת ביצה. כולם קרניבורים מנוסים והם פשוט לא האמינו.

    המון תודה על המתכון!

  108. בפסח עשיתי את הקניידלך ויצא ממש טוב. הפעם אין לי קמח תפוח אדמה, יש אפשרות להמיר 4 כפות בעמילן 4 כפות?

  109. צ׳מעי, איזה שיחוק!!!
    הכנתי קניידלך לראשונה בחיי, המתכון שלך (עם התאמות: קמח מצה כוסמין וערבוב של קורנפלור וטפיוקה במקום קמח תפו"א) ויצא מושלם מושלם מושלם כמו כל מתכון באתר שלך.
    אין כמוך! תודה רבה

  110. היי נופר, אפשר לבשל את הקניידלעך פשוט במים או שהבישול במרק עצמו הכרחי?
    תודה :)

  111. מושלםםםם מכינה כל שנה שוב ושוב, לפעמים גם בראש השנה, מתכון נהדר, מוצלח, הסברים מדוייקים. שאפו. היום הכנתי שוב ויצא מדהים, המרק הוא רק תירוץ….

להגיב על סיגל לבטל