פשטידת פסטה עם עגבניות וחצילים

פשטידת פסטה עם עגבניות וחצילים

פשטידה מאטריות עם עגבניות וחצילים.

מצרכים

  • 1 חבילת אטריות רחבות
  • 1 חציל בינוני
  • 6 עגבניות בשלות ומתקתקות (אפשר להחליף חלק מהעגבניות או את כולן בקוביות עגבניות מקופסה)
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 שמנת צמחית של אלפרו לבישול (לא מתוקה)
  • מלח, פלפל, קצת סוכר, תערובת תיבול יבשה לפיצה, שמרי בירה (אופציונלי)
  • 4-5 כפות קמח

הכנה

את הפשטידה הזאת אפשר להכין בעקרון מכל סוג של פסטה, אבל בפסטות עם הרבה אוויר (כמו פנה, או צדפים) סביר להניח שהפשטידה לא תשאר יציבה אחרי האפייה. אז עדיף להשאר עם אטריות רחבות, שהן אידיאליות בשביל זה.

מתחילים בלקצוץ בצל ולטגן אותו בכמות נדיבה יחסית של שמן זית, עד לשקיפות. לבצל מוסיפים את שיני השום, כתושות, לטיגון של עוד כדקה.

את החציל חותכים לקוביות קטנות (לא יותר מ-1×1 ס"מ) ומוסיפים לבצל לטיגון על אש גבוהה עד שהחציל נחרך ורך.

מוסיפים את העגבניות, קצוצות לקוביות, ומבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות הופכות לרוטב של ממש והחציל כבר כל כך רך שהוא מתחיל להתפורר ולהימעך. בשלב הזה מתבלים בנדיבות במלח, פלפל, תערובת יבשה לפיצה (או תבלינים יבשים כמו אורגנו, טימין, בזיליקום וכו') וקצת סוכר לאיזון החמיצות. מוסיפים גם את השמנת וממשיכים לבשל עוד כמה דקות, עד שהכל מסמיך למעין עיסה רטובה וסמיכה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

בשלב הזה הרוטב צריך להיות סופר טעים. למי שמעדיף, אפשר לשפוך אותו ככה על פסטה ולאכול, לא חייבים אפילו להפוך את זה לפשטידה.

פשטידת פסטה עם עגבניות וחצילים

פשטידת פסטה עם עגבניות וחצילים

את האטריות צריך לבשל בכמות גדולה של מים בערך פי 3 מהזמן הנהוג בדר"כ, עד שהן ממש רכות ושמנמנות.

אחרי סינון וייבוש של האטריות (לא לשטוף אותן בסיום הבישול! רק לסנן ולתת להן להתייבש קצת בצד), מערבבים אותן עם הרוטב, ומוסיפים גם בערך 4-5 כפות קמח, וכף שמרי בירה למי שאוהב (לא חובה). מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ואופים על 180 מעלות כ-40 דקות או עד שהחלק העליון מתייבש והופך קצת פריך.

בתאבון!

פשטידת פסטה עם עגבניות וחצילים

פשטידת פסטה עם עגבניות וחצילים

פשטידת פסטה עם עגבניות וחצילים

פשטידת פסטה עם עגבניות וחצילים

 

42 תגובות

הוסף תגובה
  1. שאלת תחליף מעצבנת:
    במה אפשר להחליף את החציל? פטריות הולך? ואם כן – כמה?

    • כן, אפשר להחליף בפטריות. כמה – זה תלוי בך. לדעתי סלסלה קטנה של פטריות תתאים. רק חשוב להקפיץ אותן מראש במחבת כדי שיגירו את הנוזלים שלהן.

  2. יצא פשוט אחלה. ולחצילים – מרקם וטעם של פטריות משום מה. אני שמתי לב שקניתי בטעות שמנת צמחית מתוקה של ריץ', הוספתי חצי קופסה בכל זאת ויצא עדין טעים להפליא ולהיט בקרב הדור הצעיר.

    • כיף לשמוע!
      וכן, לחצילים קורה משהו בפשטידה הזו.
      גם הטעם שלהם מתעצם, לכן מספיק מעט מהם בשביל להוסיף טעם…

      טוב לשמוע שהצעירים אוהבים, זה תמיד מדד להצלחה :)

  3. הכנתי ויצא ממש טעים. תודה לך!

  4. שאלת תחליף:
    אפשר את השמנת הצמחית להחליף במי או קרם קוקוס?
    תודה

    • קרם הקוקוס יתן פתרון למרקם, אבל הוא יוסיף טעם של קוקוס, שלי אישית לא מתחבר כאן במיוחד. אבל אם לך זה לא מפריע, אז אין שום בעיה :)

  5. עוד שאלת תחליף
    אפשר להחליף את הפסטה באיטריות אורז? לגרסה נטולת גלוטן?

    • אני לא בטוחה שאטריות אורז יספגו את הרוטב באותה מידה, אבל תמיד אפשר לנסות :) אני בעד.
      אשמח אם תחזרי לספר איך יצא.

  6. יצא פשוט מעדן! תודה רבה על המתכון!

  7. זה המתכון הראשון שאני מכין מן הבלוג הזה אחרי ששמעתי עליו המון המון המלצות ואני חייב לומר שיצא יוצא מן הכלל!
    תודה,תודה!!

  8. תודה על המתכון! פעם ראשונה שאני אופה משהו בחיי. יצא מתפרק, לא יודעת למה (אולי הייתי צריכה לכסות את הפשטידה בתנור?), אבל עדיין מאוד מאוד טעים. :-)

  9. דווקא השתמשתי באטריות רחבות, כמו שכתבת… אכן הטעם לא נפגם.

  10. נראה מגרה בטירוף וכבר שני מתכונים שנדלקתי עליהם. מהם שמרי בירה?

    • שמרי בירה הם בשביל הטעם, הם לא הכרחיים. קונים בחנויות טבע. יש באבקה ויש בפתיתים, אני מעדיפה את האבקה כי היא נמסה בקלות ולא צריך לבשל אותה באופן מיוחד. יש לזה טעם מלוח וחזק שמזכיר פרמזן.. אני מעדיפה לשים במינונים מאוד קטנים.

  11. שאלונת, אם אני מחליפה את העגבניות בקוביות עגבניות מקופסא, כמה גרם צריך? תודה!

  12. קולפים את החצילים?
    תודה

  13. הכנתי ויצא מעולה, תודה!

  14. תהייה: ממה בעצם מכינים שמנת צמחית?
    ושאלה: שמנת קשיו (שמכינה מקשיו מושרה שאני טוחנת עם מים) תעשה את העבודה?

    • השמנת צמחית לבישול עשויה על בסיס סויה. יש גם אחת חדשה של אלפרו על בסיס אורז ששמעתי שהיא גם סבבה.
      שמנת קשיו זה אחלה ואין בעיה להכין ולהשתמש בה במקום. ככל שתצליחי לטחון אותה למרקם יותר קרמי זה יהיה יותר טוב.

  15. שאלת תם: כמה מנות אפשר לצפות מהפשטידה הזאת, שניראית נפלאה בעליל?

    • תלוי מה בדיוק את מגדירה כמנה, אבל תחשבי שזה בהתאם לכמות האטריות. חבילה של אטריות/פסטה מייצרת כמות שבדר"כ מספיקה כמנה עיקרית לכ-3 אנשים.

  16. הרוטב באמת מדהים וטעים!!!! אבל אין פרופורציה בין כמות הרוטב, לחבילת פסטה שטוחה (חבילה זה המון!!!!!!) הייתי שמה חצי חבילה וזה היה יוצא פחות יבש. נלמד לפעם הבאה :-)

  17. הפשטידה הזאת להיט! יצאה ממש מעולה… רוצה להכין אותה השבוע שוב לפני שהחצילים מתקלקלים לי אבל אנחנו נוסעים לכמה ימים… אפשר להקפיא, נכון? ומתי רצוי להקפיא?

  18. יש אפשרות לשים משהו במקום השמנת ?< חלב שקדים או משהו אחר ?

  19. האם ניתן להשתמש בטחינה במקום שמנת צמחית ? תודה

    • אני לא חושבת שהטחינה קשורה למתכון הזה מבחינת הטעם או המרקם.. אני הייתי מחליפה את השמנת סויה בשמנת קשיו, או בקרם קוקוס למי שאוהב את הטעם שלו במאכלים כאלה (אני אישית לא כל כך).

  20. היי,
    האם ניתן להכין את הפשטידה כפשטידות אישיות?

  21. השתמשת בתבנית סיליקון?

כתיבת תגובה