פשטידת אורז ועגבניות צלויות

פשטידת אורז עם עגבניות צלויות

פשטידת אורז עם עדשים כתומות ועגבניות צלויות – כשרה לפסח וגם לכל ימות השנה :)

מצרכים

  • 1.5 כוס אורז לבן עגול
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס שמנת צמחית לבישול (לא מתוקה)
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 1 כף מלח (או לפי הטעם)
  • קצת פלפל שחור, כורכום, כמון
  • 4 עגבניות אדומות, בשלות ומתוקות
  • טימין טרי

* מי שאוהב שילובים אקזוטיים יותר מוזמן להחליף את השמנת הצמחית בקרם קוקוס – אבל חשוב שזה יהיה קרם עם לפחות 16% שומן, ולא הנוזל הדליל.

* מי שממש מתעקש יכול להשתמש גם בחלב סויה או שקדים, אבל כדאי להפחית ל-1/3 כוס.

 

הכנה

מחממים קצת שמן בסיר, מוסיפים את האורז והעדשים, מתבלים במלח, פלפל, קצת כורכום וכמון (לא להגזים עם השניים האחרונים, כחצי כפית מכל אחד לכל היותר), מטגנים כשתי דקות ומוסיפים את המים הרותחים. מביאים שוב לרתיחה ומעבירים לאש הכי קטנה עם מכסה לבישול ממושך של כחצי שעה, עד שהמים נגמרים והאורז נהיה כבר דביק (אם הנוזלים נגמרו והאורז עדיין יחסית מופרד, אפשר להוסיף עוד קצת מים ולהמשיך לבשל).

במקביל פורסים את העגבניות לפרוסות של לא יותר מחצי ס"מ, מסדרים בשכבה אחת על נייר אפייה, מפזרים מעל מלח גס ועלי טימין טרי ומכניסים לתנור על 180 מעלות לצלייה עד שהן נחרכות יפה אבל לא מתייבשות לגמרי.

כשהאורז סיים להתבשל לא מחכים יותר מדי, מיד מערבבים את קמח תפוחי האדמה עם השמנת הצמחית ומוסיפים פנימה.

מערבבים הכל היטב עד שנוצרת עיסה דביקה וסמיכה מאוד שממש נהיה קשה לערבב.

חצי מהעיסה משטחים לתבנית (אני השתמשתי בתבנית אינגליש גדולה, אפשר גם להשתמש בתבנית מלבנית לא גדולה מדי או אפילו תבנית עגולה).

את פרוסות העגבניה מניחים בעדינות על השכבה ששיטחנו. לא לשכוח להשאיר בערך 1/3 מהעגבניות לשכבה העליונה.

מעל העגבניות משטחים את שארית העיסה ועליה את שארית העגבניות, ומכניסים לתנור על 180 מעלות לחצי שעה.

 

בתאבון!

 

פשטידת אורז עם עגבניות צלויות

פשטידת אורז עם עגבניות צלויות

פשטידת אורז עם עגבניות צלויות

פשטידת אורז עם עגבניות צלויות

פשטידת אורז עם עגבניות צלויות

פשטידת אורז עם עגבניות צלויות

 

 

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. ניראה מעניין…אף פעם לא חשבתי על אורז בפשטידה :)
    אפשר להחליף את קמח תפו"א לקמח אחר?…

  2. חג חג שמח… האם אפשר להשתמש באורז מלא עגול?! או שזה חייב להיות עם אורז לבן שעושים איתו שוסי שהוא דביק..,

    • אפשר, רק זכרי שאורז מלא דורש יותר נוזלים ויותר זמן בישול, אז הייתי נותנת לו בכיף שעה או שעה ורבע.
      רק קחי בחשבון שלאורז מלא יש מרקם גס יותר וזה ישפיע גם על המרקם של הפשטידה.

  3. האם אפשר להשתמש באורז בסמטי? יש לי את כל המצרכים ואורז בסמטי
    ונורא בא לי להכין את זה

  4. הכנתי לסדר, יצא להיט! מאד אהבו. תודה נופר :)
    רציתי לציין שלא היתה לי שמנת צמחית (לא מצאתי בארבעה סופרים שונים! כנראה חיסלו את המלאי לקראת ליל הסדר בשביל קינוחים פרווה או משהו). במקום זה, השתמשתי בתערובת של שקדים טחונים, קרם קוקוס וחלב סויה ויצא סבבה :)

  5. תודה נופר,
    הכנתי היום ולא מצאנו שמנת פרווה לא ממותקת(היה לי במקרר אלפרו ושכחתי שיש…)
    והתפשרתי על שמנת צמחית במתיקות עדינה…
    כל הריח הנפלא של הכמון והכרכום נעלם ונשאר קינוח בניחוח עדין של עוגה.
    המשפחה התלהבה, וחושבת שזה דווקא נחמד פשטידה מתוקה משהו, כאשר העגבנייה נותנת מין ניגודיות לטעם ואהבו זאת.
    אני חייבת לנסות בפעם הבאה, ללא מתיקות.

    תודה שבת שלום וחג שמח.

  6. איך להגדיל כמויות במתכון לתבנית גדולה?

  7. המתכון נראה מהמם. אצתי לסופר לקנות מצרכים ואין פה עדשים כתומות :( (אני גרה בחו"ל). יש לך אולי רעיון למשהו אחר שיתאים?

    • וואו, התקלת אותי.. העדשים הכתומות ייחודיות בכך שהן נמסות בתוך תבשילים וללא קליפה (או שהיא פשוט לא מורגשת). מתקשה לחשוב על תחליף מלבד להשתמש בעדשים אחרות, אבל זה ממש לא בטוח יתן את אותה תוצאה.

  8. תגידי, זה מחזיק במקרר כמה ימים או שצריך לאכול מייד?

  9. שאלה.
    האם יש תחליף לשמנת הצמחית, בשל ערכי הכולסטרול הגבוהים שלה?
    או ניתן לוותר עליה? מה דעתך?

להגיב על Nofar לבטל