פריטטה טבעונית אישית

פריטטה טבעונית

משהו בין חביתה טבעונית לפריטטה – מקמח חומוס וירקות.

לכל אחד יש את המתכון שלו לחביתת חומוס, הבסיס תמיד מורכב מקמח חומוס ומים ביחס של בערך 1:1. על הבסיס הזה אפשר להוסיף מה שרוצים – בצל, עגבניות, גמבה, תירס, עשבי תיבול, קישואים, חצילים ומה לא. הפעם הפכתי את החביתה לפריטטה ע"י טיגון במחבת קטנה של כ-15 ס"מ, מה שהפך אותה לעבה יותר.

הפעם עליתי על שילוב מגניב במיוחד של פלפל שושקה (או גמבה) עם גרגרי תירס מקלח שלם, הרבה בצל מטוגן ושמרי בירה. לעידון המרקם של קמח החומוס הוספתי קמח רגיל.

מומלץ ביותר! אם כי אפשר תמיד לגוון ולהשתמש באיזה מרכיבים שאוהבים.

 

מצרכים

לבסיס הפריטטה

  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/4 כוס קמח לבן *
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית אבקת שמרי בירה (או 2 כפיות מהפתיתים)
  • 1/2 עד 1 כפית מלח

*אפשר להמיר בקמח מלא אבל זה יצא קצת יותר כבד

 

לתוספות

  • 1 בצל
  • 1 גמבה
  • 1 קלח תירס מבושל (אפשר גם גרגרי תירס קפואים/מקופסה)
  • אופציונלי: פטרוזיליה קצוצה

 

הכנה

קוצצים את הבצל קטן קטן ומטגנים בכמה כפות נדיבות של שמן זית. כשהוא מתחיל להתרכך מוסיפים את הגמבה ומקפיצים עד שהיא רכה. את קלח התירס חותכים עם סכין ומוסיפים את הגרגרים למחבת.

בזמן שהירקות בטיגון, מערבבים את מרכיבי הבלילה בקערה וטורפים לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. אם אתם רוצים להוסיף פטרוזיליה קצוצה, תוסיפו אותה לבלילה.

את הירקות שטיגנו שופכים לתוך הבלילה, מערבבים מהר מהר ושופכים בחזרה למחבת החמה. משטחים עם כף עץ ושמים על אש בינונית עם מכסה.

אחרי טיגון של כ-5 דקות הצד התחתון אמור להתחיל להשחים. כדי להפוך את הפריטטה מורידים לרגע את המחבת מהאש, מניחים צלחת רחבה מלמעלה, והופכים בזריזות כך שהפריטטה מונחת על הצלחת כשהיא הפוכה. עכשיו מחליקים אותה בחזרה למחבת כך שהחלק שהיה מקודם למעלה, יהיה למטה.

מחזירים לאש ומכסים לטיגון של עוד 5 עד 10 דקות.

אם צריך עוד השחמה של אחד הצדדים, אפשר להפוך שוב.

 

בתאבון! 

פריטטה טבעונית

פריטטה טבעונית

פריטטה טבעונית

 

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מדהים! ינוסה בקרוב:) בדרך כל אני מוסיפה בצל מטוגן, בזיליקום וכפית של ממרח "טופוטי". תירס זה שדרוג אמיתי!

  2. עשיתי בלי תירס. יצא טעים ובכלל לא כבד כמו שהרבה פעמים יוצאת לי חביתית כזו.

    • שמחה לשמוע!
      לטעמי חביתות על בסיס חומוס באמת כבדות, לכן המרתי חלק בקמח לבן, והוספתי הרבה ירקות שיתנו קצת "אוויר". זה עושה את העבודה לדעתי.
      תודה לך :)

  3. בתור "מתחילה", איפה קונים שמרי בירה?

    • בחנויות טבע. אני אישית מעדיפה את האבקה מאשר הפתיתים (היא נמסה מיד וקל לערבב אותה בדברים)

  4. מדהים!! אהבתי מאוד ובהחלט יוכן!! תודה רבה על המתכון.

  5. כבר רכשתי בבית טבע

  6. תודה, כך עשיתי ואנסה את המתכון בקרוב

  7. תודה על המתכון, נראה טוב, רק אם תורשה לי הערה קטנה – כתוב לטגן את הבצל בכמה כפות שמן זית – לדעתי חבל להשמיט את השמן מהרכיבים – כשמסתכלים על מתכון זה חשוב להבין כמה שמן הוא דורש- וכשזה מוחבא ככה בתוך המתכון זה מטעה.

  8. בזמן האחרון אני מנסה חביתות מכל מיני קמחים. כדאי לנסות את כל הקמחים שמכילים חלבון (קמח קינואה, קמח אפונה). גם קמחים שהם מפחממות מעניינים (שיפון, כוסמין או אורז מלא). בקיצור – אין סוף רעיונות בריאים ומעניינים יותר מביצה.

  9. מעולה!! הרגע סיימתי ארוחת צהריים מעולה של זה.
    אחת המנות מושלמות להביא למשרד ולהשוויץ! (למרות שלא יצא לי יפה כמו שלך..) בעיקר כשיש במקרר חצילים מעושנים בטחינה וטחינה/ חומוס, ועוד עגבניות שרי ליד. מושלם.
    למה משמשים שמרי הבירה? יש לי בבית ולא שמתי – זכרתי שפעם התבאסתי מהטעם שלהם…

    • שמרי הבירה הם בשביל הטעם.
      גם אני מתבאסת מהם כשהם מורגשים. אבל כחלק קטן בתבשיל/רוטב/חביתה הם פשוט מעשירים את הטעמים.

  10. אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח תירס?

    • זה יניב סוג של פולנטה ולא חביתת חומוס (מרקם שונה לחלוטין)
      אפשר אולי להמיר בקמח עדשים, שיש לו מרקם דומה לזה של החומוס.

  11. אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום הלבן/מלא?

  12. פרטיטה?! ממתי מלאימים מושגים מעולם המוזיקה לעולם המטבח?

  13. פריטטה, לא פרטיטה. זו מנה איטלקית מוכרת:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Frittata

  14. מה אם אין לי שמרי בירה? הם הכרחיים למרקם או רק תורמים לטעם?

  15. טוב, הכנתי בלי שמרי בירה (וגם בלי תירס. אבל עם פטרוזיליה ושמיר!) ויצא סוף הדרך! תודה על המתכון המעולה!

  16. אוף , אני לא יודעת למה אבל בכל פעם שאני מכינה חביתת קמח חומוס היא נדבקת לי למחבת עד אימה – השיכבה השחומה והיפה נשארת במחבת ואני נשארת עם עיסה טעימה, אבל בלי המרקם המבוקש..
    אני דואגת שהמחבת חמה וגם השמן, מקפידה על הכמויות.. איפה אני טועה?

    • אם היא עדיין נדבקת לך כנראה שהאשמה לא בך אלא במחבת, ממליצה לקנות מחבת נון-סטיק בגודל בינוני-קטן – חובה במטבח. טוב גם לקציצות טבעוניות, פנקייקים וכו'.

  17. איך אפשר להוסיך עגבניות למתכון? חביתה עם עגבניה זה הדבר היחיד שאני מתגעגעת אליו.

    • האמת שמעולם לא אכלתי חביתה עם עגבניה אז אני לא בטוחה, אבל אפשר לנסות בכיף להוסיף קוביות קטנות של עגבניה לבלילה של הקמחים לפני הטיגון, ואז לשפוך הכל ביחד לטיגון.

  18. הניסיון הראשון שלי אי פעם לפריטטה, ויצא לא פחות ממדהים! גם אמא והאחות הקטנה התמוגגו, ומדובר בשתי פריקיות של בשר. תודה רבה! דרך אגב, הייתי קוראת לזה פריטטה זוגית ולא אישית, כי הכמות הייתה גדולה ומשביעה הרבה יותר מהמצופה.

  19. האם ניתן לעשות את המתכון עם קמח מלא?

    • במקום החלק של הקמח הלבן? כן, אבל זה יעשה את המרקם עוד יותר דחוס, והמטרה של הקמח הלבן היא דווקא לנסות ולעשות אותו קליל יותר, בגלל הכבדות של קמח החומוס.. אז תנסי ותראי אם מה שיוצא לרוחך.

  20. הכנתי היום, ולראשונה השתמשתי בשמרי בירה. יצא ממש טעים. הוספתי בצל, פטריות ופטרוזיליה. תודה על המתכון

  21. תודה רבה על המתכון! יותר טעים בהרבה מחביתה רגילה.. נהניתי מכל ביס D:

  22. משום מה אני לא מצליחה להכין לא פריטטה ולא חביתה , איך הופכים אותה כדי שתישאר שלמה ?

    • בפונט תיארתי את השיטה עם הצלחת שבעזרתה הופכים אותה.
      אם היא נדבקת לך למחבת זו כנראה אשמת המחבת – צריך מחבת נון סטיק, אחרת זה עלול להיות קשה.

  23. תודה, נראה מעולה. הכנתי, יצא טעים אבל יש לי הרגשה שהחביתה שלך יוצאת יותר גמישה משלי. הבלילה שאת עושה יוצאת דלילה? כזו שנשפכת למחבת בלי עזרת כף? הבלילה שלי הרגישה מאוד דחוסה עוד לפני שהכנסתי אותה למחבת. הוספת מים תשפר?

    • יתכן שהבלילה שלך סמיכה יותר – תוסיפי מים.
      מה שנותן את הקלילות זה הנוזלים והירקות, הקמח חומוס מאוד דחוס בפני עצמו.
      הבלילה שלי לא דלילה לגמרי, אבל משהו במרקם פנקייקי שכזה. שווה לשחק קצת עם המינונים עד שמוצאים את הסמיכות המושלמת.

  24. סליחה על הנודניקיות, ועל זה שיום כיפור (אין בכוונתי להעליב את הצמים): האם לא צריך יותר מחצי כוס מים אם הוספנו מעבר לחצי כוס קמח חומוס גם קמח חיטה?

  25. ניסיתי את כל המתכונים של חביתה טבעונית וזאת הכי מוצלחת וטעימה!!! תענוג :)

  26. מתכון מוצלח ביותר. הכמויות כאן מספיקות למחבת גדולה כדי שלא יצא עבה מדי. אני מוריד את התירס ומוסיף את התבלינים שהייתי רגיל לשים בחביתה כמו פטרוזיליה קצוצה ופפריקה רגילה וחריפה. כמובן שצריך מחבת קרמית/טפלון כי אחרת זה נדבק.

  27. המלצה על סוג מסויים של קמח חומוס? הבנתי שזה עושה הבדל משמעותי.

    • יש רק שני סוגים: קלוי ולא קלוי. אני משתמשת רק בלא קלוי. הקלוי מיועד רק לדברים שרוצים בהם טעם מודגש של חומוס, כמו גונדי למשל…

      • תודה!
        אני מניחה שמה שטחנו לי בחנות התבלינים זה קלוי. תהיתי אם יש המלצה לחברה מסויימת (לא מבקשת פרסומת סמויה, פשוט הטעמים שלהם שונים).

        • האמת שלא שמתי לב לחברה.. יצא לי לקנות את זה שבא באריזה שקופה עם מדבקה, בחנות טבע. לא זוכרת כבר את שם החברה…

  28. תודה רבה רבה רבה רבה

  29. אני לא הפכתי את המחבצ וי צא מעןלה ( הפכתי כרדיל)

  30. רוצה להגיד לך שאחרי עשרות ניסיונות כושלים עם חביתות חומוס, והמון פעמים שטעמתי במסעדות ולא הייתי מרוצה. זו פשוט מעולה!!! תודה רבה!!!

  31. פצצה פצצה ממליצה

  32. היי :-)
    שאלונת, יש לי ילדונת בת ארבע שאני מתה להעביר לחביתה טבעונית.
    אני בטוחה שאם רק אצליח להגיע למראה הזה שאת הגעת אליו הסיכוי שלי להצליח יגדל.
    כשאני מכינה החביתה יוצאת לי בצבע קרוב לחום, איך זה שאצלך היא ממש צהבהבה כמו חביתת ביצה?

    אני לא השתמשתי בשמרי בירה, קשור?

    • היי, שמרי הבירה לא משפיעים על הצבע, גם אצלי יש גוון חום בנגיעות, איפה שנגע במחבת. אולי תנסי לטגן על אש יותר נמוכה שלא יישרף מדי?
      וממליצה לך לנסות להכין לה מקושקשת מטופו (ואם יש לך דרך להשיג טופו קדיתא – הרווחת)
      ואם היא ממש רוצה רק חביתה, אז אני לא בטוחה שהיא תשתכנע מהחביתות הטבעוניות כי הן די שונות מחביתות ביצים. אולי עדיף בכלל לשווק את זה כפנקייק מלוח? :)

כתיבת תגובה