פסטה בשמנת ועגבניות שרי

אני ופסטה זה סיפור אהבה. לעולם לא אסרב למנת פסטה טובה. זה המאכל האולטימטיבי עבורי, למרות שהוא לא הדבר הכי מזין בעולם. אני גם לא מהמקובעים: אני אוהבת לגוון ברוטב שמלווה את הפסטה (לעומת זה שישן לצדי שדובק בקנאות במתכון הקלאסי של פסטה ברוטב עגבניות ולא מוכן להסתכל ימינה ושמאלה. אוף!). אני כל פעם מוצאת לי רוטב חדש מועדף, ובתקופה האחרונה הרוטב המועדף עלי הוא רוטב עדין מאוד בטעמים, קליל בתחושה וסופר מהיר להכנה: שמנת סויה, עגבניות שרי ובזיליקום טרי. אוח, שזה טעים!

 

מצרכים

  • 1 חבילת פסטה של 500 גרם (ממליצה על סוגים כמו ביסלי, פנה, צדפות גדולות וכו')
  • 2 חבילות של 250 מ"ל שמנת סויה (אפשר גם להשתמש בשמנת על בסיס אורז)
  • כ-20 עגבניות שרי חצויות
  • 1 בצל גדול מאוד או שניים בינוניים
  • חופן נדיב של בזיליקום טרי
  • מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
  • שמן זית

 

הכנה

שמים סיר גדול עם מים ומלח להרתחה, ובינתיים מכינים את הרוטב:

קוצצים את הבצל ומתחילים לטגן בשמן זית על אש גבוהה. אני עוצרת להדגיש שברוטב הזה חשוב לקצוץ את הבצל עבה וגס מאוד, כדי שיהיו ממש צ'אנקס נגיסים כאלה של בצל. אני חוצה את הבצל לאורך, חותכת את החצי פעם אחת באמצע ואז חותכת לרצועות עבות.

אחרי כמה דקות של טיגון, כשהבצל נהיה קצת שקוף, מוסיפים את העגבניות החצויות ומטגנים ביחד עד שהקליפות של העגבניות מתחילות (רק מתחילות!) להיות מקומטות. חשוב לא לטגן יתר על המידה כי המטרה היא לא לאחד את העגבניות ברוטב אלא להשאיר אותן נגיסות אך רכות.

קוצצים את הבזיליקום גס ומוסיפים לטיגון של חצי דקה.

מוסיפים את שמנת הסויה ומתבלים במלח, פלפל לבן ו(טיפונת!)אגוז מוסקט. מוסיפים עוד קצת שמן זית.

מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים עוד כחמש עד עשר דקות, עד שהרוטב מסמיך וקרמי ומקבל צבע ורדרד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

כשהפסטה מוכנה מסננים אותה מהמים, מחזירים לסיר הריק, שופכים פנימה את הרוטב ומערבבים היטב.

* טיפ קטן: עגבניות שרי נהדרות ברטבים כאלה, אבל הקליפות שלהן די מעצבנות לאכילה. אפשר להתעלם מזה ולהגיד נו שוין, ואפשר להיות OCD כמוני ולשרוף את האצבעות בנסיון לדוג את הקליפות מהעגבניות ברוטב כדי להגיש את הפסטה עם עגבניות נקיות מקליפה. אני מרשה לכם לוותר על זה, אבל אם למשל אתם מכינים את המתכון לארוחת ערב רומנטית (מומלץ!), עדיף להשקיע כי לראות את בן/בת הזוג שולפים פתאום קליפות של עגבניה מהפה באמצע הארוחה ומניחים בשולי הצלחת זה חתיכת טרן אוף.

בתאבון!

 

23 תגובות

הוסף תגובה
  1. נפלא!
    אני אמנם לא מחליף את הרוטב בולונז (עם טחון מן הצומח) באף רוטב אחר אבל אשתי והילדים מאד אוהבים פסטה בשמנת.

  2. השתמשתי בקרם קוקוס במקום שמנת סויה, ובעגבניה רגילה, קלופה, קצוצה גס – יצא מעולה.

  3. התפתיתי להוסיף פטריות ופלפל חריף ויצא מדהים :)

  4. טוב, השניה סיימתי להכין את הרוטב…במילה אחת, מושלם!
    כמה שזה טעים!!!
    ממש כיף שחזרת והמון המון מזל טוב!

  5. נראה פיצוץ!

  6. נופר באיזה שמנת סויה את משתמשת? הכנתי עם קופסת קרטון 5% של תנובה. יצא נחמד לא יותר. לא היה רשום על זה שמנת אבל זה היה נוזל סויה כלשהו

  7. מתכון מעולה והכנה קצרצרה! הכנתי עם שמנת על בסיס אורז ובלי המוסקט
    .

  8. האם ניתן להשתמש במשהו אחר במקום שמנת סויה?

    • אפשר להשתמש בשמנת אורז של אלפרו, בשמנת קשיו שמכינים לבד (קשיו מושרה + מים – בבלנדר למרקם של שמנת), וטכנית אפשר גם להשתמש בקרם קוקוס אבל אני אישית לא מתה על הטעם אז לשיקולך.

  9. המתכון האהוב עליי! תמיד מנצח ומושלם…. תמשיכי להעלות עוד מתכונים מהממים את נפלאה!

  10. לכמה מנות זה?

    • זו חבילת פסטה אחת, תעשי חישוב לכמה מנות זה בדר"כ מספיק אצלכם? אני חושבת שכמנה עיקרית זה מספיק למשהו כמו שלושה אנשים.

  11. אני מפנטז על המנה… כנראה שאכין ברגע שאגיע הביתה…

  12. המתכון הפך למנה קבועה בבית הורי (הלא טבעונים). מאז הכנתי את זה לראשונה לחג שבועות.
    תודה רבה!!

  13. תודה רבה על המתכון :-) כולם אהבו , הילדים והמבוגרים

  14. האם צריך לכסות את המחבת באיזה שלב?

כתיבת תגובה