פסטה ברוטב רוזה עם עגבניות שרי וקישואים

פסטה ברוטב רוזה (עגבניות + שמנת) בתוספת עגבניות שרי וקישואים.

כשלא נשאר כמעט כלום במקרר ומגלים שהשמנת הצמחית תתקלקל בתוך כמה ימים אם לא נשתמש בה, והקישוא האחרון המסכן שם במגירה מאיים להתעפש – דווקא אז יוצאים לנו הדברים הכי מגניבים :)

לגמרי במקרה יצאה לי אחת הפסטות הכי טעימות שיצאו לי עד היום. ובלי טעמי לוואי של השמנת הצמחית, כי רוטב העגבניות העשיר משתלט עליה וכל מה שנשאר ממנה זה המרקם הקרמי וקצת מהצבע.


מצרכים

  • 1 חבילת פסטה כלשהי
  • 1 קישוא גדול או 2 קטנים
  • חופן נדיב של עגבניות שרי
  • 350 גרם רוטב עגבניות (בערך 2 כוסות של רוטב שכבר הכנו מראש, או הקפאנו). למי שרוצה, מתכון לרוטב עגבניות בסיסי יש בסוף המתכון הזה.
  • 1 שמנת צמחית 5% של אלפרו לבישול (לא ממותקת!)
  • מלח, פלפל, קצת סוכר, אבקת שום

הכנה

את הפסטה מבשלים במים מומלחים לפי הוראות היצרן.

במחבת או סיר נפרדים, מחממים קצת שמן ומניחים בו את עגבניות השרי חתוכות לחצאים + הקישוא פרוס לקוביות או פרוסות חתוכות לחצי. נותנים להם להצרב על אש גבוהה לשתיים-שלוש דקות עד שהם רק מתחילים לקבל את הצבע השרוף הזה.

כשהם מתחילים לקבל קצת צבע מוסיפים בערך 350 גרם / 2 כוסות של רוטב עגבניות שהכנו מראש/בנפרד או אפילו ישר מהמקפיא. כמו שאפשר לראות, אני הרגשתי לגמרי בנוח להפוך את הכלי עם הרוטב הקפוא כמו שהוא לתוך המחבת :)

חשוב שרוטב העגבניות יהיה איכותי וטעים גם בפני עצמו, אחרת כל העניין לא יתרומם.

מי שמעדיף בלי השמנת הצמחית יכול להשתמש ברוטב הזה כמו שהוא, הוא מצוין. אבל לא בשביל זה התכנסנו כאן, אז קדימה, זה הזמן לפתוח את השמנת הצמחית ולשפוך אותה לתוך הרוטב האדום.

מערבבים הכל היטב ומוסיפים קצת מלח, פלפל, מעט סוכר לביטול החמיצות של עגבניות השרי. אפשר להוסיף גם קצת פפריקה מתוקה ואבקת שום.

את הרוטב הזה מבשלים לפחות 10 דקות לפני שטועמים. הוא אמור להצטמצם ולהתחבר ולקבל טעמים עשירים במרקם קרמי. אחרי 10 דקות אפשר לטעום ואם צריך לתקן תיבול, ולהמשיך לבשל לעוד 10 דקות. בסה"כ הרוטב צריך מינימום של 20 דקות בישול.

כשהפסטה מוכנה מסננים אותה מהמים ומחזירים אותה לסיר הריק, לתוכו שופכים את כלללל הרוטב ומערבבים על אש נמוכה כ-2-3 דקות. מכבים את האש וזוללים!


ולמי שממהר:

מכינים רוטב עגבניות בסיסי.
צורבים במחבת עגבניות שרי חצויות עם פרוסות קישואים ולתוך המחבת מוסיפים את רוטב העגבניות, השמנת הצמחית, תוספת של מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם.
מבשלים את הרוטב כ-20 דקות ושופכים על הפסטה המוכנה.

 

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי רוטב ממש דומה לא מזמן (ניסיון ראשון עם שמנת צמחית..) ויצא מעולה!! השמנת הצמחית דווקא גורמת לטעם יותר מיוחד ברוטב לעומת הגרסה החלבית.. רק צריך לחשוב על תוספת טעימה במקום הקישוא :)
    רציתי לשאול, בגלל שאין לי הרבה ניסיון עם שמנת צמחית, כמה זמן היא נשמרת במקרר אחרי שפותחים אותה?

    • כן, באופן מפתיע זה באמת יוצא מעולה ובלי טעמי לוואי.
      במקום קישוא את יכולה להוסיף מה שאת אוהבת – ברוקולי, חציל, כרוב ניצנים, כרובית, פטריות..
      לגבי השמנת, שאלה טובה – אני לא ממש יודעת. לא יצא לי לנסות להשאיר אותה ליותר מכמה ימים עד כה..

  2. נראה נהדר!
    אני חייב לחזק ולהוסיף מחמאות על השמנת הצמחית של אלפרו. אני לא טבעוני ועדיין משתמש בה כתחליף לשמנת רגילה. בשביל 5 אחוזי שומן היא נותנת פייט רציני.

  3. אני מוצאת שקשה קצת למצוא שמנת אלפרו בחנויות "רגילות" – גם לא בעדן טבע מרקט, ואני צריכה ללכת למקומות מיוחדים בשביל זה (ואז קונה סטוק). האם אפשר להמיר את השמנת בחלב סויה + מעט מרגרינה בטעם חמאה בשביל תוספת השומן, כדי להשוות לשמנת אלפרו?

    • אני חוששת שזה לא יהיה תחליף ראוי, השמנת גם מסמיכה את הרוטב וגם משנה את המרקם שלו בצורה שחלב ומרגרינה לא יצליחו לחקות.
      אני דווקא מוצאת את השמנת ברוב הסופרים, זה פשוט לא זמין כמו מוצרי החלב הרגילים אלא בדר"כ מוחבא למעלה או בצד..

  4. תודה רבה, אני לא טבעוני, אבל צמחוני כבר כמעט שלושים שנה, כך שאבוא לבקר ולעיין במתכונים/מטעמים, לגוון את התפריט (-:

  5. הי!
    הבלוג שלך פשוט מעולה, נותן לי השראה ורעיונות חדשים! רציתי להציע לך רעיון לשדרוג: לפזר מעל פסטה או פיצה או אפילו על לחם מרוח בשמן זית שקדים טחונים דק, זה נותן ממש טעים ומזכיר את פיזור הפרמזן לשעבר…

  6. לצערי התבדיתי לגבי השמנת הצימחית של אלפרו. כפי שאני לא יכולה לשתות חלב סויה כך גם אני לא יכולה להינות מהרוטב. באסה לי. תודה בכל מקרה על מתכון שעושה חשק גדול וכיף לעבוד מולו.

    • חבל :(
      אם זה בגלל הטעם אז אני יכולה לנחם אותך שיש טעמים שמתרגלים אליהם ולומדים להנות מהם (ויש גם כאלה שלא).
      אז שווה בכל זאת להמשיך לנסות מדי פעם :)

  7. תודה אחלה בלוג! ממשיכה למצוא את דרכי בקולינריה הטיבעונית

  8. ניסיתי, אהבתי!

  9. שאלה: מצאתי בסופר רק אלפרו לאפיה ובישול שהוא 2.2% שומן. זה מתאים למתכון הזה?

  10. וואו זה יצא טעים!! תודה על המתכון המעולה הזה ובכלל, נחמד כאן :)

  11. תודה! כיף לשמוע :)

  12. תודה על המתכון! אפשר גם מתכון לרוטב העגבניות שלך, שאפשר להקפיא? (את כותבת "רוטב עגבניות בסיסי" אבל חלקנו מאותגרים…)

  13. אפשר להחליף את האלפרו בחלב קוקוס? אין במחוזותינו שמנת צמחית :(

    • אפשר, אבל אז הכל יקבל טעם של קוקוס, ויהיה לגמרי שונה.
      אם אין שמנת צמחית אפשר להוסיף קרם קשיו (קשיו שהושרה במים ואז נטחן עד לקרם/משחה) או להכין מעין רוטב בשמל מחלב סויה/שקדים (ללא סוכר או טעם של וניל) עם קורנפלור, ואפשר גם להוסיף שמרי בירה. התוצאה לא תהיה אותו דבר, אבל גם זה אמור לצאת לא רע :)

  14. יש לי רק במתיקות מעודנת .. אנילא בטוחה שזה יהיה טוב מספיק , מה את אומרת ?

    • לא לא לא, זה יצא מתוק ומגעיל :)
      לא להתפתות!
      רק השמנת שמיועדת לבישול מתאימה. אם אין אז אפשר להכין שמנת מקשיו: לטחון קשיו שהושרהבמים ביחד עם קצת מים עד למרקם שמנתי, ולהוסיף במקום השמנת.

להגיב על Nira Amar לבטל