פסטה ברוטב קארי

פסטה עם אפונה עדינה ותירס גמדי ברוטב קארי וקרם קוקוס.

מצרכים

  • 1 חבילה מאיזה פסטה שאוהבים (פסטה, נודלס, אורז – אפשר להשתמש ברוטב הזה על כל בסיס שאוהבים)
  • 1 פחית קרם קוקוס (אפשר להחליף בחלב קוקוס)
  • 1 בצל גדול
  • 1 שן שום
  • אבקת קארי (או משחת קארי, לאמיצים שבינינו)
  • מלח פלפל
  • ירקות לבחירה: אפשר לשים כמה ואיזה ירקות שאוהבים. אני שמתי אפונה עדינה, בצל ירוק ותירס גמדי.

הכנה

  1. מרתיחים מים בשביל הפסטה ומבשלים אותה עם קצת שמן ומלח.
  2. מטגנים בצל במחבת רחבה עד שנהיה שקוף, מוסיפים שום קצוץ ואת הירקות. הירקות צריכים להיות מוכנים לאכילה (אפונה קפואה צריך להשרות במים רותחים, למשל)
  3. מתבלים: מלח ופלפל, אבקת קארי – תלוי במידת החריפות שרוצים. בערך 1-2 כפות נחשב לשימוש זהיר, ותלוי כמובן בסוג האבקה. מעבר לזה – כבר לא באחריותי. מהמשחה לא מומלץ לשים יותר מחצי כפית עד כפית, כי זה מאוווווד חריף. אני ממליצה להתחיל בכמות קטנה, ולאחר הוספת הקרם קוקוס לטעום ולבדוק אם כדאי להוסיף.
  4. שופכים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים היטב. נותנים לכל התבשיל לבעבע דקה שתיים. בשלב זה מומלץ לטעום ולתקן תיבול אם צריך (אם בכל זאת הייתם אופטימיים ויצא לכם חריף מדי, הכי טוב זה להוסיף עוד קרם קוקוס, ואם אין אז חלב סויה, ואם אין אז קצת מים לדילול)
  5. את הפסטה המבושלת מוסיפים לתוך המחבת ומטגנים עוד דקה-שתיים עד שהכל מתערבב ונספג היטב.

 

11 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה! מתכננת להכין השבוע. האם יש להשתמש ב-400 מ"ל קרם קוקוס? (זהו גודל הפחית)

  2. להשתמש בתבלין קארי ?

  3. בכמה אבקת קארי להשתמש?
    תודה

  4. הכנתי עכשיו ויצא מהמם!
    ההכנה מהירה (הכנתי את הרוטב בזמן שהפסטה התבשלה) ויצא ממש טעים ומיוחד :)
    תודה לך

  5. תודה רבה על המתכון, יצא מצויין עם מעט כרוב, פול מבושל וגזר מגורד :) והשאר – לפי המתכון!

  6. טעים! הכנתי עם תרד ופטריות ויצא מעולה!
    תודה

להגיב על Nofar לבטל