פטריות ממולאות

פטריות ממולאות עשבי תיבול ופירורי לחם.

מצרכים

  • 8-10 פטריות שמפניון גדולות
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3-4 אגוזי מלך קצוצים
  • מלח
  • שמן זית

הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.
  2. מנקים את הפטריות (לא שוטפים! -מקלפים בעדינות את הקליפה החיצונית וחותכים את קצה הרגל שבדר"כ פחות נקי)
  3. מוציאים את הרגליים של הפטריות וקוצצים אותן קטן בקערה נפרדת.
  4. לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים עם כמות נדיבה של שמן זית, מערבבים היטב ודוחסים לפטריות.
  5. לפני ההכנסה לתנור מזלפים עוד קצת שמן זית מלמעלה.
  6. אופים כ-15 דקות או עד שפירורי הלחם שלמעלה משחימים ומתחילים קצת להישרף. צריך לוודא שהפטריות כבר לא נראות יבשות ובהירות אבל לא מיובשות.
  7. בתיאבון!

 

5 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי.
    למה לא טוב לשטוף את הפטריות? מה עם ה"ביפנוחו"?

    • השמועות אומרות שעדיף לקלף פטריות מכמה סיבות: גם כי הן עלולות לספוג את המים ולאבד מהמרקם הבשרני העסיסי שלהן, וגם כי טוענים שהקליפה מוסיפה מרירות.
      אני באופן אישי מוצאת את זה יותר אסתטי.
      החלק הפנימי בכל מקרה מוגן מלכלוך, זה רק הקצה של הרגל (שאותו אני חותכת) והקליפה העליונה שמלוכלכים.

  2. אפשר אולי להחליף את אגוזי המלך במשהו אחר? משהו שהוא לא אגוז…?

כתיבת תגובה