פאי בשר טבעוני

פאי בשר טבעוני

כן כן, קראתם נכון – פאי בשר טבעוני, הישר מעץ הבשר שלי.

לפני שיתחילו הטענות ומענות – אני שמחה לספר שהמתכון הנ"ל עבר אישור ממבקר המזון אוכל הבשר שלי, ובהנחה שלא תמירו את הטחון מהצומח לשבבי סויה יבשים, אני מבטיחה שגם מבקרי המזון אוכלי הבשר שלכם יאשרו אותו. שבבי סויה זו אופציה, אבל זה כבר מחוץ לתחום האחריות שלי, כי יש שפחות אוהבים אותם.

את בצק העלים (הפתרון העצלני שלי) אפשר להמיר בבצק אחר שרוצים – האמת היא שזה לא כל כך משנה איזה, כי המילוי הוא העיקר, והבצק רק עוטף ומשלים אותו. אני אישית מעדיפה בצק לא פריך כאן, ואני חושבת שבצק עלים או בצק שמרים יעשו את העבודה הכי טובה. אבל גם בצק פאי פשוט או פילו יעשו ת'עבודה. רק בחיאת – אם אתם הולכים לקנות בצק עלים מוכן – תוודאו שהוא לא מתוק! (וכמובן שהוא לא מכיל חמאה).

למי שנחרד מהרעיון של שימוש בבצק בכלל, או לנמנעי הגלוטן - אני מציעה להמיר את הבצק בשכבה של פירה תפוחי אדמה ובעצם להפוך את המתכון לפאי רועים (כדי שהמילוי יהיה נטול גלוטן אפשר להשתמש בשבבי סויה היבשים במקום בטחון של טבעול שמכיל גם חלבון חיטה). אפשר לרפד את הפירה גם בשכבה ראשונה וגם שלישית ועליונה, או שאפשר רק שכבה של המילוי ומעליה שכבה של הפירה – מה שזורם לכם.

 

 

מצרכים

לתבנית עגולה, קטנה וגבוהה בקוטר 16 ס"מ וגובה 4 ס"מ 
  • גליל אחד של בצק עלים, מופשר (בדר"כ יש שניים בחבילה)
  • 2 כוסות "טחון מן הצומח" של טבעול
  • סלסלה וחצי פטריות שמפיניון
  • 10 עגבניות שרי או 2 עגבניות רגילות
  • חציל קטן מאוד או חצי חציל רגיל
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, תערובת בהרט
  • אופציונלי, אם רוצים קצת חריף: מעט פתיתי צ'ילי יבשים
  • קצת שמן

 

הכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם קצת שמן עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את שיני השום קצוצות או כתושות לעוד דקותיים.

את החציל קוצצים קטן קטן (קוביות של פחות מחצי ס"מ, כן? שלא יהיו צ'אנקס מאסיביים). אני מעדיפה גם לקלף אותו מהקליפה, כי היא מפריעה לי במתכונים מהסוג הזה, אבל איך שבא לכם.

מוסיפים את החציל לבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך ומאבד את המרקם הספוגי שלו.

את הפטריות מנקים (אני מעדיפה רק לקלף ולחתוך את קצה הרגל), קוצצים קטן ומוסיפים למחבת, ולבסוף העגבניות הקצוצות ביחד עם הטחון מהצומח (לא צריך להפשיר אותו, אפשר ישר מהמקפיא).

מטגנים הכל ביחד כמה דקות עד שכמעט וכבר אין נוזלים בתחתית, ומתבלים בנדיבות. תערובת הבהרט עושה את עיקר העבודה כאן, אז אני לא ממליצה לוותר עליה.

מכבים את האש ונותנים לתערובת לנוח לרגע.

את הבצק פותחים וחותכים לפי גודל וצורת התבנית שלנו. קודם כל מכינים את החלק התחתון שאמור לרפד היטב את התבנית – גם בתחתית וגם בצדדים. כדאי לחתוך ריבוע או מלבן שיהיה גדול יותר מהכלי, כדי שישאר מספיק בצק לרפד גם את הצדדים. את החלק הזה ממלאים בתערובת, ואז מכסים אותו בשארית הבצק. אפשר בפסים, אפשר שתי וערב, אפשר צמות, קוקיות, לבבות, מה שבא לכם. תתפרעו. רק כדאי להשאיר לפחות כמה חריצים, שהמילוי יציץ ויגיד שלום לעולם.

קחו בחשבון שהכמויות מתאימות לתבנית קטנה עד בינונית. אם תשתמשו בתבנית גדולה מדי זה יצא נמוך והבצק לא יספיק לכם. אם אתם מכינים בתבנית גדולה, תכפילו כמויות של הכל.

את הבצק אפשר להבריש מלמעלה בקצת שמן כדי שיזהיב יפה, אבל זה לא ממש הכרחי.

אופים ב-180 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק מלמעלה הזהיב ומוכן.

בתאבון!

פאי בשר טבעוני

פאי בשר טבעוני

פאי בשר טבעוני

פאי בשר טבעוני

פאי בשר טבעוני

 

 

90 תגובות

הוסף תגובה
  1. הדבר שבכי מבאס אותי זה שהבצק עלים עם מרגרינה ולכן לא קונה. עצוב ממש. לכן משתמשת רק בפילו.

  2. נראה מצוין וינוסה.
    האם בחיתוך הפאי נשאר יציב?

    • לא ממש, התוכן של הפאי פירורי כזה, הבצק קצת מצליח לשמר סוג של חתיכות אבל זה לא פשטידה, אם לזאת הכוונה :)

  3. נראה אחלה. לא הבנתי בדיוק את עניין החלק העליון של הבצק, איך עושים

    • תודה :)
      החלק העליון זה פשוט רצועות מאורכות של הבצק שחתכתי והנחתי מלמעלה והדבקתי לצדדים, איפה שנגמר הבצק של התחתית.

  4. אבא ואמא שלי (שמתנסים בטבעונות בעקבות מעברו של בן זוגי לטבעונות) הכינו פאי דומה עם שערות קדאיף- כשהמילוי מגולגל כמו בקלוואה… זה יוצא מעולה ואז גם פחות מתפורר בחיתוך

  5. אם אוותר על החציל.. קריטי?

  6. נראה מדהים!!!

  7. היי .איזה יופי. אבל כבר זמן מה שאני מחפשת טחון של טבעול. מאיפה את קונה. ????

    • היתה תקופה ארוכה שהיה מחסור, אבל לאחרונה הוא חזר למדפים. הוא נמצא במקררים איפה שמוצרי טבעול למניהם. ראיתי אותו בחצי חינם, במגה בול, ואני די בטוחה שיש אותו בכל הרשתות המובילות.

  8. אישית אני מאד מאד אוהב את הבונזו סויה. הבעיה היא שקשה למדי למצוא אותו בגודל הנכון. או שהוא גדול מדי או שהוא אבקתי מדי. הפיתרון ביניים שלי הוא למעוך את החתיכות הגדולות טוב טוב אחרי ההשרייה עד שהן מגיעות לגודל הנכון.

  9. רציתי לשאול..
    יש אפשרות שבמקום בצק עלים להשתמש בפירה (כמו בפאי רועים כזה)? זה יצא טוב?

  10. אז איפה קנית? בלוד? רעננה ? באר שבע ?חיפשתי במגה בול, בשופרסל דיל, יוחננוף, לא מוצאת באיזור לוד….

    • אני לא מהאזור שלך.. אני קניתי בחולון.
      בכל מקרה, נדמה לי שעניתי לך בפייסבוק – שיכול להיות שאת מפספסת את האריזה כי היא נחבאת בין הרבה אריזות דומות. ואם בכל זאת אין, שווה לבדוק עם עובדי הסופר אם אפשר לבקש להביא לשם את המוצר.

  11. יצא פיצוץ!!! תענוג של מנה.. אירחתי את ההורים של הבעל.. קרניבורים לכל דבר.. נהנו מאוד! גם הבעל שיבח..

  12. לטובת תושבי חו"ל – מה התחליף ל"2 כוסות "טחון מן הצומח" של טבעול" , אם ישנו בכלל? תודה.

    • אני לא יודעת, חו"ל זה מקום די גדול.. :)
      כל תחליף לבשר טחון יעבוד. גם שבבי סויה, גם סייטן קצוץ. מה שאת/ה מוצא/ת במקום מגוריך וטעים לך.

  13. בטוח שטחון מהצומח של טבעול הוא טבעוני? פעם בדקתי והיה שם במרכיבים חלבון ביצה..

  14. נצפה לאחרונה בעדן טבע מרקט (פולג, נתניה) כ-25 ש"ח השקית, אם אינני טועה. ואכן, הוציאו את חלבון הביצה!!

  15. הטחון טבעוני כבר לפחות שנה, אז הכרתי אותו לראשונה.

  16. טוב, הגיע הזמן להגיח מבין הצללים…

    כבר אפיתי/בישלתי כמה דברים נהדרים מהבלוג שלך.
    בשבת האחרונה הפאי הזה הוגש לאורחים שרובם ככולם קרניבורים.

    היתה היתה הצלחה גדולה.

    אגב, השתמשתי בפתיתי סויה יבשים דקים למדי אותם הישרתי מספר דקות במים רותחים ואח"כ סחטתי.

    אז תודה!

  17. מה לגבי עלי לזניה. אפשרי?

    • עלי לזניה זה משהו אחר לגמרי.. הם צריכים הרבה נוזלים כדי להתבשל בהם ולספוח אליהם. אם את רוצה להשתמש בעלי לזניה עדיף לחפש מתכון של לזניה

  18. עשית לי מה זה חשק…

  19. נראה לי אני אכין פאי בגודל מנה אישית, ואקפיא

  20. טוב, תקשיבי, הכנתי את זה בשישי וזה יצא אליפות. מתכון מדהים שלגמרי הולך להיות אחד הקבועים שלנו, הצלחה מדהימה! תודה!

  21. הכנתי את זה כבר פעם שניה השבוע – והפעם עשיתי את זה שפרדס-פאי סטייל, ז"א פירה בתחתית ופירה מעל. יצא מעולה פלוס. תודה :-)

  22. באיזה סוג של תבנית השתמשת כמו שבתמונה?

  23. הי. לצערי אני לא מוצאת טחון של טבעול. (גרה בתל אביב, אין פה לא בסופרים ולא בעדן טבע משום מה). בעלי שאינו טבעוני לא אוהב טופו וסייטן כשטעם מורגש. ז"א, הוא לא אוהב כל מתכון שבו נתחי טופו, שהושרו קודם או שלא, שניצל טופו או סייטן. מה יכול להיות תחליף לטחון אם כך? תודה רבה!!!!!

    • אם הוא רגיש לטעמי לוואי, הטחון של טבעול הוא המענה הכי מוצלח. הניחוש שלי הוא שאת מפספסת אותו במקררים כי הוא די נפוץ. אולי תשאלי בסופרים שאת קונה..

  24. יצא מעולה! נראה לך שאפשר להקפיא?

  25. הכנתי אתמול והיה תענוג!
    תודה רבה על המתכון הנהדר ושבוע טוב :-)

  26. תודה על מתכון מעולה!
    הכנתי עם בצק עלים חמאה (במקום מרגרינה), יצא מדהים, התלקקנו!

  27. שחף, לכתוב בבלוג טבעוני שהכנת את זה עם מרכיב רווי סבל במקום נטול סבל, זה קצת לא טקטי. לא? חמאה מיוצרת מחלב פרה שמיוצר בה ונלקח ממנה בכפייה ובמחירים עצומים של סבל ומוות שלה ושל עגלים. חמאה זה לא פה.

  28. נופר, מתכון מדהים כמו כל המתכונים שלך. תודה על הבלוג המדהים והאוכל הנפלא והמגוון!!

  29. בן דוד חווה שוק של כמה דקות טובות לאחר שהבין שזה לא בשר. תודה שאת קיימת!

  30. מתכון ראשון שאני מנסה מהבלוג שלך. הכנתי היום בגרסה של מאפים אישיים עם בצק שמרים – ויצא מהמם!!!!
    הייתי צריכה לעבור כמה סופרים עד שמצאתי את הטחון של טבעול – מוצר מאוד חמקמק

    תודה רבה על המתכון!
    והמון הערכה על הבלוג המושקע!
    את עושה עבודה מדהימה עם להפוך את עבודת המטבח לפשוטה

  31. ואו! הכנתי את המילוי הזה כחלק מפאי רועים יצא מדהים!!!!! אין דברים כאלה!

  32. רעיון מעניין אבל חשבתי איך יצא עם פתיתי סויה גולמיים?יש לך רעיון במקום הטחון הקנוי?

    • זה יצא לא רע בכלל. בהחלט אפשר להשתמש בהם. אבל חשוב להשתמש בשבבים ולא בפתיתים (הם אלו שנראים יותר כמו אבקה פירורית, ולא הנתחים בגודל ביס)

  33. אפשר לדעתך להכין יום לפני הכול ורק באותו יום שאני רוצה להביא את המאכל לשים בתנור?
    עוד משהו תיבול זה ממש לא הצד החזק שלי אז כמה מלח כדאי לשים? כי לפי מה שאני זוכרת הטחון של טבעול כבר מתובל.

    • אפשר להכין הכל מראש בנפרד אבל את החיבור של הבצק עם המלית כדאי לעשות לפני ההכנסה לתנור (זה לוקח בדיוק שתי דקות..)

  34. אפשר להחליף את הטחון טבעול בשבבי סויה?

  35. נראה מעולה, ינוסה בהקדם.תודה!

  36. איזה מתכון כיפי! וטעים! תודה רבה. הכנתי וכולם אהבו – בלי החציל לצערי אבל עדיים יצא מעולה. מה עם שמרי בירה? זה משהו שיכול לתרום פה? לא מכירה אבל הבנתי שנותן טעם מעושן?…

    • כיף לקרוא! :)
      שמרי בירה מעשירים את הטעמים, הם לא נותנים טעם מעושן אלא אולי כזה שמזכיר קצת גבינת פרמז'ן. במתכון הזה אני לא רואה איך הם יועילו, אבל כפית מזה בטוח תעשיר את הטעם של המלית אז אפשר לנסות (רק לשים לב לא להגזים כי יש להם טעם דומיננטי ולא כל אחד אוהב אותו).

  37. יצא מעולה! תודה

  38. אפשר להכין כמו רולדות זה פחות מתפורר ואם שמים קצת טחינה בפנים זה מחזיק את כל העסק

  39. הכנתי את זה עד כה פעמיים וכל פעם זה יצא מדהים! אחותי שאינה טבעונית מבקשת שאכין את הפאי בכל ארוחת ערב.

    מתכוונת להכין לארוחת חג ולהניח על השולחן. יש לי תחושה שיהיו כמה וכמה אנשים מופתעים באותו הערב..

    מתכון מעולה, תודה רבה :)

  40. היי, שתי שאלות:
    1. האם ניתן להכין רק את המילוי, בלי הפאי, כתבשיל?
    2. האם לדעתך אפשר להשתמש בשעועית אזוקי מבושלת במקום הטחון מן הצומח?

    אני מנסה לייצר לעצמי "מנות עיקריות" כי אני עוד בשלב ההתרגלות, אבל מעדיפה כמה שפחות להשתמש בתחליפים למיניהם כמו הטחון מהצומח וטופו..

    תודה רבה:)

    • אפשר לאכול את המלית בפני עצמה אבל זה לא בדיוק יוצא תבשיל כי אין בזה רוטב/נוזלים, יותר מעין פירורים כאלה שאפשר לאכול אולי עם אורז.
      ולגבי אזוקי במקום הטחון – אפשר, אבל יצא לך משהו אחר לגמרי.. המרקם של הטחון מהצומח די ייחודי ומאוד דומה לבשר. אזוקי לא מחליף אותו אלא פשוט מייצר מתכון אחר.
      אני אגב לא מסתכלת על הטחון מהצומח כ"תחליף" אלא כמנה חלבונית וטעימה בפני עצמה.

  41. הבנתי, אז אני אכין עם טחון מהצומח.. אגב, יש במקרה שוב מחסור? אני גרה ברמת אביב והייתי כבר בכמה סופרים ופשוט אין!
    תודה רבה:)

  42. הי,
    כנראה יש מחסור בטחון מן הצומח האם אפשר שבבי סויה במקום
    ואם כן להסביר איך משתמשים בהם? ( אין לי ניסיון עם חומר הגלם הזה בכלל)
    תודה (-:

    • אפשר עם שבבי סויה, אם כי זה יוצא מעט פחות טעים (אפשר לשלב סייטן טחון/קצוץ).
      בכל מקרה את השבבים צריך להשרות קצת במים חמים, לסחוט ואז אפשר להשתמש בהם כמו בטחון של טבעול :)
      בהצלחה

  43. יצא מעולה, תודה רבה! ניסיתי פעמיים- פעם אחת עם בצק עלים וסייטן קצוץ ופעם שנייה עם פירה וטחון של טבעול. הגרסה הראשונה יותר טעימה- הסייטן יותר עסיסי וטעמו יותר קרוב לבשר והבצק יוצא פריך וטעים..

  44. וואו יצא מדהים!! תודה :)

  45. הכנתי היום לארוחת שבת… יצא טעים להפליא ומוצלח כמו בתמונה… חצי תבנית (״28) נעלמה לה… בהחלט אכין שוב בעתיד. אה, ואיזה מזל שציינת להכפיל כמויות ולא לוותר על הבהרט :-) שבת מופלאה לכולנו.

  46. זה נדמה לי או שלא כתוב באיזה שלב מוסיפים את הטחון מהצומח?

  47. אני משתמשת בתבנית אלומיניום, האם כדאי לשים נייר אפיה? והאם צריך לשמן את התבנית?
    תודה, גילה

  48. אפשר בערך כמויות של התבלינים? המלח, פלפל, פפריקה ובהרט? בשלנית מתחילה וכל זה

    • התקלת אותי.. ממליצה לתבל ולטעום ולתקן לפי הטעם. כל פעם שאני רושמת כמויות, יש מי שיתלונן כי הוא אוהב יותר/פחות מלוח/מתובל…

  49. יצא טעים לאללה ומרשים.חשבתי פעם הבאה להוסיף זרעי צ'י כדי שידביקו קצת את המילוי הטעים.
    תודה!

  50. כמה בערך בהרט צריך לשים? לא מבינה בזה בכלל ולא רוצה להתבלבל.,..תודה לך:)

  51. הכנתי ! יצא מ ה מ ם ממש שווה !!!
    הכנתי עם בהרט וחוויג תימני וזה רק הוסיף ובהחלט יש אישור ממועצת הבשר :)
    תודה רבה לך!!

  52. הכנתי כגרסת פאי רועים ויצא ממש ממש טעים!!
    האמא העיראקית שלי מוסרת שכותבים בהרת (עם ת) מכיוון שבערבית זה ריבוי של שם עצם בנקבה (כמו: אבו אל בנאת).

  53. תודה, יצא מעולה!!

כתיבת תגובה