עוגת שמרים עם שוקולד ופקאנים

עוגת שמרים טבעונית במילוי שוקולד ופקאנים.

עוד יציאה מוצלחת מפינת האפייה של גלעד – במקור במילוי של קינמון, אני ארשום כאן את הגירסה שאני בחרתי לעשות, עם מילוי שוקולד ופקאנים.

בצק שמרים מפחיד הרבה אנשים, ובלי סיבה – זה בצק פשוט ונוח לעבודה, ובזמן ההתפחה לא צריך לשיר לו שירים – הוא כבר יודע מה לעשות. מהבצק הזה אפשר להכין מאפים מתוקים או מלוחים, מחוברים לעוגה בתוך תבנית או כמאפים בודדים.

המתכון הזה מוצלח במיוחד וכל מי שניסה אותו קצר מחמאות. מומלץ ביותר!

מצרכים

  • 250 גרם קמח לבן (2 כוסות פחות 3 כפות)
  • 20 גרם שמרים טריים או 6 גרם שמרים יבשים אינסטנט (2 כפיות)
  • 60 גרם מים (¼ כוס) או 80 גרם חלב סויה (⅓ כוס)
  • 40 גרם סוכר (½3 כפות)
  • ½1 גרם מלח (¼ כפית)
  • 60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני = 3 כפות)
  • 45 גרם שמן צמחי (4 כפות)

הכנת הבצק

שמים במיקסר את כל החומרים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות. אם לשים ביד, אני מקווה שיש לכם שרירים – כי צריך לפחות 15 דקות של לישה מאסיבית ונחושה.

הבצק המתקבל צריך להריח נפלא, להיות חלק וגמיש. אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית מים. אם הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית קמח. אם הוא מרגיש קשה מדי אפשר גם להוסיף טיפה מים ו/או שמן ולהמשיך ללוש עד שהוא מרגיש נוח יותר לעבודה. ואין מה לדאוג, אי אפשר ללוש יותר מדי – בצק שמרים אוהב שמתעסקים איתו!

מכסים בניילון ומעל זה מגבת ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהוא מכפיל את הנפח שלו. בקיץ זה הולך יותר מהר: כשעה – שעה וחצי, בחורף אולי קצת יותר.

כמה טיפים על שמרים:

  1. את המלח עדיף להוסיף לבצק אחרי שלשנו אותו למשך דקה או שתיים, כדי לוודא שהוא לא הורג את השמרים.
  2. כדי לוודא פעילות תקינה של השמרים אפשר לשים אותם קודם ברבע כוס מים ביחד עם כפית סוכר, וכשהם תוססים ותופחים להוסיף לקמח, להוסיף את שאר הרכיבים (חוץ מהמלח), ללוש דקה-שתיים ואז להוסיף את המלח בפיזור ולהמשיך ללוש.
  3. גם כשרוצים להמיר את הבצק למשהו מלוח – אין צורך להוסיף עוד מלח. מספיק להוריד את הסוכר.
  4. כשמכסים את הבצק – לא לחנוק אותם, אלא להשאיר פתח קטן לכניסה של אוויר.
  5. מומלץ להניח את הבצק במקום חמים, במיוחד בחורף, כמו מעל המקרר, או קרוב למקור חום כלשהו (רק לא חום ישיר).

מילוי שוקולד ופקאנים

  • 3/4 חבילת שוקולד מריר (כ-75 גרם)
  • 4 כפות חלב סויה
  • חופן פקאנים קצוצים

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה ביחד עם החלב. מכניסים למיקרו ל-30 שניות, מוציאים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

לזיגוג

  • 1/3 כוס חלב סויה
  • 1/3 כוס סוכר חום

מרתיחים את החלב עם הסוכר בסיר קטן, מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות או עד שמתקבל לנו סירופ בטעם קרמלי מתוק מאוד.

הרכבת העוגה

מרדדים את הבצק לריבוע או מלבן של 30*40 ס"מ, בעובי של כחצי ס"מ.

מורחים את כל שטח הבצק ברוטב השוקולד, ועליו מפזרים את הפקאנים (ממליצה להשאיר בערך שליש מהפקאנים לפיזור מעל).

מגלגלים את הבצק לרולדה לא דחוסה מדי, וחותכים לשבלולים בגובה של כ-2-3 ס"מ (או שכדאי להתאים את הגובה כך שיצאו לכם מספר שבלולים שיתאימו לתבנית בה אתם משתמשים).

* אופציה נוספת: ליצור את הרולדה ואז לחתוך אותה במרכז לכל האורך כך שיישארו לנו 2 חצאים ארוכים ונוטפי שוקולד, וללפף אותם אחד על השני עד שנוצרת לנו מעין צמה. את הקצוות מקפלים למטה שלא יפתחו בתפיחה השנייה.

מסדרים את השבלולים בתבנית משומנת עגולה או אינגליש קייק (אם רוצים להכין עוגה גדולה בתבנית של 26 כדאי להכפיל את הכמויות במתכון) ומשאירים קצת מקום ביניהם שיהיה לאן לתפוח (כחצי ס"מ או פחות יספיק).

מכסים את התבנית ונותנים להם לתפוח שוב – בקיץ חצי שעה יספיק לדעתי, בחורף אולי קצת יותר.

אחרי שתפחו שוב, מחממים תנור ל-170 מעלות.

מפזרים מלמעלה את שארית הפקאנים הקצוצים ומורחים הכל בעדינות עם מברשת בשכבה דקה של הסירופ שבישלנו. זה לא חובה, אבל אני אוהבת שהם מקבלים צבע שחום ויפה.

מכניסים את כל התענוג הזה לתנור ואחרי 20-25 דקות מתחילים לבדוק אם מוכן (עדיף לנסות לדקור את העוגה עם סכין במרכז, בנקודות החיבור, כדי לבדוק שזה כבר יבש ואפוי ולא בצקי).

* אם אופים שבלולים בודדים, זמן האפייה קצר יחסית. כדאי לעקוב.
* אם אופים כמות כפולה בתבנית של 26, זה אמור לקחת בערך 40 דקות.

בשניה שהעוגה יוצאת מהתנור, מזלפים מלמעלה את הזיגוג של החלב והסוכר. לא צריך להטביע את העוגה בזה, אבל אפשר להבריש בנדיבות ככה שכל החלקים בעוגה יספגו מנה הגונה של המתוק המתוק הזה. זה מרטיב את הבצק כדי שלא יהיה יבש מדי.

בתאבון!

השבלולים אחרי התפחה שניה

 

120 תגובות

הוסף תגובה
  1. יש עוד אופציה חוץ מרסק תפוחים?.. כלומר.. אני בבית עכשיו ובא לי להכין לשבת.. אבל אין רסק תפוחים וגם לא סופר קרוב שגם פתוח… יש לי אבקת אפיייה, חומץ, משהו מזה יעיל?

    • לצערי אני לא יודעת, לא ניסיתי להחליף את הרסק בשום דבר אחר…
      להבא אני ממליצה לך לקנות רסק לא ממותק בצנצנת או באריזות קטנות שבאות בשלישיות, זה מחזיק המון זמן ומיועד בדיוק למקרים כאלו :)

    • רסק התפוחים הוא בסה"כ תחליף לשמן והוא נועד להוריד את כמות השומן והקלוריות בעוגה, אז אתה יכול פשוט להשתמש בשמן

      • היי אורן, אם אני מוותרת על הרסק תפוחים וכפי שהצעת מחליפה בשמן. כמה שמן כדאי לי לשים (כולל השמן שאמור להיות במתכון המקורי)?

      • הרסק הוא תחליף לביצים ולא לשמן…

    • ריסקתי תפוח בעצמי ונראה שזה אחלה גם כן, בלי עיבוד התפוח ובלי החומרים שמוסיפים לו כדי שלא ישחים

  2. נשמע מעניין עם רסק תפוחים ושמרים אני אנסה תודה שבת שלום

  3. נראה נהדר כמו כל הבלוג המקסים שלך! האם ניתן להשתמש בחלב שיבולת שועל במקום סויה?

  4. המתכון נשלח למנהלת מחלקת האפייה… (אישתי)
    (:

  5. או! קוראים לזה "שושני שמרים"! מעדן של ממש.

  6. הדבר הכי מהמם שראיתי בכל ימי חיי כנראה. הבלוג שלך פשוט קסום

  7. הבלוג משגע.. והעוגה פנטסטית!

  8. גם לי כיף לשמוע

  9. הכנתי עוגת שמרים והיא יצאה סוף הדרף פלוסגם עים ריבה

  10. גם אני הכנתי את זה, בדיוק לפי ההוראות, יצא נפלא. בעצם היה לי טוויסט קטן – קצת מלח גס שפיזרתי על השוקולד :) הצטערתי שלא עשיתי כמות כפולה כי זה התחסל ממש מהר… תודה על המתכון.

  11. היי, המתכון הזה מעולה ומשמח מאוד מאוד :-)
    תודה רבה!

  12. למה אי אפשר להכין רסק תפוחים? כלומר פשוט לרסק תפוח???? זה לא רסק כזה?

  13. תודה רבה על המתכון, אפשר לנסות עם קמח מלא?

  14. אני ניסיתי עם חצי קמח מלא, לצערי לא תפח עוד בשלב הבצק וגם לא בשלב השושנים(לפני האפיה) כך שהשושנים לא "נדבקו" זו לזו וגם בסופו של דבר לא היה טעים במיוחד (למרות שלבסוף אזל). עניין התפיחה שלא צלחה יכול להיות קשור לקמח המלא? ואם לא, אז מה יכול להיות שעשיתי לא נכון? תודה…

    • היי,
      זה לא קשור לקמח המלא. גם קמח מלא צריך לתפוח. אולי השמרים שהשתמשת לא היו טריים מספיק? אולי לא לשת מספיק זמן? אולי השתמשת בשמרים מסוג אחר ואז הכמות צריכה להשתנות בהתאם?
      מאוד מבאס שזה קורה, כי בלי לתפוח הבצק לא נפתח ולא טעים במיוחד.

  15. אחלה עוגה! תודה על ההסברים המפורטים :)

  16. עכשיו סיימתי לאכול פרוסה מהעוגת שמרים שהכנתי ויצא מדהיםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!
    אני לא מאמינה שהיא כ"כ טעימה! זו העוגת שמרים הכי טעימה שאכלתי עד כה,ועוד לחשוב שהיא טבעונית :)
    תודה,תודה,תודה!!!!
    מזל שעשיתי כמות כפולה (חשבתי להקפיא חצי,אך לא נראה לי שישאר מה להקפיא).
    ד"א,שלחתי לך במייל מתכון ללחמניות מחיטה מלאה,האם קיבלת את המייל?
    שיהיה חג שמח!

    • איזה כיף לשמוע!!
      שיהיה בתאבון לך ולכל השותפים לחגיגה

      עוד לא קיבלתי את המתכון, אולי עדיין לא הגיע, אבדוק שוב יותר מאוחר.
      תודה, וחג שמח

  17. שלחתי את המייל לפני כ4 ימים,אשלח שוב :)

  18. אפיתי, אכלתי, יצא פשוט מושלם.
    מאז שגיליתי את הבלוג שלך אני עוברת מתכון מתכון ושמחה לגלות שהכל פה טעים בדיוק כמו התמונות המהממות.
    איזה בלוג שעושה חשק לבשל!
    ככה בלוג אוכל צריך להיות!
    :)

  19. יצא גם יפה וגם הבצק טפח, והטעם מצוין! מתכון מעולה!!!! יוצא בדיוק כמו בתמונה!!!

  20. יצא מעולה!
    לא יכולתי להתאפק והוספתי קצת קינמון בכל מיני שלבים, ולא התחרטתי.

  21. אני שמרימולוגית מדופלמת כבר הרבה שנים, וזו לי התנסות ראשונה בעוגת שמרים טבעונית.
    העוגה מאד טובה.
    הבצק, לאחר הלישה, טיפטיפה רך. זה טוב ועדיף לא להוסיף לו קמח עד ייבוש מלא. בצק רך ייתן עוגה רכה יותר.
    להבא אמיר חלק מרסק התפוחים בשמן, נראה לי שזה ישפר את התוצר הסופי.
    מלית – הכמויות הנקובות במתכון הניבו מלית נוזלית מדי, לכן הוספתי קצת שוקולד. סה"כ השתמשתי ב-100 גרם.
    במקום חלב סויה השתמשתי בחלב אורז.
    לזיגוג השתמשתי בחלב שיבולת שועל, והוספתי לו שלוק הגון של וויסקי. רבע כוס סוכר זה יותר מדי. 3 כפות יספיקו לחלוטין.

  22. הכנתי אתמול ויצא מעולה!!!!!

  23. נשמע מצויין ומתכוונת להכין בקרוב! שאלה: בימי כלא טבעונית הייתי מכינה עוגות שמרים (של קרין גורן ושמו למען הדיוק) והייתי מתפיחה את הבצק כל הלילה במקרר, זה גם נוח אם רוצים את העוגה יותר מהר בבוקר וגם הבצק יותק נוח לעבודה אחר כך. זה יעבוד גם כאן? תודה

  24. יצא מדהים! 12 דקות בתנור, לא הייתי מנחשת שהיא טבעונית…

  25. רסק תפוחים הוא לא תפוח מרוסק! רסק תפוחים הוא תפוח מבושל מרוסק! יש לבשל את התפוח בקליפתו במים, מספר דקות אחרי רתיחה. לצנן, ולגרר במגרדת ללא הקליפה

  26. מישהו ניסה עם מילוי שוקולד חלבה ? אני מתכוון להכין בקרוב ונשמע לי שזה יכול להיות מוצלח.

  27. האם לדעתך יהיה בסדר להחליף את חלב הסויה בקרם קוקוס? או שיורגש טעם של קוקוס? (זה פשוט מה שיש לי בבית ועם חלב סויה לא יהיה לי מה לעשות עם שאר החבילה אם אקנה)

    • עקרונית אפשר להחליף, אבל זה יוסיף טעם של קוקוס. אם את/ה לא אוהב/ת אז לא כדאי.
      עם שארית החלב סויה אפשר להכין גבינת סויה מצוינת :)
      אפשר גם חלב שקדים/אורז.
      ואפשר גם מים (רק לא במלית השוקולד, שם עדיף כבר להשאיר אותו נקי ואולי לשים קצת שמן קוקוס במקום)

  28. הכנתי את העוגה, והיא פשוט נפלאה!
    החלפתי 50גר' מהקמח הלבן בקמח מלא ואת רסק התפוחים ב-60גר' אגס לא מקולף, מרוסק במטחנת תבלינים. הבצק תפח כמו פלא, רך ואוורירי.
    בעיונת קטנטונת שהיתה לי היא עם טעם המלית. השתמשתי ב-75גר' שוקולד מריר ו-4 כפות חלב שיבולת-שועל, הוספתי קורט קינמון ואגוז מוסקט, והמלית התקבלה מרה למדי. לא הכנתי את סירופ הקרמל; נראה שהוא נחוץ, אחרי הכל.
    תודה לגלעד על המתכון המקורי, ולך על הפרסום כאן בבלוג.

    • אני מהמרת שהמרירות הגיעה מאגוז המוסקט ו/או החלב שיבולת שועל.
      מוסקט זה תבלין שצריך להשתמש בו מאוד מאוד בעדינות, כי טיפה יותר מדי והוא נהיה מר.
      חלב שיבולת שועל לא יצא לי לנסות אבל שמעתי כמה דיווחים לטעמי לוואי שהוא אחראי להם…
      סירופ הסוכר חשוב גם לרכות וגם למתיקות – לא כדאי לוותר עליו :)

  29. עשיתי עם עם מילוי שוקולד ספלנדיד בטעם פירות יער. שככה יהיה לי טוב מתתי בביס הראשון ושרדתי לכתוב פה את הפוסט. איך טעים !!!!!!!! תודה :)

  30. הכנתי את העוגה לפני כשבועיים ויצא מעולה!!! עכשיו אני רוצה להכין שוב, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס, ואם כן באותה הכמות של השמן הצמחי?

    • אני מאמינה שאפשר אבל לא יצא לי לנסות אז אני לא יודעת להגיד לך. אני הייתי שמה קצת פחות שמן קוקוס מאשר קנולה.. אבל צריך לנסות ולראות

  31. חשבתי שהוא נועד להחליף את הביצה, לא?

  32. האם ניתן להשתמש במעדן סויה וניל כתחליף ביצה במקום התפוחים?

  33. נראה לי התבלבלתי.. התכוונת שתי כפיות שמרים טריים או רק במקרה של יבשים? שמתי 2 כפיות של שמרים טריים והבצק לא תופח.. יש מה לעשות? אפשר עוד להוסיף? להכין משהו אחר?

  34. מתכון מבטיח ומגרה אפשר חלב רגיל??

  35. הי נופר, נראה מעולה! שאלה בעניין ההתפחה – אני מעוניינת לאפות את העוגה השכם בבוקר (כדי להביא אותה כעוגת יום הולדת לעבודה). אשמח אם תוכלי לחדד / להבהיר את אפשרות ההכנה המוקדמת / השהייה במקרר. תודה רבה על בלוג מעולה!

    • היי שרון,
      אני לא בטוחה שהבצק הזה יעבוד בהתפחה במקרר, יש כאלו שדיווחו שלא זה לא עבד להם, חלק שכן.
      אם את רוצה לקחת את הסיכון אז תלושי את הבצק בלילה (אל תערבבי את השמרים במים חמים לפני הלישה, אלא ישר לקמח), ותשימי להתפחה במקרר, מכוסה.
      אם את רוצה להיות בטוחה שלא יהיו פאשלות, תקומי שעה קודם ותוודאי שהוא תפח ואם לא, תוציאי אותו, תלושי לכמה דקות, ותני לו לעמוד לתפוח לשעה שעה וחצי במקום חמים.
      אפשרות נוספת היא להכין הכל, להתפיח, לחתוך ולמלא, להניח להתפחה שניה, ואז להקפיא ככה. אחרי הפשרה מלאה במקרר אפשר להכניס ישירות לתנור.

  36. הכנתי עכשיו את העוגה וזה נראה מהמם וגם כ"כ פשוט להכנה… לגבי התפוח אני ריסקתי תפוח אדום עם מעט מים ויצא אחלה. פיזרתי גם קצת חלבה מעל מממ… עכשיו זה בהתפחה שנייה. לא יכולה לחכות.!

  37. הי נופר
    העוגה יצאה טעימה אבל יבשה..
    יש לך מושג מאיזו סיבה זה יכל לקרות?
    אולי כי אפיתי אותה טיפה יותר מדי?
    תודה

  38. היי נופר, הכנתי ויצא מדהים! עוד לא טעמתי אבל נראה מעולה. איך שומרים? צריך מקרר?

  39. היי נופר, אם אני עושה את הכמות המקורית ולא מכפילה, באיזה גודל של תבנית להשתמש?
    המון תודה!

  40. היי! הכנתי ואכן הבצק יצא רך ונפלא…
    אבל, כ"כ רך שהיה לי ממש קשה לעצב צורה והשושנים יצאו מצ'וקמקות.
    יש לך רעיון למה ולשיפור לפעם הבאה?

  41. תודה. תודה. תודה. ראיתי את המתכון בזכות שיתוף שעשתה לו מישהי בפייסבוק לפני כשבוע ומאז מפנטזת להכין. פעם ראשונה שלי עם בצק שמרים, ובכלל אני אופה יחסית מעט. בנוסף, היה לי רק קמח מלא והחלטתי ללכת על זה בכל זאת, אך הציפיות היו נמוכות (השתמשתי גם בחלב שיבולת שועל כי לא אוהבת סויה). ייתכן שתפח פחות ממה שהיה תופח אילו היה הקמח לבן, אבל יצא נ פ ל א !!! מדהים. ובני ביתי אוכלי בעלי החיים הודו שלא חסר בה כלום. ממש נפלאה. המון תודה. וחג שמח :-)

  42. הייתי סקפטית. הכפלתי כמויות (כי עוגת שמרים אחת תמיד נגמרת מהר מדי), שילבתי בין קמח לבן לקמח מלא (250 גרם ו-250 גרם), הוספתי מים, הרבה מים (כמעט 200 מ"ל במקום 120 מ"ל), הוצאתי את העוגה מהתנור בחשש וקיוויתי לטוב.
    והתוצאה? עוגה נהדרת! נזללה ואי אפשר לנחש שאין בה ביצים (אני רגישה לחלב אז רגילים כבר אצלי לעוגות נטולות חמאה), רכה רכה וטעימה!
    תודה!

  43. אמא שלי הכינה לפי המתכון ולדעתי זה יצא טוב יותר מעוגת השמרים ה״רגילה״ שלה. התחסל בשניה. שאלה: אפשר לאפות שמרים גם בפיירקס?

  44. היי. המתכון נראה נהדר, אשמח לדעת אם בעינייך אפשר להמיר את הקמח לכוסמין לבן/ קמח קונדיטור?
    תודה רבה

  45. המתכון נראה מושלם ואני רוצה לנסות היום, זה יילך עם פקאן סיני?

  46. ועוד שאלה, הפקאן הרגיל לא נהיה רך ולח מידי אחרי האפיה? מושי כזה…? :)
    תודה!

  47. אהלן האם אפשר להחליף את רסק התפוחים בבננה?

  48. רוצה להוסיף למה שכתבתי למעלה, שהעוגה הזו הפכה לעוגת הבית כאן. כבר עשיתי אותה פעמים רבות ואי אפשר לפספס איתה!

  49. היי נופר,
    אני מעוניינת להכין את העוגה בגרסת ללא גלוטן. האם לדעתך יעבוד בסוגי קמחים כגון- קמח כוסמין או קמח קוקוס ?
    תודה :)
    יפית

    • לצערי אין לי נסיון עם אפייה ללא גלוטן, במיוחד לא של עוגות שמרים, שהן מאתגרות במיוחד ללא גלוטן… צר לי

    • היי. מקווה שזה בסדר שנכנסתי לדיון.
      אין לי ניסיון אישי עם אפייה ללא גלוטן אבל יש לי חברה עם הרבה ניסיון. היא משתמשת בקמח "תגמיש" שמיועד למאפי שמרים. אומרת שיוצאים לה מאפים נהדרים. רק צריך לשים לב להוראות על אריזת הקמח ולשנות את כמות המים.

  50. מעולה!
    הכנתי מקמח כוסמין, חלב שקדים ושמן קוקוס, וכמובן כמות כפולה והילדים מלקקים את האצבעות.
    ולחשוב שזה השמרים הראשונים שלי..

  51. היי נופר, הכנתי ויצא מושלם! תודה רבה לך על המתכון ועל הבלוג!

    כיף להיות טבעוני עם אתרים כמו שלך (-:

  52. ישמר טוב גם אם יאכל למחרת? לשמור בתנור או במקרר?

  53. אין עליך ואין על המתכונים שלך!!!! מה שאני הכי אוהבת אצלך שלא משנה איזה מתכון עשיתי תמיד יצא מעולה!!!!! וכמובן שרכשתי את הספר!!! אלופה

  54. הבצק יוצא נהדר. הכנתי לחברה טבעונית ואני חושבת שאאמץ באופן כללי. תודה

  55. חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי מתכון טוב לעוגת שמרים ללא חמאה, עד שמצאתי את המתכון שלך, עוד לא הכנתי, אבל זה נראה מעולה וגם בריא (לעוגת שמרים). והתגובות מדברות בעד עצמן אז אכין לשבת ואספר איך היה.
    ממש ממש שמחה שהגעתי אל הבלוג שלך!

  56. שבוע טוב! העוגה יצאה טובה מאוד, וכולם ממש החמיאו עליה, אני גם מאוד אהבתי, יש עניין אחד, היא יצאה לי מאוד רכה ואוורירית שזה כיף אבל אם אני רוצה שהיא תצא יותר קראנצ'ית? כזה שהשוקולד מתקשה וגם חלק מהבצק, אפשרי ליצור כזה אפקט בלי שיש חמאה?

    ושוב תודה על הבלוג המהמם שלך!

    • לי יצא קראנצ'י, זה כנראה קשור לטמפ' האפייה. נסי להעלות טמפרטורה ואז החלק העליון יקבל מכת חום. הברשה במי סוכר לפני האפייה גם עוזרת לזה

  57. הכנתי אותה כבר בפעם השלישית. התוצאה מדהימה ולגמרי לא מרגישה כמו התנצלות על זה שאין בה חמאה וביצים.
    היום הוספתי פנימה גושי חלווה ושבבי קקאו, יצא נהדר.
    תודה!

  58. מתכון מ-ד-ה-י-ם! תודה לך :)

  59. היי נופר,
    האם ניתן להשתמש בקמח שמרים?

  60. וולאה??!! תודה על העדכון. לא היה לי שמץ :)

  61. מתכון נפלא ובאמת העוגה הצליחה לי. בשלתי תפוחים סננתי ומעכתי בשביל הרסק. במי התפוחים שמתי את השמרים ובמה שנשאר לי מהמחית מלאתי קצת בבצק המופלא שלך. תודה!!!!!

  62. בתור מישהי שמתכוונת להתנסות לראשונה באפייה – האם ניתן להכין הכל ואז להקפיא ולשים בתנו ר מחר?

  63. הלוואי שתעני לי מהר!!! אני בדיוק בשלב מריחת השוקולד..
    נתת מתכון לבצק, מילוי וזיגוג. אבל בהוראות כתוב: להבריש בסירופ (לפני ההכנסה לתנור). איזה סירופ?

    • אוי, סליחה :( זה היה רחוק ממהר
      הכוונה בסירופ היתה לזיגוג (הסוכר עם החלב סויה)
      בכל מקרה, זה לא הכרחי, אפשר לעשות את זה אחרי האפייה בלבד

  64. נראה מדהייים
    רוצה להכין היום:)
    עדיף את הבצק עם מים או סויה??

  65. הכנתי את העוגה לפני שבועיים והיא יצאה מצוין. והיום השכמתי קום כדי להכין לאמא עוגת יומולדת והבצק יוצא ממש דביק. ניסיתי להוסיף קמח וללא הועיל… מה עושים?

  66. תודה על המתכון. מכינה כבר פעם שנייה והעוגה מריחה נהדר ופשוט סוף הדרך

  67. היי, זה משמעותי אם קניתי רס ממותק בטעות? להוריד קצת מהסוכר?

כתיבת תגובה