עוגת שוקולד פשוטה

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה וטעימה עם קמח מלא וסוכר חום. מתכון חובה.

העוגה הזו היא מסוג המתכונים הבסיסיים שחייבים שיהיו לנו בהישג יד. לימי הולדת, אירוח או סתם כי מתחשק. היא מספיק יציבה בשביל לקשט ולגנדר אבל מספיק טעימה בשביל לאכול אותה סתם ככה עם רוטב שוקולד מלמעלה.

המתכון נלקח מהאתר של גלעד איילון עם שינויים קלים.

מצרכים

הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק גדולה או שתיים רגילות (או תבנית מלבנית סטנדרטית) 
  • 1 כוס קמח מלא
  • 0.5 כוס קמח לבן (אפשר להמיר את הלבן בעוד קמח מלא)
  • 5 כפות אבקת קקאו (25 גרם)
  • 0.5 כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 0.5 כוס שוקולד צ'יפס (חבילה אחת של 100 גרם קצוצה לשברים קטנים)
  • קורט מלח
  • 1 כוס חלב סויה
  • 0.5 כוס שמן
  • 1 מעדן אלפרו וניל/שוקולד

לרוטב השוקולד:

  • 0.5 חבילת שוקולד מריר (50 גרם)
  • 3-4 כפות חלב סויה

הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים, בקערה נפרדת את הרטובים, ומחברים הכל לתערובת אחידה.
  3. יוצקים לתבנית משומנת מעט ואופים כ-35 דקות או עד שסכין נקייה יוצאת עם פירורים לחים.
  4. איך שהעוגה יוצאת מהתנור, שוברים את השוקולד לקוביות בקערית קטנה, מוסיפים את החלב ומכניסים למיקרו ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה וחלקה.
  5. לוקחים קיסם ועושים קצת חורים בעוגה מלמעלה, שהרוטב יחלחל פנימה וירטיב את העוגה. את הרוטב מוזגים מיד על העוגה החמה ומכסים אותה באחידות.

בתבנית אינגליש קייק העוגה נוטה לעלות גבוה ולהתבקע (זה בסדר, ככה זה אמור להיות). כדי שתהיה יפה יותר להגשה אני לפעמים חותכת את החלק שהתבקע (ואוכלת אותו בעונג, כי זה החלק הכי טעים בעוגה…) והופכת אותה. התחתית תמיד תהיה ישרה. רק בזהירות כי אם העוגה עדיין חמה היא עלולה לא לשתף פעולה ולהתפרק בתהליך.

בתיאבון!

 

168 תגובות

הוסף תגובה
  1. גל לי יש תבנית כזו.
    זה אכן המתכון האהוב עלי.
    איזה יופי שאהבת אותו גם.

  2. נראה מעורר תיאבון! תודה!

  3. מה תפקידו של מעדן האלפרו וניל?

    • המעדן הוא מה שמחבר את העוגה, במקום ביצה.

      • יש רעיונות במקום המעדן? הבת שלי רגישה לסויה

        • בננה יכולה לשמש תחליף לביצה, אבל היא נותנת לכל העוגה טעם של בננה ואני לא בטוחה שזה אידיאלי בעוגת שוקולד. לא יצא לי לנסות את המתכון הזה בלי המעדן, אז אני לא רוצה לנחש בשבילך. אם היא רגישה, עדיף למצוא מתכון אחר שמלכתחילה לא כולל מעדן סויה…

        • הכנתי את העוגה עם מחסור רציני במצרכים )בלי המעדן, שוקולדציפ או שוקולד מריר( העוגה יצאה מדהים ומלמעלה שפכתי חלב סויה עם קקאו.

          נראה לי שהעוגה הזו מקבלת כל שינוי שתעשי לה :c

        • יש מעדן שיבולת שועל שדומה במרקם לסויה כדאי לנסות, לא ניסיתי

        • אפרש להכין מעין תחליף ביצה עם פשתן:
          מרתיחים כמות אחת של זרעי פשתן שלמים עם תשע כמויות מים (למשל חצי כוס פשתן עם 4.5 כוסות מים) במשך כ30-40 דקות.
          מסננים ושומרים את הג׳ל שנוצר בצנצנת נקיה במקרר.
          אינני יודעת בדיוק מה הכמויות המחליפות ביצה, אפשר לנסות.
          הכנו כך סורבה שוקולד, קציצות ירקות, מוס. אפשר להכין גם קציפות (מרנג).
          את הפשתן הנותר אפשר לטחון ונצל בפשטידה וכו׳.
          בהצלחה!

      • מה יש במעדן שמחבר את הביצה?
        Ingredients

        Water,Sugar ,Hulled Soya Beans (6%) ,Thickeners (Modified Tapioca Starch, Carrageenan) ,Tri-Calcium Phosphate ,Flavouring ,Sea Salt ,Natural Colouring (Curcuma Extract) ,Vitamins (Riboflavin, B12, D2)

        אולי הטפיוקה? ומה זה Carrageenan?

        • התקלת אותי. אין לי שום ידע בכימיה או בהנדסת מזון :)
          אבל אני משערת שיש שם יותר ממייצב אחד.
          אם את רוצה, יש תחליפי ביצה שאפשר להזמין מחו"ל, הידועים יותר שאני רואה במתכונים באנגלית הם no-egg ו-ener-g. הם עשויים מתערובת של קמחים בשילוב עם חומר מדביק כלשהו שאני לא זוכרת את שמו.

        • את יכולה להשתמש במקום ברסק תפוחים (קנוי, או מתפוח שמחומם במקרוגל)
          זה עובד מצויין וכמעט נטול לחלוטין מטעם לוואי (:

        • להיפך, אני מחפש "מחברים" טבעיים יותר כמו רסק התפויחם שהוזכר כאן(למרות ספקותיי בקשר ליכולתיו לחבר).

    • אפשר להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל, ואז לשים חלק בתוך העוגה במקום המעדן (3/4 כוס) ואת מה שנשאר לשים כציפוי לעוגה. מניסיוני זה יוצא מעולה וחגיגי לימי הולדת.
      אני מכינה כמות כפולה בשביל תבנית גדולה ומוסיפה גם בננה אחת מרוסקת לענין.

      • ליטל, את באתר הלא נכון. מי שמתעניין במתכון הזה לא רוצה "להקציף שמנת מתוקה" כי שמנת מתוקה מיוצרת מחלב.
        שימי לב לשם הבלוג: "לא על החסה לבדה – בישול טבעוני – ללא פשרות!"

  4. עוגת שוקלד עם בננה זה שילוב מעולה! לא לפחד (:

  5. להפוך את העוגה! את פשוט גאונה.

  6. היי, איזה סוג של סוכר חום צריך לעוגה?
    ואם אני משתמשת בסוכר לבן,מהי הכמות שצריך לשים?
    תודה וחג שמח :)

    • היי מיכל,
      אני השתמשתי בסוכר חום לח (הכהה, הדחוס).
      אם את ממירה בסוכר לבן הייתי מפחיתה כמה כפות מהסוכר כי הוא מתוק יותר.
      לגבי הצהוב, דמררה, נראה לי שהוא כמו הלבן מהבחינה הזאת.
      חג שמח!

  7. מזל,השתמשתי בסוכר חום הכהה…
    העוגה נראית מעולה,עדיין לא טעמתי,אך אין לי ספק שהיא לא רק 'נראית' מעולה!
    תודה:)

  8. כל פעם שכתוב במתכונים חלב סיוה אפשר להמיר
    לחלב אחר כמו שקדים/אורז/שעורה..?

  9. המתכון נהדר ומוצלח !!! החלפתי את המעדן ברסק תפוחים ויצא מושלם… זה השבוע השני שאני אופה את העוגה ונהנו כל כך. תודה על מתכונים פרקטים ונגישים …

  10. עכשיו יצאה לי מהתנור העוגה הזאתי והיא ניראית נפלא. שמתי בננה ושתי כפות רסק תפוחים במקום המעדן.

  11. נראה מעולה! אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ליומולדת של הבת שלי. נראה לך מתאים? לאיזה תבנית עגולה להמיר (28 או 26)? תודה מראש :-)

    • אני חושבת ש-26 תתאים לכמות הזו. 28 תהיה גדולה מדי ואז העוגה תצא נמוכה.
      קחי בחשבון שאם מדובר ביומולדת עם הרבה אנשים/ילדים, אולי כדאי לך להכפיל את הכמויות כדי שתצא עוגה גדולה שתספיק לכולם (ואז יכול להיות שתצטרכי את ה-28 ואפילו עוד איזה עוגה אישית קטנה בצד). מה שאת רואה בתמונה זה כל העוגה.. זו לא כמות גדולה במיוחד.
      ובטח שזה מתאים – תוסיפי למעלה קישוטים וסוכריות ויהיה מצוין :)
      כדאי לחמם את העוגה קלות לפני ההגשה כדי ששבבי השוקולד שבפנים יימסו ולא ישארו נגיסים.

  12. טעים מאוד , תודה על המתכון

  13. אם אני משתמשת *רק* בקמח לבן, כמה עליי לשים?

    • אותה כמות בדיוק, אין הבדל. רק בנוזלים אולי כדאי להפחית איזה 2-3 כפות של חלב סויה, כי הקמח המלא צריך יותר נוזלים.

  14. היי נופר, רציתי להודות לך!
    העוגה הוכנה באופציה כשרה לפסח (קמח מלא –> קמח מצה) עם כמה מודיפיקציות (קקאו–> שוקולית, אלפרו –> תפוח אפוי, סוכר חום–> סוכר לבן, וגם קצת יותר סוכר לבן כי מדובר במשפחה מאוד אוהבת מתוק) ויצאה ממש מעולה!
    נימוחה, רכה ועסיסית. אם כי קצת מתוקה לטעמי, אבל המשפחה אוהבת המתוק אהבה מאוד.
    אז זהו, תודה על המתכון המעולה ועל הבלוג המעולה עם המתכונים המעולים!

  15. הכנתי היום מאפינס מהמתכון הזה ויצאו מעולים שבמעולים!
    תודה רבה :)

  16. נופר היקרה,
    תודה על עוגה מעולה לשבת.
    יצא נפלא.
    עדי

  17. היי אני מת לנסות גם ורציתי לשאול אם יש איזשהו תחליף לשמן, ראיתי שאף אחד לא שאל.. ועוד שאלה, האם שומן קוקוס הוא אופציה ואם כן כמה לשים? הוא עדיף בהכרח (בריאותית) משמנים אחרים?

    • עקרונית אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחים, אבל צריך להתנסות קצת עם המינונים כדי להגיע למרקם מוצלח. אני חושבת שחצי כוס רסק תפוחים לא ממותק עשוי לעשות את העבודה. אבל צריך לנסות ולראות אם זה מספיק או אולי יותר מדי, ולבצע התאמות.
      שמן קוקוס אפשרי, אבל הוא כבד יותר משמן רגיל, אז אם אתה ממיר אותו – תמיר לחצי עד שלושת רבעי מכמות השמן.
      בהצלחה,
      ותחזור לעדכן איך יצא :)

    • לגבי הבריאות של שמן הקוקוס, עד כמה שידוע לי, כאשר הקוקוס לא עבר כבישה קרה הוא מכיל שומן טרנס, ואז השמן (נגיד קנולה?) עדיף. אבל עם שמן הקוקוס טבעי יותר אז אתה צודק.

  18. Carrageenan תוסף מזון נפוץ וזול שמגיע מאצות אדומות, משמש כחומר מעבה וחומר מתחלב בגלידה, יוגורט, גבינת קוטג', חלב סויה ומוצרי מזון מעובד אחרים. בהתבסס על תוצאות של מחקרים בבעלי חיים, זה כבר מתויג כמוצר לא בטוח שעלולים לגרום לכיבים וסרטן של מערכת העיכול. כמו כן גם שילשולים ובעיות במעיים
    נמצא בהרבה מוצרים .. כולל חלב סויה רשום למעלה מכיל קרגי'נן .. להזהר..

  19. הכנתי קאפקייקס והייתי מציינת במתכון שבצורה הזאת צריך פחות זמן בתנור כי קצת שכחתי מזה..
    הם יצאו לא מספיק מתוקים לטעמי, בלי השוקולד למעלה, אולי בגלל סוג הסוכר.. אני לא יודעת
    שמתי NO EGG בכמות של 3 ביצים (כביכול) במקום האלפרו, אולי בגלל זה חסרה מתיקות?

    • השוקולד למעלה מוסיף מתיקות, בלעדיו הייתי פשוט מוסיפה עוד סוכר לבלילה. גם המעדן אלפרו מוסיף קצת מתיקות, כן. פשוט תוסיפי עוד סוכר

  20. האמת שזה יצא מושלם עם השוקולד. בדיוק במתיקות הנכונה :)
    חבל שאי אפשר להעלות לפה תמונה כי זה יצא מדהים

  21. טוב, פעם שלישית שאני מכינה את זה. שמתי לב ש140 גרם סוכר חום זה כוס שלמה ולא חצי + שתי כפות. את יכולה לציין כמות בגרמים גם עבור הקמח?

    • האמת היא שאני לא מודדת בגרמים אלא דוחסת חצי כוס ועוד 2 כפות. יכול להיות שהשינוי בין הכמויות הוא בגלל שסוכר חום אפשר לדחוס ואפשר להשאיר מאוד מרווח, וזה משנה את הכמויות משמעותית. הכוונה היא שצריך לדחוס את הסוכר.

  22. טוב, אני יכולה לעדכן שאני עושה כמות כפולה ומוציאה 26 קאפקייקס. מספיק לשים כמו של חצי בכל מנג'ט כי הם ממש מתנפחים יפה.
    הם צריכים כ20 דקות ב180 מעלות, אולי קצת פחות.

  23. מאת נוגה

    שלום לך נופר,

    נהננו מאד מאד מהעוגה הטעימה.

    הכנתי את העוגה פעמים כיוון שבפעם הראשונה רק אחרי ששפכתי את הפצפוצים לקערה הבחנתי שתאריך התפוגה שלהם היה לפני שבעה חודשים. איזה באסה.
    בפעם השנייה זה הלך יותר מהר.

    השתמשתי בחלב אורז של אלפרו.
    לבסיס הוספתי כוס פצפוצי שוקולד גרוסים ואחד וחצי מעדן אלפרו בטעם שוקו.
    ופזרתי אחרי ששפכתי את הבלילה לתבנית חופן פקאנים גרוס לא קלוי והטבעתי אותם בבלילה.
    כציפוי השתמשתי בחלב אורז, חבילת שוקולד מריר ספלנדיד % 70 וחבילת שוקולד מריר פרווה של עלית.
    מעל גרדתי חצי חבילה כזאת לקישוט ועיטרתי בתותים חצויים.
    בתנור שלי היה צורך בפחות עשר דקות אפיה.
    היה לאביב ביתי יום הולדת שמח וטעים וגם טבעוני.
    תודה רבה

  24. אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב שקדים?

  25. ממה שאני יודעת אפשר גם להשתמש בפשתן טחון מושרה במים כעשרים דקות כתחליף ביצה. אכין את העוגה היום היא נראית טוב!! :)

    • אפשר לאלתר אם קצת מבינים, כן.
      אפשר גם להחליף בבננה מעוכה, למשל, אבל זה משנה קצת את המרקם והטעם.
      ולמי שיש תחליף ביצה קנוי (מחו"ל) אפשר להמיר בשתי כפיות עם איזה חצי כוס נוספת של חלב סויה.

  26. אשתי הכינה עכשיו את העוגה הזו ואני פשוט בהלם כמה שזה טעים ועדיין טבעוני. תודה רבה!!

  27. הכנתי בדיוק לפי המתכון. יצא מעולה. כולם אהבו.
    הגשתי עם כדור גלידה תמרים ליד. אוייש כמה טעים.

  28. אז כמה רסק תפוחים שמים כשמחליפים את המעדן אלפרו?

  29. איך אפשר להפוך את המתכון לכזה שתאים לצליאקים? האם פשוט להחליף את הקמח הרגיל והמלא בקמח ללא גלוטן?

  30. הכנתי את העוגה אתמול ויצא מדהים! משום מחסור במעדן השתמשתי בטופו שאותו טחנתי והתקבל מרקם מושלם. תודה על המתכון המוצלח:)

  31. what is the quantity (ml) of the alpro container?
    i live in australia, we don't have alpro here but i could use a different product if i knew how much to add?
    thanks

  32. היי מתאים גם לתבנית עגולה קוטר 26??

  33. בדיוק חיפשתי מתכון לגן של ביתי. אמא של שבת וצריכה להביא מרכיבים עם 5 ביצים. הולכת להציע לגננת להביא מרכיבים ומתכון.מקווה שיצא מוצלח כמו אצלך. תודה!

  34. אני מנסה פעם ראשונה את העוגה, מקווה שיהיה בסדר, ילדים הם השופטים הכי אמיתיים שיש ולא בא לי לעדות בושות לבת ביום ההולדת אבל יש לה בכיתה ילד שרגיש לביצים ואנחנו מתחשבים (-: שאלות: אפשר להכין את כך העוגה מקמח לבן ולהשתמש בחלב רגיל?
    אני אישית לא אוהבת את ה שוקולד צ׳יפס , אפשר לוותר עליהם? לא תחסר כמות או טעם שוקולדי?

    • אם זה לילדים אז בהחלט אפשר להמיר את הקמח ללבן. את הסוכר החום אפשר בכיף להמיר לסוכר לבן (חצי כוס, או טיפ טיפה יותר אם אוהבים מאוד מתוק).
      אני טבעונית מטעמים אידאולוגיים ולכן לא ממליצה להשתמש בחלב של פרה אלא רק בחלב צמחי. אפשר גם חלב שקדים, למשל. אם את דואגת לטעמי לוואי אז אין מה לחשוש, לא מרגישים את הטעם של חלב הסויה בעוגה.
      השוקולד צ'יפס חשובים כדי לשמור על נגיעות "רטובות" של שוקולד בפנים, שלא ירגיש יבש מדי. את יכולה לקצוץ שוקולד מריר רגיל ולהשתמש בזה בתור שוקולד צ'יפס, זה יותר טעים מהקנויים הזולים.
      ילדים בדר"כ מתים על העוגה הזאת
      בהצלחה

  35. תודה על התשובה המהירה
    הפתרון שלי לעוגות יותר עסיסיות הוא רבע כוס סוכ מומס ב רבע כוס מים רותחים ואז אני מברישה את העוגה

  36. יצא מעולה! לא היה לי מעדן אז השתמשתי בטחינה גולמית מלאה ולא מרגישים כלל!

  37. העוגה הזאת מעולה! כל כך טעימה ופשוטה להכנה, וגם עם חסר הפצפוצי שוקולד, היא עדין יוצאת מדהים! יש לי שאלה מוזרה, אולי יש לך את המתכון באנגלית? כי כל אמא שניה מבקשת את המתכון ואין לי כח להתחיל לתרגם להם…

  38. העוגה הזאת פשוט מצויינת המון תודה אימצנו לחיקנו בחום אני כל כך שמחה שיכולה להכין למשפחתי עוגה ללא ביצים. בקרוב יומולדת לשני האחיינים הטבעוניים בני ה3 והם יקבלו כל אחד כזאת עוגה מקושטת

  39. שאלה – איך שומרים את העוגה? בכלי סגור במקרר או שניתן גם בחוץ? ולכמה זמן?

    • אני תמיד מעדיפה במקרר, ולחמם מעט במיקרו להגשה. כמה זמן? עד שהיא מרגישה כבר לא טריה, שזה כמה ימים עד שבוע (האמיצים יחכו עד הופעת עובש, אני מהזהירים יותר..)

  40. כמה אבקת אפיה יש בשקית אחת? (בכפות\כפיות) ובנוסף- אפשר להחליף לקמח בסיסי לעוגות וסוכר לבן?
    אני רוצה לנסות את המתכון עם מצרכים שזמינים בבית לפני שאני משקיעה בקניות מיוחדות. (אל תראי בזה עלבון כלפייך, במשך השנים התמחיתי בהריסת מתכונים פשוטים ביותר וכיום מפקחים עליי בשבע עיניים כשאני מחליטה לנסות מתכון חדש)

    • היי, אבקת אפייה:
      1 שקית = 10 גרם = כף גדושה
      1 כפית = 3 גרם
      אין שום בעיה להמיר לקמח וסוכר לבנים (מן הסתם זה יוצא יותר קליל גם.. :)

  41. קרגינאן זו אצה.הסימול שלה הוא e-407. היא משמשת כחומר מסמיך – ממה שראיתי, היא נמצאת בכל מעדני הסויה במיובאים לארץ (ובהרבה מאוד מוצרי חלב).

    קראתי שהאצה אינה מומלצת לצריכה בכלל שהיא עלולה לעשות נזק במעי ובארצות האיחוד האירופי אסור להשתמש בה בכלל במזון המיועד לתינוקות עקב כך.

    זה אתר מצויין למידע על מרכיבים מסתוריים במזון – http://www.food-info.net/uk/index.htm אני גולשת אליו מהסמארטפון בסופר כדי לבדוק מרכיבים לפני שאני קונה מוצרים

  42. מעדן האלפרו הוחלף בבנה שטעמה כמעט לא הורגש בכלל, העודה יצאה נימוחה, עשירה ועסיסית. תודה לך נופר!

  43. עוגה טעימה נורא, עשירה ומתוקה-מתוקה. אחלה מתכון והוא אפילו טבעוני ;)

  44. היי אני עכשיו רוצה להכין את העוגה שנראית ממש טעימה
    אך אין לי מעדן.. האם זה חובה ממש?
    או שאפשר לוותר? אשמח לתשובה מהירה תודה!!

    • היי טלי,
      אפשר להמיר את המעדן ביוגורט סויה של תנובה (בטעם שוקולד), או ברבע כוס רסק תפוחי עץ. בהצלחה!

  45. אחרי כמה פעמים שהכנתי את העוגה, הכנסתי כל מיני שינויים קטנים- הוספתי שוט של אספרסו, והחלפתי חצי מהחלב סויה בקרם קוקוס שנתן טעם מלא יותר. כמו שכתבתי, הבננה החליפה בכיף את מעדן הסויה, והטעם מאוד עדין. מומלץ בחום!

  46. היי :)
    הקמח שבמרכיבים הוא קמח תופח או רגיל?

  47. ממש ממש טעים!! העוגה הטבעונית הכי מוצלחת שהכנתי עד כה! ופחות מ- 5 דקות הכנה. תודה גדולה(:

  48. לבן שלי שאינו טבעוני אני יכולה להשתמש בחלב פרה רגיל חלבי במקום בחלב הסויה?

  49. עוגה מצויינת כבסיס לעוגה לציפוי בבצק סוכר- יש לך רעיון לילד חולה בצליאק?

    • לצערי אין לי הרבה נסיון עם אפייה ללא גלוטן אבל הרבה אומרים שאם מחליפים את הקמח בתערובת הקמח נ"ג הקנויה זה עובד עם רוב המתכונים. אבל לא ניסיתי אז קשה לי להמליץ..

  50. אחרי שנים של שבירת ביצים, שטיפת ידיים אחרי הביצים, ערבוב במיקסר, שטיפת המיקסר. הכנת העוגה היתה קלה וכייפית ויצאה טעימה ביותר!! גם לילדים וגם למבוגרים. תודה על עוד מתכון נפלא!

  51. העוגה הזאת פשוט מדהימה!! גם קלה להכנה וגם טעימה…. אני כבר זוכרת את המתקון בעל פה, זה שבוע רביעי שאני מכינה אותה גם ליום הולדת (: תודה!!

  52. אם יש לי רק קמח לבן תופח. אפשר לשים אותו במקום הלבן רגיל? אם כן באיזו כמות? אשמח לתגובה מהירה אם אפשר☺ תודה

  53. העוגה יצא מדהימה! מתכון מושלם. תודה רבה!

  54. יקרה תודה רבה.
    לא היה לי אלפרו אז החלפתי ברסק תפוחים מ 3 תפוחים מתוקים מרוסקים = 1 כוס מדידה
    + כף תמצית וניל

    יצא ממש ממש מעולה והילדים היו מאושרים.
    התאים למ 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
    תודה רבה.
    טל

  55. היי קראתי את כל התגובות וזה עזר לי כי גם בתי טבעונית ואני שוברת את הראש מה לעשות.
    ביום שישי צריכה להכין את העוגה .
    מקווה שתצא טעימה וטובה . תחזיקו לי אצבעות

  56. הכנתי אותה שוב בפעם ה10 כבר כל פעם אני משנה משהו אחר והיא תמיד יוצאת מדהים. היום הכנתי אותה בלי המעדן, בלי השוקולד צ'יפס ובלי הקקאו. במקום זה שמתי חבילה וחצי (150 גרם ) שוקולד מריר 70% מומס בתערובת הנוזלית. העוגה יצאה גבוהה נימוחה ושוקולדית :). המון תודה לך אנחנו כמעט כל שבת נהנים ממתכון אחר כאן….שלא נדבר על החוברת שהייתה של שבועות :)

  57. עוגה מעולה! טעימה, עשירה וקיבלה המון תגובות חיוביות.
    הכנתי ליומהולדת של הקטנה והילדים אהבו מאוד,
    את השאריות הבאתי למשרד וגם הגדולים אהבו.
    תודה!

  58. היי נופר, תודה על המתכון! בני משפחה שרינן טבעוניים הודו שהיא מעולה.
    שינויים שערכתי ושאלה קטנה.. השתמשתי בשמן קוקוס ושמן זית .. חצי חצי כי זה מה שנשאר בבית ובשני מעדנים של אלפרו וניל. הטעם משגע!
    הבעיה היחידה היתה שהיא יצאה כמו בראוניז נעט קשה.. אני רוצה להכין אותה ליומולדת של בני בן השנה ותוהה מה עשיתי שיצאה קצת קשה.. אולי 5 דקות יותר בתנור כי חא הייתי בטוחה שמוכנה??

    • אני חושבת שזה יצא ככה בגלל ששמן הקוקוס כבד יותר והכביד על המרקם. אם תשתמשי בשמן קנולה (ולא תערבבי יותר מדי) זה יצא אוורירי כמו בתמונות. מה הסיבה שהשתמשת בשני מעדנים ולא באחד?

  59. עוגה מאד מוצלחת, טעימה ועונה לגמרי על התשוקה לעוגת שוקולד

  60. היי נופר! טוב קודם כל הכנתי את העוגה שוב והיא יצאה מדהים!!!!!
    זו היתה עוגת יומולדת מושלמתתתת.. חברה המליצה לי להוסיף 2 מעדנים במקום 1 זו הסיבה היחידה שהוספתי :) והפעם הכל יצא אוורירי ומושלם. כנראה בפעם הראדונה השארתי קצת יותר זמן בתנור. הייתי מוסיפה תמונה אם היתה כאן אפשרות :)

  61. very good. used 1 banana instead ..

  62. OK הצלחה כבירה! אמא שלי פחדה שאף אחד המילדים בכיתה של ביתי יאכל את העוגה וכו' וכו'…
    כולם נהנו כולל אמא שלי שלקחה מגש שני הביתה.
    השתמשתי בשמן זרעי ענבים. קקאו נגמר לי בחצי אז הוספתי אבקת חרובים.
    עוגה אוורירים, עסיסית, מרקם נהדר שהיה לי קשה להשיג עם עוגות שוקולד אחרות.
    תודה תודה

  63. הכנתי בתבנית בצורה של פרפר… הפכתי מהר מדי והעוגה התפרקה.
    הכנתי אחת נוספת.
    טעמתי את השבורה ויצאה סופר טעימה!
    איזה מתכון מוצלח!

  64. האם בעייתי להכין ללא אבקת קקאו? זה יפגום בטעם?
    אגב, מתכוונת להכין עם שני מעדני אלפרו

    • זה יפגע גם בטעם וגם במרקם, מציעה לך להכין מתכון של עוגה בחושה אחרת אם את/ה לא רוצה אותה שוקולדית :)

  65. צריכה להכין לבן שלי עוגה בצורת גיטרה, האם העוגה מספיק יציבה ומגובשת בשביל לחתוך ולעצב ממנה צורות? (חשבתי לשלש את הכמות ולהכין אחת עגולה 28 ואחת באינגליש קייק)

    • אני חושבת שבשביל עוגה לצורות עדיף שתכיני את המתכון של עוגת יומולדת חגיגית, היא יותר יציבה וגם הכמות גדולה יותר.

      • עשיתי את הגיטרה מהמתכון הזה ויצא סבבה. ולגן הכנתי את העוגה בגביעים, הילדים לא הראו סימנים שמפריע להם שזה טבעוני :)

  66. האם אפשר להכין רק עם קמח לבן? זה לילדים אז חוששת שאולי יהייה להם כבד בטעם

    • כן בטח.

      • הי נופר..העוגה יצאה טעימה מאוד מאוד. הבעייה היחידה שהיא מתפרקת כמו הרבה עוגות טבעוניות ..האם יד דרך להכין את זה ושיצא יציב?

        • היא לא אמורה להתפרק, היא די יציבה. חיכית שהיא תתקרר כדי לחתוך?
          בכל מקרה, בלילה יותר יציבה יש במתכון של "עוגת יומולדת חגיגית".

  67. הכנתי את העוגה עם רסק תפוחים במקום מעדן סויה ויצא ממש ממש מעולה! שאלה: אפשר גם לשלש כמויות ולאפות בתבנית גדולה, נכון? לא תהיה בעייה שהשוליים מוכנים והאמצע לא? (זו פעם ראשונה שאני צריכה לאפות עוגה ל 30 ילדים..)

    • סליחה, פספסתי את השאלה שלך!
      אפשר כמובן להכפיל ולשלש כמויות אבל זמן האפייה והטמפ' בהתאם. אפשר גם לשלש כמויות ולאפות בשתי תבניות כדי שייאפה היטב מבפנים.
      מקווה שבינתיים כבר הסתדרת :)

  68. היי:)

    האם אפשר להכין את העוגה יומיים מראש ולאחסן במקרר? (כלומר להכין מעכשיו ולהגיד בשישי בבוקר)

  69. נופר שלום, עשיתי את העוגה, הבת שלי התחילה להיות טבעונית, כל המשפחה מאד התלהבה מהעוגה, כמובן הרוב לא טבעונים, עוגה מדהימה, תודה רבה

  70. תודה רבה על המתכון! הכנתי ליומולדת של בני בבית הספר, הכפלתי את הכמות בארבע כדי למלא 40 עוגות קוקוטים של 5.5oz. את מעדן הסויה החלפתי ברסק תפוחים לא ממותק, השתמשתי בחלב אורז במקום סויה, ושילבתי חצי קמח שיפון מלא וחצי לבן. לציפוי שוקולד השתמשתי בקרם קוקוס וכמות זהה של שוקולד מריר 60%. קישטתי מלמעלה בכוכבי בצק סוכר (בכל זאת, יומולדת…) יצא יפה ובמבחן הטעימה שערכתי בבית גם טעים. אבקת האפיה מורגשת לטעמי, אבל בסך הכל מדובר בהצלחה (אני חדשה באפייה טבעונית).

  71. היי נופר! ללא ספק המתכון המוצלח ביותר שאי פעם ניסיתי לעוגת שוקולד טבעונית, אני חורשת עליו ללא הפסקה והוא זוכה לשבחים גם בקרב קרניסטים! הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מארחת ללא הכנה מוקדמת ואני תוהה האם אפשר להכין את העוגה מראש ולהקפיא אותה ואז להוציא אותה בעת הצורך? ואם כן איך להפשיר אותה?

    • אני מאמינה שאין בעיה להקפיא, אם כי מודה שלא יצא לי לנסות עדיין. ולהפשיר תמיד עדיף בחוץ או במקרר (לא באמצעי חימום כלשהו)

  72. אין על המתכונים שלך! אף פעם לא מאכזבים
    עוגה מעולה!!!
    תודה

  73. יצא מדהים! וממש פשוט להכנה!
    אצלי היה צורך ב-45 דקות בתנור אבל השתמשתי בתבנית מרובעת קטנה יחסית כך שהעוגה הייתה גבוהה, אולי זו הסיבה.
    הרוטב היה לי קצת סמיך ומועט מדי, שמתי 3/4 חבילה שוקולד מריר והוספתי עוד 1-2 כפות מים וכף שמן קוקוס.
    תודה רבה על המתכון היה מעולה!

  74. למה שבבי השוקולד כל הזמן נופלים לי לתחתית העוגה ונדבקים על התבנית?

    • אולי הם גדולים מדי?
      וחשוב להוסיף אותם לרכיבים היבשים ולערבב היטב לפני שמערבבים עם הרטובים, זה מצפה אותם בקמח ואז הם פחות שוקעים למטה

  75. נפלאה!!! לא האמנתי שאני מסוגלת להכין עוגת שוקולד טבעונית כ"כ טעימה ויפה בכלום זמן.. פשוט נהדרת. נכנסת לארסנל המתכונים! :D

  76. עוגה פשוט מושלמת♥

    תודה
    (עשיתי כמה שינויים: חלב שיבולת שועל במקום סויה, קמח כוסמין מלא, בלי פקאנים ועם תפוח טרי שרסקתי במקום מעדן.)

  77. הי נופר
    האם ניתן להחליף את הסוכר בסילאן? ואם כן האם באיזה כמות?
    תודה מראש ;)

    • מניחה שאפשר אבל אני לא יודעת להגיד לך איך זה ישפיע על המרקם של העוגה, לא ניסיתי בעצמי, אז אני לא יודעת להגיד כמה או אם/איך זה יעבוד..

  78. היי אני שיניתי את המתכון
    שמתי גדולה של אבקות ובנוסף הוספתי שוקלית והעלתי את כמות החלב
    והכפלתי את כמות הסוכר

  79. היי:) נשמעת עוגה מדהימה. שאלה, אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין? האם זאת אותה כמות? ואפשר להחליף את החלב במים? כדי שהעוגה תהיה פרווה…
    המון תודה!

  80. תדעי שזו הפכה להיות עוגת היומולדת הקבועה שלי!
    ואתמול הכנתי אותה לערב חברות (אף אחת מהן לא טבעונית) ואחכ כולן ביקשו את המתכון, את אלופה!

  81. העוגה הכי טובה שהכנתי! יעבוד לדעתך גם עם סוכר קוקוס?

  82. נראה מבטיח, בסוף אחרי שמורחים את הקרם האם להכניס למקרר?

    • בעקרון לא צריך אלא אם מדובר ביום חם במיוחד. אם הכוונה היא לשמור לכמה ימים אז עדיף במקרר. אם זה לכמה שעות / יום – עדיף בחוץ
      אפשר גם לחמם אותה במיקרו לפני ההגשה

  83. היי, צריכה להכין את העוגה בתבנית מלבנית ושתהיה כמות יחסית גדולה. איך מכפילים כמויות עבור תבנית של 20 על 30?

    • פשוט תכפילי את כל הכמויות של המרכיבים. במקרה הכי גרוע ישאר לך קצת עודף בלילה שאפשר לאפות בנוסף בתור מאפינז (רק לשים לב לאפות פחות זמן, ולשים לב לאפות את העוגה עצמה אולי קצת יותר זמן)

  84. נופר, מצד אחד את אומרת לעשות חורים בעוכה ולשפוף את רוטב השוקולד כל עוד היא חמה, ומצד שני את אומרת שלהגשה את חותכת את הלמעלה והופכת אותה ולשם כך לחכות שתתקרר. אז אחרי שהיא התקררה לשפוך רוטב שוקולב שיכנס לחורים…?

    • באמת יצא קצת מבולבל :)
      אם לא הופכים אותה אז עדיף לחורר בעדינות ולשפוך את הרוטב ישר. אם הופכים אותה אז נאלצים לחכות קצת, ואז זה באמת פחות אפקטיבי לעשות חורים, אבל אם הרוטב דליל מספיק – זה עדיין יחלחל מעט

  85. תודה רבה שהמצאתם את זה!
    אהבתי מאוד :)

  86. היי, מה הגודל של תבנית האינגליש? בפעמים הקודמות שהכנתי בתבנית האינגליש הגדולה העוגה לא נאפתה מבפנים. אנא תשובתך בהקדם כי אני צריכה להכין למחר. תודה :-)

    • מצטערת שלא עניתי בזמן
      אם משתמשים בתבנית גדולה/גבוהה אז אופים על חום קצת יותר נמוך וליותר זמן. או שמפצלים ל2 תבניות אינגליש קטנות

  87. מתכון מעולה! גם הלא טבעונים עפו עליה

  88. אם אני אגפים כמויות את חושבת שזה יספיק לתבנית 26

  89. סליחה על הבורות.. אני רוצה לעשות את העוגה. אבל מזה מידה 0.5 חיפשתי בגוגל לא מצאתי את המידה הזאת.

  90. אם אני לא טועה, 60 גרם של רסק תפוחים מחליפים ביצה אחת. זה התחליף ביצים המועדף עליי, וזה אשכרה עובד :) (+ לא משאיר טעם של תפוחים)

להגיב על יעל לבטל