עוגת קרם ביסקוויטים (או: עוגת גלידה!)

עוגת קרם ביסקוויטים טבעונית, קלילה ומהירה – מומלצת במיוחד בקיץ כעוגת גלידה. זהירות, גם מי שלא טבעוני עלול לחמוד אותה!

מצרכים

לעוגה:

  • 1 שרוול של עוגיות פתי בר
  • 1 קצפת צמחית "השף הלבן" במתיקות מעודנת 250 מ"ל (אפשר להשתמש בכל קצפת צמחית, אבל זו טעימה במיוחד לטעמי)
  • 1/2 כוס חלב סויה (לא ממותק)
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • קצת חלב סויה להרטבת הביסקוויטים

לציפוי:

  • 150 גרם שוקולד מריר פרווה (חבילה וחצי)
  • 1/4 כוס חלב סויה
  • 20 גרם מחמאה (יוצא קצת פחות מחצי של רבע חבילה) – לא חובה למי שמעדיף להמנע ממרגרינה

 

הכנה

  1. שמים בקערה את הקצפת, חצי כוס החלב והאינסטנט פודינג וניל ומקציפים עם מיקסר עד שהקרם מתייצב. הוא לא מתייצב לחלוטין, אלא נשאר קצת רך, אבל כדאי להקציף בסבלנות דקות ארוכות כדי לוודא שהוא כמה שיותר יציב, כך שאם מטים את הקערה הוא אמנם לא נשאר במקום אבל גם לא נוזלי.
  2. שמים את הקרם במקרר. בינתיים מכינים תבנית מלבנית (הגודל המדויק של התבנית לא משנה כי אין פה אפייה, רק קחו בחשבון שתבנית גדולה תיצור עוגה נמוכה יותר).
  3. שמים קצת חלב סויה בקערה קטנה, טובלים כל ביסקוויט לכמה שניות ומסדרים אותם יפה בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
  4. על שכבת הביסקוויטים מורחים חצי מכמות הקרם, מיישרים, ומסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים. עליה מורחים את שארית הקרם ושמים במקפיא לשעה שעתיים.
    הערה: אפשר גם להכין את העוגה בתבנית גדולה במיוחד ואז להסתפק בשכבה בודדת של ביסקוויטים (בדומה לאלו שבתמונה, רק ששם ספציפית עשיתי דוגמית בתבנית קטנה). אפשר גם לסבך את העניינים ולהשתמש בתבנית עגולה, אבל אז צריך להתחיל לשבור את הביסקוויטים בכל מני צורות יצירתיות כדי שיסתדרו בתבנית העגולה…
  5. אחרי שעה-שעתיים (או לפני ההגשה) שוברים בקערה קטנה את השוקולד לקוביות, מוסיפים את המרגרינה והחלב ומכניסים למיקרו ל-40 שניות. מוציאים ומערבבים עד שהכל נמס ואחיד (אם צריך מכניסים שוב למיקרו לכמה שניות). נותנים לרוטב להצטנן אם הוא חם מדי, שיהיה חמים אבל לא יותר מדי.
  6. מוציאים את העוגה מהמקפיא ושופכים עליה את רוטב השוקולד. כדי למרוח אותו באחידות מנערים מהר את התבנית מצד לצד ומטים אותה כדי שהשוקולד ייזל ויתפרש לכל הכיוונים. אם צריך עוזרים לו קצת עם מרית, רק בזהירות לא להתערבב עם הקרם שמתחת.
  7. מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לכמה שעות.

 

אני אוהבת את העוגה הזו ישר מהמקפיא, כעוגת גלידה. הקרם לא מתקשה לחלוטין והוא מתרכך בחוץ מאוד מהר, אז אידיאלי יהיה להוציא את העוגה 10 דקות לפני ההגשה, או לשים אותה במקרר שעה לפני.

אפשר גם לשמור אותה במקרר בלבד ולהגיש ככה, אבל קחו בחשבון שהקרם לא בטוח יהיה יציב מספיק כדי לחתוך יפה ולהגיש (סיבה טובה להתיישב על העוגה עם כפית וליישר כל דקה).

בתיאבון!

 

120 תגובות

הוסף תגובה
  1. אהההה זה נראה טוב!

    • כשכתוב להוסיף את הפודינג וניל ולהקציף יחד עם השמנת והחלב, הכוונה להוסיף אותו כשהוא כבר מוכן ועורבב עם חלב ובמרקם פודינגי? או להוסיף את האבקה?

      • מה זאת אומרת מוכן?
        אינסטנט פודינג וניל מגיע באבקה, את האבקה מוסיפים לשמנת הצמחית והחלב בקערה ואז מקציפים הכל ביחד.

  2. איזו הקלה, עוגה טבעונית ללא קשיו :)))

  3. המתכונים כאן מעוררים השראה ומצויינים, אבל יש להזהר מלהפוך לטבעוני ג'אנק… אם הפסקנו לאכול חמאה ועברנו למרגרינה/שמנת צמחית/פתי בר מהונדס גנטית מקמח לבן ועוד, אז עשינו רק חצי עבודה. אפשר לחגוג על המטבח הטבעוני ולתת לגוף לחגוג עם אוכל בריא, מזין, עשיר ומצויין. העוגה הזו אולי טעימה, אך היא לא מתקבלת בברכה בגוף שלנו. יש שפע עצום של חומרי גלם משובחים וטובים לעבוד אתם. החליפו את המרגרינה בשמן קוקוס כתית מעולה בכבישה קרה ותרוויחו חומצות שומן משובחות בעלות אינספור סגולות מרפא. החליפו פחממות ריקות בפחממות מלאות (יש פתי בר אורגני מחיטה מלאה מצויין) ותרוויחו סיבים תזונתיים שתורמים לעיכול. החליפו שמנת צמחית (שומני טראנס רווים- כמו מרגרינה- זה ממש כמו לאכול פולימריים סינטטים או במילה אחרת פלסטיק) בחמאת קקאו, אגוזי קשיו, שקדים ועוד… ותרוויחו אינסופ יתרונות תזונתיים. הבטן תצחק, הגוף יודה לכם ואתם תרוויחו אוכל טעים ובריא.

    • הבריאות חשובה לכולנו, אבל חשוב לעשות הפרדה בין בריאות לבין טבעונות. בחירה בתזונה טבעונית לא קשורה בהכרח לבריאות, טבעונות היא המנעות ממוצרים מן החי. בין אם מסיבות בריאותיות, מוסריות או אקולוגיות.

      הבלוג מציע מגוון של מתכונים, החל מבריאים ומזינים ועד לכאלה שהם בעיקר טעימים. אני באופן אישי לא רואה סיבה להמנע מדברים טעימים רק בגלל שאני טבעונית, ויש הרבה אנשים כמוני, שגם הם מחפשים מתכונים כאלו.
      אני אוכלת בעיקר אוכל בריא, מזין ומגוון, אבל לא רואה שום סיבה להמנע מהתענוג של עוגת קרם עם ביסקוויטים ושוקולד, גם אם יש 20 גרם של מרגרינה בעוגה. בשבילי ובשביל אנשים כמוני יש מתכונים כאלו.

      מי שהבריאות חשובה לו יותר מהכל ומעדיף להמנע מכל המוצרים הלא בריאים מוזמן להתמקד במתכונים הבריאים יותר, או להחליף מצרכים מתוך המתכונים האחרים בכאלה שהוא מעדיף.

    • לפי שאר המתכונים בבלוג יש לי הרגשה שמי שמושך מתכונים מהבלוג הזה רחוק מלהקרא צורך ג'אנק. (ונזכיר שכולנו בטבעונות קודם כל מטעמי מוסר מן הסתם, וזה החשוב פה מכל , ואז הבריאות, אבל עכשיו נענה לענין הבריאות)
      בכל מקרה, צריכת שומנים רווים בכמות רבה , גם אם מקורם בקשיו ובקוקוס ובחמאת קקאו – לא מומלצת במיוחד, וכדאי להפעיל בקרה בריאה וצריכת תזונה מודעת ולא משנה מאיזה כיוון באים לזה . נכון שבמקרה של מרגרינה זה אפילו יותר, אבל אסור להטעות ולחשוב שאם אוכלים טונות של קשיו או טונות של שמן קוקוס הכל בסדר. הכל במידה ואז זה אחלה. (נזכרתי פתאום בסבא שלי ז"ל, שצרך מרגרינות כל חייו..כי כך נהגו בדורו, וברוך השם לא ראה רופא עד שנתו האחרונה בגיל 94… )
      אני חייבת לציין פה במאמר מוסגר, שבלוג כל כך מוצלח בנושא אוכל טבעוני מזמן כבר לא פגשתי . ואני ממש שמחה שהיא הביאה את המתכון הזה, זה היה חסר לי כמו אוויר לנשימה, בשבילנו ובשביל הילדים שלנו.
      ובכלל, הבלוג הזה , נדמה לי שעד עכשיו הכנו ממנו כבר 80 אחוז מהמתכונים, אחד אחד מעולים ומוצלחים וטעימים (וכן, מה לעשות, ממכרים ).

  4. אוח, איזה מתכון אדיר, היה חסר לי כמו אוויר לנשימה! יש מצרכים בבית ואכין בשבוע הקרוב. הצלת אותי לגמרי !!!!! נראה פצצה. סוף סוף עוגת ביסקוויטים נורמלית טבעונית , תודה!

  5. 1. נראה פצצה.
    2. 20 גרם מרגרינה = קצת פחות מחצי של רבע חבילה (אבל מי סופר).
    3. אפשר להשמיט לחלוטין את המרגרינה – השוקולד יקשה את הציפוי וגם יתרום לשומן.

  6. שיהיה ברור בבקשה, הבלוג הזה אכן גאוני. אני מאוד אוהבת ומעריכה אותו וגם שלחתי לינק לכל החברים שלי. אצלי הטבעונות החלה מתוך טעמי מוסר ואהבת חיות…אבל עדיין, נראה לי שיש פספוס מסויים אם לא מנצלים גם את היתרונות הבריאותיים המובהקים שבטבעונות. וכן, נועה לתגובתך, לאכול כמויות רבות של כל דבר זה לא בריא… אבל על אף ששמן הקוקוס הוא שומן רווי, עדיין יש לו יתרונות בריאותיים מדהימים וכל יום מגלים עוד ועוד. דבר שלעולם לא נוכל לומר על מרגרינה או שמנת צמחית. שני האחרונים כל כך זרים לגוף שלנו (אין בטבע שומנים שהוספו להם מימנים באופן מלאכותי) שהגוף אפילו לא יודע איך לעכל אותם. סתם נקודה למחשבה, שלרגע אינה מהווה ביקורת על האתר הנפלא הזה.

    • טבעונֵי-ג'אנק זו נישה תזונתית הנובעת מבחירה, ככל בחירה תזונתית אחרת.
      היא לא סותרת טבעונות-בריאות מהפַּן הטבעוני, מאחר שטבעונות אין משמעה בהכרח "בריאות", אלא אי צריכת מוצרים מהחי ותו לא.

      לא חלה חובה על אף אדם שהפסיק לצרוך מוצרים מהחי מסיבות מוסריות, להתחיל להקפיד על תזונה בריאה,
      כך שאין ממה "להזהר" ואין שום "פספוס" כשאדם בוחר ביודעין לצרוך מוצרים מזיקים ברמה כזו או אחרת.

      איש הישר בעיניו יעשה, כל עוד אינו פוגע באחרים.

      • אני מסכימה, ורק מוסיפה שהשימוש במילה "מזיקים" הוא תלוי בכמות שבה צורכים את המוצרים, ואני באמת חושבת ש-20 גרם מרגרינה על פני עוגה שלמה שמכינים פעם ב- זה לא שימוש שנחשב "מזיק". למי שחי על אוכל כזה, זה בהחלט יכול להזיק.

      • coyote- את מציגה את הברור מאליו. אף אחד לא דיבר על "חובה" כזו או אחרת אז אנא להפסיק עם ההתגוננות. מוזמנים לקחת את המידע שכתבתי וליישם אותו או פשוט לשכוח ממנו. מנסיון של יותר מ-30 שנות אוכל ממקור צמחי אני אומרת שיש תחליפים בריאים להכל, והם גם כמעט תמיד טעימים יותר. מכאן ואילך איש הישר בעיניו יעשה.

  7. תשמעי שיחקת אותה. אני חייבת להזמין עכשיו חברים כדי שיהיה תירוץ להכין את העוגה…

  8. היי, בלוג נחמד מאוד, אך אין לו כל קשר לטבעונות.
    טבעונים לא אוכלים מוצרי חלב וביצים…
    את יכולה לשנות את זה לצמחונים בלבד…
    בהצלחה

    • תודה, אבל את מוזמנת לקרוא שוב את המתכונים בבלוג ולהסביר לי איפה את רואה מוצרי חלב או ביצים. כי בפעם האחרונה שבדקתי, הבלוג היה טבעוני ב-200%. :)

    • למה שהיא תשנה את מהות הבלוג, ענבל?? לא הבנתי . מאוד חבל שאת קופצת להגיב בלי לבדוק את המהות האמיתית של הבלוג. הבלוג הזה לא מכיל אפילו קצה של מוצרים מן החי באשר הם, לא חלב, לא ביצים , לא דבש. זה הופך אותו לטבעוני לגמרי. בהצלחה ביסודיות הבדיקה.

      אחלה בלוג שבעולם, אגב. נראה לי שהטוב ביותר בתחומו. (התחום הטבעוני למהדרין).

  9. ניסיתי ואף הבאתי לעבודה – כמה אנשים מאוד הופתעו לגלות שקרם הווניל טבעוני לחלוטין. עזרת לי לשכנע אנשים שגם אוכל טבעוני יכול להיות טעים – כל הכבוד!

    • איזה כיף לשמוע!
      אנשים תמיד מופתעים כשאוכל טבעוני טעים להם, כאילו שהציפייה הבסיסית היא שאם זה טבעוני זה אוטומטית לא טעים. תמיד כיף להפריך את הדעות הקדומות האלה :)

  10. אפשר להשתמש בשמן קוקוס עבור ציפוי השוקולד במקום מרגרינה/מחמאה?

  11. בלוג נפלא!! תודה על הרעיונות והעדכון הבלתי פוסק. את בהחלט עוזרת לי להפתיע אנשים במנות טבעוניות מדהימות, ודואגת שיהיה מגוון של אוכל בבית! ישר כוח!

  12. רציתי לחזור ולדווח כי העוגה יצאה נפלא! כ"כ פשוטה להכנה, טעימה ומושלמת לקיץ.

  13. הכנתי!! איפה שומרים את העוגה? במקרר? או במקפיא?

    • מזל טוב!
      אפשר לשמור במקרר או במקפיא. אם את שמה במקפיא המילוי יקפא ויהפוך למעין גלידה. רק צריך לתת לו להפשיר איזה שעה במקרר או קצת בטמפ' החדר לפני ההגשה כדי שלא יהיה קפוא מדי.

  14. העוגה נראית מעולה!
    חשבתי להכין אותה לחג…
    אם אכין אותה היום ניתן לשמור אותה בהקפאה עד החג ובכלל,נכון?!
    תודה על המתכונים הטעימים האלו!
    את ממש מוכשרת!

  15. תודה! הכנתי אותה…בא לי לאכול אותה,אך מתאפקת עד החג :)
    שנה טובה!

  16. הבלוג הזה אדיר!
    אפשר להחליף במתכונים שלך את חלב הסויה בחלב אורז/שקדים?
    אשמח לשמוע :-)

  17. הילה שגב, אני מאוד מסיכמה איתך וטוב שאת נותנת אלטרטיבה נוספת לכאלה שרוצים גם לאכול בריא ולא רק צימחוני/טבעוני. כל אחד שיעשה מה שנכון לו. וזה בסדר גמור ואפילו מבורך התוספת של התגובה שלך לאופציות הבריאותיות :)

  18. היי!
    הכנתי את העוגה, אבל נראה לי שמשהו התפספס בהכנת הקרם. ייתכן שלא הבנתי משהו – האם צריך להכין את הפודינג וניל לפני שמוסיפים אותו לשמנת הצמחית, או שפשוט מוסיפים את האבקה לשמנת?

    • חס וחלילה להכין :)
      האבקה שמגיעה באריזה שכתוב עליה "אינסטנט פודינג וניל" ויש ציור של עוגת גבינה על האריזה.
      את האבקה שופכים לקערה ביחד עם השמנת הצמחית וחלב סויה, ומקציפים הכל ביחד עד שזה מתייצב.

      • המממם. אני גרה בחו"ל והאבקה שקניתי אולי עובדת אחרת (אני לא הכנתי את הפודינג, אלא אכן הוספתי רק את האבקה). או שמה השמנת הצמחית שונה? בכל מקרה, למרות שהקצפתי אותה במשך 15-20 דקות, היא לא התייצבה, ונותר לתערובת טעם 'אבקתי', שנשאר גם אחרי ההקפאה. אולי אני יכולה להחליף את אבקת הפודינג במשהו אחר? את משתמשת בה בתור מייצב, כמו ג'לטין? אולי במקרה הזה אני יכולה להשתמש באגר-אגר, או משהו כזה. ואז להוסיף אולי סוכר וניל. מה את חושבת? כי המתכון נראה לי מדליק, אבל הטעם האבקתי פוגם בתוצר הסופי.

        • כנראה שקנית פודינג אמיתי, שאותו כן צריך לבשל. תנסי לחפש משהו שנקרא אינסטנט פודינג, בדגש על אינסטנט. אני לא יודעת איפה בדיוק בחו"ל את גרה אבל ברוב המקומות יש להשיג את זה…

        • אכן. פעם באה אוודה שזה האינסטנט. תודה!

      • היי, אני מתגוררת בהולנד והאינסטנט פודינג היחיד שניתן למצוא פה הוא לא טבעוני (יש בו חחב

  19. אני רק שאלה: אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב אורז? (שואלת ספציפית למתכון הכה מפתה הזה, אך גם תוהה באופן כללי)

    • למתכון הזה ספציפית אין בעיה, כי התפקיד של החלב הוא לדלל קצת את הקרם ולרכך אותו.
      במתכונים אחרים זה תלוי בתפקיד של החלב (בחלב סויה יש חומרים שעוזרים למצק מרקמים, אז למשל במיונז עדיף להשתמש בסויה אחרת זה לא בטוח יתמצק לכדי מרקם של מיונז).
      ברוב המתכונים אין בעיה להחליף חלב סויה בחלב אורז/שקדים/שיבולת שועל.

      • אפשר להחליף גם במים, למי שלא אוהב את הטעם של המשקאות האלה?

        • להחליף מה? את החלב הצמחי? לא כדאי. אבל זה לא ממש מורגש בטעם הסופי כי הכמות לא גדולה..

  20. הכנתי גרסא של העוגה והיא יצאה מעולה. רק בעיה אחת: העוגה הזו לא מופיעה בקטגוריית המתוקים שלך ולכן קל לפספס אותה. :-)

  21. היי נופר,הכנתי את העוגה היום והיא ממש טעימה ומצוינת, האמת שהכנתי אותה בכלל בלי מרגרינה (סתם כי לא היה לי בבית ) והיא יצאה מעולה, היה חסר לי מעט סוכר, אולי מתוך הרגל לעוגה החלבית הרגילה ואולי סתם כדי לחטוא קצת, בכל אופן מתכון מעולה והמון תודה, הוכחתי לחבר שלי שיש אוכל טבעוני טעים :) תמשיכי כך לספק לנו מתכונים מוסריים וטעימים :)

  22. איזה גודל תבנית?

  23. איזה גודל הקצפת? של כמה מ"ל?

  24. היי,
    האם שמנת של אלפרו יכולה לשמש תחליף לשמנת?
    (סליחה על הבורות)
    תודה :)

  25. הי,
    אחלה עוגה! אמנם עשיתי כמה שינויים אבל יצאה מעולה,
    כל המשפחה המורחבת אכלה ממנה (רובם המכריע לא טבעונים) וכולם אמרו שהיא יותר טובה מהעוגת גבינה עם פרורים
    תודה רבה על המתכון!

  26. בדיוק

  27. ושוב.. בדיוק! להיות טבעוני (מסתבר לי עכשיו) זה להתמודד עם אנשים דוגמטיים שמתוכנתים לחשוב ולהגיד ש"בשר זה בריא" ו"חייבים ביצים" ו"גבינות זה חשוב" וממש מן המד השני כל מיני כפייתינואים שרואים בעיניים רק בריא בריא בריא, ומנסים להזהיר ולהפחיד בדרכם. מזל שמעבר לזה, ברמת האוכל עצמו, להיות טבעונית זה כל כך קל ופשוט! וכמובן שבלוגים דוגמת זה מאד עוזרים לעניין..

  28. אפשר להחליף את החלב סויה במים?

    • אני לא חושבת שזה יעבוד, או יהיה טעים במיוחד. אבל אפשר להחליף בחלב שקדים/אורז וכו'.
      אפשר גם לא להוסיף חלב סויה וזהו, ואז המרקם יהיה קצת יותר מוצק, פחות קרמי ועשיר, אבל יעבוד. אבל תפחיתי קצת מכמות האינסטנט וניל כדי שלא יהיה לך טעם לוואי מודגש מדי שלו.

  29. עוגה מצוינת!!! תודה רבה על המתכון .

  30. היי נופר,
    את חושבת שהעוגה תעבוד עם עוגיות לוטוס (או לפחות בשכבה התחתונה לוטוס ובאמצעית פתי בר)? קיבלתי דרישה לטעם קרמלי מעט :) שקלתי לנסות גם לערבב מעט ממרח לוטוס ברוטב השוקולד שאמרח מעל העוגה. את חושבת שיעבוד או שאנסה משהו אחר?
    תודה מראש!!!

    • ברור שיעבוד! שדרוג מצוין. יצא לי להכין כבר כמה פעמים.
      במקום להמיס עם השוקולד מלמעלה אפשר לפרר עם האצבעות ואז זה שומר על קראנצ'יות (אבל מה שתעדיפי)

  31. היי, התערובת טעימה ממש אבל גם דלילה למרת הקצפה ממש ממש ארוכה…. יש לך השערה למה? השינוי היחיד שעשיתי הוא החלפת חלב הסויה בחלב שקדים אבל הבנתי שזה לא משמעותי….

    • בגלל שהעוגה מיועדת להקפאה זה בסדר שזה קצת דליל, אם את רוצה שזה יצא יציב גם בלי הקפאה תשימי חצי מכמות החלב הצמחי – חצי כוס (עדכנתי את זה עכשיו גם במתכון, ליתר בטחון)

  32. היי. תודה על המתכון. נראה פשוט מאוד וכבר בקרוב ייעשה. רציתי לשאול אם בעינייך ניתן להכין הכל יחד כולל השוקולד ורק אז לקרר (במקום לקרר את העוגה שעתיים לפני הציפוי)?

    • לצערי לא,
      בלי להקפיא את הקרם לא תוכלי למרוח עליו את השוקולד (הכל יתערבב לך וזה גם עלול להרוס את הקרם)

  33. היי נופר, העוגה טעימה מאוד. במיוחד אהבתי אותה לאחר ההקפאה. את השוקולד הכנתי ללא המרגרינה ועירבבתי אותו עם שמנת צמחית שנשארה לי במקום החלב ויצא סמיך יותר וטעים מאוד. תודה רבה!

  34. היי,אפשר להחליף את הקצפת בקרם קוקוס?
    ומה תפקיד האינסטנט פודינג?

    • כן, אין בעיה.
      האינסטנט מייצב, ממתיק ונותן טעם של וניל.

    • רק לא לשכוח שאת קרם הקוקוס צריך לקרר למשך הלילה ואז להפריד את המוצקים מהנוזל שלמטה, ורק את המוצקים להקציף. הכמות הסופית עלולה להיות קטנה יותר מאשר חבילה של 250 מ"ל קצפת אז כדאי לקחת את זה בחשבון.

  35. אה,ועוד משהו,אפשר לעשות כמה שכבות של ביסקוויטים?

  36. הכנתי היום את העוגה.
    יצאה ממש ממש טעימה.
    שינויים שערכתי:

    הכנתי עם 1 כוס חלב אורז עם שקדים
    3 שכבות ביסקויטים.

    מ ע ו ל ה

  37. יצא מדהים! הכנתי לחג…. תודה :)

  38. לא צריך סוכר????

  39. היי (: יש לי שאלה. אני רוצה לזלף מעל העוגה קרם בשק זילוף, כדי שיראה יותר חגיגי..אפשר לעשות עם הקרם הזה או שצריך קרם אחר שיהיה יציב? יש לך גם עוד רעיונות לקישוט העוגה? תודה (:

    • תלוי כמה יציב את רוצה את הקרם, אם את רוצה ממש לקשט עם הקצפת אז אולי עדיף להפחית לשליש כוס חלב סויה כי עם חצי זה עלול להיות קצת רך יחסית.
      בתמונה זו תבנית קטנה כי חלק מהכמות פיצלתי. תבנית פיירקס בינונית תספיק לך (תלוי כמה גבוה את רוצה את העוגה, תראי את הכמות שיוצאת ותחליטי כבר בעצמך)

    • אם אני אשים רק שליש כוס חלב על כל הכמות של כל הקרם יהיה הבדל בטעם? זה יצא פחות טוב? וכשאת אומרת כוס את מתכוונת לכמות של כוס פלסטיק רגילה?

      • לא יהיה הבדל בטעם, זה פשוט יהיה יותר יציב, ככה אני בדר"כ מכינה קרמים לעוגות או לזילוף. בשביל המתכון הספציפי הזה הגדלתי את כמות החלב פשוט כי בהקפאה זה פחות משנה אם זה יציב יותר או פחות.
        הכמויות שאני משתמשת בהן מבוססות על כוסות מדידה, אבל גם כוס פלסטיק רגילה זה טוב (רק קחי בחשבון שהחלק התחתון שלה צר יותר מהעליון וזה מתעתע קצת).

  40. אם אני רוצה שהעוגה תיהיה גדולה יותר אני יכולה פשוט להכפיל את כל הכמות פי 2?

  41. בוקר טוב ! ויתרתי על המרגרינה. העוגה עצמה יצאה טעימה מאוד אבל היא לא התקשתה . נורא קשה לחתוך בסכין בצורה ברורה . זה מרגיש יותר כמו עוגת גלידה … איפה טעיתי ??

    • כשמה בכותרת כן היא – עוגת גלידה.. :)
      אם את רוצה מרקם שיחזיק במקרר בלי הקפאה, צריך לשים רק שליש או רבע כוס חלב סויה, ואז זה מתייצב כך שאפשר לחתוך יותר בקלות.

  42. עוגה מעולה וממש קלה להכנה!! תודה רבה!

  43. הכנתי את העוגה והיא יצא סווווף! באמת קלה מאוד להכנה ומעט מאוד זמן. טעימה ביותר, תודה

  44. יצא מדהים! טפו אותה בשנייה

  45. היי:)
    אפשר להשתמש בחלב סויה בטעם ווניל?זה יוסיף או יוריד מהטעם?
    ולגבי העוגה,אם אני מכינה אותה לאירוע,כמה זמן היא צריכה להיות במקרר לפני ההגשה?והאם הכמות מספיקה להמון אנשים או שכדי שהיא תספיק להכפיל את כמות המצרכים?

    • אין שום בעיה להשתמש באיזה חלב צמחי שרוצים, הוא לא מורגש משמעותית בכלל.
      עדיף כמה שעות טובות מראש, כדי שיתייצב במקרר.
      היא לא תספיק להרבה אנשים, הכמות בינונית. עדיף להכפיל

  46. הכנתי עם עוגיות לוטוס וממרח לוטוס מעל ויצא מדהים!

  47. האם אפשר להכין את העוגה עם חלב שיבולת שועל במקום חלב סויה?

  48. העוגה הזאת בגרסתה הלא טבעונית נקראת במשפחה שלנו, ורק בשלנו, "עוגת סולה" על שם סולה שהעבירה לנו את המתכון ממישהי אחרת. מאז שהייתי בת 15 (1967) ועד היום אמא שלי מכינה את העוגה הזאת.
    כל יום שישי אבא שלי היה יושב לטבול את העוגיות, וזה היה הדבר היחידי ש"בישל" אי פעם.
    בכל ארץ בה שהיתי חיפשתי את התחליף לגבינה לבנה שמנה איתה הכנו את המילוי, יחד עם פודינג, כמו פה.
    ההבדל העיקרי הוא שטבלנו את העוגיות בקפה חזק, ואת ציפוי השוקולד הכנו מקקאו, עם חלב, סוכר, מעט אלכוהול (אמא שלי חייבת), טיפה קפה נמס, ובסוף, כשמוכן, מעט חמאה.
    אז תודות למתכון שלך נופר, הכנתי היום גרסא טבעונית.
    אני לא יכולה לטעום, כשאמצא פתי בר ללא גלוטן, אוכל.
    תודה, ואספר על התגובות.

  49. פודינג הוא לא בהכרח טבעוני. פודינג עשוי לרב מעצמות.

    • אבקת האינסטנט פודינג וניל לא עשויה מעצמות, אין מה לחשוש :) לפחות זו שמוכרים בארץ של אסם/מיימונ'ס.

  50. היי, תודה על המתכון :)
    כששמים את השכבה השנייה של הביסקוויטים- גם אותם צריך לטבול לפני כן בחלב סויה?

  51. הכנתי היום לכבוד יום ההולדת שלי :-)
    נסיון ראשון בהכנה של עוגות בכלל…
    עשיתי במתכון כמה שינויים קטנים.
    - את הביסקוויטים טבלתי באספרסו איכותי במקום בחלב צימחי.
    - במקום להשתמש בשליש כוס חלב ליצירת הקצף, השתמשתי בשליש כוס של קרם לקפה של קמיליה (טבעוני וטעים)
    - במקום מרגרינה לציפוי השוקולד, השתמשתי ב 3 כפות של שמן קוקוס בכבישה קרה.

    קיבלתי הרבה מחמאות וכרגע נראה שהעוגה תגמר לפני שהיום הזה יגמר :-)
    תודה!

  52. אני גרה בחול ואין פה שמנת טבעונית, במה אפשר החליף אותה?

    • אני מניחה שיש סוג אחר של קצפת צמחית להקצפה?
      אם לא, אפשר להקציף קרם קוקוס (ממליצה לחפש הוראות ספציפיות -יש גם בבלוג במתכון של עוגת יומולדת חגיגית וגם בכל רחבי הרשת)

  53. יצא מעולה!!! תודה!
    להבא מכפילה כמויות.

  54. היי, נראה אחלה מתכון, מתכוונת להכין להוריי הקרניבורים שיתרשמו :)
    לאיזה גודל תבנית זה מספיק? תודה!

    • הכמות במתכון לא גדולה בכלל כך שתבנית קטנה עד בינונית מקסימום. אפשר להכפיל כמויות ואז תבנית עוגה סטנדרטית תתאים (עדיף פיירקס מלבני כדי לא לשבור את הראש בהרכבת הפאזל של הפתי-בר..)

  55. היי, נראה טוב! רציתי להכין עכשיו, אבל הקצפת התפקששה לי…
    שימי לב שברכיבים כתוב חצי כוס סויה ובהוראות ההכנה כתוב כוס.
    שמתי כוס וכמובן שיצא נוזלי מדי וחסר סיכוי להקצפה…

  56. אני תושבת חול ואין לי פה שמנת צמחית. האם אפשר להמיר בקרם קוקוס? (כאלה שבאים בפחית שימורים)

  57. שלום,
    אפשר להחליף את החלב סויה בחלב קוקוס ואת השמנת הצמחית בקרם קוקוס?
    תודה רבה(אני מתכוונת קרם קוקוס שהיה לילה במקרר והפרדתי לו את השומנים מהנוזלים ואם מקציפים אותו הוא הופך לקצפת)

  58. החלפתי בשמן קוקוס ואין בעיה :-) עבד מצוין .

  59. במקום המרגרינה? כמה שמת?

כתיבת תגובה