עוגה בחושה עם מייפל ואגוזים

עוגה בחושה טבעונית עם כמות פלילית של סירופ מייפל ואגוזים.

אני מזהירה מראש: זה טעים.

המתכון הזה מגיע חם מהתנור הישר מפינת האפייה השבועית של גלעדא, שכל שבוע מפעיל אותנו כדי לוודא שלא נרד במשקל חלילה.

 

המתכון הבסיסי:

 

מצרכים

הכמויות מתאימות לתבנית אינגליש-קייק אחת, או שתיים נמוכות יחסית

יבשים:

  • 220 גרם קמח (¾1 כוסות)
  • ½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • קורט מלח

 

רטובים:

  • 1 כוס חלב סויה (240 גרם)
  • ½ כוס שמן (100 גרם)
  • 1 מעדן אלפרו ווניל

 

הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.
  4. מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה – כמה שפחות יותר טוב.
  5. אופים כ-35 דקות או עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).

עד כאן המתכון הבסיסי של גלעדא.

ההסבה לעוגה שאני הכנתי כללה את השינויים ותוספות הבאים:

השמטה של 2 כפות מהסוכר החום (בגלל המתיקות של המייפל)
הוספה של חופן אגוזים קצוצים לבלילה (אני השתמשתי באגוזי מלך אבל פקאנים יהיו אפילו יותר טעימים לדעתי) + קצת אגוזים למעלה לקישוט.
ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור ועדיין מהבילה, שפכתי כמות פלילית של סירופ מייפל מלמעלה והנחתי לו להיספג בעוגה. רק אחרי שהכל נספג והעוגה הצטננה קצת חילצתי אותה מהתבנית.

 

90 תגובות

הוסף תגובה
  1. מהמם! אני כל כך אוהבת את הבלוג שלך, מתכוונת להכין את ה-כ-ל.
    ושאלה בעניין סובייקטיבי משהו, כמה זה כמות פלילית? :P אני חוששת שבשבילי זה יהיה קצת(הרבה) יותר ממה ששמת…

    • תודה, איזה כיף לשמוע!

      את צודקת לגבי המייפל, פלילי זה עניין יחסי… :)
      הכמות ששמתי היתה בערך 1/3 כוס אני מאמינה, בהערכה גסה. שפכתי ישר מהבקבוק על העוגה עד שכיסיתי את רוב האזורים היבשים מלמעלה וראיתי שהמייפל מתחיל להצטבר בדפנות. זה היה הקיו שלי להפסיק :)

    • עוד שאלה קטנה- הכמויות פה זה לאינגליש קייק אחת או יותר?

  2. קשה…קשה איתך…אפשר ממש לטעום דרך המסך. אוי ויי איזה יופי

  3. הבלוג שלך ממש הגיע לי בזמן. אני שנה וקצת טבעונית,ותמיד אהבתי את המטבח…אך זנחתי אותו כאשר נהייתי טבעונית.
    אני מבשלת לי תמיד אותו דבר …רק לאחרונה החלטתי שנמאס לי לאכול כל יום בערך אותו דבר. ובמקרה…נתקלתי בבלוג שלך. האוכל נראה כ"כ טעים ומגרה. מחכה כבר שאסיים את תקופת המבחנים ואתחיל לנסות את המתכונים המעוררי תיאבון שלך. תמשיכי להפתיע :) תודה!!!

  4. בשבוע הבא (כלומר ביום רביעי), משהו דל משקל.
    מבטיח

  5. אוייי המייפל! אין דבר יותר טעים מהסירופ הזה, הולכת להכין ובקרוב!

  6. שאלה – אם אני לא ממש אוהבת חלב סויה, יש אפשרות להשתמש בחלב קוקוס במקום? יש שינויים שהיית ממליצה לעשות אם כן? (אני מניחה שפחות שמן כי חלב קוקוס שמן יותר, אבל מה עוד?)

    • בעקרון לא מרגישים את חלב הסויה, אבל את יכולה להחליף אותו בחלב מסוג אחר (חלב שקדים/אורז). חלב קוקוס יתן לעוגה טעם קוקוסי. רק שימי לב שזה חלב קוקוס ולא קרם קוקוס.

  7. בלוג יפייפה! פעם ראשונה שאני נכנסת אליו :)

  8. הייוש ! נראה מדהים :)
    יש מצב להחליף את האלפרו וניל במשהו אחר?

  9. היי,
    הכנתי לעבודה את העוגה ויצא ממש טעים ולא נשאר כלום. אכן עם הפקאנים זה יוצא מעולה.
    ובכלל הבלוג ממש יפה, תודה:-)

  10. הכנתי פעמיים; בפעם הראשונה האמצע של העוגה לא היה מוכן, ולמרות זאת העוגה התחסלה. למחרת ניסיתי שוב, הפעם אפיתי את העוגה למשך שעה בחום בינוני – והיא הייתה הצלחה גדולה! תודה רבה. ממש התגעגעתי לעוגות מייפל..

    • איזה כיף לשמוע!
      בפעם הבאה כדי לוודא שמוכן, נסי לנעוץ סכין יבשה לבטן העוגה. אם היא יוצאת רטובה סימן שעוד לא מוכן. אם יוצאת יבשה אבל עם פירורים רטובים זה אומר שהיא מוכנה. אם היא יבשה לגמרי – היא התייבשה..

  11. הכנתי עם אגוזי פקאן – לא מסוכרים, ויצא מצוין!
    לדעתי היתה טעימה יותר למחרת, קרה מהמקרר.
    ביום הראשון היתה די מתפוררת והמייפל היה דומיננטי מדי (לא שלא היה טעים גם ביום הראשון…)
    תודה.

  12. הבלוג שלך מקסים ונותן לי המון רעיונות, וגם מתוך תשובותיך לקוראים.
    ראשית – אם אני ממירה כדבריך:
    1 . חלב סויה – לחלב אורז.
    2 . מעדן סויה – לבננה – בתנאי שיש לי בשלה.
    אז זה יהיה בסדר , מאחר ומדובר פה בשתי המרות?
    שנית: איזו המרה אחרת יש לך למעדן אלפרו?
    שלישית – את שופכת רוטב מייפל או מייפל אמיתי?
    אם אמיתי, אז מה זו כמות שאינה מושחתת?
    תודה על התיחסויותיך.

    • היי מיכל, תודה רבה! :)

      לשאלותיך:
      אין בעיה עם שתי ההמרות. זה משפיע על הטעם, אבל אם אין לך בעיה עם טעם של בננה בעוגה אז זה אחלה.
      המרות אחרות – אני חושבת שאפשר גם להמיר ברסק תפוחים (כזה שמכינים לבד או קנוי), אבל לא ניסיתי את זה בעוגה הזו. 60 גרם רסק תפוחים = ביצה (=מעדן).

      אני שמתי רוטב מייפל זול :)

  13. ואוו איזו עוגה נפלאה! הכנתי אותה עכשיו ואני לא מצליחה להוריד ממנה את הידיים שלי..
    מספר דברים שעשיתי שונה:
    - השתמשתי בבננה במקום המעדן, בעיניי זה מוסיף טעם נפלא!
    - שמתי 100 גרם סוכר לבן במקום הסוכר החום, משום שלא היה לי סוכר חום (סוכר לבן בד"כ יותר מתוק לי ולכן שמתי פחות משכתוב במתכון).
    - שמתי פקאנים (לא מסוכרים!) והטעם פשוט נהדר!
    פעם הבאה אנסה לחלק את הקמח לחצי קמח לבן וחצי קמח מלא, אשתדל לעדכן איך יצא.

    תודה על המתכון המצויין הזה :)

  14. הכנתי את העוגה פעמיים כבר לשני אירועים שונים והיא היתה הצלחה מסחררת.
    שמתי שלושת רבעי כוס קמח מלא ואת הפקאנים רק מלמעלה לקישוט. בפעם השנייה הוספתי קצת צימוקים לבלילה, נראה לי זה מוסיף…

    • אפשר להוסיף לעוגה מה שאוהבים, החל מאגוזים, צימוקים ועד לשבבי שוקולד ופירות טריים חתוכים :)
      שמחה ששלך נחלה הצלחה!

  15. היי נופר,
    רציתי שתדעי שהכנתי את העוגה הזאת עכשיו והיא יצאה משהו משהו:-))) כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה. המייפל מוסיף בטירוף! אני מכטורה לבלוג שלך וניהנת להכין כל יום מטעמים חדשים ולא מאכזבים!!
    תודה רבה רבה….מיכל

  16. עוגה נהדרת!!!
    תודה :)

  17. יצא מצוין – תודה !

  18. שלום

    יש לי שאלה לגבי כמות סוכר החום-
    זה חצי כוס + 2 כפות??

    תודה

  19. אפשר לוותר על המעדן אלפרו? מה אפשר לשים במקום?

    • אפשר להחליף אותו בבננה מעוכה, אבל זה קצת משנה את המרקם וכמובן את הטעם.
      אם יש לך תחליף ביצה (מחו"ל) גם זה יעבוד עם עוד קצת נוזלים לאיזון.

  20. איך אפשר לשלב בזה אבקת פודינג וניל? לפני הטבעונות הייתי מכינה עוגה פשוטה שכללה פודינג וניל וזה נראה לי יכול להשתלב נהדר (רק שהעוגה לא טבעונית ואני לא יודעת איך לשלב את זה)

  21. הי, אני משתמשת באבקת אפייה ללא אלומניום. זה לא בשקיות. אז כמה זה 10 גרם? כף? כפית?

  22. תודה :) את מכירה אבקת אפייה ללא אלומניום מומלצת?

  23. הי! ביום ראשון בערב נזכרתי פתאום שאני צריכה להכין למחר עוגה לעבודה וממש לא התחשק לי ולא היו לי רעיונות… אז הלכתי מיד לבלוג שלך ומצאתי את המתכון הפשוט הזה, היו לי את כל המצרכים בבית ויצא ממש מעולה. תודה!

    קצת קימצתי במייפל, בדיעבד היה אפשר לשים יותר אז אל תקמצו!

    אני חושבת שאפשר לשים פחות אבקת אפיה – 10 ג' על 220 ג' קמח זה המון. על האריזה של השקיות שלי, שמכילות 12 ג', כתוב שהן מתאימות לחצי קילו קמח. יכול להיות שבמתכון טבעוני צריך קצת יותר (כי ביצים גם תורמות להתפחה) אבל לא שקית שלמה. אני השתמשתי ב-7 ג' וזה הספיק.

  24. מעולה!
    החלפתי את חלב הסויה בחלב שקדים, יצא מצוין, והחברים הלא-טבעונים טרפו:)
    ולגבי מה שכתבו מעליי על האבקת אפייה- אני דווקא אהבתי את זה ככה, מי שאוהב עוגה תפוחה וגבוהה מאוד זה יתאים לו

  25. ראיתי בבלוג אחר שאפשר להחליף ביצה בכף פשתן טחון מהול בשלוש כפות מים. עשיתי זאת וגם החלפתי מחצית הקמח הלבן בקמח מלא. יצאה עוגה ממש טעימה ועסיסית. תודה!

  26. וואו!!! איזה נפלא יצא לי. אני לא ממש אוהבת מייפל טז לא שמתי. אבל לא יכולתי לוותר על אגוזי המלך! מתכון שיר ולעניין! תודה! :)

  27. שלום,
    האם אפשר להמיר את הסוכר חום מולסה שבתמונה בסוכר חום דמררה מה שיש לי ממילא?!

  28. האם אפשר להכין
    עם קמח תופח אם אין לי קמח רגיל?

  29. הכנתי את העוגה לעבודה, יצא מדהים! אכלו אותה כל כך מהר שלא נישאר למשפחה, אז הכנתי אותה עוד פעם! תודה רבה :)

  30. הכנתי את העוגה הזאת כבר כמה פעמים. אני מתה עליה – גם ממש קלה להכנה וגם ממש טעימה. האמת שזה מתכון הראשון של קינוח טבעוני שיצא טעים – בעיקר כי זה המתכון הראשון מהבלוג שלך שניסיתי.

  31. הוספתי פירות יער קפואים שגלגלתי בקמח ובגלל שלא היה מייפל הוספתי מעל סילאן
    יצא פצצה!!!

  32. אפשר להשתמש במעדן שוקולד במקום וניל?

  33. ניראה שאעשה את העוגה אבל במקום וניל אקח שוקולד

  34. נראה מצויין. אבל האם כמות הסוכר שרשומה + מעדן + כל המייפל הזה לא יוצא מתוק מדי?
    אני שוקלת לשים רבע כוס סוכר בלבד

    • בלי המייפל זה לא יוצא מתוק מספיק (לטעמי). אבל אם את רגישה למתיקות ובדר"כ מפחיתה סוכר במתכונים אז אפשר בהחלט להפחית בסוכר, ומקסימום להוסיף עוד קצת מייפל מלמעלה…

  35. אוהבת מאוד את העוגות האלו. תודה. הפכו לעוגות הבית :)

    ובנוסף עשיתי עוד וריאציות:
    ניסיתי והצליח להוסיף לתערובת קוביות תפוחי עץ
    למעלה שמתי לפני האפיה קינמון+אגוזים וסוכר מעורבב ואפיתי יצא מעולה כמו עוגת תפוחים בחושה.
    תודה.

    אפשר גם להוסיף מספר גזרים מגוררים לתערובת במקום תפו"ע וזה כמו עוגת גזר וכו'

    קרי העוגה הזו היא מתכון מעולה לעוגות בחושות מסוגים שונים.

    נ.ב אני משתמשת רק בקמח מלא 70% ולכן עוד טיפה נוזלים עושים את העוגה קלילה יותר.

  36. יצאה לי עוגה מדהימה
    תודה על מתכון פשוט וטעים !

  37. היי.. רציתי לדעת כמה את מעריכה שעולה להכין עוגה אחת כזו, בואי נאמר סטנדרטית. אגוזי מלך ומייפאגוזיםמלךל. לא משתמשת בחלב סויה או במעדן סויה על בסיס קבוע ולא כלכך יודעת מחירים. תודה

  38. יצאה מהתנור…. חגיגה !! <3

  39. ממש טעים

  40. אפיתי את העוגה הזו פעמיים בתוך פחות משבוע!
    פשוטה להכנה והטעם…גן עדן.
    נטרפה בעיקר ע״י ה״לא טבעוניים״ במשפחה :)
    תודה רבה!!!

  41. עוגה מדהימה וממכרת!! החלפתי את המעדן סויה ברסק תפוחים.

  42. היי, ניסית.לשלב בעוגה אקוופאבה?
    תוהה אם זה משנה את המרקם..

  43. עוגה מדהימה! ומאוד קלה וכיפית להכנה! הוספתי לה חצי כוס קפה ובמקום כוס חלב (השתמשתי בחלב חיטה) שמתי חצי כוס, וגם לא הוספתי תחליף ביצה בכלל כי לא היה לי ויצא ממש טעים! המייפל מעל נספג בעוגה ועשה אותה מדהימה!

  44. החלפתי את כוס החלב בכוס מיץ תפוזים האם זה ישנה את הטעם?

  45. נראה מדהים יש לי רק שאלה אני גרה בחול ולא יודעת מה זה מעדן אלפרו וניל? זה יוגורט טבעוני? אפשר להשתמש ביוגורט טבעוני אחר?

    • זה מעדן טבעוני, כן. יש בו חומרים מייצבים ולכן הוא עוזר להדביק.. כל מעדן טבעוני יעשה את העבודה, וגם רסק תפוחים (כ-3 כפות בערך) :)

  46. החלפתי את מעדן הוניל ברסק תפוחים, ובמקום סירופ מייפל פיזרתי כמות מושחתת של חלווה מסולסלת- לפני האפיה. עכשיו בתנור.. אדווח

  47. יצא מדהים… תודה רבה

  48. היי, יעבוד עם יוגורט סויה של תנובה במקום מעדן אלפרו?

  49. הכוונה לחלב סויה ממותק או לא? תודה.

  50. עוגה פצצתית !! טעימה בטירוף.. החלפתי את הקמח ב 3/4 כוס קמח מלא וכוס קמח לבן ויצא פצצה.. ממליצה ביותר!
    למי שאוהב קצת פחות מתוק אפשר להוריד את כמות הסוכר בעוגה ולפנק במייפל במקום

  51. אני רוצה להכין את העוגה אך ללא גלוטן, יש לי תערובת להכנת מאפה שמרים ללא גלוטן, את חושבת שאפשר להחליף את הקמח בזה? תודה רבה!

  52. העוגה הזו מושלמת, וואו.

  53. אפשר להחליף את השמן במשהו אחר?

    • אולי אפשר להמיר חלק ממנו ברסק תפוחים אבל לא הייתי משמיטה אותו לגמרי, זה קריטי למרקם של העוגה.
      אפשר להמיר לשמן אחר כמו שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים

  54. הלוואי ותראי הלוואי ותראי הלוואי ותראי…
    מסתבר שאזל הסוכר החום, אם אני דמה לבן- זה ישנה משהו במרקם?

להגיב על שרה דניאל לבטל