סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

בהשראת מתכון לסניקרס טבעוני של רייצ'ל המתוקה, עפתי לי על המתכון הזה לגמרי. לא בריא במיוחד, אבל טעים להחריד. מדובר פה באסון של שלוש שכבות – שכבת עוגיות ובוטנים פריכה, שכבת קרמל טופי, ושכבת גנאש שוקולד אכזרי. שוחרי הבריאות – תפסו מחסה!

 

רכיבים

לתבנית פיירקס של 20*25 ס"מ
 

שכבת הבסיס

  • שרוול עוגיות פתי בר (250 גרם)
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות חמאת בוטנים / ממרח לוטוס
  • 100 מ"ל חלב צמחי / שמנת צמחית
  • חופן קטן של בוטנים קלויים, מומלחים ושבורים לחתיכות

 

שכבת קרמל טופי

  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • 200 מ"ל שמנת צמחית

 

שכבת גנאש שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת צמחית / קצפת צמחית*

* את החלק הזה אפשר להמיר בחלב צמחי ולהתפשר על קרם שוקולד פחות עשיר, אני מרשה!

 

הכנה

שלוש שכבות נשמע מסובך, אבל זה בעצם מתכון די פשוט.

כמה הערות לגבי הרכיבים: כשאני כותבת "שמנת צמחית" אני נותנת לכם את האפשרות לבחור בין קצפת צמחית ממותקת (כזו שאפשר להקציף) לבין שמנת סויה כדוגמת אלפרו שאינה מתוקה ומיועדת לבישול. בשביל המתכון הזה, זה לא מאוד משנה במה נשתמש, והשמנת של אלפרו הרבה פחות איומה מבחינה בריאותית, אז היא כנראה תהיה הבחירה היותר שפויה.

אם מישהו מסתבך עם המידות והמרות, למרות שהשתדלתי להיות סופר ברורה, הנה משהו שיכול לעזור.

 

מתחילים לפי הסדר:

 

שכבת בסיס ביסקוויטים

מכניסים למעבד מזון את הביסקוויטים ומעבדים עד שמקבלים פירורים קטנטנים, כמעט אבקה.

מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מהבוטנים, ומעבדים עד שנוצר מעין בצק קצת פירורי וגושי. מוסיפים פנימה שברי בוטנים ונותנים לזה עוד כמה פולסים, שלא יהיו חתיכות גדולות מדי.

מי שרוצה בסיס מאוד יציב יכול להוסיף גם כף שמן קוקוס ולעבד פנימה, אני אישית העדפתי בלי, כי לא רציתי את הארומה של הקוקוס. התוצאה טיפה יותר מתפוררת, אבל לגמרי עובר מבחינתי.

מעבירים את העיסה לתבנית ומשטחים עם הידיים. מהדקים חזק חזק ובשכבה אחידה, ומעבירים למקפיא (כן כן, עכשיו צריך לפנות לזה מקום שם! אבל זה זמני, לא לדאוג).

 

עוברים לקרמל טופי

הכנת קרמל זה עסק מאוד פשוט, ולמרות זאת קל להכשל איתו :(

הסוכר עלול להשרף, הטמפרטורות מאוד גבוהות מה שמחייב עבודה סופר זהירה, ובמקרה שלנו יש גם סיכון לבעבוע-יתר עם הוספת השמנת שצריך להזהר ממנו. כדי להמנע מבעבוע חסר שליטה, נחמם את השמנת לכדי סף-רתיחה ורק אז נוסיף אותה. אז נסו לעקוב אחרי ההוראות בזהירות, ומה שלא יהיה – אל תגעו בקרמל או במחבת עם הידיים! רק כף עץ או משהו שממש עמיד בחום גבוה.

חצי מכמות הסוכר מפזרים במחבת על אש בינונית-גבוהה, ומחכים שהוא יימס לכדי נוזל. כשהוא מתחיל להנמס, מוסיפים את שאר הסוכר, מערבבים מדי פעם, ונותנים לכל הסוכר להפוך לנוזל צמיגי. כשהוא הופך לנוזל שקוף הוא עדיין לא קרמלי – הקרמל נוצר כשהסוכר משנה צבע למעין זהוב-ענבר.

במקביל להכנת הקרמל, מחממים את השמנת במיקרו או על הגז, עד לכמעט-רתיחה – וזה חשוב! אם היא תהיה קרה מדי, היא תגרום לקרמל לבעבע חזק מדי, ואם היא תרתח, היא תתפרק. אז בזהירות בזמן שהסוכר נמס במחבת, תחממו אותה בתשומת לב רבה.

כשהסוכר נמס והתחיל להשחים לצבע זהבהב, מתחילים למזוג פנימה את השמנת, בהדרגה ותוך ערבוב מהיר ונחוש (בזהירות, לא להשפריץ!), עד שהכל מתערבב ומסמיך לכדי מרקם קרמלי זהוב. מכבים את האש.

אם בטעות נוצרו לכם גושים, נסו לתת להם צ'אנס להנמס לתוך הקרמל, ואם אחרי כמה דקות נוספות זה לא קורה – הוציאו את הגושים בזהירות לכלי עמיד-חום ואמרו להם שלום. אם כל העסק הפך לגוש אחד מסורבל ודביק, כנראה שעשיתם משהו לא נכון.. וזה יהיה הזמן לחפש ביו טיוב סרטונים שמלמדים להכין קרמל.

מוציאים את התבנית מהמקפיא, ושופכים פנימה בזהירות את הקרמל, מבלי שיגע בתבנית! הוא יתקרר ויתקשה באופן די מיידי, אבל כדי למנוע פיצוץ של התבנית, המנעו ממגע ישיר של הקרמל החם עם הזכוכית הקרה.

שמים את התבנית במקרר וניגשים לשכבה האחרונה והפשוטה מכולן.

 

שכבת גנאש שוקולד

אז כמו שאמרתי, אני מרשה לכם להמיר את השמנת בחלב צמחי לפי הטעם שלכם. גנאש אמיתי עושים משוקולד ושמנת, והוא סמיך ועשיר ונמס בפה, אבל אם מטעמי בריאות/קלוריות אתם מעדפים להמנע – זה לא יהיה סוף העולם.

את השמנת / חלב שמים בקערה, לתוכה שוברים את השוקולד, ומכניסים למיקרו ל-40 שניות. מוציאים ומערבבים עד שכל השוקולד נמס לחלוטין. אם צריך, מכניסים לעוד פולס קצר של 15-20 שניות.

את השוקולד שופכים על הקרמל שכבר התקרר בינתיים, כך שיכסה הכל באופן אחיד.

מעל אפשר לפזר עוד קצת בוטנים קצוצים.

מעבירים למקרר לעוד כחצי שעה – שעה, להתייצבות השוקולד.

 

התענוג הזה לא שורד טוב מחוץ למקרר, אז עדיף להגיש ישר מהמקרר. אפשר גם להחזיק בהקפאה, ולהוציא כמה דקות לפני ההגשה.

 

זהירות, האסון הזה ממכר!

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

בוטנים

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

בוטנים

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני

 

46 תגובות

הוסף תגובה
  1. שאלוהים יעזור לנו!!!
    :-)

  2. טיפ קטן למי שמעדיף חלב על שמנת- אפשר להוסיף עוד טיפה שוקולד ואז הקרם יהיה סמיך יותר :)
    וזה נראה מעלף!

  3. אמאלה , זה נראה מעולה מדי .
    לפחות נמות עם חיוך על השפתיים :-)

  4. מהמציקים..: :)
    אפשר קרם קוקוס במקום השמנת הצמחית בקרמל טופי והגנאש שוקולד?
    והסוכר בטופי יכול להיות חום?

    • כן, וכן :)
      אם כי אני לא אחראית לטעם הקוקוסי שיתקיף לך את המתכון..!
      מה שכן, עם סוכר חום יהיה לך קשה מאוד להבחין מתי הסוכר התקרמל (בגלל הצבע הממילא כהה), אז שימי לב שאת לא שורפת אותו… (אידיאלי לעבוד עם מד חום לבישול אבל למי יש כח לזה?)

  5. תמונות קשות!
    גם אני חושבת על להמיר את השמנת הצמחית בחלב קוקוס – לא אוהבת לאכול רשימה ארוכה של כימיקלים.
    תודה על המתכון!

  6. נראה מעולה…אבל אני לא סובלת שמנת צימחית…אפילו המילים עושות לי רע, אז אסתפק בלאכול את התמונה :)

  7. נראה נהדר ומושחת , תמונות נפלאות
    תודה
    חיה

  8. אחלה מתכון!
    חמאת הבוטנים שהשתמשת בה היא ממותקת או "טבעית"?

  9. ניסיתי לעשות אתמול את העוגה.. בגלל שהשמנת המתוקה כבר מתוקה והבסיס מאוד מתוק שמתי רק חצי מכמות הסוכר לקרמל, השמנת לא נהייתה סמיכה ויצא לי משהו די נוזלי, בסופו של דבר זה נראה קצת מוזר אבל טעים.. אם מוסיפים את כמות הסוכר זה אמור לצאת? זה לא מתוק מדי? אולי לא בישלתי מספיק ולכן לא נהיה סמיך אם כי זה כבר התחיל לרתוח.. אשמח להבהרות

    • קרמל = סוכר מומס. בלי מספיק סוכר, לא יצא לך קרמל אלא שמנת מאוד מאוד מתוקה..
      אם מתוק לך מדי אפשר להשתמש בשמנת סויה של אלפרו שהיא לא ממותקת, כנ"ל בגנאש שוקולד.

  10. מתכון מעולה וגם ההסברים, זה ניסיון הקרמל הראשון שלי והוא עבר בהצלחה!
    אבל, קטע מוזר – השתמשתי בשמנת לבישול של אלפרו בשביל הגנאש, ובשוקולד 85% של פריי. המסתי אותם יחד בבן מארי, ובאופן ממש מוזר השוקולד נשבר והתפרק והשומנים הופרדו והיה מאוד מאוד מבאס באופן כללי. יש לך אולי מושג מה יכול היה לגרום לזה? יכול להיות שהשמנת הספציפית הזאת לא טובה לתהליך? אם יש לך מושג אשמח לדעת כדי לא לחזור על הטעות להבא.

    • אוי, איזה מבאס. כנראה שהשוקולד התחמם יותר מדי והתפרק לך. תמיד עדיף לחמם את השמנת לסף רתיחה – להוריד מהאש – ורק אז להוסיף את השוקולד ולערבב עד שהוא נמס לגמרי.
      השמנת בטח לא אשמה כי היא מיועדת לבישול ולא אמורה להתפרק. אלא אם היתה מקולקלת או משהו כזה. אבל אני נוטה להאמין שהשוקולד פשוט התפרק לך מהחום.

  11. אוי ואבוי זה לא פוסט לקרוא מאוחר בלילה… :(

  12. רעיון……

    אפשר להכין כשר לפסח ע"י שימוש בעוגיות בוטנים טחונות במקום פתי בר?
    והשאר כמו במתכון המקורי?

  13. לא נקרשה לי שכבת הקרמל……כבר שפכתי את שכבת השוקולד מעל והיא התקשתה…..יש רעיון איך להציל את העוגה?

    • כנראה הורדת מהאש לפני שהסוכר התקרמל… תנסי להקפיא, אולי בהקפאה זה יחזיק.

      • היי נופר
        גם לי לא התקשתה שכבת הקרמל, הוספתי את השמנת כשלקרמל כבר היה צבע יפה וגם בישלתי עוד יחד עם השמנת. הייתי צריכה לבשל עוד זמן?
        אגב, הקפאה לא עוזרת, זה נוזל לגמרי מבין שתי השכבות. אבל עדיין ממש טעים :)

  14. מעולה.
    הכנתי, טעמתי והשארתי אצל ההורים, כדי שלא אמות מממנת יתר.
    אפס שליטה עצמית.
    הם לעומת זאת חיסלו את התבנית בשיטתיות במשך שבועיים, חילקו לאורחים וקצרו מחמאות מכולם.
    תודה רבה!

  15. היי נופר,
    הכרתי ממש עכשיו את הבלוג היפהפה שלך ואני מחכה כבר להכין מתוכו!
    רכשתי את החוברת לשבועות והיא בדרך אלי! (גילוי נאות: אני לא טבעונית, עדיין…)
    שאלה לגבי המתכון –
    את משתמשת בבוטנים שקונים אותם כפיצוחים (כבר קלויים ומומלחים), או קולה וממליחה לבד?
    תודה ויישר כוח!

    • כן, השתמשתי באלו שקונים קלויים ומומלחים, רק הפרדתי מהקליפות עם האצבעות.
      ותודה רבה לך! מקווה שתהני מהחוברת ושתהיי טבעונית במהרה :)

  16. היי,
    אני חדשה כאן,ומאוד התרשמתי מהצילומים היפים של התוצרת.
    כול הכבוד על המתכונים המרשימים.
    יקירה,
    עשית לי חשק לסניקרס הטבעוני,ויש לי שאלה בעניין:
    מכיוון שמבחינה בריאותית ,אני נמנעת מקקאו,
    יש מצב שאוכל להחליף את השוקולד הרגיל בשוקולד חרובים?
    האם זה יתאים מבחינת המרקם של התערובת ?

    בתודה,
    שרון.

    • היי שרון,
      אין לי נסיון עם שוקולד חרובים, אז קשה לי להגיד לך איך הוא יתנהג. אני נוטה להאמין שאין בעיה.

  17. יצא בן ז…!!!!!תודה:)

  18. אני מפחדת להתעסק עם קרמל. עד כמה זה יהיה נורא אם אוותר על השכבה הזאת?

  19. טיפ קטן למאתוגרים גלוטנית או קלורית: אפשר להמיר את הביסקוויטים בקוואקר או בכוסמין בצורה של קוואקר או בפצפוצי אורז מלא לא מומתקים. ולבדוק אם יש צורך להוסיף עוד קצת המתקה.

  20. שמנת צמחית הכוונה שמנת לבישול (למשל של אלפרו) או שיש משהו אחר? תודה על המתכון!

  21. בחלק של הבסיס במה אפשר להשתמש במקום חמאות בוטנים/ ממרח לוטוס? שוקולד למריחה טבעוני יתאים? או לוותר? חבל לקנות צנצנת שלמה בשביל מתכון אחד

    • אפשר קצת חלב סויה ושמן קוקוס או מרגרינה. עדיף משהו שיעזור לחבר את הפירורים אחד לשני, אחרת זה פשוט יתפורר לך לגמרי.

  22. אז ככה …. הניסיון הראשון שלי עם עוגה לא היתה בשיא, היא היתה טעימה מאוד אך מסובכת למאחל (טופי קשה מידי ושוקולד רך מידי….) הסתבכתי עם ההכנה של הקרמל אבל בסוף בניסיון השני, זה איך שהוא יצא……
    אתמול הכנתי את העוגה שוב עם המסקנות שלי מהפעם הראשונה וזה יצא פשוט מעולה!!!!!!! כל מי שטעם אמר שזה ברמה של קינוח מקונדטוריה!!!!!
    את הקרמל אפשר לעשות בדרך יותר קלה והרבה פחות מסובכת:
    לשים את הסוכר והשמנת (אני המרתי שליש מכמות הסוכר הלבן בסוכר חום) בסיר, לערבב טוב טוב ורק אז לשים על אש בינונית. הסוכר ימס ויתחיל לבעבע. לתת לזה לבעבע עד שזה נהיה סמיך (אך לא סמיך מידי) לי זה לקח בערך רבע שעה…..
    עם השוקולד פשוט הורדתי חצי מהכמות של השמנת כך הגנאש יהיה יותר יציב.

    כבר יותר משנתיים לא אכלתי חטיף סניקרס וממש התגעגעתי לזה. העוגה הזו ממש פטרה לי את הבעיה!!!!!! (עכשיו רק נשאר להשיג את המתכון לחתיף מארס (-: ) היא פשוט מעולה וממש פשוטה להכנה.

  23. אמא שלי התקשרה אלי לבקש שאכין את הסניקרס שלי למפגש משפחתי מחר, ציינה שמצאה ברשת את המתכון הזה ותהתה אם אני המתוקה המדוברת. אני לא ממש עוקבת אחרי הבלוג (הגם שאני בטוחה שנהדר), כך שלא יצא לי לראות עד עכשיו. משמח לראות שהמתכון היותר פשוט שלי עובד לכדי הדבר היפה הזה. מניחה ש"תודה ואין בעד מה".

  24. היי נופר,
    הכנתי את הקרמל, ואחרי שהכנסתי את השמנת, זה הפך להיות מאוד נוזלי וסוג של שקוף ולא חלבי..
    השתמשתי בשמנת של ריץ', יכול להיות שזה קשור?
    אם כן, באיזו שמנת צמחית את ממליצה להשתמש?

    • יכול להיות שהסוכר לא התקרמל לך, ובגלל זה לא הסמיך.. זה לא קשור לשמנת לדעתי.

      • הוא התקרמל והפך לענברי (לא פעם ראשונה שאני מכינה קרמל..). בנוסף גם נוצר ריח מוזר אחרי שהוספתי את השמנת.. כאילו אחד הרכיבים התפרק שם בגלל החום הגבוה והתקבל תוצר לוואי עם ריח פלסטיקי כזה..

  25. הכנו את זה אתמול . איזה מתכון נפלא ומנצח ! הרשמנו מאוד עם הקינוח הטבעוני הזה. עשיר, מושחת , הולך מופלא עם קפה בתור תירוץ לידו . אין מילים . תודה על מתכון מדהים, יישמר אצלנו במקום של כבוד לעד ויוכן שוב ושוב בלי נדר !
    נועה , ליאן ומעין .

  26. אם אני מחליפה את השמנת בקרם קוקס גם אובד?

להגיב על ponetium לבטל