סמבוסק במילוי חומוס

מתכון מרכיבים פשוטים, קל להכנה וטעים בצורה מוגזמת.

מצרכים

לבצק:

  • 1 כוס קמח
  • קורט מלח
  • 1/3 כוס מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף שמרים יבשים

למילוי:

  • 200 גרם גרגירי חומוס יבש
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כפית כמון

הכנה

  1. לשים את מרכיבי הבצק לעיסה אחידה ומכניסים בניילון נצמד למקום סגור.
  2. משרים את החומוס במים למשך הלילה (או פחות, זה פשוט מקצר את זמן הבישול) ומבשלים עד לרכות. מומלץ להשגיח שהגרגרים לא יתרככו יותר מדי, כי המרקם הגרגירי אמור להישמר אחרת זה יהיה נוזלי מדי.
  3. טוחנים בערך עד ל- 70% כך שנשארים קצת גרגירים.
  4.  מטגנים את הבצל ומוסיפים את הכמון, מלח ופלפל.
  5. מערבבים את המילויים יחד לתערובת אחידה. (יחד עם שמן הטיגון של הבצל)
  6. מוציאים את הבצק, לשים אותו שוב לדקה-שתיים (להוציא את האוויר) ומרדדים לעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים עם כלי בקוטר של כ-10 ס"מ, ממלאים וסוגרים את העיגול.
  7. מהדקים היטב בצדדים ומטגנים בשמן חצי עמוק עד שהסמבוסק זהוב ויפה.
  את הדוגמה היפה בקצה אפשר ליצור ע"י קיפול והידוק.
  8. בתיאבון!
 

20 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה לי שרידדת הרבה יותר דק מחצי ס"מ.
    כרגיל – תמונות מעולות.
    ודבר אחרון – אפשר גם לאפות את הסמבוסק.

    • יכול להיות לגבי עובי הבצק, הכי טוב לרדד אותו לפי העין ולנסות, וללמוד את העובי האידיאלי מנסיון.
      ובהחלא אפשר גם לאפות!
      תודה :)

  2. נראה נהדר. יש רעיונות למילויים נוספים? פה הילדים פחות אוהבים חומוס , אפשר לדעתך גם עם מילוי שנכין מטחון מהצומח ? פטריות? תפוחי אדמה עם בצל? בטטות?

    • בטח, אפשר למלא את הסמבוסק בכל דבר שאוהבים: טחון מהצומח מתובל עם קצת ירקות מגוררים בצל, למשל. או פטריות ובצל מטוגן וצנוברים. או עשבי תיבול עם טופו מפורר ועדשים. או כל דבר אחר שאוהבים. :)

  3. צריך מיקסר ללוש את הבצק או שאפשר ללוש ביד?

    בלוג מצוין! והתמונות כל כך מעוררות תיאבון :-)

    • כל בצק אפשר ללוש ביד, זה רק שאלה של כמה כח/סבלנות יש לך.
      במקרה הזה הבצק לא דורש לישה ממושכת אלא עד שהחומרים מתחברים לעיסה אחידה, אז בכלל אין שום בעיה.

      ותודה! כיף לשמוע :)

  4. היי!
    אם אופים – באיזה חום??
    ולגבי החומוס.. אפשרי חומוס מקופסה כדי לקצר תהליכים או שזה ממש הכרחי??
    תודה:)

    • היי!
      אפשר לאפות בחום של כ-180 מעלות עד שהבצק מזהיב ומוכן.
      וחומוס מקופסה אני מניחה שאפשר אבל ממליצה לשטוף אותו כמה פעמים, ולהיזהר כשטוחנים אותו שלא יהפוך לעיסה אחידה מדי (כי הוא מאוד רך)

  5. גאוני. המתכונים פה נקראים פשוט נפלאים, אחד אחד. אני חייבת לנסות.

  6. היי,רק רציתי להודות לך על המתכון המדהים הזה. הכנתי יומיים ברציפות ופשוט היה טעים בטירוף!!!!
    תודה :)

  7. אני חדשה בענייני בצק…
    רשמת לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה, לעטוף בניילון ולאחסן במקום סגור. לכמה זמן? לא ברור לי מהמתכון…
    תודה :)

    • הכוונה היא לתת לו לנוח בזמן שמכינים את המילוי. ובלי קשר להכנות, הוא צריך לנוח לפחות 15-20 דקות, עד שעה. ליותר מזה עדיף להכניס למקרר ולהוציא שעה לפני ההכנה.
      בהצלחה!

  8. ועוד שאלה. בדיוק מכינה עכשיו את הסמבוסקים.
    כמה אמורים למאת לי? וכמה בערך הבצק אמור לתפוח מהכמות המקורית? שאדע למה לצפות כי זו הפעם הראשונה שלי עם שמרים.
    וגם, אם אני אופה, להבריש בשמן? קנולה? זרעי ענבים?
    תודה :)

    • וואו, אני מודה שאני לא זוכרת כמה יוצאים מהכמות הזו. אבל לא הרבה, כי יש רק כוס קמח אחת.
      הבצק אמור בערך להכפיל את הנפח שלו, ככה זה תמיד עם בצקי שמרים. הוא אמור להיות אוורירי ורך מאוד אחרי התפיחה, כזה שאם מכניסים אצבע, מרגישים את האוויר נשאר שקע כזה נפול.
      אפשר להבריש בכל שמן שנוח לך, כן.

  9. הי כמה זה בערך 200 גרם של גריגירי חומוס?

  10. נופר מתכון מעולה כרגיל. הסמבוסק נטרפו :)
    אגב שמתי כורכום וקצת אבקת מרק במקום הכמון (בשביל הילדה), ויצא מצוין. תודה!

  11. הי נופר.
    תודה על המתכון! האם אפשר להקפיא לפני האפייה/טיגון ואחכ לאפות? אם כן, איך את ממליצה לעשות את זה שיצא הכי טעים וטוב?

כתיבת תגובה