סלט סתווי

סלט בצבעים של סתיו: חסה, ברוקולי, בטטה, אבוקדו, שקדים ועוד הפתעות ברוטב ויניגרט.

אחד הסלטים היותר צבעוניים, טעימים, מיוחדים ומשביעים שיצא לי לאכול לאחרונה!


מצרכים

הכמויות לא מדויקות כי כל אחד יכול לשים כמה שבא לו מכל דבר, אני שמרתי פחות או יותר על איזון בין המרכיבים. 
  • כמה עלי חסה
  • 1 בטטה קטנה/בינונית
  • 4-5 פרחי ברוקולי (אני השתמשתי בקפואים משקית, אפשר גם טרי)
  • חצי אבוקדו (או שלם, למי שרוצה)
  • חופן חמוציות מיובשות
  • כמה עלי נענע
  • חופן נדיב של שקדים חצויים / פרוסים
  • חופן קמצני של צנוברים (זה יקר!)

לרוטב ויניגרט

  • מיץ מלימון שלם
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ רגיל
  • 1 כפית סילאן
  • 1/2 כפית חרדל
  • קצת מלח

הכנה

את הבטטה קולפים וחותכים לקוביות בגודל ביס. אידיאלי לאפות אותן בתנור עם קצת שמן זית, אבל התבאסתי על הכמות הקטנה ובמקום זה חיממתי קצת שמן במחבת וטיגנתי אותן עד שהתרככו ונצרבו מכל הכיוונים.

את הברוקולי שמים במיקרו עם טיפה מים לכמה דקות שיתרכך רק קצת אבל עדיין יישאר נגיס וירוק וקצת קשה. הוא לא אמור להיות רך. חותכים אותו לחתיכות קטנות בגודל של ביס קטן. אם נשארו חלקים ירוקים בלי תפרחת אפשר לחתוך גם אותם לקוביות (זה פחות יפה, אבל טעים ובריא באותה מידה).

את החסה קוצצים דק, את האבוקדו חותכים לקוביות, את הנענע קוצצים גס ואת השקדים וצנוברים קולים במחבת יבשה עד שהם מתחילים להשחים.

היופי של הסלט הזה הוא בצבעוניות ובעושר שלו, לכן מומלץ לסדר את המרכיבים בשכבות, ואת הרוטב להזליף מלמעלה:

שכבה של חסה > מעליה מפזרים את הברוקולי > הבטטה > האבוקדו > החמוציות > השקדים וצנוברים > עלי הנענע.

את הרוטב מכינים ומערבבים בנפרד, חשוב לטעום אותו היטב ולתקן את התיבול כך שיהיה טעים ומאוזן ולא מתוק מדי (כי יש לנו חמוציות ובטטה וגם הן מתוקות). לפני ההגשה מזלפים אותו על הסלט, ורק אחרי שמתפעלים מהיופי מערבבים הכל ובולסים במרץ!

אוקיי, סיימנו להתפעל? יאללה לערבב ולבלוס.

בתאבון!

 

14 תגובות

הוסף תגובה
  1. פשוט נהדר!

  2. נראה לי אני אנסה אותו גם כן!

  3. נראה מעולה! תודה על המתכון :)

  4. נראה מהמם, ואת הטעם אפשר להרגיש דרך המסך.
    רצה לקנות בטטה.
    תודה!

  5. למי שלא אוהב ויניגרט ? היש חלופה?

    • יש הרבה סוגים של ויניגרט.. מי שלא אוהב בכלל יכול גם לנסות רוטב אחר, לי לא יצא לנסות אותו עם רטבים אחרים. אני מניחה שמיץ לימון, שמן ומלח תמיד עובד :)

  6. ואוו! נראה מצויין

  7. הי, תודה על המתכונים השווים (השניצל פטריות הפך לאורח קבוע, תודה!)
    רק רציתי להגיד שכל מה שנכנס למיקרוגל, יוצא לא בריא. אפשר לאדות במקום! ככה הברוקולי יוצא עדיין פריך ויאמי (אם מוציאים בזמן), וגם עם רוב הויטמינים שלו. תודה ובתיאבון! :)

    • שמחה לשמוע :)
      לגבי המיקרוגל – זה לא נכון, זה מיתוס שכבר הוכח כשגוי. למיקרוגל אין השפעה מזיקה על האוכל או על מי שאוכל אותו, ואין שום סיכון בשימוש בו :) כך או כך, אפשר להכין את הירקות איך שמעדיפים – זה לא משנה.

  8. שאלה, מה עושים אם רוצים להגיש את הסלט על השולחן ועד שהאורחים באים לאכול , האבוקדו לא משחיר?

    • אם מכסים בניילון נצמד זה יחזיק בכיף כמה שעות במקרר, אין בעיה. גם על השולחן כל עוד מכוסה הוא לא ישחיר כ"כ מהר. ואם שמת את הרוטב – אז הלימון שבו "מגן" על האבוקדו, אם כי בכל מקרה עדיף לשים את הרוטב מיד עם ההגשה ולא מראש.

  9. לא הבנתי האם הברוקלי צריך להגיע למצב שהוא מבושל או רק מופשר? הוא אמור להיות המיקרו על "הפשרה" או רגיל כמו חימום אוכל?

כתיבת תגובה