מיני סופגניות טבעוניות אפויות, רכות ומתוקות, בגודל דיאטתי (הידעתם שבחצי סופגניה יש רק מ ח צ י ת מכמות הקלוריות שיש בסופגניה שלמה??!)
אז החורף מסרב להגיע, ומתכוני המרקים והחמין ימתינו עוד קצת ויפנו מקום לצרבת הממשמשת ובאה עלינו לטובה עם חג החנוכה. חג השומן הלאומי. אני מודה שלביבות אפויות זה לא ממש זה, אבל מסתבר שסופגניות אפויות זה לגמרי זה! ענני שמרים מתקתקים במילוי ריבה מתפרצת, או במילוי שוקולד נוגט ניגר.. שמישהו יבוא לבית שלי מיד ויקח את זה ממני. זה לא ייגמר בטוב.
רגע לפני שצוללים לבצק, וידוי קטן: מעולם לא השתגעתי על סופגניות. במיוחד התעשייתיות האלה, מלאות השמן והריבה הזרחנית, שרק מלראות אותן כבר יש לי צרבת. אבל הסוג האפוי הזה שצץ לי מהתנור לוקח את הסופגניות התעשייתיות בסיבוב – בלי השמן, בלי הביצים ובלי צעדת הבושה מהמאפייה לאוטו…
למי שרוצה להזכר בנזקים של שנה שעברה, הנה כמה תזכורות:
ועכשיו, קדימה לעבודה.
מצרכים
לבצק
כ-40 סופגניות מיני- ½ 3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
- 1 כף שמרים יבשים אינסטנט (או חצי שרית שמרית)
- ½ כוס סוכר (אפשר להפחית ל-⅓ כוס למי שמעדיף מתיקות עדינה יותר)
- ¾ כוס חלב סויה*
- ¼ כוס רסק תפוחים (60 גרם = 3-4 כפות)
- ⅓ כוס שמן
- ½ כפית מלח
- כף סילאן + קצת שמן למריחה על הסופגניות (אופציונלי)
* חלב הסויה חשוב כי הוא תורם לרכות של הבצק, אבל מי שרגיש לסויה יכול להמיר במים.
למילוי
- ריבה שאוהבים – כל טעם יעבוד
- מלית שוקולד (הסברים בהמשך)
- כל ממרח שאוהבים (מישהו אמר לוטוס?!! אללי)
להגשה: אבקת סוכר
הכנת הבצק
מנפים לקערה את הקמח ומוסיפים את כל חומרי הבצק מלבד המלח. לשים מספר דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במרץ ובנחישות עוד 15 דקות, למי שלש ידנית. במיקסר גם 10 דקות יספיקו. הבצק אמור להתגבש ולהשאר מעט דביק, אבל לא כזה שאי אפשר ללוש אותו. אם הוא קשה מדי או יבש, מוסיפים קצת חלב סויה / מים וממשיכים ללוש. בצק שמרים צריך להשאר קצת דביק ורך, אחרת הוא מתייבש.
מכדררים את הבצק ומניחים בקערה. משמנים את הידיים וטופחים עליו קלות כדי לשמן אותו, שלא יתייבש. מכסים ומניחים להתפחה של כשעתיים.
הבצק הזה לא תופח טוב במקרר למשך הלילה, לפחות מהנסיונות שלי, אבל אפשר להכין אותו בלילה ולהניח במקרר, ובבוקר להוציא אותו לשעה כדי שיחזור לטמפרטורת החדר, ללוש שוב לכמה דקות, ואז להניח להתפחה.
כשהבצק הכפיל את נפחו, יוצרים את הסופגניות – כדורים קטנים, בקוטר של 2 עד 2.5 ס"מ (שזה כמו משמש קטן, או כדורי צמר גפן, למי שמכיר). מסדרים בתבנית עם רווחים של כ-2 ס"מ אחד מהשני, ומכסים להתפחה שנייה של כשעה.
למי שרוצה ציפוי שזוף ומבריק, אני ממליצה להבריש את הסופגניות בתערובת של סילאן ושמן, אבל למי שמתכוון לכסות אותן באבקת סוכר, זה לא כל כך משנה, ואפשר לדלג על זה.
אופים כ-20 דקות על 170 מעלות. חשוב מאוד לא לאפות אותן יתר על המידה, שלא יתייבשו ויאבדו מהרכות שלכן. מכיוון שזה משתנה בהתאם למיקום בתנור, הסוג שלו וגודל הסופגניות – חשוב להציץ מדי פעם ואם הסופגניות אפילו רק התחילו להזהיב, להוציא ולבדוק אחת כדי לוודא שהבצק נאפה היטב מבפנים.
המילוי
את המילוי עדיף להזריק כשהן חמות, בעזרת מזרק פלסטיק כזה שקונים בכל בית מרקחת.
אז מה נזריק? אפשר ללכת על כל ממרח שאוהבים, למען האמת. ריבה ביתית או קנויה, ממרח ביתי או קנוי.
אני מילאתי חלק בריבת תות קנויה, וחלק ברוטב שוקולד שהכנתי משוקולד מריר מומס עם חלב סויה ואבקת נוגט. הכמויות הן משהו כמו רבע כוס חלב צמחי (לא משנה איזה) על 100 גרם שוקולד, ואם יש לכם במקרה אבקת נוגט – תוסיפו כף. ממיסים את השוקולד עם החלב במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות, מוסיפים את הנוגט, מערבבים – ומוכן להזרקה.
האמת? הן כל כך טעימות ככה בלי כלום, שאני בכלל לא בטוחה שהמילוי הכרחי…
לפני ההגשה אני מאוד ממליצה לתת להן חימום קל במיקרו, וכמובן לקשט באבקת סוכר.
חג שמח!
קודם כל תודה רבה על המתכון. האם אפשר גם לטגן אותן? פעם אכלתי סופגנייה אפוייה ולא ממש התחברתי…
האמת היא שעוד לא הספקתי לנסות לטגן אותן, אבל אם את מנסה – אשמח לעדכון איך זה יוצא!
ממליצה לנסות אחת או שתיים קודם, לראות שזה בסדר ואז להמשיך, או מקסמום לאפות במקום. גם אם לא תצא מזה סופגניה מדהימה לטעמך, יצאו לך לחמניות מתוקות וממכרות שאין סיכוי שלא תאהבי..
הוכנו היום בטיגון ויצאו לא פחות ממושלמות!! צריך רק להקפיד לשטח אותן מעט לפני ההתפחה השנייה כדי שייצאו יותר בצורה של סופגנייה ופחות כדור.. מהממות!!
אפיתי ולא יצא בשיא … יצאו פיתות יבשות … הבצק עצמו לא מספיק מתוק .. לא מומלץ
אם יצאו לך פיתות סימן שהבצק לא תפח היטב, ממליצה לחזור לבדוק למה (יש המון סיבות שבצק שמרים לא תופח, כמו שמרים לא טובים, קור, לישה לא מספקת, ועוד)
נופר, את כה אכזרית!!! יש לי חולשה לסופגניות וזאת כבר שנתי השניה בדרכי החדשה, שאני חשה געגועים עזים…העם דורש לשקול מכירה בהקדם!
נראה נהדר!
נראה מעולה, השאלה היא איך זה יצא בקמח מלא? יותר כבד זה בוודאי, אבל אפשרי לדעתך?
מן הסתם זה ירגיש יותר כמו לחמניות מאשר סופגניות (והרי האפייה לעומת הטיגון גם ככה קצת גורמת לזה), אני חושבת שסופגניה בבסיסה לא צריכה/יכולה להיות "בריאה", עדיף להכין שיהיה ממש טעים ולהסתפק באחת או שתיים, מאשר לעשות כל כך הרבה פשרות בטעם רק בשביל לאכול עוד אחת (שהרי גם ככה זה משמין ולא הכי בריא כי זה מכיל הרבה סוכר ושמן וקמח ונטול ערך תזונתי). אם כבר, אז כבר.
אבל אם את מוכנה לקחת את הצ'אנס, מוזמנת לנסות ולחזור לדווח..
האם אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח חומוס/אורז או טפיוקה למען אלו שאסור להם גלוטן וגם אסור להם קורנפלור?
לצערי ממש לא, קמח חומוס לא תופח ולא אוורירי ונשאר רטוב. יצאו לך יותר מעין קציצות חנק מאשר סופגניות
יכול להיות שיש גרסה נטולת גלוטן וטבעונית אבל אני לא מכירה אותה, לצערי.. צר לי!
היי נופר,
קודם כל, תודה! חיפשתי בנרות מתכון טבעוני לבחור שלי שהחליט, באופן חד פעמי, להרשות לי לרגל חנוכה להכין משהו שחורג מכללי הבריאות הנוקשים שלו ואני חושבת שסופגניות אפויות אפילו לא יפריעו לו כ"כ שאלה קטנה לגבי מילויים – אם אני רוצה למלא את הסופגניות בלוטוס, איך היית עושה את זה? אני לא חושבת שהממרח יעבור במזרק… לדלל אותו קצת עם חלב סויה? את אבקת הנוגט אפשר להחליף באבקת חרובים או שזה לא יהיה טעים?
תודה!
את הממרח אפשר לחמם במיקרו קצת, ואז הוא יהיה יותר נוזלי. אם זה לא מספיק, אז אפשר לדלל בקצת חלב סויה כמו שכתבת. אבל אני לא חושבת שיש בזה צורך.
אבקת חרובים מעולם לא טעמתי, אני לא חושבת שזה יתן לזה טעם אגוזי, אז אני לא ממש רואה סיבה להוסיף את זה, אלא אם זה טעים לך
איזה כייף. הכנתי אתמול – התייבשו ללחמניות מתוקות.
היום תבנית שנייה לאחר תפיחה ויצא מעולה. תודה רבה.
הי נופר – נראה מדהים!
שאלת תם גרגרנית – למי שפחות חס על הקלוריות וחייב את הסופגניות שלו בגודל מלא: האם חוץ מגודל הכדורים יש איזו אדפטציה נוספת?
לא, חוץ מזמן האפייה שקצת מתארך. וזהירות שלא יתייבשו לך! אחרת זה יוצא הרבה פחות רך ופלאפי
אני גננת ויש לי השנה ילד רגיש לגלוטן. והיום הכנתי בגן סופגניות מקמח "בר אל" וקמח "תמי" ללא גלוטן, הן תפחו נהדר ויצאו מדהימות. הוא היה מאושר שיש לו גם….
השתמשת במתכון הנ"ל ורק החלפת את הקמח באלו שציינת? נשמע נהדר
נראה פלילי. פשוט פלילי. לא פייר להרעיב ככה… בגללך עוד אתחיל לאהוב סופגניות. איזה רסק תפוחים את משתמשת? אפשר לקחת תפוח רגיל ופשוט לרסק בפומפיה לדעתך?
אני משתמשת ברסק שמגיע באריזות קטנות בדומה לרסק עגבניות.
אפשר להכין בבית אבל עדיף לקלף, לחתוך לקוביות ולבשל במיקרו לאיזה כמה דקות, ואז למעוך לרסק עם מזלג או מועך של פירה. מתפוח בינוני מקבלים בערך 3-4 כפות.
נראה מעולה!!!
אם אני אכין יום לפני, האם הן התייבשו? רצוי להשאיר בחוץ? במקפיא? והאם כדאי לחמם בתנור שוב לפני ההגשה? תודה יקירה:-)
אם זה רק יום לפני, אין בעיה לשמור במקרר. רצוי מאוד מאוד לחמם קצת במיקרו לפני ההגשה! (עדיף על פני תנור, כי זה נשאר יותר רך)
אם זה ליותר מיום, עדיף לשמור בהקפאה.
בהצלחה!
[...] על החסה לבדה" פרסמה לפני כשבוע מתכון קליל ומעולה לסופגניות טבעוניות אפויות, מרכיבים פשוטים וזמינים… לשמחתי הרבה גם לא חסרות [...]
בדיוק, אבל בדיוק מה שחיפשתי
נראה לך שתהיה בעיה להכין חצי כמות? יש שינויים שצריך לעשות או רק לחלק את המרכיבים בחצי?
וחלב שקדים גם יעבוד או עדיף מים אם לא סויה?
אני נוטה להאמין שכן, אבל בבצקים תמיד יש סיכוי לפשל. למה לא להכין הכל ופשוט להקפיא חצי מהכמות? זה מה שאני עושה כשאני לא צריכה הכל. הרי את כבר לשה ואופה ומכינה, אז חבל להזיע ככה על כמות כל כך קטנה..
אם לא בא לך להכין כ"כ הרבה סופגניות, תשתמשי בחצי מהכמות כדי להכין עוגת שמרים (במילוי שוקולד/תפוחים/גבינת סויה מתוקה/קינמון סוכר ואגוזים..). יוצא מעולה.
לגבי החלב סויה – אם אין לך איך להשיג, עדיף מים. חלב שקדים לא ממש יתרום אז חבל עליו.
סתם כי התנור קטן ואין לי עצבים לסבבים
לשמור חצי כמות לעוגה זה רעיון מעולה.. באיזה שלב להקפיא אותו ואיך להפשיר אותו? אני מתרחקת משמרים בדר"כ… אחרי הקפאה הוא מוכן למילוי ואפייה?
תודה!
את יכולה להכין את העוגה ולהקפיא אותה, אבל אם את מעדיפה להקפיא את הבצק – תעשי את זה אחרי שסיימת ללוש אותו. כשתרצי להשתמש בו שוב תפשירי במשך הלילה במקרר, בבוקר תוציאי אותו לשיש ותני לו להגיע לטמפ' החדר. תלושי אותו שוב מספר דקות, ותעמידי להתפחה ראשונה.
טעים. תודה על המתכון. עשיתי היום. טיפה לא השגחתי מספיק על התנור והשחימו לי הסופגניות. לכן כמו שכתב פה עוד מישהו, גם לי יצאו מעין לחמניות מתוקות. זה לא הפריע לי למלא אותן בשוקולד + ציפוי שוקולד וסוכריות מלמעלה. כל המשפחה אהבה מאוד. במיוחד הבנות שהיום היו באירוע כיתה שחילקו בו סופגניות (לא טבעוניות) וחיכו בסבלנות טבעונית מעוררת גאווה שנגיע הביתה והתנפלו על הסופגניות האלה. טעים מאוד ואנסה בימים הקרובים לאפות שוב ולהשגיח יותר בזמן האפיה…
שמחה לשמוע!
ואכן הן בקלות מגיעות למצב של אפיית-יתר ואז מתייבשות קצת. שווה להשגיח עליהן..
הכנתי את הסופגניות, עם חלב אורז-שקדים, קמח מלא וקמח כוסמין מלא ומילאתי בממרח לוטוס ובריבה ביתית. יצא מ-ע-ו-ל-ה. הבעיה היחידה הייתה שהכנתי רק חצי כמות כי לא רציתי לבזבז הרבה קמח כוסמין למקרה שלא יצא טוב, ועכשיו יש רק 13 סופגניות והן נגמרות מהר מאוד וזו רק אני כאן בבית לבד.. אז זהירות! ממכרות!!! תודה על מתכון נהדר..
צרות של עשירים, הא?
הסופגניות נשמעות מדהים ואני מתכננת להכין אותן לסופ"ש הקרוב. האם ניתן להכין את הבצק ולהתפיח אותו יום לפני? או פשוט להתפיח שעה, לחלק לכדורים ואז להשאיר את הכדורים ככה מכוסים ותופחים למשך הלילה? אני פשוט מתכננת להכין ארוחה שכוללת הרבה מנות בזמן מועט ואני מנסה לראות איזה שלבים ניתן להכין מראש (אם בכלל). תודה!
הבצק לא יתפח לך טוב במקרר, אבל כמו שכתבתי במתכון – אין בעיה להכין אותו ערב קודם, ללוש, לשים בכלי מכוסה במקרר עד הבוקר, ובבוקר להוציא אותו לשיש שיגיע לטמפ' החדר ואז ללוש אותו שוב לכמה דקות ולתת לו לתפוח מחדש בזמן שתעשי דברים אחרים.
למה שלא יתפח טוב במקרר? אני הבנתי שהתפיחה הכי טובה היא לילה במקרר ושאפשר להשאיר בצק עד 4 ימים במקרר.
גם עשיתי את זה עם העוגת שמרים הנפלאה שלך
חלב אורז כן יכול להחליף את חלב הסויה?
לא, אין טעם להשתמש בו. עדיף חלב סויה. ואם אין אז מים
תודה רבה!
סופסופ מתכון…
השתמשתי בקמח כוסמין מלא, תפוח עץ אמיתי, מים, הוספתי אבקת וניל אמיתי.
יצא נהדר.
המלצתי לכל מי שאפשר!
חג שמח!
כיף! תודה וחג שמח
הכנתי חצי מהכמות, כדי לא להתפתות לבצק הטעים
את הריבה הכנסתי כבר לפני התפחה שניה.
הבצק שתפח, לקחתי חלק ממנו, כאשר החלק הרך והחלק מונח על כף היד, יצרתי גומה וחפנתי את הריבה וסגרתי ברכות וגלגלתי ביד. כף היד משומנת, כך הבצק לא נדבק ליד.
יצא טעים מאוד ורך להפליא. תודה רבה על הצעותייך הנהדרות!
חג אורים שמח!
רעיון נחמד!
חג שמח
הכנתי עכשיו ויצא מדהים!!! השתמשתי בקמח כוסמין מלא וזו הסופגניה הכי טעימה שאכלתי בחיים! תודה רבה רבה וחג שמח
יש!
תודה נופר על המתכון. הבצק יצא רך וגמיש אך השמרים היבשים לא נמסו ונשמרו בצורתם הראשונית על אף הלישה הממושכת. מאחר והבצק לא תפח כראוי אוותר על האפייה, ובכל זאת אני משוכנעת שזהו מתכון מוצלח ( במקביל הכנתי את שבלולי הפיצה ויצא מושלם!) . מה דעתך, אולי כדאי לנסות להמיס קודם את השמרים? תודה רבה וחג שמח!
זה ממש מוזר, השתמשת באותם שמרים לשני מתכונים שונים ובאחד זה עבד ובשני לא? מעולם לא קרה לי דבר כמו שאת מתארת.. עם לישה מספקת ודי נוזלים זה לא אמור לקרות. בכל מקרה תמיד אפשר לתת לשמרים לעבוד עם קצת מים בטמפ' החדר לפני, כדי לוודא שהם עובדים..
סופגניות בתנור והריח משגע….:)
מקווה שייצא לי גם טעים;)
עדכון סופי בהמשך.
יצא מעולה!!!! חלומי ממש!!!
המון תודה נטלי על עוד מתכון מנצח!
חג שמייח:)
יצאו מעולות. כל בני המשפחה כולל הבנות הביקורתיות אכלו בתיאבון רב. הכנתי אתמול בערב ושמרתי במקרר. היום אחר הצהריים הוצאתי ממקרר והמשכתי. מומלצות בחום!
התנצלות:
רשמתי בטעות תודה נטלי במקום נופר.אז תודה נופר! על עוד מתכון מנצח!
תודה רבה
קודם כל, תודה על המתכון (:
אני מתכוונת להכין את זה היום, רק השאלה אם אפשר להשתמש בקמח המכיל שמרים במקום קמח ושמרים?
תודה
1. אני לא בטוחה אם יחס השמרים-קמח בו הוא מספק, אם כן אז אין סיבה שלא.
2. צריך לשים לב היטב שהוא לא מכיל אבקת ביצים.
3. פעם ניסיתי להשתמש באחד כזה והבצק לא ממש תפח לי.. מאז אני לא מתקרבת אליו
כמה טעים!!! לפני כמה דקות יצאו החמודות האלו מהתנור, טעמתי אחת ו…עוד אחת, והייתי צריכה לאסוף את כל כוחות האיפוק שלי כדי לא להמשיך. (שישארו לאורחים). הכנתי עם מים (לא מתה על חלב סויה) ולמרות זאת יצאו רכות כמו… סופגניה!החלפתי את הסוכר בממתיק מלאכותי (יש סוכרתיים במשפחה), ואם הם כה טעימות ורכות ככה, הרי שעם סוכר הן בטח עוד יותר טעימות. תודה וחג שמח
איזה כיף, תודה על הדיווח – חג שמח ומתוק!
עשיתי הבכל לפי ההוראות פרט להמרת חצי מהקמח לכוסמין.אחרי שעתיים דשל התפחה יפה,הבצק מאד מאד דביק ואני לא מצליחה לכדרר כדורים.מה לעשות?
אפשר לעבוד עם קצת קמח, זה יעזור. להבא הוא לא אמור להיות עד כדי כך דביק (עניין של תחושה ונסיון)
להיט!!!
טעים מאוד מאוד, הכנה פשוטה, אפילו קצת קיצרתי את זמן ההתפחה הראשוני, ציפיתי בשוקולד מריר שהמסתי במיקרו ויצא יפייפה…תודה
תודה על המתכון המעולה. הכנתי חצי כמות ואת השמרים התפתחתי במעט מים. הכנתי עם מים כי לא היה לי חלב סויה ויצא מעולה. הבת שלי אמרה לי שטעים יותר מהסופגניות של רולדין……תודה על המתכון עם ההוראות הברורות והתמונות שעוזרות להבין בדיוק אייך להכין את הסופגניות
שלום נופר, עשיתי כעצתך, המסתי את השמרים לפני שהוספתי לתערובת ואכן הסופגניות יצאו מושלמות! אולי הטמפרטורה הנמוכה (מתחת לאפס) אצלנו בצרפת מנעה מהשמרים להנמס בנסיון הראשון.
אפיתי חלק וחלק טיגנתי, שתיהן מוצלחות באותה המידה מבחינת הטעם. אם מטגנים, יש לעשות זאת בטמפרטורה נמוכה- בינונית. תודה וחג שמח.
טוב לשמוע!
חג שמח גם לכם
אפשר להשתמש בקמח שמרים???? (זה שמגיע מוכן..)
אני די בטוחה שהוא מכיל ביצים..
הכנתי את הסופגניות אתמול, עם חלב שקדים במקום חלב סויה, ויצא טעים מאוד! אי אפשר להפסיק לאכול מהן.
תודה!
נכון! הוא מכיל
היי נופר!
ניסיתי ויצא ממש טעים! תודה!
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בבצק לדברים אחרים? אולי עוגות או עוגיות?
הוא פשוט יצא מעולה והיה לי די קל להכין אותו….
תודה רבה!
מיכל
בטח, זה במקור בצק שמיועד לעוגות שמרים – זה יוצא מעולה. אפשר להכין רולדה במילוי כלשהו, או צמה ממולאת, לחמניות קטנות ממולאות, גביניות, או סתם שבלולי שמרים עם שוקולד/קינמון ואגוזים.
הדבר הכי חשוב בבצק הזה הוא להקפיד לא לאפות יתר על המידה, ככה הוא נשאר רך ואוורירי להפליא.
טוב, מחר הזדמנות אחרונה להכין סופגניות שעוד לא טעמנו מהן החג. אז שאלה. אנחנו מוזמנים להדלקת נרות במרחק שעה נסיעה. איך כדאי להתארגן עם ההכנה? להכין הכל מראש ולחמם במיקרו לפני ההגשה? או להכין ולהתפיח בבית ולתזמן את ההתפחה השנייה לפני הנסיעה ואז לאפות שם? (מחר יהיה קר אז לא בטוח שיתפח באוטו…., מצד שני אולי אפשר להתפיח קצת יותר משעה…
להכין הכל מראש ולחמם שם במיקרו
וואו,
עשיתי חצי כמות, במקום סויה השתמשתי במים, עשיתי רסק מתפוח אחד אדום בבלנדר, והשתמשתי בסילאן למילוי. הסופגניות יצאו פשוט אלוהיות, לא להאמין שהבצק יכול לצאת כל כך טעים ואוורירי מהתנור! פי מליון טעים יותר מהסופגניות שמוכרים בחוץ.
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!
הכנתי בחנוכה – יצא נפלא! רך, מתוק במידה ומאוד מאוד סופגנייתי למרות היעדרו הבולט (והמבורך!) של הטיגון בשמן עמוק.
לא הזרקנו כלום פנימה כי היו לי רק ריבות של סן דלפור אז מרחנו את הסופגניות מבחוץ בריבה ושוקולד.
הן היו כ"כ טעימות שאכלנו 6 סופגניות כל אחד…(גם הילדים! סה"כ יצאו מהמתכון כ-30 סופגניות).
כמה סופגניות הקפאנו והפשרנו במיקרו לאחר כמה ימים – הן עדיין היו טעימות אבל יותר לחמניות ענוגות מאשר סופגניות.
יצא לי בחג הזה גם לאכול מהסופגניות הטבעוניות של "מתוקה" ולטעמי הסופגניות שלך לא נופלות מהן בכלום ואולי אף עולות עליהן!
תודה רבה על המתכון!
תיכף הולכת לנסות את עוגת השמרים שלך (אבל במילוי פרג) – לראות אם ההצלחה תשוחזר.
וואו, איזה כיף לשמוע!
תודה על המתכון הנהדר! הכנתי ללא גלוטן ולהלן התוצאות:
1. קמח לעוגות ועוגיות ללא גלוטן (דמוי תמי)- מצריך לפחות להכפיל את כמות הנוזלים כדי שהבצק יהיה רק ודביק. התוצאה היא סופגניות דחוסות ולא כ"כ מוצלחות.
2. קמח קונדיטור- מצריך להוסיף מעט יותר נוזלים, פחות סוכר (הקמח מתקתק) ואפייה קצרה יותר (כרבע שעה) אך יוצאות סופגניות מעולות ורכות. כמו שנאמר יש לחמם לפני ההגשה.
הקמח הזה אומנם דל ברכיבים תזונתיים….. אבל בכל זאת מדובר בסופגנייה
מעולה, תודה על העדכון!
רציתי להגיד תודה רבה. יש לי ילדה אלרגית לביצים וחלב וסוף סוף היא יכלה לאכול סופגניה רכה וטעימה אפילו יותר ממה שמוכרים במאפיה. במקום חלב סויה שמתי מעדן סויה וניל והוספתי כוס מים יצא רך מעולה וטעים… תודה רבה….
איזה כיף
טוב, אז לראשונה בחיי הטבעוניים והלא טבעוניים אכין סופגניות ובחרתי במתכון הזה! מאחר ואני חסרת נסיון בתחום: איך בדיוק מזריקים את הריבה, כלומר באיזה גודל של מזרק? כמה ריבה? תודה
כל מזרק פלסטיק פשוט יעשה את העבודה עדיף לא אחד גדול מדי, שלא ישאיר חור ענקי בסופגניה. יש כאלה בכל סופרפארם בכמה שקלים.
הכנו אתמול ויצא מאוד טעים.
אבל יש לי שאלה אחת: זה לא תפח לנו לדעתי כמו שאמור, כלומר לא הכפיל את הנפח. כן תפח קצת, יצאו לנו בערך 20 וכנראה יותר דחוסות ממש שאמורות להיות (הטעם היה מאוד דומה לחלה מתוקה). מה את חושבת שיכול לגרום לזה? חשבתי אולי החלב הקר? כן חששתי מזה אז חיממתי את החלב במיקרו קצת לפני שהוספתי, אבל לא הרבה. את מחממת את החלב או שמה ישר מהמקרר?
אני בדר"כ מחממת אותו מעט, שיהיה פושר-חמים.
יתכן שהשמרים לא היו טובים? ניסית להתסיס אותם בנפרד עם החלב והסוכר או שישר הוספת לקמח?
ובטוח שלשת מספיק?
מהנסיון שלי, תפיחה לא טובה יכולה לקרות או מחוסר לישה או לישה לא יעילה, או משמרים לא טובים. שימוש מופרז במלח או הוספה שלו ישירות על השמרים גם יכולים להפריע אבל זה לא משהו שעושים בדר"כ אז פחות סביר שזו הסיבה.
מעבר לזה, בחורף צריך לתת לבצק סבלנות, או לשים אותו במקום חמים ולכסות.. השמרים צריכים חום
אני חושבת שהשמרים כן היו טובים כי כן תפח קצת. ולא התססתי בנפרד, ישר הוספתי. את ממליצה לערבב אותם עם החלב והסוכר ורק אז להוסיף את הקמח?
יכול גם להיות שלא לשתי מספיק..כי הבצק כן היה במקום חם מספיק.
תודה!
אפשר להחליף את רסק התפוחים? במה? לא חובבת פירות.
תודה.
בבצק? אל דאגה, ממש לא מרגישים או יודעים שיש בו רסק תפוחים.. זה נועד רק להוסיף לו רכות. מבטיחה
שלום נופר,
אני מעוניינת להכין את המתכון בגן הילדים (כאלה ביקורות אני חייבת לנסות)
רציתי לדעת אם נראה לך שאפשר להוריד את רסק התפוחים? או מה אפשר להשים במקום
תודה
רסק התפוחים הוא שנותן את הרכות לבצק, בלעדיו יצאו לך סתם לחמניות עגולות.. (גם ככה זה בעצם סוג של לחמניות כי זה אפוי ולא מטוגן, אבל זה מאוד רך ולכן מזכיר סופגניה)
למה את רוצה להוריד את הרסק? הוא ממש לא מורגש בטעם אם זה החשש שלך.
היי,
הכנתי את הסופגניות אתמול, ובהתפחה השנייה שהם בתבנית,הסופגניות תפחו לצדדים ולא לגובה,מה שגרם להם להראות כמו לחמניות או יותר נכון,פיתות מאשר סופגניות,אז כדררתי אותם שוב לעיגולים והכנסתי לתנור וגם בתנור הם תפחו לצדדים.
מה אפשר לעשות?יש לך טיפ?
היי, נשמע מוזר. יכול להיות שהבצק היה נוזלי מדי?
היי , צהריים טובים
הוא היה דביקי כמו שבצק של סופגניות צריך להיות אני חושבת.
ואחרי שחילקתי ממנו כדורים הוא היה פחות דביק,אבל עדיין קצת דביק.
ואז נתתי לו לתפוח והוא תפח לצדדים והוא היה דביקי מאוד ונדבק לנייר אפייה גם.
יש לך טיפ?לעשות את הבצק פחות דביקי ונוזלי? יותר בצק 'קשה' וניתן ללישה?
הכנתי ויצאו מעולות! הבעיה שאני צריכה להקפיא חלק ….איך הכי טוב להפשיר??
במיקרו
היי,
הכנתי סופגניות מכמות כפולה והשתמשתי בקמח maimon's ) עם שמרים (ללא ביצים). לאחר כשעתיים של התפחה הבצק לא תפח כצפוי והיה די דחוס. לאחר האפייה הסופגניות תפחו והיו טעימות, אך המעטה החיצוני שלהן נבקע מעט. מה יכולה להיות הסיבה לאי-התפיחה ולבקיעת הקרום? יתכן שרסק התפוחים גרם לבצק להיות כבד מהרגיל?
תודה וחג שמח
היי,
לא, אין שום קשר לרסק התפוחים, אני לא מומחית באפייה והניחוש שלי הוא שהחום היה גבוה מדי ולכן התבקעו, אבל גם מוזר שלא תפחו כמו שצריך. אני לא מכירה את הקמח שמרים של מיימונס. יכול להיות שהוא האשם? אולי יש בו איזה תוספים שמשנים את המרקם?
נופר, המון תודות על המתכון!! הכנתי אותו אתמול וטרפו לי אותן כמו גרעינים. ברצוני לציין שרוב הטורפים לא טבעוניים. הטבעונית היתה מאוד מרוצה, כי לא רק שהיו לה סופגניות אלא גם כולם אהבו אותן.
לפי ניסיון שלי בבצקים ניתן בהחלט לטגן אותן אך אני אישית לא טיגנתי. מצא חן בעיני אופציה של אפוי שזה לא רק בריא אלא גם דיאטטי. לפי שומרי משקל מיני סופגניה כזו בלי מילוי הינה רק 2 נקודות.
איזה כיף, טוב לקרוא!
היי נופר
מכינה עכשיו את המתכון המהמם הזה. אבל הבצק יצא לי קצת קשה, בכלל לא דביק אבל פשוט לא מרגיש רך. בנתיים הוא ההתפחה, אני דואגת לגורלו. חחח.
תודה וסופש נעים,
דליתda
אם הוא קשה אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים, להבא
הבצק מוכן ותופח! רציתי לשאול- האם אפשר גם לטגן?
מתכון מעולה- מקווה שלא פישלתי
מאמינה שמגעיל זה לא יהיה אם כי מודה שלא ניסיתי לטגן אותן
היי! הכנתי מקמח תמי למען הצליאקים במשפחה , והבצק לא תופח לי , בכלל , עברה כבר יותר משעה . ייתכן שזה בגלל שלא לשתי מספיק ?
מה את ממליצה לעשות ?
תודה !
היי, המתכון לא מותאם לקמח נ"ג ולכן הגיוני שלא יתפח..
בצק שמרים טבעוני ללא גלוטן זה חתיכת אתגר, לצערי אין לי מתכון כזה להציע לך
תודה על המענה הזריז !
את חושבת ששווה אבל להמשיך את התהליך ? גם אם לא יצא לגמרי סופגנייה .. או שזה בזבוז זמן ?
אני לא בטוחה על איזו תגובה הגבת, אם הכוונה לקמח ללא גלוטן אז אני בספק שיצא מזה משהו
היי
תודה על המתכון!
איפה כדאי לשמור את הסופגניות שנשארו? במקרר או במקפיא? ואיך לחמם אותן לפני ההגשה?
אפשר לשמור בחוץ או במקרר ורק לחמם קצת במיקרו לפני הגשה
היי נופר, האם אפשר להמיר את הקמח והשמרים ל- קמח שמרים? ואם כן, מה הכמות? תודה
אפשר, אותה כמות קמח רק להשמיט את השמרים.
שימי לב שיש קמחי שמרים שמכילים ביצים
אוקי, תודה רבה!
אפשר להשתמש בבננה במקום ברסק תפוחים?
כן
היי נופר,
הכנתי את הבצק, אבל שכחתי להוסיף את המלח בסיום תהליך הלישה…כעת הבצק בתפיחה. האם עלול שלא להצליח ללא המלח?
שלום נופר,
האם יש תחליף לרסק תפוחים?
אפשר לוותר על הרסק ורק לשים קצת יותר שמן וחלב סויה
יצא מעולה .מאמצת את המתכון כלחמניות רכות וטעימות
כבר יותר משלוש שעות והבצק לא תופח…. היה בטמפרטורת החדר במטבח. הכנסתי קצת לתנור בחום 40 מעלות וגם לא עזר… מה עושים?
הצ'אנס היחיד הוא ללוש שוב ולנסות להתפיח שוב, אבל יתכן והשמרים שלך פשוט לא היו טובים
לשתי עוד קצת ותפחו מעט… יצאו בסוף כמו לחמניות מתוקות. השמרים דווקא בסדר – השתמשתי בהם למאפים אחרים ולא היתה לי בעיה של התפחה. פעם ראשונה שלא כ"כ הצליח לי מתכון שלך…
בכל מקרה – מאחלת לך שנה אזרחית טובה ושנמשיך ליהנות מהמתכונים המוצלחים שלך!
אני רוצה להחליף את הסוכר במייפל. ואני אוהבת מתוק. באיזה יחס כדאי להחליף?
אני לא יודעת לומר לך. המייפל הוא נוזל וזה ישנה את המינונים של שאר המרכיבים וגם את המרקם הסופי לכן צריך לנסות ולראות
השארתי את הבצק במקרר אחרי לישה ארוכה והפשרתי יום אחרי כולל התפחות והכנתי את הסופגניות. אני חושב שהבצק התייבש לי כי הכדורים יצאו עם קפלים. בכל זאת, אפיתי וקיבלתי תגובות טובות בסה"כ. רק חשוב לחמם במיקרוגל בעדינות לפני האכילה.
תודה!
היי, אם שכחתי להוסיף את המלח, זה נורא?
טיפה מלח זה חשוב כדי להדגיש טעמים אבל לא הייתי זורקת בגלל זה את הבצק
תודה נופר! זאת שנה שנייה שאנו מכינים את הספוגניות ויצא טעים מאד וכיף לאכול. נראה שהסופגניות שלך הופכות למסורת אצלינו. לא קשה להכין ומצליח! תודה וחג שמח מואר וללא סבל מיותר לבעלי חיים!!!
הי נופר. הכנתי אתמול עם הילדים יצא נחמד אבל טיפה דחוס. הבצק היה דביק מדי, אולי כי השתמשתי בקמח כוסמין ולא ברגיל? מה צריך להוסיף כדי שיהיה פחות דביק, עוד קמח? שמן? מים?
כוסמין הוא יותר עדין אז יכול להיות שהיו באמת יותר מדי נוזלים. חשוב גם ללוש היטב שהגלוטן יעבוד ויהיה הרבה אוויר בבצק
יתאים לאדות אותם כמו באן סיני?
לא ניסיתי, אין לי מושג. אם את/ה מנסה, תחזור/י לדווח!
הכנתי אתמול להדלקת נרות משפחתית ויצא סווווף! מעולות!! עם רסק תפוחים בהכנה ביתית לפי ההסבר שנתת (רימיתי קצת והוספתי ביצת חופש אחת לכל הבצק)
עם יד על הסטופר, היו מוכנות כעבור 15 דקות אפייה ויצאו רכות ונפלאות.
הכל חוסל!