ניוקי עם בטטה וזוקיני

ניוקי עם בטטה וזוקיני

אמנם אפשר גם להכין ניוקי טבעוני בבית, ונכון שזה תמיד יותר טעים, אבל אני מודה שיש גם סוגים מוכנים וטעימים שאפשר לקנות, ואותם לוקח הרבה פחות זמן להכין… אז הנה שניים וחצי מתכונים שאני ממש אוהבת על בסיס דומה שלא לוקח יותר מ-20 דקות להכין. הכיף במתכון הזה הוא שאפשר לגוון בו חופשי, והכלל העיקרי הוא שהכל קורה באותה מחבת, ולא מלכלכים כלים נוספים!

אז ברור לי שהשאלה הראשונה תהיה – איזה ניוקי לקנות?

ראשית – לא כל ניוקי שיש בסופר הוא טבעוני, לכן חשוב לבדוק שהוא לא מכיל ביצים. שנית, ככל שיש פחות חומרים מוזרים עם שמות שאני לא יודעת לקרוא בקול רם – כך יותר טוב.

אני ניסיתי כמה סוגים עד שמצאתי כאלה שאהבתי יותר. אני די מבסוטה על המיני-ניוקי של תומר, ועל המיני-ניוקי של מגה. ממליצה לנסות כמה סוגים כדי למצוא אחד שאוהבים.

 

ניוקי עם בטטה וזוקיני ברוטב פסטו

מצרכים

  • 1 חבילת ניוקי 500 ג'
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 זוקיני (קישואים ירוקים) חתוכים לפרוסות
  • 1 בצל גדול
  • כ-4 כפות רוטב פסטו (אפשר להשתמש במוכן או ביתי, מה שאוהבים)
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

 

הכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים בקצת שמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הבטטה ומטגנים עד שהיא מתחילה להתרכך. בשלב הזה מוסיפים את הזוקיני עד ששניהם רכים אבל לא סמרטוטיים מדי (עדיין שומרים על הצורה שלהם).

מוסיפים את רוטב הפסטו – הכמות המדויקת תלויה בפסטו, יש סוגים שונים ולכל אחד ריכוז טעמים שונה. אני מציעה להוסיף, לתבל במלח ופלפל, לטעום ואז לתקן תיבול או להוסיף רוטב אם צריך.

למי שמעדיף להכין פסטו ביתי: טוחנים במעבד מזון רבע כוס צנוברים קלויים עם רבע כוס שמן זית, כוס דחוסה של עלי בזיליקום, חצי כפית מלח ו-2 שיני שום.

את הניוקי מבשלים לפי הוראות היצרן, מסננים ומיד מוסיפים למחבת (הרוטב תמיד מחכה לניוקי, ולא להיפך).

ניוקי עם בטטה, זוקיני ופסטו

 

ניוקי עם אורגנו טרי, עגבניות שרי, זוקיני ובצל ירוק

מצרכים

  • 1 חבילת ניוקי 500 ג'
  • כ-12 עגבניות שרי חצויות
  • 2 זוקיני קטנים או אחד גדול, חתוכים לפרוסות קטנות
  • 1 בצל
  • 3-4 שיני שום
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
  • חופן נדיב של עלי אורגנו טרי
  • חופן צנוברים קלויים
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
  • גרגרי חרדל (אופציונלי)
  • שמן זית

 

הכנה

מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים 2 שיני שום פרוסות ומטגנים לעוד 2-3 דקות. מוסיפים את עגבניות השרי והזוקיני ומקפיצים ביחד עד שהעגבניות מתרככות אבל לא נמסות לכדי רוטב. מוסיפים את הבצל הירוק (החלק הירוק + לבן, חתוך גס לרצועות באורך כ-1 ס"מ) והאורגנו. מקפיצים לעוד דקה-שתיים וכותשים פנימה עוד שן שום או שתיים, תלוי כמה אתם אוהבים שמרגישים את השום. מתבלים במלח ופלפל, פפריקה מתוקה, גרגרי חרדל (קצת), ואם יש חמיצות מהעגבניות אפשר לאזן אותה עם טיפ-טיפה סוכר.

מכבים את האש, מוסיפים פנימה את הצנוברים הקלויים ועוד קצת שמן זית.

את הניוקי מבשלים לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים למחבת לערבוב סופי.

ניוקי עם עגבניות שרי, זוקיני ובצל ירוק

 

את המתכונים הנ"ל אפשר להחיל על ירקות שונים שאוהבים. אפשר גם לזרוק פנימה ירקות אנטיפסטי שנזנחו במקרר.

כאן הקפצתי פרחי ברוקולי ופטריות, אליהם שידכתי קוביות בטטה ובצלים אפויים שהיו לי במקרר באותו יום, והשמטתי את האורגנו (במקום זה שמתי קצת עלי טימין טריים):

ניוקי עם בטטה, ברוקולי ופטריות

 

13 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, בטח בדקת…אבל של מגה כפי שהמלצת הם טבעוניים ? זכור ל שרציתי לקנות ואולי היה שם ביצים?

  2. טעים מאוד!

  3. יאמי!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. יצא טעים ברמות !!

  5. עשיתי מיקס בין המתכונים ויצא ממש טעים! תודה!

  6. מדהים
    יצא כמות יותר גדולה ממה שתכננתי ולא נשאר פירור

  7. הכנתי את הניוקי פסטו יצא כל כך טעים. פשוט התעלפתי מרוב שזה טעים והפסטו לא מהעולם הזה. וואו… תודה.

  8. האם זה מתכון שניתן להכין מראש, לשמור בקירור, ולחמם לפני הגשה? או שזה יפגע כך באופן משמעותי??

  9. איזה ניוקי מומלץ? מאיזו חברה?

    • היי, כתבתי בפוסט עצמו: "אני ניסיתי כמה סוגים עד שמצאתי כאלה שאהבתי יותר. אני די מבסוטה על המיני-ניוקי של תומר, ועל המיני-ניוקי של מגה. ממליצה לנסות כמה סוגים כדי למצוא אחד שאוהבים."

להגיב על רוני לבטל