ניוקי ברוטב שמנת ופטריות

מצרכים

  • 1 חבילת ניוקי קנוי (יום אחד אני אכין בעצמי, עד אז… נסתפק בקנוי! רק כדאי לוודא ברכיבים שהוא לא מכיל ביצים)
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 בצל גדול
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 מיכל שמנת צמחית לבישול של אלפרו (מי שיתבלבל עם השמנת המתוקה יבכה, וכולנו נצחק עליו)
  • מלח פלפל
  • טיפ-טיפה אגוז מוסקט

הכנה

  1. חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים על אש בינונית עד שהוא מתחיל להתקרמל/להשחים.
  2. מנקים את הפטריות (מקלפים, כן? לא שוטפים) וחותכים לקוביות או פרוסות.
  3. כשהבצל משחים מוסיפים את השום ואחרי דקה את הפטריות.
  4. מטגנים את הפטריות עד שהן הופכות לבשרניות, אבל חלילה לא מתאדות לנו.
  5. מתבלים במלח פלפל וקצת (קצת!) אגוז מוסקט.
  6. מוסיפים פנימה את השמנת, מערבבים ונותנים לרוטב להתבשל עוד 2-3 דקות עד שהוא מסמיך ומצטמצם קצת.
  7. את הניוקי מבשלים לפי ההוראות, ובתיאבון!
 

16 תגובות

הוסף תגובה
  1. לא הייתי ממליצה להשתמש באלפרו. המוצרים שלהם מאד מעובדים עם תוספים.
    בכלל בעבודה עם סויה חשוב לבדוק שהיא לא מהונדסת גנטית. אני לא זוכרת אם אלפרו משתמשים בסויה מהונדת גנטית או לא, אבל בכל מקרה יש להם מוצרים מעובדים מאד.
    המתכון מעולה גם בלי שמנת צמחית! :)
    אפשר להוסיף בזיליקום במקום, עגבניות, רוטב פסטו בהכנה בייתית, ואפילו – קורנפלור למרקם קצת יותר 'חלבי'

  2. איזה בלוג מדליק! בידיוק בזמן שנמאס לי (ויקר לי) לאכול בחוץ! נרשמתי לעדכונים :-)

  3. ברכות על הבלוג החדש. 2 הערות קטנות: בטעות רשום תחת "הכנה" : "1.חותכים את הבצק " במקום : "1.חותכים את הבצל".
    שנית: במקום בשמנת ניתן להשתמש בקרם קוקוס.

  4. היי!
    איזה בלוג מקסים…אני הולכת לנסות פה ה-כ-ל!
    שאלונת לגבי הניוקי עצמם…אפשר להכין אותם תוך כדי הכנת הרוטב? או שזה לא משנה אם הרוטב עומד קצת בזמן שהניוקי מתבשלים?
    תודה! :)

    • היי ארבל, תודה רבה! :)
      אין שום בעיה שאחד מהם יחכה לשני. וכן מומלץ להרתיח מים ולבשל את הניוקי בזמן שמכינים את הרוטב, זה חוסך זמן.
      ספרי אח"כ איך יצא!

  5. איזה כיף למצוא את הבלוג ככה פתאום
    המתכונים נראים מעולים
    נבשל ונספר
    תודה

  6. נומנמונום! השמנת של אלפרו מעולה אבל אני אלרגית. יש לך רעיונות לעוד מתכוני פסטה קלילים יותר?

  7. האם בבחירת הניוקי E471 שנחשב לחומר מתחלב- מלבד זה שהוא נשמע קצת רעיל, האם הוא גם חלבי? אילו חברות ניוקי טבעוניות באמת? מחכה לנסות את המתכון!

    • למיטב הבנתי E471 יכול להיות מיוצר מהחי ויכול להיות מהצומח, כך שצריך לשאול ספציפית את החברה.
      בארץ יש סיכוי מאוד סביר שרכיבים כאלה יהיו מהצומח, מטעמי כשרות.
      לא יודעת לגבי רעילות, כל דבר שמתחיל ב-E מבחינתי מקוטלג בצד הלא בריא.. :)
      לגבי מי טבעוני, אני ממש לא יודעת בע"פ, צריך לבדוק את הרכיבים על האריזה.
      אם אני זוכרת נכון, הניוקי ש"מגה" משווקים תחת המותג שלהם, טבעוניים וגם די טעימים. לגבי בריאים, אני לא יודעת, כל ניוקי קנוי מלא בחומרים נוספים כך שתמיד עדיף להכין בבית..

  8. הולכת לקנות ניוקי של מגה!!!!

  9. הכנתי- מעולה!

  10. אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס
    תודה
    להגיב

כתיבת תגובה