מלבי טבעוני

מלבי על בסיס חלב קוקוס עם סירופ קרמל ובוטנים.

אז אחרי ערב שישי אחד שבו בהיתי ב-8 סועדים מתענגים על מלבי חלבי, החלטתי שאין שום סיבה להיות בעונש. מיד שאלתי את דוד גוגל מה עושים, והוא שלח אותי למתכון הזה.

מיד ניגשתי למלאכה. במקום חלב קוקוס השתמשתי בקרם קוקוס כי זה מה שהיה לי, מה שלדעתי עשה את המלבי יותר קרמי. ובמקום תמצית הדרים (הא?) שמתי קצת תמצית וניל. מי ורדים ברור שאין לי, אז אילתרתי סירופ קרמל ובוטנים מקורמלים. והנה התוצאה:

מצרכים

  • 1 כוס קרם/חלב קוקוס
  • 1 כוס מים
  • 3-2 כפות סוכר, או לפי הטעם
  • 3-2 טיפות תמצית וניל
  • 2 כפות גדושות מאוד קורנפלור, מומסות במעט מים קרים

הכנה

  1. מוזגים לסיר קטן את המים וקרם/חלב הקוקוס. כשהנוזל חם, מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים.
  2. כשהנוזל רותח, מנמיכים את האש ומוזגים בהדרגה ותוך בחישה את הקורנפלור המומס במים. בוחשים כעוד שתי דקות ונזהרים שלא ייווצרו גושים.
  3. מוזגים מיד לצלוחיות קטנות או לגביעים. מצננים ומכניסים לכמה שעות למקרר. מקשטים לפני ההגשה לפי הטעם.

רעיונות להגשה 

סירופ הורדים הקלאסי למי שאוהב
סירופ קרמל קנוי/ביתי
רוטב פירות יער/דובדבנים
לא ניסיתי, אבל יש לי תחושה שגם סירופ מייפל יעבוד
תוספת: פתיתי קוקוס, שברי בוטנים/פיסטוקים

 

41 תגובות

הוסף תגובה
  1. וואו,בדיוק הבת שלי דיברה על סחלב, יש לי אריזת אבקת סחלב בבית ,אבדוק מה קורה איתה.
    תודה!

  2. נראה ממש מצוין…

  3. מדהים…

  4. כמה בדיוק זה "מעט מים קרים"? פשוט אין לי מושג איך זה צריך להראות..
    וכמה כפיות זה בערך 2-3 טיפות? יש לי כפיות גם עם 1/4 כפית. נשמע סבבה?

    • מעט הכוונה המינימום שצריך כדי להמיס את הקורנפלור (מעט מדי יהפוך את העיסה לגוש, עוד קצת מים יאפשרו לך לערבב ולהמיס את התערובת)
      ולגבי התמצית וניל, רבע כפית נשמע לי מצוין.

  5. הכנתי ויצא טעים אבל לא סמיך בכלל, המרקם נשאר נוזלי מאוד. פחות מדי קורנפלור?!

    • גם אחרי חצי יום במקרר זה נוזלי?
      כי מיד בתום הבישול זה אמור להיות נוזלי. אבל אחרי כמה שעות במקרר זה מתחיל להתייצב. אם לא התייצב אז כנראה שלא היה מספיק קורנפלור. יודעים שיש מספיק כשהתערובת מסמיכה כמו דייסה ממש.

  6. יצא טעים מאוד! בחיים לא אכלתי מלבי אמיתי (וגם בעתיד לא אוכל) אז אין לי כל כך איך להשוות למקור.

  7. מה עושים אם לא המסתי אתהקורנפלור במים ועכשיו יש גושים? איך ממיסים אותם כשהם כבר בתוך התערובת?

  8. לכמה אנשים זה מספיק?

  9. יצא טעים מאוד. תודה.

  10. בדיוק כשהתחשק לי.. יצא מעולה. האתר שלך חלומי :) תודה!

  11. אפשר להשתמש במי קוקוס במקום חלב/קרם ?

  12. היי נופר,

    בא לי להכין משהו עם חלבה. את חושבת שאפשר להכניס לתערובת חלבה טחונה?

    תודה?

  13. חושבת שזה יכול לעבוד גם עם סילאן במקום מייפל או מי ורדים?

  14. הכנתי עכשיו מחכה לארוחת ערב! תודה רבה כיף וטעים כמו תמיד!אני באמת רוצה להודות מכל הלב. בלעדייך לא הייתי שורדת את הטבעונות. :)

  15. לא ברור לי כל כך למה אלה יצא לי מרקם נוראי (דמוי נזלת)….
    בדרך כלל המתכונים שלך יוצאים לי נהדרים;)
    יש לך רעיון אין זה קרה?

  16. היי, עליתי על בטעות- שמתי קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור… (טפשת הריון…)

  17. היי, האם זה יעבוד גם עם חלב סויה או שקדים ואורז במקום קוקוס?

  18. היי אפשר מתכון לסירופ הקרמל ? :)

    • אני לא זוכרת באיזה מתכון השתמשתי בזמנו, ממליצה לחפש מתכון לרוטב טופי (אני מכינה אותו: 6 כפות סוכר לבן שאני ממיסה במחבת עד שמשנה צבע לזהוב, מכבה את האש ומוסיפה חצי חבילה של קצפת צמחית – 125 מ"ל, בהדרגה ותוך ערבוב)

  19. היי נופר, הכנתי את המתכון כפי שמופיע בחוברת ויצאה לי תערובת חלקה ויפה… לא הבאתי אותה לרתיחה אך לאחר שהסמיכה מעט שפכתי אותה לגביעים (ראיתי שהיא לא מסמיכה מעבר לכך).
    אני לא בטוחה שהגעתי לדרגת הסמיכות הרצויה – תוכלי לתאר אותה בבקשה? התערובת שלי הייתה עדיין נוזלית, קצת פחות סמיכה מסחלב. האם הייתי צריכה לחכות שתהיה יותר מוצקה?

    • כנראה שלא היה מספיק קורנפלור, אולי השתמשת בכוסות/כפות מדידה שונות? להבא כדאי לנסות להוסיף קצת קורנפלור.

  20. הי, פתחתי את קרם הקוקוס, ואפילו שלא היה במקרר, החלק המוצק (הלבן) נפרד מהנוזל.
    לערבב? להשתמש בנוזל?להשתמש במוצק?
    תודה :)

  21. היי,
    האם גם בתנית גדולה אחת זה יתמצק טוב?
    חשבתי להכין בקערה גדולה ואחר כך להפוך, שיצא קינוח משפחתי נחמד. זה יעבוד?

  22. היי נופר, זה הבלוג האהוב עליי והמתכונים שלך נפלאים! המלבי יצא לי טעים ממש אבל בשתי הפעמים שהכנתי קצת עם גושים… אפילו שערבבתי את הקורנפלור עם מים מבעוד מועד ובפעם השניה ערבבתי אותו פנימה עם מטרפה מהירה כזאת וזה גם לא עזר… יש לך רעיון?

    • איזה כיף!
      כנראה שאת על אש גבוהה מדי והקורנפלור מתגבש לגושים ממש מהר. נסי לעבוד על חום נמוך יותר ולוודא שהקורנפלור והמים עורבבו שנית ממש לפני ההוספה לסיר (עמילנים שוקעים בתוך נוזל וצריך לערבב אותם שוב כל פעם)

כתיבת תגובה