מיונז טבעוני

מסתבר שטבעונים לא צריכים להיות בעונש, כי אפשר להכין מיונז טבעוני ללא ביצים בתוך ארבע דקות בדיוק. לי אישית זה יותר טעים ממיונז "אמיתי".

מצרכים

  • 1.5 כוסות שמן קנולה
  • 3/4 כוס חלב סויה (לא ממותק)
  • 1/2 כפית חרדל
  • 3/4 כפית מלח
  • 1.5 כפות מיץ לימון טרי

הכנה

מערבבים הכל חוץ ממיץ הלימון ומעבדים בבלנדר או בלנדר מוט עד שהכל מתחיל להתמצק. מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתקבל מיונז. טועמים ועושים ריקוד קטן של אושר.

הכל ביחד לא אמור לקחת יותר מארבע דקות (וזה כולל את ריקוד האושר + שטיפת הבלנדר).

המרקם נראה קצת רך כשמסיימים להכין אותו, אבל אחרי שעה במקרר זה מתייצב לגמרי.

מומלץ לשמור בכלי אטום במקרר.

המיונז לא מתקלקל מהר, אבל המרקם מתחיל להתפרק אחרי 7-10 ימים במקרר.

בתאבון!

 

* את המיונז הזה הכנתי על בסיס המתכון של גיא מוגרבי שפירסם אותו בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק. במתכון המקורי כתוב שמן חריע, אבל בגלל שיותר קל למצוא חד-קרן מאולף מאשר את השמן הזה (והוא גם עולה כמו אחד) השתמשתי בעצתו בשמן קנולה, ויצא מצוין.

 

170 תגובות

הוסף תגובה
  1. [...] כשגילינו את המיונז הטבעוני הכי טעים ביקום, אפשר להכין סלט תפוחי אדמה צבעוני [...]

    • רק רוצה להוסיף למתכון הזה:
      דבר ראשון, ניתן להכניס את הלימון עם כל החומרים (אין צורך להוסיף רק אחרי העירבול). עובד פיקס באותה מידה ;)
      דבר שני, אני רואה שהיחס פה הוא שעל כל כמות של סויה, שמים כמות כפולה של שמן. ז"א, על כל רבע כוס סויה שמים חצי כוס שמן, משמע פי שתיים שמן.
      דבר שלישי, ניסיתי להחליף קצת שמן בשמן זית (זאת בנוסף לשמן הרגיל) – גם הולך. רק לשים לב לחמיצות של שמן הזית, קצת מוסיף מרירות במיונז הזה. לשיקולכם.
      דבר רביעי, אם התערובת יצאה נוזלית, להוסיף עוד סויה! הסויה ממצקת את המיונז.

      דבר חמישי, תודה על המתכון. נוסה מלא פעמים והוא מוצלח ממש! :)

    • מצוין שלא מצאת שמן חריע, לאחרונה קראתי על השמן הזה דברים איומים. מוטב להתרחק משמן זה רחוק מאוד.
      תודה על המתכון! :)

    • האם חלב סויה "במתיקות מופחתת" הוא חלב ללא סוכר?

      • לא. יש בו סוכר ועוד חומרים, פשוט פחות
        עדיף להשתמש באלו שכתוב עליהם מפורשות שהם ללא סוכר ותוספים אחרת יש טעם לוואי

  2. אוי מיונז אלוהי ….. ריקוד אושר אינדיאני זה לא מילה. … עשית לי חשק, הולכת להכין את זה שוב. (אחרי שהמקרר מגיע):-D תודההההההה.

  3. וואוו!!! נראה מעולה!!!

  4. אנסה. מעדיפה מיונז קל עם פחות שמן ולא ממש עלה בידי. אולי עם חלב סויה לבישול של אלפרו? . בעבר ניסיתי עם מעט גואר גאם (שמשמש לעיבוי גם בתעשייה וגם כמשפר אפיה לרגישים לגלוטן) אבל לא תמיד הצלחתי להגיע למינון אופטימלי בלי טעם לוואי.

    • השמן הוא בעצם הבסיס של המיונז והוא שיוצר את המרקם. בלעדיו זה לא יהיה מיונז אלא ממרח קצת שונה. מוזמנת לנסות ואם תגיעי למתכון מוצלח עם פחות קלוריות את מוזמנת לחזור לשתף :)

  5. נראה מעולה
    שמים את כל השמן יחד עם חלב הסויה?
    את חושבת שזה יעבוד גם עם חלב אורז?

    • תודה!
      כן, שמים את הכל ביחד, רק את המיץ לימון מוסיפים בהמשך.
      אין לי מושג בנוגע לחלב אורז, אני לא מכירה אותו כ"כ אז אני לא יודעת לצפות אם ואיך הוא ישתלב במתכון.

  6. רגע, ככה סתם את מערבלת? בלי טפטוף איטי וזהיר שמאפשר את יצירת האמולסיה (תחליב)? הרי ההוספה האיטית אמורה להיות נשמת אפו של כל מיונז. כך לפחות למדנו על בשרנו בפעמים שהערבוב לא הצליח.

    • אני לא יודעת, מעולם לא למדתי על תחליבים :)
      אני רק יכולה לשער שאופן ההכנה קשור לעובדה שמיונז במקור מכינים מביצים, וכאן יש לנו רק שמן וחלב סויה.
      הכנתי את המיונז הזה כבר מלא פעמים ועוד לא קרה שהוא אכזב אותי! מוזמנת לנסות :)

  7. רק רציתי לציין שאני קוראת קבועה פה, ושאת עוזרת לי מאוד!
    תודה רבה. :)

  8. חמודה, הצחקת אותי :)

  9. מדהייין מדהים מדהים!!!!!!

  10. אפשר להקפיא אותו? מהמתכון נשמע שמדובר בכמות די גדולה של מיונז, וחבל לזרוק כל כמה ימים…

    • אני לא הייתי ממליצה להקפיא אותו, למרות שלא ניסיתי, את מוזמנת לנסות בכמות קטנה ולבדוק אם זה עובד. לדעתי זה לא יפשיר בחינניות, אבל לכי תדעי :)
      בכל מקרה אם הכמות גדולה מדי בשבילך את יכולה להכין רק חצי – 3/4 כוס שמן וקצת פחות מחצי כוס חלב, ותבלינים בהתאם.

  11. את כותבת "חלב סויה (לא ממותק)" – באיזה חלב את משתמשת בדיוק – תודה :)

  12. הי. האם ניתן להשתמש בשמן זית ולא בשמן קנולה?

  13. ינוסה היום…
    אבא שלי בקניות, יביא לי חל"ס ונעבוד על זה..

  14. ואני בכלל לא אוהבת מיונז, אבל הצחקת אותי נורא עם החד-קרן המאולף D:
    נהנית כתמיד מהבלוג שלך

  15. נראה לי מדהים ביותר!
    וגם הרבה יותר בריא ממיונז רגיל
    את זה אני חייבת לנסות ולראות איך יוצא
    פה אצל המשפחה שלי גומרים 1 קופסא של ליטר מיונז בשבוע בערך (נורא לא בריא)

  16. הי
    נשמע מעולה ואני רוצה לנסות אבל יש לי בעיה עם שמן קנולה… את יודעת שמן מנועים וכל זה..
    הבנתי שהרעיון זה שמן עם כמה שפחות טעם.. מה עם סויה, יעבוד?

    • שמן קנולה דווקא לא מזיק כשלא מחממים אותו לטמפרטורות גבוהות, והערך התזונתי שלו נשמר. זה אמנם משמין, אבל לא שמן מנועים בכלל…
      לא ניסיתי אף פעם לעבוד עם שמן סויה אז קשה לי לדעת. מוזמן לנסות ולבדוק!

  17. LOL, באמת גדול ה"חד-קרן מאולף"
    המיונז יעבוד עם כל שמן נוזלי, כולל שמן סויה או זית. הרעיון הוא להמנע מטעם לוואי. קנולה הוא שמן יחסית בריא. חריע משום מה נתן לי את התוצאות הטובות ביותר (הוא כאילו יותר "שמן") אבל מאז נופר ואחרים, ניסיתי עם קנולה שוב וזה אכן ממש ממש מוצלח גם כך. אז במקום לשלם 50 ש"ח לחצי ליטר שמן חריע, אפשר להשתמש בכיף בשמן קנולה או סויה.

  18. לגבי השמן קנולה – לא רק שהוא לא מזיק, אלא- אם משתמשים בשמן קנולה מכבישה קרה הוא השמן המועיל ביותר שקיים, יותר משמן זית, תכולת אומגות נפלאה. לידיעה. אחד המקורות האדירים לאומגות הטובות , אפילו יותר מזרעי פשתן וצ'יה (אלה היו שישים שניות בשבחי שמן קנולה מכבישה קרה, אמור לעלות כשלושים שח לבקבוק לא קטן. בריא. )

    • ומה עם כל נושא ה- gmo? הרי השמן הזה לא היה מתאים למאכל לפני שעשו שינויים גנטיים בצמח שממנו מפיקים.. ויש מדינות באירופה שאף אוסרות מכירה של מוצרי מזון ממקור שעבר שינוי גנטי..

  19. זה פשוט לא הגיוני בעליל… זה כל כך טעים!!! וגם סופר פשוט…
    אני השתמשתי באלפרו "ללא תוספת סוכר ומלח" והכנתי קולסלואו (מיונז + חומץ + לימון וזהו)

  20. כמה זמן זה נשמר במקרר?

  21. הכנתי עם שמן סויה.. יצא מעולה!!!! פשוט לא להאמין כמה שזה פשוט.. ואני ניסיתי להכין מיונז עם ביצים 3 פעמים בחיים שלי בלי הצלחה :)

  22. יש לי חלב סויה של תנובה …במתיקות מופחתת (עעעלק)….גם אפשרי???

  23. סליחה על הבורות אבל מה זה אומר חרדל? לבקש בחנות תבלינים חרדל? זה אבקה כמו שאר התבלינים?

    • לא בורות, מצטערת שזה לא היה ברור.
      הכוונה לממרח חרדל, כזה שקונים בצנצנת או בקבוקון פלסטיק בכל סופר. יש כל מני סוגים, כל אחד יכול להשתמש בסוג שהוא אוהב (רק עדיף לא להשתמש בסוג שיש בו גם גרגירים, כדי שלא יהרוס את המרקם)

  24. [...] קל להכין מיונז טבעוני בבית. הנה המתכון של סיון והנה של חסה. בקיצור, מה שצריך בשביל מיונז זה חלב סויה לא ממותק (כי [...]

  25. הכנתי עכשיו משמן זרעי ענבים -יצא מעולה! :)

  26. באתי עם הרבה ציפיות אבל העסק לא התגבש, ואני לא מבין מה לא עבד…
    כמה זמן צריך לערבל את כל החומרים בבלנדר? אני עובד עם ויטמיקס, אולי המהירות הייתה גבוהה מדי?
    בפועל כל המיונז נשאר מופרד, ז"א שכבת חלב סויה ומעל צף השמן… גם אחרי המקרר…

    • נשמע מאוד מוזר. זה אמור לעבוד בכל בלנדר.
      באיזה שמן וחלב השתמשת? כמה זמן ערבלת את התערובת?
      והאם שמת את הלימון כבר מהתחלה ביחד עם הכל או שעקבת אחרי ההוראות לגביו?

      • כן גם לי מוזר, במיוחד עם כל התגובות החיוביות שראיתי….
        השתמשתי בשמן קנולה, חלב סויה, ובסה"כ ערבלתי במשך 4-5 דקות אפילו יותר, באיזשהו שלב העסק אפילו התחיל להתחמם.
        את הלימון שמתי אחרי הערבול הראשון.

        • אני חושב שאנסה שוב עם מהירות נמוכה יותר, אעדכן אם זה פתר

        • אולי תנסה באמת במהירות אחרת, זה נשמע מאוד מוזר. יכול להיות שחלב הסויה התקלקל?
          עשרות אנשים עשו את המיונז הזה בלי שום בעיות.. משהו ברכיבים או באופן הערבול הורס לך את המרקם, או אולי טעות בכמויות. אשמח אם תעדכן בהמשך :)

  27. המתכון יצליח עם חלב שקדים?

  28. נשבעת שרקדתי ריקוד אינדיאני.
    נשבעת שהמשפחה הלא-טבעונית שלי עפה על המיונז הזה ברמות אחרות.
    כיףףףףףף, תודה רבה!

  29. עוד מתכון קטן ומצוין שהקל עלי את המעבר לטבעונות. יצא מעולה! תודה!!

  30. עשיתי עם חלב שקדים ויצא מעולה. הייתי צריך טיפה לתקן את הטעם בגלל שאין מה לעשות לימונים יכולים לצאת חזקים מדי לפעמים, ומלח לא לכולם יש את אותו המלח בבית.

    • באמת? המיונז התמצק לך מחלב שקדים?
      באיזה חלב השתמשת?

      • חלב שקדים ביתי.

        • טוב לדעת.
          אחרים עדכנו פה בתגובות שעם חלב שקדים זה לא התמצק להם, אולי זה בגלל שהחלב היה קנוי, ושלך ביתי.
          תודה על העדכון :)

        • הי אתה יכול לגלות בבקשה איך אתה עושה חלב שקדים ביתי? הכנתי כמה פעמים עם חמאת שקדים ומים לא יצא כזה מזהיר אבל סביר. נראה לך שיכול לעבוד?
          תודה :)

        • יכולה לספר לך שאני מכינה לבת שלי בת ה-1.9 חלב שקדים מדי פעם, שמה מים חמימים בבקבוק קטן, בערך כפית גדושה של שקדיה על כוס מים ועוד חצי כפית מייפל טהור. אפשר טיפה של תמצית וניל, לא חובה. משקשקת חזק עד שהמרקם אחיד, אפשר גם שני סיבובים בבלנדר מוט. יוצא טעים מאוד

  31. אני מכירה את המתכון מהבלוג של סיון "סיו פוד" ועשיתי עם שמן תירס ויצא מעולהההה! מכורים למיונז הזה כאן.

  32. אני אסכם במילה אחת את החוויה אחרי שטעמתי את המיונז… משובח!!! איזה טעים, שנים שניסיתי להכין מיונז וכל פעם (כמו רבים מאיתנו) לא הצלחתי והנה… תוך מספר דקות ובלי יותר מידי באלגן קיבלתי את המיונז המשובח הזה… תודה תודה תודה :)

    • איזה כיף לשמוע!
      זה באמת מצחיק כמה זה קל.
      ולחשוב שבחצי שנה הראשונה לטבעונות שלי התבאסתי כ"כ שאני לא יכולה לאכול מיונז..

  33. היי,
    אני שמתי הכל יחד כי לא ממש זכרתי את המתכונן במינונים לא נכונים עם הרבה חרדל – יצא מעולה! –
    תודה רבה !!

  34. לגבי שמן חריע- בכלל לא כזה קשה למצא יש בכל בתי בטבע והמחיר לא הרבה יותר גבוה משל שמן זית לדוגמא .. לפי דעתי יותר טעים לי, הבעיה ממה ששמעתי שמכיל המון אומגה 6 שגם ככה יש לנו בשפע מתזונה צמחית לא יודעת אם זה נכון …

  35. הכנתי שוב, והפעם הוספתי רוטב צ'ילי מתוק ושדרגתי לספייסי מיונז! יצא מעולה! מומלץ!!!

  36. לכמה זמן זה מחזיק במקרר?

    • אחרי 7-10 ימים הנוזלים מתחילים להפרד מהמוצקים כך שאחרי יותר משבועיים כבר לא כ"כ נשאר מזה מיונז. אז אפשר להגיד שעד שבועיים.

  37. הי נופר, יצא מעולה. תודה רבה על עוד מתכון מוצלח וטעים. עמיר מ.

  38. היי נופר,
    עברתי על כל התגובות, אז אם פספסתי וכבר ענית, עמך הסליחה :-): יש איזה סוג משקה חלב שלא עשוי מסויה שניתן להשתמש בו? הבנתי שחלב שקדים רוב התגובות שוללות (ואני שוללת את טעמו ;-)), אך מכיוון שלמרבה הזוועה אסור לי לצרוך סויה, אני תוהה איזו אלטרנטיבה אולי יכולה להתאים…חלב אורז דל מידי לצורך הענין?

  39. שבת בבוקר 07:55. עוד ריקוד שמחה סביב המיונז ;)

  40. החלב סויה הרגיל של תנובה הוא ממותק מעט.. עד כמה זה נורא? איך ניתן לתקן?

    • אי אפשר כל כך לתקן, אפשר רק לנסות לתבל את זה בעוד קצת לימון ומלח, או להפוך את זה לממרח בטעם שום ועשבי תיבול כדי להסוות את המתיקות..

  41. עוד הצלחה! למרות שהיה לי חלב סויה ממותק, שמן סויה וגרגירי חרדל במקום הממרח, יצא המרקם הרצוי..

  42. [...] מהמתכון של נופר, שקיבלה את המתכון מגיא מוגרבי התותח, מיונז טבעוני בקלי קלות, אין לכם מושג כמה פשוט וקל וזה לוקח בערך 5 [...]

  43. משום מה יצא לי ממש נוזלי ולא התמצק גם אחרי יום במקרר. לא הכנתי בבלנדר, אלא טרפתי ביד ושמתי חומץ במקום מיץ לימון. האם אלו הסיבות?

  44. זה אומנם שנה וחצי אחרי אבל הצליח לי יצא מעולה :D

  45. אז אחרי אחרי התלהבות ניגשתי להכין את המיונז המהולל- אבל לאכזבתי הטעם של הסויה נורא מורגש, אפילו שהוספתי המון חרדל ולימון.. :(
    זו אני שצריכה להתרגל לטעם או שיכול להיות שטעיתי במשהו? (השתמשתי בחלב של אלפרו, לא ממותק)

    • את לא אמורה להרגיש טעם לוואי בכלל. אני מנחשת שהשתמשת בחלב סויה "בטעם טבעי" של אלפרו, הכחול – נכון? מנסיון – הוא יוצא גרוע בתור מיונז. חייבים את האדום של אלפרו, שהוא לגמרי ניטרלי, ואיתו המיונז יוצא פיצוץ.

  46. היי נופר,
    כרגע הכנתי, הטעם מדהים אבל המרקם – מיימי.
    לא הבנתי איך שמן וחלב סויה יכולים אחרים הבלנד להתמצק לסמיכות של מיונז…בכל מקרה אשים במקרר ואקווה לטוב

    • הלציטין שבסויה הוא חומר מקשר, והוא זה שיוצר את המרקם. הקפדת על הכמויות? השתמשת בסויה? השתמשת בבלנדר/מוט?
      המרקם אמור להסמיך תוך שניות של עיבוד בבלנדר.

  47. שלום הכנתי במעבד מזון וזה לא התמצק אלא נשאר מיימי..
    האם הסיבה היא שהשתמשתי במעבד מזון ולא בבלנדר?

  48. הי, לא היה לי חלב סויה אז טחנתי שקדים עם כוס מים בבלנדר,
    ועשיתי מחלב שקדים ביתי
    יצא פרפקט!

  49. וואו, הכנו עכשיו ויצא מדהים!! עלה על כל הציפיות!
    לא היה לי חלב סויה אז השתמשתי בשמנת אלפרו מדוללת עם מעט מים, והשתמשתי בבלנדר מוט, תוך 2 שניות מתקבל מרקם של מיונז !
    תודה רבה!

  50. בטעות ערבבתי את המיץ לימון מהתחלה! הלך על כל החומרים…

  51. אין לי חלב סויה…אפשר להשתמש בחלב אורז? או חלב שקדים?
    תודה :)

  52. רציתי לשאול איפה מערבלים את החומרים במג'ימיקיס או בבלנדר כזה של מיצים ושייקים

    • בבלנדר, עדיף אפילו בלנדר מוט אם יש לך. במג'ימיקס זה אפשרי רק אם הוא אטום לנוזלים ולא ישפריץ לך או ייזל.

  53. אפשר חלב וניל

    • לא, זה ממש לא יעבוד עם חלב וניל. זה חייב להיות חלב בלי שום תוספי טעם או סוכר, לכן המלצתי על הכתום של אלפרו.

  54. וואו! אני ממש מרגיש פראייר על כל הפעמים שקניתי מיונז טבעוני באיזה 20 ומשהו שקלים. ההערה היחידה שלי היא שאפשר להקטין את הכמויות פי 4 בערך (אישית אני לא יכול לדמיין שבוע שבו אני אוכל יותר מ-100 גרם מיונז)

  55. וואו ממש ממש טעים. וקלללל. תודה רבה !!!

  56. הי
    נשמע מצוין
    האפשרות להכין סלט תפוחי אדמה

  57. אני אוהבת את הכתיבה ההומוריסטית שלך :D
    אנסה את המתכון אחרי שאקנה חרדל…

  58. I laughed so hard from your "Chad Keren" comment

  59. הכנתי בדיוק הרגע את המיונז והשתמשתי במערבל החשמלי הזה עם השני מקצפים, הטעם נהדר אבל זה יצא נוזל סמיך בסוף, אחרי שעה במקרר זה יהיה ככה? המרקם בסדר יחסית ללפני קירור והתייצבות?

    • אני לא בטוחה שזה עובד עם מיקסר. אני חושבת שצריך בלנדר או מעבד מזון בשביל שהמרקם ישתנה.. או שאפשר לנסות להקציף יותר זמן, אני לא ניסיתי – אני משתמשת בבלנדר מוט תמיד, וזה מתמצק תוך שניות.

  60. הכנתי. לא היה ריקוד אושר :(
    נראה לי שהחרדל חזק מדי. אבל לא סגורה על זה

  61. מיונז מעולה!!! כל המשפחה בריקוד האושר…
    מוסיפים גם תבלינים שונים ומקבלים יופי של ממרחים.
    לגבי השמן, אנחנו מחליפים בשמן זרעי ענבים, אומרים
    שהוא יותר בריא, אבל בטוח שהוא יותר יקר.

  62. תודה רבה! אכן פשוט להכנה ונפלא לנשמה :)
    הכנתי בלי מדידות, על פי העין ובתוספת חציל קלוי ושום
    ויצא סלט חצילים במיונז טעים ובמקרם מושלם!

  63. האם אפשר להכין את המיונז בשמן קוקוס ךמחכה לתשובה אני רוצה להכין היום תודה

    • לא, סורי – עם שמן קוקוס יצא לך משהו יותר במרקם של חמאה מאשר מיונז. וגם הטעם לא יהיה משהו. עדיף שמן קנולה רגיל.

      • שמעתי להצעתך ולא השתמשתי בשמן קוקוס,אבל השתמשתי בשמן זית של גשור סוג ארב ינקה חומציות 0.3 ,במקום הקנולה שהוא שמן לא בריא בקיצור יצא מדהים התענגתי על סלט חצילים שכבר 3 שנים לא הכנתי בגלל המיונז התעשייתי תודה גדולה

  64. אפשר להוסיף מחית אפונה צהובה ומעט חרדל לשיפור המרקם והצבע

  65. אפשר בלי בלנדר?

  66. ענקקקק הרבה יותר טעים ממיונז!! נמנעתי תקופה ארוכה ממיונז כי לא בריא.. פתרון מושלם!

  67. מתכון נפלא וטעים מאוד! תודה! (:

  68. דחוףף עזרה בבקשה!
    אני אתמול בלילה ניסיתי להכין את המיונז בבלנדר רגיל עם הסכינים, המיונז נשאר נוזלי
    ניסיתי פעמיים ולא משתנה בשלב כלשהו אחרי הרבה זמןהתחיל להתחמם המנוע ואיתו הנוזל..
    עשיתי הכל לפי ההוראות השתמשתי בסויה אורגנית ללא סוכר של הרדוף. מה לעשות???

    • היי מעיין, אני מצטערת שלא עניתי בזמן, הייתי בחופשה ורק חזרתי.
      אם המיונז לא התמצק לך תוך כמה שניות אז כנראה שבמשהו בחומרים או במינונים לא היה טוב.
      הקפדת להוסיף את הלימון בהדרגה?
      מציעה לך לנסות להשתמש בחלב סויה הכתום של אלפרו, איתו זה בוודאות מצליח. עם זה של הרדוף לא ניסיתי, אולי הבעיה שם? אני לא יודעת.

      • ממש מוזר, הכנתי שבוע שעבר את המיונז והיה מושלם!
        עכשיו, לקראת ארוחה משפחתית ניסיתי להכין שוב – והוא לא מתמצק
        יכול להיות שהחלב צריך להיות קר?
        זה הדבר היחיד שחשבתי עליו שעשיתי שונה

        • מוזר. זה לא אמור להיות קשור לטמפ', אני מכינה גם מחלב שעמד סגור בארון.
          אולי השתבש לך משהו במינונים? או שסוג החלב שונה?

  69. חחחחחחחחח חולה על סגנון הכתיבה שלך אני חושב שכבר אמרתי את זה כמה וכמה פעמים.
    עכשיו ברצינות, תודה רבה

  70. מה עם חלב סויה של תנובה????? ניסית??

    • אני לא חושבת שזה יצא טוב עם החלב של תנובה.. אם כי לא ניסיתי. מניחה שזה אפשרי, אם משתמשים בסוג ללא סוכר ומלח

  71. גם לי לא התמצק. השתמשתי בשמנת סויה של טלפרו. חוץ מזה הכל לפי ההוראות :-(

  72. היי!
    אני רוצה לנסות את המתכון , השאלה היא האם אפשר להקפיא כדי שישאר להרבה זמן?
    ההקפאה עוצרת תהליכים כך שנראה לי שזה דרך טובה, מה דעתך? :)

  73. היי. ניסיתי פעמיים. חלב סויה אורגני ללא סוכר, שמן קנולה, בלנדר מוט. כלום. הכול נשאר נוזלי לגמרי. איפה אפשר לטעות במתכון כל כך פשוט|?

  74. אומנם עברו שבעים שנים אחרי הפוסט, אבל אני חייב. תשמעי תענוג.
    לקח לי בדיוק 30 שניות על השעון מהרגע שפתחתי את המקרר להוציא את המצרכים עד לרגע שהבלנדר סיים לעבוד וזה היה מוכן. וזה בערך פי 2 יותר טעים ממיונז הלמנס (שהוא 60% שומן והמיונז הכי טעים בשוק כרגע). מבאס שזה כלכך שמן אבל בסדר נשאיר את זה לפינוק בקטנה ביום שישי ונחלום כל השבוע.

    תגידי, יש דרך לחשב ± את כמות הקלוריות בכף?

  75. אני טבעונית רק כמה חודשים ואחד הדברים שחסרו לי היה המיונז ששימש אותי כרוטב לירקות אנטיפסטי, ארטישוק אוקונומיאקי ועוד ועוד… חשבתי שאצטרך לחיות בלי ואז המתכון שלך WOW
    תוך שניות הכל התמצק ואני אוהבת טעמים חזקים אז הוספתי הרבה שום ופלפל שחור וחצי מהשמן החלפתי בשמן זית יצא נהדר אבל ממש מוצק – זה מהערבוב? ערבבתי יותר מידי?
    רק רציתי להגיד שהבלוג שלך נהדר וממש עזרת לי להסתגל לחיי הטבעונות

  76. הכנתי עם בלנדר מקרטע ויצא מאלף!
    רק מה כמות ענקית , עכשיו צריך מתכונים עם מיונז :)
    יש לך רעיונות? חוץ מסלט תפו"א ?

    • סלט ביצים (מטופו), סלט תפו"א, סלט וולדורף,
      והדרך העיקרית שבה אני "מבזבזת" מיונז היא רוטב לסלט. מיונז, מיצלימון, קצת שמן זית, מלח – יוצא רוטב מעולה לסלט ירוק.
      אפשר גם לערבב רק עם לימון ומלח ויש לך מטבל לארטישוק או קרקרים (אפשר לערבב עם גבינת סויה לעידון של המרקם)

  77. אני ניסיתי בכמות קטנה עם ממרח שקדים וזה הצליח
    כפית אחת חרדל
    שתי כפיות ממרח שקדים
    כף אחת חומץ תפוחים (כנראה אפשר גם מיץ לימון)
    שתי כפות שמן
    ערבבתי עם מוט בלנדר ערבוב ראשוני הוספתי
    עוד כף שמון וכף מים
    ערבוב נוסף עד שנעשה חלק
    אופציונלי לטעם:
    שום, מלח, פילפל, טיפונת סוכר או דבש או סירופ מיפל
    יצאה בערך שלוש כפות גדושות

  78. הייתי ממש סקפטית, כי אני מתה על מיונז וחיה על מיונז, ואני חייבת לומר – שאני בשוק!
    ממש ממש ממש טעים, דומה מאוד להיינץ או הלמנס, למיונזים האמריקאים, לא לישראלים.
    מרקם זהה לחלוטין, מוצק לחלוטין, וטעם מדהים.
    לא נראה לי שאקנה מיונז יותר, רק אכין בבית.
    תודה.

  79. טיפ קטן למי שלא מחזיק חלב סויה בשוטף – ניתן לחלק את הקרטון למנות מדודות ולהקפיא אותו. כשרוצים להכין שולפים קופסא ומפשירים בקלות על השיש, משקשקים כדי לאחד את השכבות שנפרדו בהפשרה והרי לנו חלב סויה מוכן למיונז !

  80. נופר תודה על המתכון לחלב שקדים :)
    אפשר להכין בלי חרדל את המיונז?

  81. […] המקורי למיונז היה של נופר מ-"לא על החסה לבדה" ואני מאוד מפרגן לבלוג הזה שלמדתי ממנו […]

  82. תקשיבי, זה אליפות, גם 5 שנים אחרי שכתבת את המתכון. אין דברים כאלו! ניסיתי עם שמן זית, ואכן הטעם שהתקבל לממרח דומה מאוד לטעם שמן זית, אבל מאחר ואני אוהבת שמן זית (מאוד) אז מבחינתי המיונז מושלם. אנסה בפעם הבאה עם שמנים אחרים – רק כדי למצוא את המתכון שאידאלי עבורי. לחשוב ששילמתי 20 שח על קופסה קטנטונת של מיונז צמחי הרבה פחות טעים מזה שלך, ובגלל שאין לי חנות טבע קרובה קרוב לשבועיים היתי ללא מיונז. עכשיו יש לי צנצנת ענקית במקרר של מיונז צמחי ביתי, בעלות של פחות מ 10 שח.

    • איזה כיף!
      ממליצה על שמן רגיל (חמניות/קנולה) ועל חלב סויה ללא סוכר ומלח (משתמשת בכתום של אלפרו, וממה שנשאר אחרי המיונז מכינה גבינת סויה)

  83. עובד מעולה עם חלב שקדים ללא סוכר של אלפרו (בלבד, חברות אחרות כשלו). אותם מינונים.
    מתכון מעולה, תודה.

  84. התאהבתי!! כזה מתכון קליל כיפי וטעים!

  85. מדהים !!! רקדתי בכל המטבח :)

  86. זה אמנם מתכון מלפני המון זמן אבל רק עכשיו נתקלתי בו… עשיתי את זה וזה לא מתמצק, זה ממש דליל ונתתי לזה יותר מ4 דקות. מה אפשר לעשות?

    • אם לא התמצק זה כנראה הסוג של החלב סויה שהשתמשת, למשל עם הסוג the bridge יוצא לי מאוד דליל ובקושי מתמצק. או סוג הלימון (פעם אחת ניסיתי להשתמש בליים וזה לא התמצק ואפילו פירק לי את החלב…)
      ממליצה לנסות סוג אחר

  87. היוש ,
    מתכוונת להכין לביתי שהפכה לטבעונית ….
    די מתקשה בהכנת אוכללללללל
    אבל אלמד בעזרתך לעוד …….

    שאלונת :
    למה אין אפשרות העתק הדבק ?
    המתכון נצבע בכחול ,אך אין את המילה העתק .

    תודה יקירה על התייחסות

    • אפשר ללחוץ על כפתור "הדפסה" בתחתית המתכון וזה שולח לדף שבו אפשר לקחת את הטקסט ולהדפיס/להעתיק אותו

  88. הכנתי היום, כמו בהוראות, ולצערי זה לא אכיל, אני מרגישה שאוכלת שמן קנולה….
    יש איך לשפר או זהו, לפח (ממש לא אוהבת לזרוק אוכל)?

    • באיזה חלב סויה השתמשת?
      כנראה שלא התמצק לך. נסי להשתמש בסוג אחר, ללא סוכר, למשל The bridge או של הרדוף- ללא סוכר

      • השתמשתי בחלב של רמי לוי, אין שם סוכר. וזה כן התמצק, פשוט היה טעם דומיננטי של שמן. אמא הכינה מזה פנקייק ואמרה שיצא טעים, אז לפחות לא נזרק… אבל לא אסתכן שוב עם המתכון.

  89. חריע / חד קרן, הוי, כמה שצחקתי…

  90. משהו פה לא הגיוני. אני די בשוק.

    שמתי הכל חוץ ממלח הלימון (לא היה לי לימון) בכלי גבוה.
    הפעתלי את הבלנדר מוט שלושים שניות והכל התמצק כך שהפכתי את הכלי וכלום לא נפל. פיזרתי את מלח הלימון וערבבתי בכפית. יצא מדהים.

    לאור העובדות הנ"ל:
    למה עדיין מכינים מיונז מביצים? האלטרנטיבה יותר טעימה, יותר בטוחה ויותר קלה להכנה.

    תודה!

  91. גם אני תהיתי לעצמי :)

להגיב על ענת לבטל