מאפינס וניל קרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד בשלוש וריאציות. כל אחת יותר מושחתת מהשניה.

את המאפינז המהממים האלה, שמבוססים על מתכון קצת אחר של גלעד איילון, הכנתי בשלוש וריאציות:

1. מאפינז במילוי ממרח לוטוס

2. מאפינז וניל שוקולד (כמו שיש)

3. מאפינז במילוי ממרח לוטוס עם רוטב שוקולד מלמעלה

 

מנחשים מה האופציה החביבה עלי?

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

 

מצרכים

כ-12 מאפינס בינוניים

 

יבשים

  • 1.5 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח

 

רטובים 

  • 1 כוס חלב סויה / חלב צמחי אחר / מים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כפית חומץ תפוחים (וכן, למי שאין – אפשר להחליף בחומץ רגיל:)

 

להכנת הבלילה הבסיסית:

מערבבים את היבשים לחוד והרטובים לחוד, מאחדים ביניהן ומערבבים היטב. אפייה של 20-23 דקות ב-175 מעלות.

(אבל אופים רק אחרי שמוסיפים את אחת מאופציות המילוי המפורטות בהמשך)

 

למילוי הקרמל: כמה כפות של ממרח לוטוס (למי שממש רוצה לבאס אותי, אני מרשה להחליף בחמאת בוטנים..). אם מקררים אותו הוא יותר נוח לעבודה.

לרוטב השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר פרווה + כמה כפות חלב סויה או חלב צמחי אחר (אפשר גם פחות שוקולד, תלוי כמה ואיזה תחליטו להכין).

 

הכנה

מכינים את הבלילה, מסדרים מנג'טים בתבנית שקעים, ממיסים את השוקולד במיקרו ל-30 שניות (או יותר, אם צריך) ומחממים תנור ל-175 מעלות.

שופכים את הבלילה למנג'טים, לא יותר מ-2/3 הגובה.

 

עכשיו לחלק האמנותי:

 

מאפינז מספר 1

לוקחים כפית של ממרח לוטוס ומטביעים אותה בבלילה. אפשר להיעזר בעוד כפית כדי "לשחרר" את תוכן הכפית, ואז להטביע את הממרח עם גב הכפית. בתמונה הזו השתמשתי במנג'טים גדולים במיוחד אז שמתי יותר מהממרח. במנג'טים רגילים או קטנים תצטרכו הרבה פחות.

אחרי שהטבענו את הממרח, לוקחים עוד חצי כפית מהממרח, ומערבבים אותו קצת בחלק העליון, כדי ליצור מעין תערובת של בלילה עם קרמל. זה מתקשה באפייה ונהיה פריך ובטעם קרמלי משגע.

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

 

מאפינז מספר 2

למאפינז "שיש" פשוט תקחו שליכטה של רוטב שוקולד ותערבבו אותה בסיבוב גס לתוך הבלילה במנג'ט. רק לא לערבב יותר מדי. מלמעלה אפשר לקשט כיד הדמיון…

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

 

מאפינז מספר 3

כמו מאפינז הלוטוס, רק שבמקום לערבב מהממרח למעלה, קחו כפית של שוקולד ופשוט הניחו אותה בעדינות על הבלילה.

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

 

זהירות, ממכר!!

 

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

מאפינז וניל וקרמל + שוקולד

 

 

 

121 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מעולה. נראה לך יכול לצאת טוב גם בתבנית רגילה? צריכה להכין השבוע עוגת יומולדת וזאת נראית אופציה טובה (עם הממרח לוטוס, כמובן)

    • אמממ.. אני מנסה לחשוב,
      אולי תנסי להטביע גושים קטנים של הממרח באופן רנדומלי בעוגה (יהיה לך קל אם תקררי אותו קודם). לא גדולים מדי, כדי שיהיה אפשר לחתוך אותה בקלות.
      או שרק תערבבי מהממרח בחלק העליון של העוגה, גם זו אפשרות.

  2. אוי זה נראה מושלם. מה עושים אם אין לי חומץ תפוחים? :/

  3. מה יכול להחליף את חומץ התפוחים?

  4. היי, מה תפקיד החומץ בבלילה והאם אפשר להחליפו בחומץ אחר או להשמיטו?

    • החומץ ביחד עם הסודה הם מה שיוצר את האווריריות. בלעדיהם הבלילה תצא דחוסה וחנוקה.
      אפשר להחליף בחומץ רגיל

  5. וואוו נופר, זה נראה מדהים :;)
    במהלך קריאת המרכיבים אני מהנהת עם הראש לאישור שיש בבית ומתפתה שלא לקפוץ למטבח, אבל כשיש לימודים על הראש הם לא יכולים לחכות :)))
    תמשיכי להיות מעוררת השראה (ותאבון)

  6. זה באמת נראה מדהים.
    יש לי שאלה קטנה (ואולי אף קטנונית):
    שמעתי שממרח לוטוס עולה ארבעים ומשהו שקלים… זה נכון? או שאולי מצאת אותו בזול יותר? ואיפה בכלל מצאת אותו בעצם?
    תודה!

    • מה פתאום ארבעים ומשהו?! :)
      שלי עלה 19 ומשהו נדמה לי, המחיר נע בין 19 ל-26, תלוי איפה קנית. לא שזה זול, אבל זה כבר לא שונה בהרבה מחמאת בוטנים וכאלה.
      אני חושבת שאת שלי קניתי בחצי חינם, או במגה בול. הוא אמור להיות זמין ברוב הרשתות.

  7. *אנחת רווחה*
    תודה!

  8. נראה מדהים! מחר מנסה! :)

  9. נראה ונקרא מעולה.
    ואם הגלעד אילון הזה הוא אני, אז אילון כותבים עם י' אחת.

  10. אנסה להכין את זה בשבת בבוקר.

  11. יו מדהים!!
    מה קורה אם אין לי חומץ בכלל?

  12. וואי המאפינס האלה באים טוב במאנצ'יס!
    הכנתי תמכון הבסיסי והוספתי שוקוצ'יפס וכפית חמאת בוטנים לכל מאפין, ככה במחווה לריסז…

    תודה! מתכון לנצור

  13. יצא מעולה! אפיתי בתבנית עגולה, שמתי גושי ממרח לוטוס וקצת ערבבתי, מלמעלה שוקולד מריר – ואנחנו מתאפקים לא ליישר יותר מדי כדי שיישאר משהו לשבת.
    תודה

  14. מדהים! יש תחליף לכוסיות אם אין בבית?
    אולי כוסות זכוכית או משהו כזה?

    • פשוט תאפי כמו מאפינז, בתבנית שקעים. לתנור מכניסים רק כלים חסיני חום, שלא יתפוצצו לך..

  15. את גאון!! זה יצא מדהים! (:

  16. נראה מעולה. מאיפה תבניות הקרטון היפות האלה?

  17. איזו כמות יוצאת?

  18. איזה כיף שגיליתי את הבלוג הזה!

  19. נראה מעולה! :)

    מאיפה קנית את המנג'טים המקסימים?

    • תודה :)
      מצאתי אותם באחד הסופרים הרגילים, לא מצליחה לזכור איזה בדיוק. יכול להיות שחצי חינם.

  20. בוקר טוב , תקלה קטנה …
    עכבתי אחר ההוראות, ואחרי הכנת הבלילה הבסיסית הכנסתי לתנור (כמו שכתוב בהוראות … וכמו שלפעמים יש פעמיים אפייה) ואז.. המאפינס כבר נאפה … ללא התוספות …..
    אולי כדאי לחכות עם שורת האפייה ממש עד לסוף ….
    מקווה שיש לי עוד קמח לפעם שנייה ..

    • מצטערת אם זה לא היה ברור מההסבר – לא אופים פעמיים!
      את המילוי מוסיפים לבלילה הלא אפויה ורק אז אופים.
      פשוט כדי לא לבלבל הסברתי קודם כל את אופן וזמן האפייה ואז רשמתי את אופציות המילוי.

  21. היי נופר. עשיתי ויצא טעים ונטרף על ידי קבוצת ילדים. בגלל קוצר זמן, לא עשיתי שום מילוי או רוטב, פשוט הוספתי שוקולד צ'יפס. רק עניין אחד מציק לי: יש קצת טעם לוואי שאני מייחסת לסודה לשתייה. שמתי כמויות מדוייקות של הכל. למה זה קורה? תודה רבה

    • אני דווקא מהמרת שזה החלב סויה. באיזה השתמשת?
      מנסיוני, הרוב עושים טעם לוואי, חוץ מזה שללא תוספת סוכר ומלח (האדום של אלפרו)

      • אנה דווקא צודקת – בסודה לשתייה יש אלומיניום ומי שאלרגי אליה מרגיש טעם לוואתי מתכתי נוראי שמחרב קינוחים על ימין ועל שמאל :) [יש גם סודה לשתייה בלי אלומיניום אבל לא מצאתי כזו עדין].

        • אז הרגישות לטעם מקורה באלרגיה?
          כי רוב האנשים לא מרגישים את הטעם המדובר, לעומת זאת מי שמרגיש טוען שזה לא טעם שאפשר לפספס..

  22. וואלה, לא חשבתי על זה. אני לא גרה בארץ אז אין לי פה אלפרו אבל אכן יש קצת מלח בחלב שלי. אנסה שוב עם חלב שיבולת שועל שיש בו רק שיבולת ומים, נראה אם זה יעלם. תודה רבה!

    • קצת מלח זו לא הבעיה.
      הבעיה זה החומרים הנוספים שמוסיפים לחלק מהמשקאות הצמחיים – מייצבים, חומרי טעם וכו'. באפייה ובישול הם נוטים להוסיף טעמי לוואי.

  23. מעולה!!
    זה היה כל כך קל ומהיר.
    איזה כייף של מתכון :)

  24. זה נראה הדבר הכי טעים בעולם. חבל שאני שומרת /:

  25. אפשר לעשות את זה גם בתבנית אינגליש קייק?

  26. רוטב שוקולד הכוונה לשוקולד מריר?

  27. אפשר להשתמש רק באבקת אפייה ללא סודה לשתיה?

  28. יצא נפלא. סוף סוף הצליח לי עם קינוח טבעוני :)

  29. מדהים!!!!אני משמינה את עצמי ואת כל המשפחה בגללך :)

  30. הי,האם יש אפשרות להשתמש השמנת מתוקה ריצ במקוםהחלב?אשמח לתשובה מהירה רוצה להכין נראה מדהיםםםםר

    • לא ניסיתי, האופציה היותר בטוחה היא להחליף במים (אם כי החלב מוסיף רכות). אבל אפשר לנסות. רק להפחית קצת בכמות הסוכר כי השמנת של ריץ' מאוד מתוקה.

  31. תודה רבה על התשובה המהירה,חג שמח (ניראה לי שאנסה שמנת מדוללת עם מים,פשוט יש לי בבית)

  32. הייי…. נתקעתי בלי קורנפלור… יש תחליף????? תודה, שבת שלום

  33. נראה מדהים!! אם אני שמה קמח כוסמין במקום, אז אני צריכה יותר מהחומץ והסודה לשתיה כדי לייצר אווריריות?

    • לא, כמויות החומץ והסודה אותו דבר. בקמחים שונים לפעמים כמות הנוזלים הנדרשים קצת משתנה אבל את זה מגלים רק עם הנסיון וליטוש של המתכון בהתאם לרכיבים :)

  34. נופר, תודה על המתכון הנהדר הזה! הכנתי אותו כבר כמה פעמים ומדהים כמה שזה מהיר וקל. הכנתי עכשיו עם חמאת בוטנים על אף ההסתייגויות שלך וגם זה יוצא מעלף :)

  35. הי נופר, נזכרתי במתכון המגרה הזה שאף פעם לא ניסיתי להכין ונראה לי שהגיע הזמן..

    שאלה – מה דעתך על קמח תפוחי אדמה במקום הקורנפלור, הולך?

  36. בוקר טוב.
    עכשיו סיימתי להכין את המאפינס. הילדה אמא של שבת בגן.
    הוספתי בננות במקום השוקולד והיה לי שמן קוקוס.
    יצא טעים ואורירי. תודה.

  37. רציתי רק לומר תודה, המאפינס היו הצלחה :)
    אני הטבעונית היחידה במשפחה, וזה חוסל לגמרי.. לא השאירו לי פירור חח

  38. היי נופר,
    חייבת לציין שהופתעתי עד כמה שהמאפינס יהיו טעימים ומוצלחים..
    רציתי לומר תודה רבה :)

  39. היי נופר, אפשר להמיר את החומץ בלימון?

  40. עשינו עכשיו. כעוגה. אני חושבת שזה הדבר הטבעוני הכי טוב שטעמתי.

    תודה על המתכון.

  41. מה את אומרת על שימוש בנוטלה במקום ממרח הלוטוס? יעבוד?

  42. מה??? לא. בא לי למות עכשיו.
    (אל תגידי לי שגם השחר…)

    • כתוב על האריזה שזה חלבי, וגם ברכיבים באופן ברור..

      לשוקולד השחר יש שתי גרסאות, השקופה-לבנה מכילה חלב, הגרסה עם הפקק הצהוב מתויגת פרווה ומתאימה לטבעונים.

  43. נראה מדהים ועושה לי חשק לנסות.
    רק סליחה על הבורות… מה זה ממרח לוטוס? :-)

  44. הכנתי היום בשתי הגרסאות. הלוטוס לוקחת בהליכה…. הבצק עצמו מצוין – יצא אוורירי ולא מתוק מדי, והשילוב עם המילוי פשוט מעולה.
    הכי חשוב – המתכון קל לביצוע ובהחלט ישוחזר בעתיד.
    את באופן רשמי הבלוגרית הפייבוריטית שלי עכשיו :-)

  45. היי,באמת נראה מדהים!אפשר להחליף את השמן בשמן קוקוס? ואם כן – גם כן 3\1 כוס?

    • אין ממש סיבה להחליף את השמן בשמן קוקוס, לא ניסיתי אף פעם.. אז אני גם לא יודעת בכמה להמיר, סורי :)

  46. היי נופר הבלוג שלך מדהים, רציתי לדעת האם ניתן להמיר את חמאת הלוטוס במילוי של מרציפן, במידה וכן האם כפית בכל מאפינס תספיק? והאם יש צורך להמיס אותו לפני? תודהה

    • היי שירלי, תודה רבה!
      אין לי נסיון עם מרציפן אז קשה לי לענות לך, אם את חושבת שבטעמים ובמרקמים זה יתאים אז פשוט תטביעי אותו בבלילה בגוש אחד. זה עלול להיות קצת מוזר, כי המילוי של הלוטוס והשוקולד אמור להיות קרמי ואפילו קצת נוזלי בחימום, ומרציפן נשאר גושי, אז אני לא בטוחה איך זה יצא. אבל אפשר לנסות ולראות :)

  47. אז שוב אשאל ☺️ האם המתכון זה מתאים גם לקמח מלא?

    • לא ניסיתי, אפשר לנסות אבל לא ממליצה להמיר יותר מחצי לקמח מלא. ויתכן שתצטרכי להוסיף מעט נוזלים

  48. עשיתי את המאפינז עם הממרח לוטוס..יצא להיט!! :)

  49. הי! יש לי הרבה חלבה ללא שימוש, נראה לך אפשר לשלב אותה כאן איכשהו? אם כן, איך?

  50. יצא מעולה!! קל להכנה וממש טעים.
    עשיתי ניסוי עם ריבת פטל ויצא הכי טעים (אפילו יותר מהשוקולד). בזכות הריבה יצא פחות יבש וגם היא יצאה מעט למעלה וזה נראה מדהים!

  51. אם משתמשים רק באבקת אפייה ולא בסודה, האם עדיין יש צורך בחומץ?
    אני נמצאת בגרמניה ולא מוצאת סודה לשתייה בשום מקום :(
    וגם, כמה אבקת אפייה צריך לשים במקרה כזה?

    • בלי הסודה אין משמעות לחומץ. זה יצא פחות אוורירי בלעדיהם.. אז אולי אפשר לשים קצת יותר אבקת אפייה. לא יודעת להגיד לך בדיוק, פשוט תשימי עוד קצת.. :)

  52. הי :) המאפינס בדיוק יצאו ונראים מדהים, רק הפתיע אותי שלקח פחות מרבע שעה (175 מעלות פלוס מינוס), הקיסם יצא נקי.
    נשמע לך הגיוני?

    • בהחלט יכול להיות, זמן האפייה משתנה בהתאם לגובה והיקף המאפינס, לסוג התנור, לקירבה לגוף החימום.. (למשל, אני אופה בטוסטר אובן, וזה בהחלט משפיע על זמן וטמפ' האפייה, אבל משתדלת להתאים את ההנחיות לתנורים רגילים)

  53. יצא טעים בטירוף, קשה להפסיק לאכול

  54. היי ! נתקעתי בלי חומץ (ואין כרגע איפה לקנות) האם מיץ לימון יכול להחליפו?

  55. אפשר להכין עם קמח מלא??

    • עדיף לא להמיר הכל לקמח מלא אלא עד חצי מכמות הקמח. זה מן סתם משפיע קצת על הדחיסות והרכות. יתכן שיהיה צריך להוסיף קצת יותר נוזלים בהתאם

  56. האם אפשר להחליף את החלב סויה בחלב קוקוס

  57. המתכונים שלך עוזרים לי לגלות עולם חדש, מדהים, טעים ונפלא. מאפינס הללו הפכו להיות מתכון שבועי שהחליף את העוגה משפחתית. בתור מכורה להכנת עוגות וקינוחים לא האמנתי שאצליח לאתר כל כך הרבה אופציות מדהימות נטולות ביצים, חמאה ושמנת. תודה רבה!

    דרך אגב, פעם אחת השתמשתי בחלב שקדים וזה היה פחות מוצלח. אח"כ כבר השתמשתי בחלב קוקוס וזה יצא מעולה!

  58. היי נופר, האם לדעתך אפשר לאפות במנג'טים מנייר דק? כזה שמניחים בתוכו בד"כ כדורי שוקולד?
    פשוט יש לי מנג'טים מהממים ואני אופה למתנה-חבל לי לוותר עליהם…

    • אפשר, אבל צריך לשים אותם בתבנית עם שקעים אחרת הבלילה תשטח לך את המנג'טים (היא יותר כבדה מהם…)

  59. היי נופר- נראה מהמם אנסה מחר להכין… שאלה- אני רוצה להכין ציפוי מעל ולקשט בסוכריות וכו'– יכול להשתלב? רציתי לעשות את אופציה 3 עם הרוטב שוקולד. אז לאחר האפייה לעשות עוד קרם קר לקישוט?

    • היי, סליחה על העיכוב בתגובה, בטח כבר הסתדרת, אבל בכל מקרה – כמובן שאפשר להוסיף קרם למעלה ולפזר סוכריות :)

  60. היי נופר, אני מתכוונת להכין את המאפינס המהממים האלה מחר, אבל בא לי להכין אותם בגרסת מיני.
    השאלה היא כאת – מנג'טים רגילים קטנים (לא מקרטון) יעבדו אם הם לא יושבים בתוך תבנית שקעים? או פשוט להכין מנג'טים קטנים לתבנית שקעים רגילה?

    • היי בר, התגובות לפוסט קצת השתבשו והתשובה שלי נמחקה, אז למרות שאני מניחה שכבר הסתדרת – עדיף לשים אותם בתבנית שקעים כדי שתהיה להם תמיכה אחרת הם ינזלו לך לצדדים מעומס הבלילה

  61. היי נופר, הכנתי את המאפינס והם יצאו מאוד טעימים, אבל קצת דחוסים ולא מאוד אווריריים. עשיתי הכל לפי המתכון והשתמשתי בחומץ רגיל. יש לך רעיון מה השתבש? חוץ מזה הבלוג שלך מדהים וטעים! תודה!

    • היי,
      יכול להיות שהשתמשת בכפות וכפיות לא מדודות ולא היו לך מספיק חומרים מתפיחים?
      או שערבבת יותר מדי את הבלילה (עדיף לערבב כמה שפחות)
      ותודה לך! :)

  62. לא שיש צורך להוסיף, אבל בכל זאת, מתכוונת להכין למחר בפעם השניה או השלישית אחרי שקצרו בעבר כ א ל ה תשבחות שזה משהו. תודה, הבלוג הזה נ פ ל א. כל הזמן חוזרת אליו.

  63. חייב לציין-גם א. אפיה עם מיץ לימון עושה אווריריות

  64. שאלה חשובה! כמה זמן אפייה??

  65. זה מתכון הבית שלי! עשיתי לו כבר מליון שינויים והוא תמיד עובד, אפילו עשיתי אותו בעוגת חתונה (3 קומות, ענקית) והיה מושלם! כולם מבקשים ממני אותו ממני. זהו, רציתי לכתוב את זה, פתאום חשבתי שאף פעם לא הגבתי פה כמה הוא מתכון מצוין! תודה!

כתיבת תגובה