טופו עם ירקות ברוטב חמצמץ

טופו מוקפץ עם קישואים, שעועית ועדשים שחורות ברוטב של שום, לימון וחרדל.

מצרכים

  • קוביות/רצועות טופו
  • שעועית ירוקה מבושלת (מספיק להרתיח אותה כ-10 דקות בסיר מים)
  • 1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
  • 1 קישוא פרוס לרצועות
  • 2 שיני שום כתוש
  • מיץ לימון סחוט טרי מכחצי לימון (תלוי כמה חמוץ אוהבים)
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף שמן זית
  • מלח פלפל

אפשר להוסיף עוד ירקות ירוקים שאוהבים, למשל: ברוקולי ישתלב כאן מצוין, כרוב ניצנים, סוגים נוספים של שעועית, אספרגוס.

 

הכנה

  1. מערבבים את הלימון, שום, חרדל, שמן זית וקצת מלח בקערית. מוסיפים למרינדה את רצועות הטופו ונותנים להן להשתכשך במיצים לפחות חצי שעה (כמה שיותר, יותר טוב)
  2. מרתיחים את השעועית הירוקה במים עם קצת מלח כדי לרכך אותה למידת עשייה רצויה.
  3. מבשלים עדשים שחורות עד שהן מתרככות ומסננים, אבל לא יותר מדי, שלא ימעכו לנו במוקפץ.
  4. מחממים קצת שמן זית במחבת ומוסיפים את רצועות הקישוא.
  5. כשהן מתחילות להיחרך מוסיפים את הטופו (בלי המרינדה עדיין) ומטגנים אותו לצד הקישואים. דואגים שהכל יקבל השחמה קלילה משני הצדדים ויתרכך למידת עשייה רצויה.
  6. מוסיפים לחגיגה את שאר הירקות, העדשים ושארית המרינדה, מקפיצים לעוד דקה-שתיים, ובתאבון!
 

8 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי היום ויצא מעולה ממש. בתי לקחה מנה שניה…
    הוספתי ברוקולי ובמקום עדשים שחורים שלא היו לי, השתמשתי במאש שחור מונבט.
    תודה!

  2. ניסיתי את המתכון, יצא מאד טעים אך לא היה איזון בין המרינדה לדברים האחרים. לא כתבת בכמה שעועית וטופו להשתמש ולכמה מנות זה מספיק, זה מאד יעזור למאותגרת מטבח כמוני… תודה!

    • היי, אני שמחה שיצא טעים!
      המינון של הרוטב צריך להיות לפי הטעם, במקרה הזה השתמשתי בערך ב-150 גרם טופו, קישוא אחד ומשהו כמו 150-200 גרם שעועית ירוקה. הכי טוב להכין כמות יפה של מרינדה ומקסימום לא להשתמש בכולה.

  3. שלום נופר
    רציתי לאמר לך תודה,תודה,תודה.
    וואו,טעים מאוד.
    מזה כחודש וחצי,מאז הצטרפותי לטבעונות,אני נהנת להכין בכל פעם תבשיל אחר שלך.
    אני מוצאת עצמי בחנויות טבע,מחפשת את המוצרים שיהיו בבית לכל מתכון שבחרתי.
    היום הכנתי פעם ראשונה עם טופו.המרינדה שלך היא סוף הדרך.
    תמיד חששתי להשתמש והיום גיליתי שספיגת הטעמים היא מופלאה.
    תודה שאת משתפת במתכונים שלך.
    מירה.

    • וואו, איזה כיף של פידבק :)
      תמיד כיף לי לשמוע שמה שאני עושה (שהוא ספציפי לטעם שלי) טעים ונעים גם לאחרים.
      תודה לך!

  4. אני מצטרפת למירה בתגובתה , פשוט בלוג מעולה, יד מעודנת בתיבול , מאוד אוהבת להכין דברים מכאן, אחלה לגמרי ! תמשיכי ככה.

  5. אולי יש לי בעיה עקרונית אבל אני אשמח אם מישהו יתן טיפ איך להקפיץ כך שזה לא פשוט ישחה בשמן רבע שעה ולא יצרב: (
    הכמויות לא ברורות וחבל שרק בתגובות יש התייחסות.

    • מי שרוצה טופו צרוב היטב, עדיף לו לטגן אותו בנפרד ואז להוסיף לתבשיל/מוקפץ. זה יתן מרקם הכי מדויק ומוצלח

להגיב על רותם לבטל